FC Barcelona zvíťazila najtesnejším rozdielom aj na pôde Villarrealu a získala ďalšie 3 nesmierne cenné body do tabuľky La Ligy. Katalánci podali veľmi dobrý výkon a to predovšetkým v obrane. Ako sú na tom známky pre jednotlivcov?

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,7

Nemecký gólman nemusel počas zápasu riešiť veľmi zložité situácie, ale mal problémy s rozohrávkou kvôli ostrému presingu zo strany súpera.

Koundé - 6,5

Na lopte sa podľa očakávania cítil komfortne a dobre ju vyvážal dopredu. Z času na čas ho však Yeremy Pino nachytal na hruškách.

Araujo - 8,6

Brutálny výkon v defenzíve. Araujo predviedol množstvo neuveriteľných zákrokov. Udržal na uzde Yeremyho Pina a Joseho Luisa Moralesa a bol dnes zďaleka najlepším hráčom Barcelony. Jeden z najlepších výkonov v lige v tejto sezóne.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Christensen - 7,3

Výborne doplnil Arauja svojím intuitívnym bránením. Bol agresívny, keď to bolo potrebné, a nakoniec pomohol tímu k zisku ďalšieho čistého konta.

Balde - 7

Balde si počínal dobre, keď z času na čas vyviezol loptu z obrany, no Samuel Chukwueze ho nútil, aby viac bránil, než útočil.

Pedri - 8

Vytvoril prvú skutočnú šancu zápasu prostredníctvom Roberta Lewandowskeho, a keď ju Poliak nedokázal zakončiť, vzal veci do vlastných rúk a strelil senzačný gól. Nedarilo sa mu však prelamovať línie tak, ako zvyčajne.

De Jong - 8

Najlepší výkon v prvom polčase, pekne sa predviedol pri získavaní lôpt pre mužstvo a v každom súboji jeden na jedného. Veľmi dobrý zápas od Holanďana, ktorý si zjavne našiel svoje miesto v tíme.

Kessie - 7,2

Kessie nahradil Busquetsa na poste pivota a Villarreal cez neho takmer neprešiel. Ostrý a rýchly v rozhodovaní, takmer nestratil loptu a v defenzíve zastavil takmer všetko.

Raphinha - 6

Raphinovi dnes nič nevyšlo, keď sa snažil prebiť cez stredný blok Villarrealu. Takisto nevyužil obrovskú šancu. Xavi a fanúšikovia však dúfajú, že sa proti United vráti silnejší.

Lewandowski - 7,8

Na začiatku zápasu nevyužil dobrú šancu, ale všetko si vynahradil kombináciou s Pedrim, po ktorej padol jediný gól stretnutia. Vytvoril šancu aj pre Raphinhu, ale ten ju nedokázal premeniť.

Gavi - 6,7

Dnes nebol taký živý, ako by fanúšikovia očakávali.

Náhradníci

81' Ferran Torres - 6,2

Prišiel neskoro, aby mal nejaký vplyv na hru.

89' Alba - 6,1

Skôr taktické striedanie v úplnej koncovke stretnutia.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

11 komentáre
2023-02-13 06:52:02
Ak Araujo nedostal 10 za včerajšok, tak by sa mal niekto zamyslieť nad sebou. Teší ma Kessie, ktorý sa chytil a desí má Lewa, ktorého prvý dotyk s loptou mi pripomína časy, keď som si sám prihrával loptu vonku o stenu. Bohvie, čo sa s ním stalo...
2023-02-13 07:06:38
Nic, potrebuje dat gol dva mozno z nejakej polosance a je spat, neprospelo mu ani vylucenie ani MS, ale nebojim sa, verim ze uz proti MU ukaze kto je Lewy