Julian Araujo včera priletel do Barcelony a médiá zachytili, že sa dnes objavil v kanceláriách klubu. Cieľom bolo podpísať zmluvu s Blaugranas.

Spolupracovníci Gerarda Romera z tímu Jijantes zachytili Arauja pri príchode na Ciutat Esportiva spolu s jeho rodinou. Futbalista si už prezrel klubové priestory a včera bol prítomný na Camp Nou na zápase proti Manchestru United. Podľa správ médií Araujo už podpísal zmluvu, hoci oficiálne oznámenie zo strany Barcelony ešte nebolo vydané.

Pripomeňme, že Barcelona s finalizáciou Araujovho prestupu meškala, ale tvrdila, že to bolo spôsobené chybou v systéme FIFA a nie ich nedbanlivosťou. Klub sa mal v tejto veci odvolať na Športový arbitrážny súd a ten, aspoň podľa Goal.com, podporil stanovisko Kataláncov. Uvidíme, aké budú oficiálne správy v tejto veci, ale vyzerá to tak, že Araujo sa skutočne pripojí k Blaugranas teraz, a nie až v lete. Podľa vyhlásení Joana Laportu by sa mal 21-ročný hráč pripojiť k rezervnému tímu. Dá sa však očakávať, že v prípade personálnych problémov po odchode Hectora Bellerína by mal Mexičan šancu byť povolaný aj na zápasy prvého tímu.

Aktualizácia: OFICIÁLNE: Barcelona oficiálne potvrdila príchod Juliana Arauja. Mexičan podpísal zmluvu do 30. júna 2026. Klub oznámil, že pravý obranca sa v najbližších dňoch pripojí k rezervnému tímu, ktorý vedie Rafa Márquez. Araujo podpísal kontrakt v spoločnosti Rafu Yusteho, Mateua Alemanyho, Jordiho Cruyffa, Josého Ramona Alexanca a Joana Solera. Barcelona nezverejnila sumu prestupu, ale médiá už skôr informovali, že by malo ísť o operáciu za menej ako 4 milióny eur. Albert Roge z Relevo uvádza, že Araujo bude môcť hrať až v budúcej sezóne.

zdroj: Gerard Romero
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2023-02-17 13:22:34
Dobra sprava!
2023-02-17 14:06:16
Kdo to je? Vždy se dělá haloo skrz “no name“ hráče a pak se za pul roku řeší, kde ho udat na hostovačku...Kde jsou ty časy, kdy do Barcy chodila jen samá špička :-(((