Zverenci Xaviho Hernándeza sa ani vo včerajšom stretnutí na Estadio José Zorilla vôbec nevyznamenali, keď nestačili na Real Valladolid a prehrali 3:1. Našli sa však aj nejaké pozitíva, čomu nasvedčujú aj známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 5,2

Prvý polčas bol pre Nemca zriedkavo netypický, za 45 minút zaznamenal len jeden zákrok a inkasoval dva góly. Napriek tomu by bolo nespravodlivé obviňovať gólmana z inkasovania týchto gólov. Ter Stegen tak v tejto sezóne inkasoval 17 gólov a ohrozil svoju šancu na prekonanie rekordu v počte inkasovaných gólov v La Lige. Teraz si bude musieť v posledných dvoch zápasoch udržať dve čisté kontá, aby tento zápis vylepšil. Xavi ho po prvom polčase stiahol.

Sergi Roberto - 5,4

Pomerne solídny a bezpečný výkon počas 45 minút. Volil najbezpečnejšiu cestu, keď dostal šancu, a 93% jeho prihrávok našlo adresáta. Vystriedaný po prvom polčase kvôli zraneniu.

Christensen - 5,2

Dánsky obranca nezačal zápas dobre, keď už v druhej minúte si dal vlastný gól. Snažil sa upratať center, ale loptu zrazil za Ter Stegena. Z počiatočného zaváhania sa však dobre otriasol a do polhodiny opäť získal úplnú kontrolu nad dianím.

Alonso - 5,9

Španiel pôsobil v zadných radoch pokojne a nerobil Xavimu veľké starosti. V zápase zaznamenal neuveriteľných 15 obranných zákrokov.

Balde - 5,9

Balde odohral svoj 50. zápas za klub a bol jedným z mála hráčov, ktorí v prvom polčase prejavili túžbu dostať sa dopredu. Napriek tomu čísla ukazujú, že jeho prínos počas úvodných 45 minút bol zanedbateľný. Balde v prvom polčase nezaznamenal žiadnu obrannú akciu, center alebo kľúčovú prihrávku, hoci mal 100% úspešnosť svojich prihrávok. Po prestávke bol oveľa lepší a neustále ohrozoval súperovu bránu.

Frenkie de Jong - 7,2

Holanďan opäť patril medzi najlepších hráčov tímu vďaka umným prihrávkam, otváraniu línií a pracovnému tempu. De Jong vytvoril veľkú šancu, zaznamenal 2 kľúčové prihrávky a za 45 minút skompletizoval 3 presné dlhé lopty. K tomu ukázal 9 defenzívnych zákrokov.

Éric García - 4,8

Keďže Sergio Busquets začal zápas na lavičke, Xavi Hernandez nasadil Érica Garcíu ako pivota. Odchovanec La Masie sa výrazne podieľal na rozohrávke a distribúcii lopty, ale zároveň sa postaral o penaltu, ktorá zdvojnásobila náskok Realu Valladolid. Jeho výkon sa v priebehu zápasu zhoršoval a zápas dohral ako jeden z najhorších hráčov tímu na ihrisku.

Gavi - 5,7

Gavi zďaleka nezažil najlepší večer na ihrisku, ale aj polovičný výkon tínedžera stačil na to, aby bol jedným z najviac zapojených hráčov do hry. V záverečnej tretine mohol urobiť viac, najmä vzhľadom na absenciu Pedriho.

Raphinha - 7

Brazílčan nastúpil na pravom krídle a neustále sa snažil vytvárať šance nebezpečnými prihrávkami. Počas večera vystrelil štyrikrát, z toho dvakrát na bránku, a mal smolu, že sa v prvom polčase nedostal k strele. Po hodine hry bol vystriedaný.

Lewandowski - 6,5

V prvom polčase pomerne neviditeľný, až na hlavičku z bezprostrednej blízkosti, ktorú zachránil Jordi Masip. Po prestávke sa postupne viac zapájal do hry. V závere zápasu strelil z uhla gól, ktorý len kozmeticky upravil konečné skóre.

Pablo Torre - 6,6

Mladík bol proti Realu Valladolid jednoducho skvelý a miestami jediný, kto sa snažil niečo urobiť. Svojimi prudkými prihrávkami viackrát odblokoval obranu hostí a bol spoľahlivý a istý na lopte. Po výkone s tromi kľúčovými prihrávkami, vytvorenou veľkou šancou a dvoma úspešnými driblingami bol po hodine hry vystriedaný za Ousmane Dembélého.

Náhradníci

46' Iñaki Peña - 5,2

Pri treťom góle bol ľahko prekonaný na bližšej žrdi. O necelých 5 minút neskôr bol opäť prekonaný a zachránila ho len žrď.

46' Kessíe - 5,8

Bezpečne prihrával, ale smerom dopredu nevytvoril žiadnu hrozbu.

63' Ferran Torres - 5,4

V 66. minúte zahodil tutovku. Na lopte bol nedbalý.

63' Dembélé - 5,4

V podstate neviditeľný po príchode na ihrisko a sotva sa zapojil do dynamiky.

76' Fati - 5,8

Po príchody do zápasu sa veľmi nepresadil.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-05-24 07:57:12
Podľa slovného hodnotenia, by sa mohlo zdať že sme vyhrali minimálne 3:0 ... Takmer pri každom hráčovi je konštatovanie, že hral skvelé. Ako keby to hodnotil človek, ktorý pozeral iný zápas.
2023-05-24 09:22:08
Neviem kto v tych platkoch robi, ale druhy gol je stegiho, taketo chyby robia ziaci v pripravke...alonso bol tragicky, vsetko co okol nejo slo smrdelo golom, zdatne mu sekundoval eric, obrana bola vcera derava, aj baldeho strana horela...torre prvy polcas sympaticky vykon...alonso tu nemal nikdy hodit, mal ist dohrat karieru niekde na predmestie madridu alebo do teamu z druheho sledu v PL, len skusenosti su na Barcelonu malo