Katalánci včera vybuchli a po prehre 0:4 v odvete semifinále proti Realu Madrid sa lúčia aj s Copa del Rey. Zverenci Xaviho Hernándeza odohrali dobrý prvý polčas, ale po prestávka sa úplne zosypali. Dobré známky čakať nemožno.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie jedného štatistického portálu sofascore.com. WhoScored.com tento zápas nehodnotil. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 4,7

V prvom polčase bol veľmi pokojný, párkrát vychytal hráčov súpera, no kapituloval tesne pred prestávkou pri pokuse Viniciusa. V druhom polčase dostal ďalšie 3 góly, z toho jeden z penalty. Ani v jednom prípade s gólom nemohol urobiť nič.

Araujo - 5,4

Zabránil gólu odkopom z čiary, zastavil Viniciusa počas brejku, v druhom polčase mohol dokonca streliť gól. Počas celého zápasu výborne prihrával, ponúkal sa do hry a držal defenzívnu líniu. Ale mal prsty v prvom góle zápasu, keď zle pozične bránil Benzemu. A vzhľadom na to, že hral na pravej strane, v strede obrany nemal možnosť pridať pomocnú ruku.

Koundé - 4,8

Nemal dostatok šťastia, aby odpratal pokus Viniciusa z bránkovej čiary. Zatiaľ čo v prvom polčase predviedol niekoľko dobrých zákrokov v defenzíve, v druhom sa mu veľmi nedarilo a napríklad pri akcii Realu pred druhým gólom spackal, čo sa dalo.

Alonso - 3,7

Alonso len zriedkavo pomáhal zadným radom a nechával medzi sebou a Koundem veľa medzier, ktoré pri brejkoch využívala smrtiaca dvojica útočníkov Realu Madrid. Pred finálnou fázou zápasu bol vystriedaný, keďže nepriniesol vôbec nič.

Balde - 4,8

Balde v prvej fáze zápasu zamestnával ľavé krídlo rýchlymi nábehmi a prihrávkami do šestnástky a v 32. minúte zápasu sa prezentoval elitným driblingom, keď prešiel cez troch hráčov. Jeho súboj s Militaom odrážal klasický súboj Arauja a Vinciusa ako dôkaz Baldeho hrozby na ľavom krídle. Ale... Nedokázal si ubrániť svoju stranu, čím Madridu ponúkol priestor na protiútoky. Chýbal pri druhom góle Realu, nevyznamenal sa ani pri štvrtom góle súpera...

Kessíe - 4,9

Kessié počas takmer celého prvého polčasu udržiaval plynulosť stredu poľa, dvoma dlhými loptami a tesnou defenzívnou prácou sa postaral o to, že nám Pedri spočiatku takmer nechýbal. Jeho kľúčovou úlohou bolo ubrániť Modrića a Kroosa a uzavrieť ich v úzkych priestoroch. Jeho nepozornosť pri pokrývaní Viniciusa však viedla k penalte a v podstate rozhodujúcemu tretiemu gólu Madridu.

Busquets - 4,8

Busquets robil, čo mohol, a snažil sa udržiavať plynulosť stredu poľa dlhými prihrávkami a presnými krátkymi prihrávkami, ale ani on nemal tempo a bol neviditeľný pri sťahovaní sa do obrany.

Roberto - 4,5

Klasika od Roberta počas prvého dejstva, ale v druhom polčase nedokázal pomôcť v defenzíve, obrancov nechával napospas útokom Realu, najmä pri prvej dvojici inkasovaných gólov.

Raphinha - 5,2

Raphinha mal v úvode dobrú šancu, ale neskôr ho vygumoval Camavinga. Snažil sa niečo so zápasom urobiť, čí už prostredníctvom umných prihrávok alebo prízemnej strely z 55. minúty, ale mužstvo sa v druhom polčase jednoducho zosypalo.

Lewandowski - 4,6

Bezzubý výkon Poliaka v ďalšom El Clásicu. Nedokázal sa presadiť proti Militaovi a Alabovi. Madrid ho vypojil z hry a Lewy sa nemal ako dostať k lopte v nebezpečných priestoroch.

Gavi - 5,4

Záložník ukázal v zápase osobnosť a charakter, ale opäť schytal zbytočnú žltú kartu, keď sa tentokrát dostal do šarvátky s Viniciusom. V druhom polčase sa však z trávnika vytratil.

Náhradníci

60' Fati - 4,9

Po svojom príchode na ihrisko nedokázal nič ponúknuť.

66' Éric García - 4,8

Prišiel ako náhrada za Alonsa, ktorý podal hrozný výkon, ale takisto nezahral nijako slávne.

66' Ferran Torres - 4,8

Počas celého zápasu sa zdal byť rovnako bezzubý ako všetci ostatní útočníci, len Raphinha sa počas celého zápasu z času na čas nejako presadil.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

12 komentáre
2023-04-06 09:48:22
Raphina stále 10 veci zle 1 dobre to je na Barcelonu malo
2023-04-06 10:01:31
A neviem ci sa to zda iba mne - ale od MS mam pocit ze Kounde hraje o level horsie ako na zaciatku sezony. O nom sa vacsinou nehovori, kritika pada na inych, ale ked si ho vsimam, nieje to najlepsie. Na pravom obrancovi nic nevymysli, hra iba na istotu, taktiez kazi. A ked je na stoperovi tak mam stiahnuty zaludok ked nieco ide cez neho, pride mi neisty, robi chyby, pozicne nestiha... Pride mi ako taky Roberto, "univerzal", ktory by mal ale hrat iba v situaciach ako vcera, ked ti "lepsi" su zraneni alebo vykartovani...
Ale moze to byt iba moj pocit.