Jedným z hlavných letných prestupových cieľov Barcelony mal byť pravý obranca, ale madridský denník Marca sa domnieva, že Barcelona na túto pozíciu žiadneho hráča nakoniec nepodpíše. Pavard a Foyth sú príliš drahí a na trhu nie je veľa iných možností. Barcelona pokryje medzery hráčmi zo súčasného kádra.

Podľa Marca boli s Blaugranas spájaní okrem iných aj Benjamin Pavard a Juan Foyth, ale klub momentálne neuvažuje o kúpe týchto hráčov. Dôvodom je predovšetkým ich vysoká cena. Navyše, v prípade Foytha sa podľa katalánskeho denníka Sport objavil záujem zo strany Realu Madrid. Villarreal však o predaji Argentínčana rokovať nemieni a odvoláva sa na jeho odstupnú klauzulu vo výške 54 miliónov eur. Táto cena by sa mala ukázať ako príliš vysoká nielen pre Barcelonu, ale aj pre Los Blancos. Foyth je navyše v Barcelone považovaný za hráča príliš podobného Julesovi Koundému z hľadiska toho, že má defenzívnejší profil. Na druhej strane, Pavardovi sa o rok končí zmluva, ale Bayern ho nepredá lacno a aj samotný hráč nedávno priznal, že jeho zámerom je zostať v klube.

Za týchto okolností Marca uvádza, že Barcelona na post pravého obrancu nikoho nekúpi. Klub tvrdí, že to, čo má v kádri, stačí na pokrytie tejto pozície. Jules Koundé a príležitostne aj Ronald Araujo tam podávali dobré výkony počas väčšiny sezóny, čím prispeli k solídnej defenzíve Blaugranas v La Lige. Iná vec je, že s presunom jedného z nich na kraj obrany mužstvo príde o stopéra, čo by v priebehu sezóny mohlo byť problematické. Riešením by podľa názoru športového riaditeľstva bolo získanie Iñiga Martíneza ako ďalšieho stopéra. Otázkou je, či sa Koundé prispôsobí okolnostiam a bude hrať na pravej strane obrany.

O niečo ofenzívnejšou možnosťou by podľa denníka Marca bol v prípade potreby Sergi Roberto. Repertoár Španiela je obmedzený, ale musel by stačiť, keď sa hrajú zápasy, ktoré sú z hľadiska defenzívy menej náročné. Uvidíme, ako do tímu vstúpi Julian Araujo, ktorý sa postupne aklimatizuje v Barcelone. Ťažko predpokladať, že zaznamená rovnako dynamický progres ako Alejandro Balde, ale v prípade problémov by mohol byť ďalšou možnosťou.

zdroj: marca.com sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-03-31 20:57:39
Roberto a viac ofenzívna možnosť? Marca jasné už chápem. Roberto v poslednom čase hráva viac v zálohe a povedzme si radšej tam ako na RB.

Už predvčerom som tu písal, že to s RB nevyzerá nádejne. Rovnako ak by tu prišli Pavard a Foyth, tak lepšie výkony ako Kounde by nepodávali. Čo mi len vŕta hlavou prečo sa nepokúsiť aspoň o nejakého nádejného mladého hráča za lacný peniaz a možno vystrelí motyka, napr. Arnau z Girony, alebo Dedic so Salzburgu.
2023-03-31 23:00:26
Dest by mal dostať ešte jednu šancu viem zatiaľ nepresvedčili nikoho ani v Miláne ale Xavi to vie z hráčmi