Zverenci Xaviho Hernándeza vo včerajšom El Clásicu získali nesmierne dôležité 3 body. Počas zápasu dominovali, Real nepustili do vážnejších šancí a zaslúžene oslavujú víťazstvo. Poďme na známky!

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,7

Ter Stegen odohral pomerne bezproblémový zápas, keď pochytal všetko, čo sa dalo a neuveriteľne presne prihrával. S vlastným gólom Arauja nemohol nič urobiť.

Araujo - 6,7

Mal prekvapujúco problémy s Viniciusom, ktorý vyzeral ostrejšie ako predtým. Nakoniec sa však dostal do zápasu a bránil tak, ako sme na to v jeho prípade zvyknutí.

Koundé - 7,4

V obrane bol prakticky všade a zachytil takmer každú šancu, ktorá smerovala na Ter Stegena. Keď bolo potrebné, hral tvrdo aj telom. A ako vždy bol špičkový pri vyvážaní lopty.

Christensen - 7,1

V defenzíve si počínal dobre, ale občas sa prekvapivo cítil nekomfortne na lopte. Mal na starosti iniciovať presing na Benzemu a spol. a v tomto prípade nenechal nič na náhodu.

Balde - 6,5

V tomto El Clásicu nemohol podnikať svoje charakteristické útočné výpady a bol zastavený vždy, keď sa pokúšal o postup vpred. Na druhej strane sa mu podarilo prihrať na víťazný gól.

Sergi Roberto - 7,4

V prvom polčase sa postaral o vyrovnávajúci gól a napriek tomu, že bol v zostave prekvapením, podal solídny výkon. Vytvoril aj jednu alebo dve šance.

Busquets - 7,3

Opäť istý v obrane a vytvoril 2 skvelé šance. Chvíľami bol nešikovný na lopte, ale tentoraz patril k lepším hráčom na ihrisku.

Frenkie de Jong - 7,8

Bezchybný v rozohrávke, Frenkie bol pravdepodobne najlepším stredopoliarom na ihrisku, na ktorom sa objavili niektoré z najväčších futbalových mien. Vytvoril 5 šancí a predviedol aj niekoľko solídnych zákrokov, ktorými prerušil akcie súpera.

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Raphinha - 7,2

Jednoznačne najlepší hráč Barcelony, ktorý to rozbalil naplno na pravom krídle. Nevyužil jednu alebo dve šance, ale vytvoril ich oveľa viac.

Lewandowski - 6,7

Urobil niekoľko sporných rozhodnutí, napríklad sa pokúsil o nožničky, keď ho nikto nebránil, a neprihral niektoré lopty. Hrozil však svojím pohybom a prítomnosťou v šestnástke oveľa viac ako v predchádzajúcich zápasoch. Mal však prsty v akcii, ktorá viedla k víťaznému gólu.

Gavi - 7,1

Nebojácny v držaní lopty, ktorý si našiel cestu cez madridský stred poľa niekoľkými pôsobivými nábehmi. Bol aj defenzívnym ťahúňom, keď donútil Daniho Carvajala k niekoľkým spätným prihrávkam.

Náhradníci

77' Kessie - 7,7

Super náhradník Franck Kessie zachránil Barcelonu a v 92. minúte strelil víťazný gól. Naozaj nesmierne dôležitý gól.

83' Ferran Torres - 6,2

Po svojom príchode na trávnik mohol ukázať lepšiu kvalitu rozohrávky. Okrem toho mal šancu strhnúť víťazstvo na stranu Blaugranas.

90' Fati - 6,2

Dostal pár minút, ale využil ich rozumne, svojím pohybom a akciami neustále vytváral hrozbu v pokutovom území súpera.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

12 komentáre
2023-03-20 09:07:42
Podľa sofascore bol Raphinha najslabším hráčom Barcelony. Buď pozerali iný zápas alebo boli na heroíne...
mito669 Premium
2023-03-20 09:09:20
Ach jaj to je zase pekne mimo