Katalánci vo včerajšom zápase nedokázali prekonať brankára Girony a tak remizovali 0:0. Hoci Blaugranas navýšili náskok pred Realom už na 13 bodov, bezgólová remíza zanechala rozpačité dojmy. Najmä z výkonu tímu. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,4

Nemecký gólman odohral pokojný prvý polčas bez zákrokov napriek tomu, že Girona občas ohrozovala jeho bránku. Súper ho priveľmi neohrozil ani v druhom dejstve, najmä kvôli streleckej mizérii Girony.

Koundé - 6,5

Začal na poste pravého obrancu a hral o niečo ofenzívnejšie, ako je zvykom. V prvom polčase bol veľmi silný v obrane aj v útoku so 100% úspešnosťou pri driblingu, dlhých loptách a prihrávkach. Svoju vysokú úroveň si udržal aj počas druhých 45 minút.

Araujo - 7

Počas zápasu sa opakovane dotkol pravého kolena, ale nezdalo sa, že by mal zjavné bolesti. V závere prvého polčasu mu chýbali milimetre, aby skóroval po rohovom kope, ale lopta úplne neprešla za čiaru. V prvom polčase bol Uruguajčan v defenzíve o niečo slabší ako zvyčajne, ale v druhom polčase sa výrazne zlepšil. Zápas ukončil s 11 defenzívnymi zákrokmi.

Éric García - 6,7

Solídny, silný v držaní lopty a šikovný v rozohrávaní lopty v úvodnej tretine. V závere prvého polčasu predviedol dôležitý zákrok, ktorým prekazil šancu Girony. Na začiatku druhého polčasu pochybil pri Castellanosovom nabehnutí do priestoru. Počas zápasu zaznamenal viac ako 100 dotykov s loptou, ale v bránení si mohol počínať lepšie.

Balde - 6,6

Španielsky obranca mal v úvode veľmi málo práce v defenzíve, ale počas celého zápasu sa veľmi intenzívne zapájal do útočnej hry. Jeho rýchle výpady a nábehy neustále vytvárali šance na ľavej strane, ale mužstvo ich nedokázalo využiť.

Gavi - 6,3

Proti Girone bol Gavi opäť všade na ihrisku. V presnosti prihrávok však mal ďaleko od svojho zvyčajného maxima a v prvom polčase nevytvoril toľko prienikov, ako by sa očakávalo.

Busquets - 6,8

Kapitán bol jedným z najangažovanejších hráčov večera a bol v centre každej katalánskej akcie. Zápas ukončil s takmer 90% presnosťou prihrávok, 7 presnými dlhými loptami a 100% vyhratých súbojov.

Roberto - 6,1

Neohúril ničím, ale ani sa mu nedalo nič vyčítať. Roberto dobre držal loptu v obehu a v prípade potreby si nabehol do pokutového územia, ale nedokázal zaznamenať ani jednu kľúčovú prihrávku, presný center či dlhú loptu. Xavi ho stiahol už na polčas.

Raphinha - 6,3

Brazílčan sa snažil byť hlavným tvorcom Blaugranas, vyhľadával prudké prihrávky a zabezpečoval všetky akcie. Bol aj na konci takýchto šancí, ale nedarilo sa mu ich premieňať.

Lewandowski - 5,7

Útočník občas vyzeral ostro v kombinácii a prihrávkach, ale pred bránkou bol stále len tieňom samého seba. Príliš váhal, kým stlačil spúšť aj vo veľkých šanciach. Bolo vidieť, že si neverí. V tejto fáze sezóny však začína byť skutočným problémom to, že Lewy jednoducho nemá formu.

Fati - 6,1

Nastúpil na ľavom krídle, v rozohrávke bolo vidieť, že sa chce ukázať a keď sa mu naskytla príležitosť, neváhal vystreliť. Jeho strely síce netrafili bránu, ale opäť bol nebezpečný a to ho môže povzbudiť do ďalších stretnutí. Zápas zakončil s 2 kľúčovými prihrávkami, 2 strelami mimo brány, úspešným driblingom a 100% úspešnosťou dlhých lôpt a centrov. Vystriedal ho Torres.

Náhradníci

46' Kessíe - 5,5

Sotva sa zapojil do diania po tom, čo v polčase nahradil Roberta, počas väčšiny druhého dejstva bol neviditeľný.

68' Ferran Torres - 6,3

Odohral na ľavom krídle prvých pár minút po príchode a po odchode Raphinhu sa presunul na pravé krídlo. Po zmene pozície sa výrazne zlepšil.

75' Alba - 6,2

Nastúpil ako náhradník 15 minút pred koncom a prekvapivo na ľavé krídlo. Okamžite mal vplyv na stretnutie a vytvoril jednoznačne lepšie šance.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

11 komentáre
2023-04-11 07:05:43
Som sklamaný hrou hráčmi Barci.........ale čo narobím.
2023-04-11 07:08:03
Nech uz je koniec sezony cim skor. Hadam to uz nejako zvladneme a nepokazime si to. No sme v takom kŕči povedal by som.