Pierre-Emerick Aubameyang bol počas El Clasica podporiť svojich bývalých spoluhráčov a potom oslavoval víťazstvo v šatni. Gabonský útočník na Barcelonu nezabúda a to odkázal aj klubu počas svojej návštevy. K stretnutiu s Laportom nedošlo, ale obaja vedia, že jeho návrat by sa mohol stať realitou, ak to situácia v klube umožní.

Rovnako ako v prípade, keď podpísal zmluvu s Barcelonou v januári 2022, Aubameyang by bol opäť ochotný uľahčiť svoj príchod. Problémom by neboli ani ekonomické podmienky, keďže hráč by bol opäť ochotný zarábať menej, ako v súčasnosti zarába v Chelsea.

Prišiel s veľkým ohlasom a odišiel milovaný každým fanúšikom Barcelony. Do hry Blaugranas vniesol okrem iného množstvo gólov, vďaka ktorým Barcelona dosiahla svoj cieľ, ktorým bol postup do Ligy Majstrov, a pri rozlúčke sa mu za to klub poďakoval. V skutočnosti bol Aubameyang v šatni Barcelony veľmi obľúbeným hráčom, no obľúbil si ho aj Xavi a vedenie, ktoré ocenilo všetky jeho snahy a prejavy sympatií ku klubu.

Všetko okolo prestupu bývalého hráča Arsenalu bolo pre klub dobré. V posledných hodinách zimného prestupového obdobia opustil The Gunners a zakotvil v Barcelone, strelil toľko gólov, koľko len mohol, ale lete opustil klub, pričom jeho predaj vniesol do klubovej pokladnice 13 miliónov eur.

Už dlhé mesiace je jeho situácia v Chelsea neudržateľná. Prakticky bol vyradený z tímu a na ihrisku sa objavuje čoraz zriedkavejšie. Vynechanie zo zostavy Ligy Majstrov bolo poslednou ranou a teraz počíta dni, kým sa všetko vyrieši. The Blues v zimnom prestupovom období urobili obrovské investície, ktoré zatiaľ nepriniesli očakávané výsledky.

Napriek tomu s ním Potter nepočítal a nezaradenie do zostavy týždeň po týždni nevyústi do ničoho iného, len do odchodu útočníka zo Stamford Bridge. Celok z Premier League bude musieť znížiť svoje mzdové náklady, čo by mohlo urýchliť odchod Aubu. Hoci má zmluvu do roku 2024, zdá sa, že by mohol odísť zadarmo už počas leta. A do Barcelony...

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2023-03-22 08:48:43
Backup za hrot potrebujeme, Auba by bol idealny.
2023-03-22 08:49:41
Ja by som ho bral všetkými desiatimi. Keď tu bol pred rokom, vniesol do hry Barce efektivitu a v útoku kreativitu. Myslím si že by bol veľkým prínosom, oveľa väčším ako sú Fati a Torres!!!