Katalánci vo včerajšom výjazdovom stretnutí nedali Elche šancu a vyhrali 4:0. Plný počet bodov je nesmierne dôležitý na ceste za titulom. V samotnom zápase sme videli pozmenenú zostavu, ale náhradníci dokázali krásne zabrať. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 7,1

Nemal veľa práce v šestnástke, veď Elche na jeho bránu vyslalo len 2 strely.

Koundé - 7,1

Ako vždy skvelý v defenzíve, ktorý prerušil všetky útoky z krídla. Nemal ďaleko ku gólu, ale jeho pokus bol odprataný z čiary.

Araujo - 7,4

Solídny výkon Uruguajčana pred ďalším El Clasicom v polovici týždňa. Pri úvodnom góle si pripísal asistenciu.

Alonso - 7,3

Ďalší špičkový výkon Marcosa Alonsa, ktorý vyčistil všetko, čo mu stálo v ceste, a bol bezchybný aj v držaní lopty. Dlhé lopty, narážačky, prihrávky na hranici šestnástky, Španiel predviedol kompletný zápas.

Alba - 7,8

Z krídla veľmi pekne podporoval ofenzívu a vytvoril niekoľko šancí. Navyše výborne zahral aj v obrane.

Gavi - 8,2

Pravdepodobne najlepší hráč včerajšieho zápasu, Gavi bol všade v strede poľa a získaval lopty na založenie protiútokov. Záložná formácia súpera ho nedokázala ohroziť a s ľahkosťou rozohrával loptu. Nakoniec si pripísal aj asistenciu.

Éric García - 7,1

Jeho prvý zápas na pozícii pivota a počas celého zápasu bol zväčša spoľahlivý. Spočiatku bol z času na času trochu mimo pozície, ale postupne bol istý, ako sa od neho očakávalo.

Sergi Roberto - 6,8

Niekoľkokrát sa mu podarilo prelomiť líniu súpera a vytvoriť nebezpečnú situáciu v ofenzíve. Podal solídny výkon a ak by útočníci využili niektorú jeho prihrávku, mohla z toho byť asistencia.

Ferran Torres - 7,9

Ferran hral na svojom obľúbenom pravom krídle a bol skvelý. Vytvoril si 3 šance, asistoval a potom strelil gól, čím zavŕšil svoj dobrý výkon.

Lewandowski - 8,2

Mohol streliť aj hetrik, ale to v žiadnom prípade neuberá na jeho super zakončení. Vzal to na seba, keď z nemožného uhla otvoril skóre stretnutia a potom pridal ďalší gól z protiútoku.

Fati - 6,8

V prvom polčase bol trochu nervózny, ale nakoniec sa dočkal gólu, ktorý by mal byť pre jeho sebavedomie obrovský. Musí však lepšie využívať svoje šance.

Náhradníci

68' Kessíe - 6,2

Dobre si počínal, keď nastúpil a pomohol udržať vedenie.

78' Pablo Torre - 5,8

Mal približne 15 minút na to, aby urobil rozdiel, čo nie je veľa, ale mal by si lepšie vyberať prihrávky.

84' Garrido - 6,5

Pri svojom debute toho veľa nepredviedol.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2023-04-02 08:47:02
Gavi, Alba a ter Stegen top...naopak fati aj napriek gólu slabota 🤷
2023-04-02 09:23:56
Fati slabota, snáď ho gól nakopne. Prekvapil ma Ferran pri zakončení, s akou ľahkosťou. Nedávno by si odkopol uši alebo prekopol tribúnu