Zverenci Xaviho Hernándeza vo včerajšom derby prevalcovali Español 2:4. Najmä v prvom polčase predviedol výborný výkon. Za stavu 0:4 pochopiteľne zvoľnili a inkasovali 2 góly. Poďme na známky!

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 7,3

V zápase predviedol niekoľko výnimočných zákrokov vrátane niekoľkých zákrokov 1v1. Mal veľkú smolu, že v konečnom dôsledku si do štatistík nepripísal ďalšie čisté konto.

Koundé - 7,5

Včera oveľa lepší v ofenzíve, niekoľkokrát sa presadil po svojej strane. Strelil aj svoj prvý gól v sezóne, keď efektne hlavičkoval. V akcii s inkasovaným gólom si však mohol počínať lepšie.

Araujo - 7,4

S prehľadom najlepší obranca večera, Araujo bol ako vždy skala. Zachytil takmer všetko, čo mu prišlo do cesty. Defenzívne rady nevyzerali ani zďaleka tak presvedčivo, akonáhle bol vystriedaný.

Christensen - 7,2

Christensen bol v defenzíve takmer brilantný, ako je to u neho zvykom. Prihrával s eleganciou a počas celého zápasu bol zväčša bezchybný.

Balde - 8,5

Balde, ktorý dohral zápas s gólom a asistenciou, bol pravdepodobne najlepším hráčom Barcelony. Jeho hrozivé nábehy otvárali obranu Españolu každých pár minút a nakoniec sa dočkal aj svojho prvého gólu v sezóne.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Frenkie de Jong - 8,4

De Jong sa včera s ľahkosťou predieral stredom poľa Españolu a prekonával tlak súpera. Senzačne prihral aj na gól Koundého.

Busquets - 7,2

Kapitán Busquets si udržal skvelú formu, keď bezchybne ovládol stred ihriska. V iný deň mohol mať aj asistenciu (na gól Raphinhu).

Pedri - 7,9

S ľahkosťou prekonával línie súpera a nakoniec si pripísal asistenciu na gól Baldeho.

Raphinha - 7,7

Raphinha dosiahol 7 asistencií v sezóne, keď pripravil Lewandowskemu druhý gól večera. Takmer si vynútil aj penaltu. Ďalší výborný zápas Brazílčana.

Lewandowski - 8,6

V 11. minúte otvoril skóre zásluhou Alejandra Baldeho a v 40. minúte pridal ďalší gól. Ďalší zápas, v ktorom hattrick visel na vlásku, ale bohužiaľ sa tak neudialo.

Gavi - 6,9

Gavi nastúpil na ľavom krídle, skvele sa sťahoval do hĺbky, aby spojil stred poľa s útokom a odštartoval niekoľko krásnych akcií zo strednej tretiny.

Náhradníci

(bez komentára zo strany barcauniversal.com)

62' Dembélé - 6

63' Alba - 6,5

74' Alonso - 5,5

75' Fati - 5,8

89' Kessíe - 5,5

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2023-05-15 09:17:48
Raphinha musi zostat!
2023-05-15 09:41:36
Araujo bol nas najlepsi obranca, ale Koundé je lepsie hodnoteny? Ved len co bol Araujo vystriedany, odisla cela obrana spolu s Koundém.