Po tesnom víťazstve nad Realom Betis sa FC Barcelona sústredí na víkendové stretnutie proti Seville, v ktorom si chce udržať solídny päťbodový náskok na čele ligovej tabuľky.

S týmto zápasom sa spája veľa zaujímavostí, keďže tréner Xavi Hernandez údajne sľúbil hráčom dva dni voľna na budúci týždeň, ak sa im podarí získať všetky tri body. Okrem toho je však Barcelona pripravená prekonať aj rekord, ktorý stanovila ešte Barcelona Pepa Guardiolu.

Klub ide do zápasu so Sevillou s bilanciou len jedného inkasovaného gólu v posledných desiatich domácich ligových zápasoch. Jediný gól inkasovali proti miestnemu rivalovi Espanyolu vo veľmi kontroverznom derby na konci minulého roka. Ak sa teda Barcelone podarí proti Seville udržať ďalšie čisté konto, prekoná rekord Guardiolovej Barcelony z ročníka 2011/12, ktorá v desiatich zápasoch inkasoval iba dva góly.

Počas tohto ročníka 2011/12 začala Barcelona sezónu bez inkasovaného gólu v prvých deviatich zápasoch. Jej dokonalú štatistiku v defenzíve naštrbil až Real Betis, keď Katalánci pod vedením Pepa Guardiolu inkasovali dvakrát pri víťazstve 4:2 nad týmto súperom. Zatiaľ čo Pepova Barça bola vtedy plná hviezdnych obrancov ako Gerard Piqué, Puyol, Javier Mascherano, Dani Alves a Victor Valdes, Xaviho Barcelona v ročníku 2022/23 je blízko k dosiahnutiu tohto úspechu s pomerne skromnou a neskúsenou zostavou.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

To poukazuje na to, ako sa Xavimu podarilo vniesť do barcelonského tímu zmysel pre organizáciu a disciplínu. V tejto sezóne sa to prejavilo na výkonoch tímu v domácich súťažiach, a ak bude tím pokračovať v spanilej jazde aj proti Seville, Barça sa stane nesporným favoritom na zisk ligového titulu v tomto období.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-02-04 22:08:48
Teraz sa láme chlieb v lige. Chcelo by, aby sme sa utrhli Realu na tých 8 a viac bodov. To by im už nalomilo sebavedomie.