Novinár madridského denníka AS Javi Miguel, známy svojím blízkym vzťahom s Xavim, odhaľuje plány športového riaditeľstva FC Barcelona na predaj hráčov. Miguel zdôrazňuje, že v lete by sme nemali očakávať príliš veľa odchodov z klubu, keďže na zozname "nechcených" sú momentálne 4 mená: Éric García, Pablo Torre, Ferran Torres a Ansu Fati. Športové riaditeľstvo si uvedomuje, že aby sa vôbec mohlo začať uvažovať o prestupoch, musí sa najprv prečistiť šatňa a získať finančné prostriedky.

Všetko nasvedčuje tomu, že v obrannej línii dôjde len k jednej zmene: Éric García by sa mohol s klubom rozlúčiť, o to viac, ak sa podarí získať Iñiga Martíneza zadarmo. Odchovanec Barcelony mal výborný štart do sezóny, ale kvôli zraneniam a čoraz menšiemu počtu minút je v čoraz slabšej forme, takže v súčasnosti zohráva v tíme okrajovú úlohu. V tejto sezóne odohral Éric 21 zápasov, v ktorých strelil jeden gól a zaznamenal dve asistencie, pričom celkovo nazbieral 1288 minút - v tomto ohľade je na 19. mieste v rámci celého kádra. Menej minút odohrali okrem iných len Gerard Piqué, Bellerín, Memphis, Torre a Angel Alarcón. Javi Miguel nešpecifikuje, či ide o definitívny prestup alebo o hosťovanie. Pred niekoľkými týždňami sa hovorilo o záujme Arsenalu.

V strede poľa je momentálne hlavnou témou budúcnosť Sergia Busquetsa, ktorý už dostal ponuku na predĺženie zmluvy. Barcelonu však v tejto formácii čaká nanajvýš jeden odchod a vôbec nejde o kapitána, ale o Pabla Torreho. Tu však hovoríme o hosťovaní. Definitívny prestup je absolútne vylúčený. Torre potrebuje minúty, keďže v tomto smere už môže odpísať aktuálnu sezónu.

Najviac zmien sa očakáva v útočnej formácii. Podľa očakávania sa nepočíta s Ansu Fatim a Ferranom Torresom. Od oboch sa očakávalo, že budú najmä v druhej časti sezóny bojovať o zotrvanie v klube, ale ani jeden z nich nepreukazuje formu, ktorá by im zaručovala budúcnosť na Camp Nou. Ďalším dôležitým faktorom je, že Barcelona môže na oboch útočníkoch zarobiť značnú sumu.

V prípade Ansu ešte rozhodnutie nepadlo, no prebieha interná diskusia. Na jednej strane sa predpokladá, že jeho predaj by znamenal výraznú finančnú injekciu, ale na druhej strane sa pozornosť venuje jeho mladému veku, náročnosti hľadania nového útočníka a príliš rýchle "vytláčanie" z klubu. Stále však existujú pochybnosti o jeho zdravotnom stave. Treba tiež pripomenúť, že Fatiho agentom je Jorge Mendes, ktorý vždy dokáže nájsť riešenie, ktoré uspokojí všetky strany.

Vo Ferranovom prípade je hlavnou prekážkou to, že bude ťažké dosiahnuť to, aby jeho predaj amortizoval prestup z Mancheseteru City. Aby Blaugranas nezaznamenali stratu, museli by ho predať za minimálne 35 miliónov eur. Tréneri stále považujú Ferrana za užitočného hráča, takže na jeho odchod tlačia predovšetkým finančné potreby klubu.

Okrem tejto štvorice treba spomenúť aj hráčov, ktorí sa vrátia z hosťovania: Sergiño Dest, Clement Lenglet či Alex Collado. Samostatnými prípadmi sú Nico González a Ez Abde. Nico je v kádri cenený, ale považuje sa ešte za príliš "neskúseného" na tak dôležitú pozíciu v Barcelone, akou je pivot. Na druhej strane Abde má veľkú šancu zostať v kádri aj na ďalšiu sezónu.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-03-23 09:54:20
pozeral som zostrih s treningu barcelony proti barce atletic fati bol bol este aj proti nim uplne strateny hlupe uhly z ktorych sa pokusal strielat kde nebola ziadna sanca na to dat gol proste pozerat sa na to bola hroza proste musi ist
kluc Premium
2023-03-23 10:08:57
Za mňa Garcia, Torre, Fati, Ferran, Nico hosťovanie, títo hráči ešte si myslím ze majú budúcnosť v Barcelone.
Lenglet, Umtiti, Collado, Dest predaj
Abde návrat do Áčka.