Tragedia kam to Laporta dotiahol za tri roky,prehajdakane stamiliony,, zvyšujúci sa dlh, klesajúce prijmy,tak som to aj oćakaval a mužstvo ktovie aku kvalitu nemá,povedzme si úprimne
Laporta sice není génius, ale přebíral tým ve špatném stavu. Náklady snížený byly a ještě levně posílil. Zázraky nečekejte od něho. Kvalitní práci celého týmu spíš, ale vše se nepovedlo.
Vždycky když někdo odsoudí Laportu už nenapíše co měl udělat líp nebo jinak 😃 Přebral nás v naprosto katastrofálním stavu a na to kde jsme byly nás z toho dostal docela rychle ven. Platy se snižují, posílili jsme tým za v podstatě nulovou cenu, dá se říct že rok po tom co jsme byly ve srač... jsme vyhráli titul. Některý lidi zkrátka budou nespokojený ať už bude prezidentem kdokoliv.
Tieto limity sú likvidačné, kam to chce laliga dotiahnúť, ku krachu všetkých klubov okrem RM, alebo je to nový spôsob, akým RM definitívne zvíhodniť voči ostatným klubom a dotlačiť ich k titulu každý rok?
Laporta nás, ale z ničeho nedostal. V prdeli jsme pořád... plácáme se v tom. Co měl udělat jinak? Zvednout příjmy! Barto byl ekonomický diletant, ale přivedl sponzory!!! Jinak to v klubu, který za sebou nemá bohatého najitele nejde!!! Ne vše je samozřejmě špatně, ale finance nevyřeší ani omylem.
MIO - mám otázku ako konkrétne by si zdvednut príjmy ?
- Lebo predali názov štadiónu, máme obrovského sponzora na dresoch, na zápasy chodí veľa ludí.
- Teraz na najbližšie dva roky máme takmer polovičnú kapacitu na štadióne, ak stojí lístok cca 100€ -300€ tak si zrátaj koľko to je pri cca 25 domácich zápasoch.
- Ak plánuješ napísať, že mal zohnať sponzorov tak predpokladám, že to tiež nieje úplne jednoduché lebo aj tí sponzori niečo chcú naspať. Hviezdu svetového formátu, na ktorá by chodili ľudia pozerať nemáme. (Baldé,Pedri,Gavi,Yamal,Aruajo nimi možu byť za pár rokov alebo ešte nie).
V lige majstrov takisto niesme suverénni, lebo nemáme dostatočné finančné prostriedky na posily takže sa točíme v kruhu.
Ja si osobne myslím, že ideme dobrým smerom ale celé vedenie LaLigy s Tabasom nám ( nie len mám, všetkým) absolútne nepomáha. Písal som, už dávnejšie ale zopakujem sa. Pre mňa je absolútne neskutočné, že popredné týmy LL ( ako Villareal,Betis,Valencia,Sevilla) sú nútení predávať svojich najlepších hráčov do priemerných až podpriemerných klubov v anglicku. Obávam sa, že takýmto štýlom kvalita LL pojde rapídne dole a bude absolútne irelevantná vo svete. Ja absolútne nechápem čo chce dosiahnuť Tabas lebo ak je to nejaká finančná stabilita, tak neviem neviem. Pretože v anglicku sa točia omnoho vačšie peniaze ale aj na základe televizných práv a všetkého okolo. A znova. Nekvalitný hráči - Slabá kvalita - slabá sledovanosť - lacné televízne práva - menej peňazí pre kluby = nekvalitný hráči a znova dokola.
A to pri ziskoch z lístkov absolútne nehovorím o tom, že keď príde na štadión o 45 tisíc ľudí menej tak tam očividne aj minú menej peňazí. Vo fanshope, v bufetoch vo všetkom. A keď tam priemerne jeden človek nechá len 30€ tak pri 40tisíc ľudoch je to už dosť na každý jeden zápas.
Dúfam, že ma chápeš ale mna reálne nenapadá čo by mohli spraviť viac. Predali všetko čo sa dalo :D
Příjmy nás nikdy netrápili tak nechápu proč by je měl Laporta zvyšovat. Hlavním problémem bylo minulý vedení který astronomicky přeplácelo a nechápalo že i jeden z nejbohatších klubu světa musí nějakým způsobem udržovat ekonomiku v normálu 😂
Čím víc snižujeme platy tím víc nám klesá strop. LL je opravdu na hlavu. Oproti posledních dvou let jsme dokázali snížit platy o 250 mega a I tak to nestačí :D
vsetko co tebas robi je ze chrani kluby pred sebou samými. nam sa sice nepaci ze nemozme podpisat nejakych hráčov lebo ich nebude mozne zaregistrovat, ale predstavte si, ze by to mozne bolo. ze by neboli tieto pravidla. uz by sme klub nemali. ja som rad za tebasa, sice jde kvalita ligy dole, ale stale aspon nejaka liga je.
