Zverenci Xaviho Hernándeza si zo včerajšieho zápasu 1/16finále Európskej ligy proti Manchestru United dokázali vybojovať len bod za remízu. Je zrejmé, že v odvete na Old Trafford ich nečaká nič jednoduché. Niektorí hráči Blaugranas prekvapili, iní zas nepodali práve najlepší výkon. Čo nám ukázali známky?

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,9

MAtS si mal pri góle Rashforda počínať určite oveľa lepšie, ale bez nemeckého gólmana by Katalánci na druhej strane inkasovali minimálne 5 gólov.

Koundé - 6,3

V priebehu zápasu mal veľmi nešikovné pasáže. Už v prvom polčase si takmer strelil vlastný gól. Súper ho niekoľkokrát nachytal na hruškách. V druhom dejstve si vlastný gól nakoniec aj strelil. Druhý v troch posledných zápasoch.

Araujo - 6,4

V obrane ukázal istý výkon, ale aj v prvej fáze výstavby, keď na neho Sancho a Rashford neustále vyvíjali tlak. Xavi ho mal do stredu obrany presunúť oveľa skôr.

Alonso - 7,1

Nemal byť v základnej zostave a Rashforda evidentne nestíhal brániť. Na konto si však pripísal úvodný gól v stretnutí.

Alba - 6,9

V ofenzíve dobrý výkon, pekne diktoval hru na svojej strane, ale vo finálnej tretine my chýbal ten jeho povestný nábeh.

Pedri - 5,9

Kvôli zraneniu musel opustiť trávnik pred koncom prvého polčasu. Po jeho odchode však mužstvo stratilo kontrolu nad stredom poľa.

De Jong - 6,2

V prvom polčase to bolo ešte ako tak solídne, ale v druhom polčase často chyboval a neraz prehral súboj s Casemirom a Fredom.

Kessíe - 5,6

Sotva sme ho v zápase videli.

Raphinha - 8

V prvom polčase najlepší hráč Barcelony a v tomto trende pokračoval aj v druhom dejstve. Strelili gól a na ďalší prihral. Zaslúžil si odohrať celý zápas.

KLIKNI SEM a podpor projekt ForcaBarca.sk! Ďakujeme! 

Lewandowski - 6,7

Darilo sa mu podržať loptu, ale z pohľadu prihrávok bol častokrát priveľmi sebecký.

Gavi - 6,7

Svojim presingom narobil Wan-Bissakovi množstvo problémov a neustále sa mu darilo vyhrávať loptu aj proti najsilnejším hráčom súpera. Xavi ho neskôr presunul do zálohy, ale aj tam hral výborne.

Náhradníci

41' Sergi Roberto - 4,9

Po príchode na ihrisko predviedol jeden slušný zákrok, ale potom bol absolútne neviditeľný. Nedokázal sa vymaniť z tlaku United a svojím spomaleným pohybom sťažoval život spoluhráčom v strede poľa.

66' Christensen - 6

Mal hrať od začiatku. Podal dobrý výkon.

67' Fati - 6,6

Fati otestoval De Geu lepšie a častejšie ako Lewandowski. Nemal ďaleko ku gólu. Dobré striedanie.

67' Balde - 5,9

Pár slušných nábehov, ale nič podstatné neukázal.

83' Torres - 6,1

Na trávnik sa dostal neskoro, aby ho bolo možné ohodnotiť.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2023-02-17 09:31:24
Balde horší než Torres?
2023-02-17 09:35:25
Docela nízký známky i když včera se hrálo velmi slušně. Jak bylo napsáno výše. Sice MATS dostal jeden blbý gól, ale dalších 5 chytil a kdyby ne, byla by z toho další ostuda Barcy. Já bych mu bez rozpaků dal aspoň 8.