Včera sme uverejnili článok novinárov z denníka Relevo, v ktorom obvinili Gaviho zo zlého správania počas nedávneho tréningového zrazu španielskej reprezentácie. Mundo Deportivo na základe svojich zdrojov v Španielskej kráľovskej futbalovej federácii tieto správy popiera. Podľa týchto správ bol vraj prístup 18-ročného mladíka vyslovene príkladný.

Prvé obvinenie sa týkalo údajnej neochoty Gaviho rozdávať autogramy. Až po zásahu RFEF bol vraj futbalista "donútený" vystúpiť na špeciálne zorganizovanom stretnutí s fanúšikmi. Mundo Deportivo vysvetľuje, že Gavi bol počas predchádzajúceho tréningu udretý do hlavy a necítil sa dobre. Preto požiadal, aby nemusel ísť na podujatie organizované federáciou. Táto súhlasila a namiesto hráča Barcelony išiel Dani Olmo. Neskôr sa však 18-ročný hráč údajne cítil lepšie a nakoniec na sa podujatie dostavil, aby rozdával autogramy.

Gavi bol obvinený aj z toho, že počas tréningu hral hrubo, čo vraj jeho spoluhráči kritizovali. Zdroje z federácie popierajú aj tieto informácie. Priznávajú, že Gavi ide počas tréningu naplno, keďže je vždy intenzívny, ale očakáva sa, že tak budú robiť aj ostatní hráči. Mundo Deportivo tiež popiera správy, že sa Gavi rozprával s dôležitými členmi tímu, ktorí ho vraj obvinili zo zlého správania. Zároveň upozorňuje, že všetky tímy majú niekedy na tréningu hádky.

Zdroje z federácie údajne tiež ubezpečili Mundo Deportivo, že v súvislosti s Gavim nie sú žiadne obavy, pričom správanie hráča bolo dokonca klasifikované ako "príkladné". Priznáva sa, že stredopoliar je trochu roztržitý, ale jeho správanie má byť dokonca dôvodom na vtipy. Gavi je vo federácii považovaný za veľký prínos pre národný tím. Stojí za to dodať, že medzi ďalšie obvinenia madridských novinárov z Relevo patrí Gaviho neochota hrať bližšie k ľavému krídlu (hoci, koniec koncov, na tejto pozícii hral za Barcelonu už mnohokrát a nevyjadril ani najmenšiu sťažnosť) a stretávanie sa najmä so spoluhráčmi Blaugranas (čo je situácia, akú v histórii futbalu nepoznáme).

Sport tiež uvádza, že federácia popiera, že by sa Gavi počas zrazu správal nevhodne. Denník poukazuje na to, že barcelonský odchovanec sa stal terčom útokov madridských médií najmä po tom, ako počas posledného El Clásica strčil do Daniho Ceballosa, hoci si nevšimli, že v predchádzajúcom zápase to bol práve starší hráč, kto vyprovokoval hráča Blaugranas. Podľa denníka Sport ide o pokus poškodiť Gaviho imidž niekoľko dní pred semifinálovým súbojom Kráľovského pohára.

Ako informovala Helena Condis z Cadena COPE, Gaviho okolie sa domnieva, že proti futbalistovi je vedená mediálna kampaň z Madridu s cieľom zdiskreditovať stredopoliara. Samotný 18-ročný mladík je pokojný a sústredí sa len na problémy na ihrisku a nie na vzniknutý zmätok. Jeho príbuzní sú však pobúrení mediálnymi správami o jeho údajnom zlom správaní. Condis potvrdzuje, že federácia popiera, že by sa Gavi v súvislosti s autogramiádou správal zle a že keď sa hráč cítil lepšie, na podujatí sa zúčastnil. Na druhej strane mal počas tréningu ostro atakovať Rodriho bez zlých úmyslov a druhý kapitán tímu ho napomenul. Federácia však zdôrazňuje, že Gaviho správanie počas zrazu bolo profesionálne.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2023-03-31 09:26:17
...a toto su novinari, da sa im vobec verit? Manipuluju s verejnou mienkou ako to im vyhovuje.....
2023-03-31 09:35:57
Kristove rany. Nechcel sa zúčastniť podpisovej akcie... hrubo hral na tréningu... To fakt im stojí toto za článok?!
Hentaké vyplakávanie - ako trojročné rozmaznané deťúrence.