La Liga dnes predstavila limit mzdových nákladov klubov na sezónu 2023/2024 a zdá sa, že tento limit pre Barcelonu klesol o takmer 400 miliónov eur.

Aktuálny platový strop pre Blaugranas je 270 miliónov eur, naposledy to bolo 648 miliónov eur. Barça teda napriek všetkým opatreniam na odchod futbalistov nesplní kritériá La Ligy. Nedávne správy tlačovej agentúry EFE uviedli, že Katalánci vynakladajú na mzdy 404 miliónov eur, takže sa im podarilo znížiť výdavky o 161 miliónov. Aj napriek tomu, aby Barcelona mohla získať hráčov normálne bez obmedzení, bude musieť urobiť škrty vo výške minimálne 134 miliónov. Podľa informácií, ktoré poskytla La Liga, môže najviac minúť Real Madrid (727 miliónov), za ktorým nasleduje Atlético (296 miliónov).

Podľa Xaviho Hernándeza Navarra z denníka Ara sú tieto čísla také nepriaznivé, pretože vrátane všetkých športových sekcií Barcelona vynakladá 500 miliónov na platy (viac ako 90 miliónov sú ostatné disciplíny) a predpokladané prevádzkové straty sú viac ako 100 miliónov. Okrem toho klub ešte nedostal peniaze z fondu Libero. K zníženiu limitu určite prispelo aj zníženie prognóz príjmov zo štadióna v súvislosti s presunom na Montjuïc. Barça mala v júni limit 215 miliónov eur, takže sa cez letné prestupové obdobie zvýšil o 55 miliónov eur.

Barcelona podľa médií ubezpečuje, že nie je prekvapená prekročením platového stropu. Klub to očakával. Cieľom je, aby mohol budúce leto uskutočniť prestupy bez obmedzenia prekročenia limitu. Blaugranas veria, že tento mesiac dostanú od Libero 40 miliónov. Barça zatiaľ nemôže v januári zaregistrovať Vitora Roqueho. Na to bude potrebovať predaj (ktorý momentálne neprichádza do úvahy) alebo dodatočné príjmy.

zdroj: relevo
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2023-09-14 14:31:44
Tragedia kam to Laporta dotiahol za tri roky,prehajdakane stamiliony,, zvyšujúci sa dlh, klesajúce prijmy,tak som to aj oćakaval a mužstvo ktovie aku kvalitu nemá,povedzme si úprimne
2023-09-14 14:42:25
Vôbec by som sa nečudoval, ak by došlo k tomu, že by Barca musela vyhlásiť bankrot alebo nútenú správu.