Katalánci vo včerajšom zápase dokázali poraziť Osasunu najtesnejším rozdielom, keď víťazný gól strelil striedajúci Jordi Alba až v samotnom závere konfrontácie. Osasuna pritom značnú časť zápasu hrala v oslabení po vylúčení Herranda z 27. minúty, no Katalánci nedokázali nájsť recept na autobus stojaci pred brankárom Aitorom Fernándezom. Poďme hodnotiť.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,9

Jednoduchá záležitosť pre Nemca. Dva zákroky boli všetko, čo musel urobiť na ceste k svojmu 25. čistému kontu v sezóne.

Koundé - 6,8

Ani zďaleka nedosiahol úroveň, ktorú predviedol na poste pravého obrancu proti Realu Betis, ale v druhom polčase vyzeral spolu s Dembélém lepšie.

Araujo - 7,5

Opäť najlepší obranca Barcelony v zápase a niekoľkokrát ukázal svoju kvalitu aj v záverečnej tretine.

Christensen - 6,3

Nemal veľa práce, keďže Osasuna išla rýchlo do desiatich. Opäť bezchybne distribuoval loptu, no Xavi ho vystriedal. Ako neskôr vysvitlo, Dán nedohral zápas z preventívnych dôvodov kvôli menším zdravotným problémom.

Balde - 7

Opäť dostal prednosť pred Albom, v útoku mal voľnosť, nemusel sa až tak zapájať do defenzívy. Spolu s Gavim začali zápas na svojej strane ako efektívna zbraň v útoku, ale po príchode Fatiho sa zmenil systém a Balde už v útoku nebol tak nebezpečný.

De Jong - 8

Najlepší hráč Barcelony na ihrisku s pohodlným náskokom, Holanďan bol proti finalistovi Copa del Rey efektný na viacerých frontoch. Prevzal úlohu hlavného tvorcu tímu a nestrácal loptu. Ak k tomu pripočítame prácu v defenzíve, dostaneme prvotriedny výkon.

Busquets - 6,5

Spoľahlivý, elegantný. Busquets nemal v noci veľa práce v defenzíve, čo mu pomohlo sústrediť sa na to, čo mu ide najlepšie - organizovať hru.

Pedri - 6,8

Španielsky kúzelník zahral proti tímu z Pamplony nie práve najlepšie. V jeho hre sme občas videli zbytočne stratené lopty, pomalý pohyb a zlé rozhodovanie - jav, ktorý je pre Pedriho za normálnych okolností dosť netypický. Ale napriek tomu mal na zápas vplyv. Niekoľko najlepších prihrávok, pohybov mimo lopty a získaných lôpt prišlo práve z Pedriho strany.

Raphinha - 6,6

Brazílčan dostal prednosť pred Ousmane Dembélém a svoju príležitosť dobre využil. V noci zaznamenal dve kľúčové prihrávky a raz trafil brvno. Nakoniec na začiatku druhého polčasu ho nahradil Ousmane Dembélé.

Lewandowski - 6,2

Ďalší nevýrazný výkon poľského reprezentanta, ktorý sa v prvom polčase nedostal ani do polovičnej šance pred bránkou súpera. Slabý výkon vzhľadom na to, že súper hral veľmi dlho o desiatich. V druhom polčase bol mierne lepší.

Gavi - 6,1

Začal zápas na ľavom krídle a bol nebezpečný, ale napriek protestom ho musel Xavi Hernandez po drobnom zranení slabín stiahnuť z ihriska. Vymenil ho Ansu a Xavi musel zmeniť herný systém.

Náhradníci

36' Fati - 6,7

Fati v utorok predviedol odvahu, odhodlanie a čistú túžbu. Mladík nezačal noc dobre a jeho výkon v prvom polčase bol nanajvýš kostrbatý. Postupom času sa však dostal do hry. Po hodine hry bol Fati jedným z hlavných protagonistov Barcelony na ihrisku.

53' Dembélé - 5,9

Po príchode na ľavé krídlo zlepšil dynamiku tímu, ale mal problémy s presnosťou svojich prihrávok a striel.

53' García - 6

V druhom polčase nemal obranca veľa defenzívnej práce. Prispel dobrou distribúciou a cirkuláciou lopty.

75' Torres - 5,9

Bez komentára

76' Alba - 7,7

Nemal síce takú rýchlosť ako Balde, ale v koncovke stretnutia predstavoval výraznú hrozbu svojím šikovným pohybom a prihrávkami do šestnástky. Svojmu tímu zabezpečil 3 body typickým volejom.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2023-05-03 10:36:40
DeJong ozaj výborný.
2023-05-03 11:18:48
Najlepšie sú známky vždy pre MAtSa ten aj keby tam vyliečil 5 ľudí a chytil 6 penalt dostane max 7 hodnotenie, nemyslím práve tento zápas ale vo všeobecnosti sú jeho hodnotenia veľmi smiešne vzhľadom na to koľkokrát zachránil a mal vysoké percento presnosti prihrávok