Ako informovali novinári z Mundo Deportivo (Ramon Fuentes) a Cadena COPE (Isaac Fouto), je prakticky nemožné, aby bol Español v tejto sezóne ešte potrestaný za správanie svojich fanúšikov po zápase s Barcelonou. Zástupca polície sa vyjadril k incidentu a domnieva sa, že Barcelona sa nedopustila ničoho zlého, hoci existujú obvinenia z ovplyvňovania fanúšikov. Los Pericos hrozí zatvorenie štadióna.

Obaja novinári uvádzajú, že dnes začne komisia RFEF konanie proti Españolu v súvislosti s udalosťami po derby na základe správy delegáta rozhodcov, ktorý bol prítomný na Cornellà-El Prat. Tento dokument má rovnakú váhu ako protokol hlavného rozhodcu, v ktorom Ricardo de Burgos Bengoetxea nezaznamenal žiadny incident, pretože po záverečnom hvizde už bol v šatni. Pripomeňme, že skupina približne 75 - 100 fanúšikov Españolu vtrhla na ihrisko a vyhnala z neho hráčov Barcelony, dokonca sa pokúsila zaútočiť na tunel vedúci k šatniam.

Zdá sa však, že Español v tejto sezóne ešte nebude potrestaný. Všetko kvôli byrokratickým záležitostiam a lehotám. Fuentes uvádza, že konanie v tomto prípade môže trvať až mesiac. Netreba zabúdať, že ešte prebieha celé odvolacie konanie. A posledné domáce zápasy Españolu sú proti Atléticu (24. mája) a Almeríi (4. júna). Tie sú mimoriadne dôležité, keďže Los Pericos budú bojovať o záchranu.

Ak by sa incident považoval za veľmi vážny, Españolu by hrozila pokuta od 18 001 do 90 000 eur spolu so zatvorením štadióna na jeden zápas až jednu sezónu. V závislosti od kvalifikácie skutku sú možné aj miernejšie sankcie, napríklad pokuta do výšky 6 000 eur a čiastočné uzavretie miesta konania zápasu, pravdepodobne sektora, z ktorého fanúšikovia vybehli. Zdá sa, že prípad by sa mal brať vážne vzhľadom na riziko ohrozenia zdravia športovcov.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

K udalostiam sa vyjadril zástupca katalánskej polície Josep Saumell: "Ak sa skupina 25 alebo 30 ľudí náhle rozhodne spoločne vybehnúť na ihrisko, je takmer nemožné ich zastaviť. Museli by sme postaviť plot, priekopu, jedného ochrankára vedľa druhého..., " povedal a dodal, že polícia dostala na začiatku druhého polčasu informáciu, že by mohlo dôjsť k jednému vniknutiu na trávnik, hoci skôr kvôli prístupu hráčov Españolu. Takáto hromadná bitka sa však nepredpokladala. Dodal, že policajti už skúmajú zábery z incidentu, aby identifikovali účastníkov incidentu a provokatérov. Jeden z nich sa už dobrovoľne dostavil na policajnú stanicu - ide o fanúšika, ktorý hodil televíznu kameru na zem.

zdroj: mundodeportivo.es cadena cope
foto: as.com

Diskusia

4 komentáre
2023-05-17 09:21:14
Tak snáď nejaká sankcia príde, takéto niečo by nemalo zostať nepotrestané.
Aj keď primárne sa majú trestať tí, čo sa previnili.
2023-05-17 09:45:20
Ako sa toto neda automaticky nepotrestat hned? Ake dokazy potrebuju? Boli tam iba domaci fanusikovia (kedze fanusikovia FC neboli na stadione povoleni)...automaticky stop do odvolania...