TomX: A teraz si predstav hypotetickú situáciu: si vo firme, kde pracujete v skupinách a každá skupina dostáva za svoje výsledky nejaký obnos peňazí, za čo si potom platíte vzdelávacie kurzy a zlepšujete pracovné prostredie. Tvojej skupine ale poviem, že tie peniaze nemôžete minúť, kým sa váš príjem nezdvojnásobí, pretože vás chránim pre vami samými, zatiaľ čo ostatné skupiny takto obmedzené nebudú. Zvýšenie príjmu môžeš dosiahnúť buď zbavením sa niektorých členov vašej skupiny, ale musíš zachovať úroveň odvedenej roboty, inak ti príjmy klesnú, alebo predajom vybavenia, ktoré vaša skupina používa.
Úplne zjednodušene, ale chápeš, do akej špiráli si sa dostal? A že to nevyhnutne smeruje iba k úpadku, zatial čo všetci okolo budú sa ti nenávratne vzďaľujú.
ved ja pisem ze kvalita ligy ide dole. ale pravidla ktoré su tam.maju nejaky zmysel. som si isty ze keby neboli, dostali by sme sa do este horšej situácie , ktorej by uz nemuselo byt navratu. to je aj ten tvoj príklad. ak by taketo obmedzenie moja skupina dostala tak asi preto ze to treba.
Ako chceš generovať väčšie zisky, keď znižuješ kvalitu? Ako chceš prilákať sponzorov, keď nemáš žiadne hviezdy? Ako chceš prilákať hviezdy, keď im nemáš poriadne čo ponúknuť, ani len konkurencie schopnosť?...
ja nehovorím ze na tom co pises nieco neni, ale povedz mi ako by si to ty riesil. za mna neni riesenie povolit klubom nakupovat ako sa im zachce ked maju taketo problemy.
Problém nie sú samotné FFP, ale to, ako sú nastavené. Prečo nie sú vyrovnané, príjem=výdavky, ale čím si na tom horšie, tým viacej musíš zarobiť a menej minúť. To ťa brzdí v rozvoji. A tak isto musí byť aj nejaká flexibilita, čo v LL úplne absentuje.
Nechápeme sa, malo by to byť tak, že ak zarobím 500mil, mal by som mať možnosť toľko aj minúť, aby som mal vyrovnaný rozpočet, ale realita je taká, že zarobíš 500mil a LL ti dovolí minúť iba 150, čím ťa tlačí dolu a musíš si požičiavať, aby si mohol minúť viac, ale zase ti rastie dlh a opäť sa ti znižuje strop. To je jednosmerka dolu...
no s tym nesuhlasim. za mna je len dobre ze existuje pravdilo ze mozes minut len urcitu cast. toto kluby zachrani v zlej situacii. neviem si predstavit ze by sme mohli minút všetko co zarobime
- Lebo predali názov štadiónu, máme obrovského sponzora na dresoch, na zápasy chodí veľa ludí.
- Teraz na najbližšie dva roky máme takmer polovičnú kapacitu na štadióne, ak stojí lístok cca 100€ -300€ tak si zrátaj koľko to je pri cca 25 domácich zápasoch.
- Ak plánuješ napísať, že mal zohnať sponzorov tak predpokladám, že to tiež nieje úplne jednoduché lebo aj tí sponzori niečo chcú naspať. Hviezdu svetového formátu, na ktorá by chodili ľudia pozerať nemáme. (Baldé,Pedri,Gavi,Yamal,Aruajo nimi možu byť za pár rokov alebo ešte nie).
V lige majstrov takisto niesme suverénni, lebo nemáme dostatočné finančné prostriedky na posily takže sa točíme v kruhu.
Ja si osobne myslím, že ideme dobrým smerom ale celé vedenie LaLigy s Tabasom nám ( nie len mám, všetkým) absolútne nepomáha. Písal som, už dávnejšie ale zopakujem sa. Pre mňa je absolútne neskutočné, že popredné týmy LL ( ako Villareal,Betis,Valencia,Sevilla) sú nútení predávať svojich najlepších hráčov do priemerných až podpriemerných klubov v anglicku. Obávam sa, že takýmto štýlom kvalita LL pojde rapídne dole a bude absolútne irelevantná vo svete. Ja absolútne nechápem čo chce dosiahnuť Tabas lebo ak je to nejaká finančná stabilita, tak neviem neviem. Pretože v anglicku sa točia omnoho vačšie peniaze ale aj na základe televizných práv a všetkého okolo. A znova. Nekvalitný hráči - Slabá kvalita - slabá sledovanosť - lacné televízne práva - menej peňazí pre kluby = nekvalitný hráči a znova dokola.
Dúfam, že ma chápeš ale mna reálne nenapadá čo by mohli spraviť viac. Predali všetko čo sa dalo :D
Úplne zjednodušene, ale chápeš, do akej špiráli si sa dostal? A že to nevyhnutne smeruje iba k úpadku, zatial čo všetci okolo budú sa ti nenávratne vzďaľujú.