Katalánci vo včerajšom zápase na pôde Realu Madrid dokázali zvíťaziť a do odvety semifinále Copa del Rey si vezú nesmierne cenné víťazstvo. Videli sme však nezvyčajne defenzívnu Barcelonu, ktorá v každom prípade dokázala udržať ofenzívu Los Blancos na uzde. Poďme hodnotiť.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie jedného štatistického portálu sofascore.com. WhoScored.com tento zápas nehodnotil. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 7,4

Nemusel pochytať veľa striel, ale absolútne bezchybne čítal hru. Stiahol všetky centre a zachytil všetky pološance v šestnástke. Netreba zabúdať na jeho distribúciu, ktorá bola ako vždy neuveriteľná.

Araujo - 7,9

Araujo opäť totálne vygumoval Viniciusa na krídle. Brazílčan nemal šancu cez neho prejsť a často sa musel posúvať až príliš do stredu, aby si našiel priestor. Uruguajčanovi sa však vôbec nedarilo v rozohrávke.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Koundé - 8,1

Francúz sa tentokrát presunul do stredu obrany a proti Madridu zažiaril. Zachytil každý útok súpera a v šestnástke bol neprekonateľný. Veľmi dobre bránil hráčov súpera a bol jediným obrancom, ktorý dokázal rozohrávať zozadu.

Alonso - 7,3

Z času na čas spravil chybu v držaní, ale jeho defenzívnej práci nemožno nič vytknúť. Neustále dýchal Valverdemu na krk na krídle a dobre zastavoval centre Realu.

Baldé - 6,7

Po nevyrovnanom prvom polčase nasledoval pôsobivý druhý polčas, v ktorom sa Balde vďaka svojej schopnosti rozohrávať loptu aj pod tlakom dokázal dobre dostávať spod presingu.

De Jong - 7,7

Jeden z najlepších zápasov de Jonga v tejto sezóne, keď s ľahkosťou prenášal loptu cez stred poľa Madridu, zakladal útoky a zmierňoval tlak na svojich spoluhráčov. Dobre si počínal aj v obrane a nebál sa súbojov.

Busquets - 7,1

Dnešný zápas kapitána bol veľmi anti-Busquets, keďže bol veľmi nedbalý v držaní lopty. Jeho defenzívna práca to však viac než vynahradila, keďže strážil zálohu, akoby to bol rok 2011.

Kessíe - 7,1

Kessie konečne podáva výkony hodné dresu Barcelony. V strede poľa bol istý, neustále zastavoval protiútoky a vytláčal Valverdeho. Musí si pripísať zásluhy na prvom góle, aj keď ho strelil Militao. Takmer strelil aj ďalší gól, ale Fati zachránil Real.

Raphinha - 6,1

Raphinha bol skvelý v defenzíve, občas sa objavil na pozícii obrancu. Taktiež dobre rozbehol niekoľko protiútokov, ale spomínané akcie mohli skončiť oveľa lepšie, nebyť niektorých zlých rozhodnutí.

Torres - 6,7

Torres sa očividne necítil ako útočník, väčšinou vyzeral bezradne. Hneď ako sa však presunul na pravé krídlo, vytvoril pravdepodobne najväčšiu šancu večera.

Gavi - 7

Ďalší výkon Gaviho, ktorý nebojácne hral proti najlepším hráčom v Európe.

Náhradníci

69' Fati - 5,9

Ako útočník si počínal oveľa lepšie, ale treba poukázať na to, že zblokoval jasný gól Kessiého.

86' Sergi Roberto - 6,2

Do zápasu zasiahol v koncovke, nie je čo hodnotiť.

zdroj: sport.es sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

11 komentáre
2023-03-03 08:46:03
Daddy araujo ...zase vinicius pri nom ako malé bábo
2023-03-03 08:51:12
klobuk dole pred zodpovednymi za prestup Koundeho. naozaj trefa do cierneho. snad sa mu bude takto darit aj nadalej