Je viac ako zrejmé, že manažér Manchestru City Pep Guardiola nechce Joaa Cancela vo svojom kádri. Portugalský reprezentant na konci sezóny ukončí svoje hosťovanie v Bayerne Mníchov a vráti sa do Manchestru, odkiaľ bude predaný jednému zo svojich záujemcov.

Vzhľadom na situáciu, v ktorej sa krajný bek nachádza, je spájaný s prestupom do Barcelony, ale táto operácia v skutočnosti nie je taká schodná, ako sa na prvý pohľad zdá. Hoci Barcelona hľadá možnosti, ako posilniť post pravého obrancu, Sport uvádza, že majster Premier League by za transfer žiadal 40 miliónov eur.

Zaujímavé je, že Manchester City kúpil Cancela z Juventusu za 65 miliónov eur, čo znamená, že je ochotný akceptovať stratu 25 miliónov eur. Sport tvrdí, že Cancelo by mohol byť najlacnejšou možnosťou na trhu, ktorú by Barcelona v lete mohla nájsť. Navyše, hoci Barcelona skúma aj možnosť získať ho na hosťovanie, The Citizens sa vyjadrili úplne jasne, že 28-ročný zadák odíde len na trvalý prestup.

Všetko to prichádza v období, keď sa Xavi rozhodol, že chce počas leta získať pravého obrancu. V súčasnosti Blaugranas analyzujú možnosť príchodu Juana Foytha, ale zatiaľ sa Barcelone nepodarilo nájsť spôsob ako sa dohodnúť s Villarrealom, ktorý nie je ochotný predať Argentínčana.

Cancelo je tiež na zozname Barcelony, ale osud Portugalčana závisí výlučne od toho, čo chce Manchester City. Je im jasné, že v žiadnom prípade neschvália ďalšie hosťovanie 28-ročného hráča. Benjamin Pavard z Bayernu Mníchov je tiež na zozname Barcelony a je tam už dlhší čas. Bavori si však chcú obrancu udržať najmä preto, že Cancelo už nebude k dispozícii. Vzhľadom na súčasný ekonomický stav na Camp Nou sa 40 miliónov eur za Cancela môže zdať veľa, ale treba si uvedomiť, že Barcelona postupne získava príjmy z príchodu nových sponzorov a taktiež pracuje na predaji viacerých hráčov.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2023-05-26 13:13:59
Prečo nechceme skúsiť Arnau Martinéza zo Girony? Cena cca 20 mega.
2023-05-26 13:51:12
Keď si zoberieme, že kto je aktuálne k dispozícii na trhu - cena/výkon. Tak ak je týchto 40M pravda. Možno by sa dalo dohodnúť a rozložiť tento prestup na 30+10 s tým, že tých 10M by boli odohrate zápasy, úspechy tímu a pod. Foyth za 60 je nonsens. Arnau by mohol byt cool za 20M , to by som tiež bol rad a ako posledný Frimpong ktorého cena bude podľa mna na úrovni Foytha ak nie viac no u neho sa celkom obavám smerom dozadu.