Odchod Sergia Busquetsa je cítiť. Nahradiť sa ho však nepodarí len tak. Potvrdil to aj transfer Oriola Romeu. Katalánska televízia TV3 však tvrdí, že športový riaditeľ Deco má zoznam kandidátov, ktorí budú v budúcom letnom prestupovom období voľnými hráčmi, aby pomohli zmierniť problémy v strede poľa.

Thiago Alcântara

Odchovanec La Masie má už svoje najlepšie roky za sebou, ale láka ako ďalšie krátkodobé riešenie, keďže Barcelona pokračuje v ozdravovaní svojej zlej finančnej situácie. 32-ročný hráč pôsobí v Liverpoole na poste stredného záložníka, kde často absentoval kvôli zraneniam.

Thiagovi sa navyše často vyčíta, že svoj tím v obrane dostatočne netienil, najmä keď Liverpool praktizuje vysokú formáciu. Napriek tomu sa bývalý záložník Barcelony dobre orientuje v pozičnej hre aj v liverpoolskom "ťažkom futbale", ku ktorému sa Xavi prikláňa častejšie. Jeho zmluva vyprší budúci rok v júni, čo znamená, že Barcelona by ho mohla získať zadarmo bez veľkých finančných investícií.

Jorginho

Ďalší veterán na zozname, je spoľahlivý distribútor lopty so skúsenosťami na pozícii pivota. Po značne úspešnom pôsobení v Chelsea teraz pôsobí v Arsenale, aj keď má v tíme len vedľajšiu úlohu. Jorginho má niektoré spoločné črty s Busquetsom v tom, že dokáže ukotviť hru a pridať prvky pauzy. Taliansky stredopoliar však nie je najspoľahlivejší mimo držania lopty a vo veku 32 rokov sa na neho nemožno spoliehať ako na dlhodobé riešenie.

Adrien Rabiot

Rabiot sa v Barcelone dlhodobo objavuje na titulke novín. Spojenia s ním pretrvávajú už niekoľko rokov a zdá sa, že katalánski giganti opäť uvažujú o jeho príchode. 28-ročný hráč pôsobí v Juventuse v Serii A a svoje dlhoročné skúsenosti by mohol prepožičať do stredu poľa. V 15 zápasoch Serie A v tejto sezóne má francúzsky internacionál na konte dva góly a tri asistencie za Juventus. Napriek tomu, aj keď Rabiotovi nie je cudzia pozícia defenzívneho stredopoliara, je prispôsobený hre vyššie na ihrisku.

Guido Rodriguez

Hráč Realu Betis je rešpektovaný pre svoj pokoj na pozícii pivota, ale viac ako čokoľvek iné sa cenia jeho skúsenosti z La Ligy. Je dôležité mať na pamäti, že Barcelona sledovala 29-ročného majstra sveta počas letného prestupového obdobia, ale nakoniec sa rozhodla podpísať Oriola Romeua. Hoci 29-ročný Rodriguez nezodpovedá forme "vysokopostaveného záložníka", je pravdepodobne najvhodnejším hráčom z tohto zoznamu, keďže Rodriguez pozná požiadavky defenzívneho záložníka a má pred sebou ešte dostatok rokov.

zdroj: TV3
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-12-27 08:38:30
No tak teda ani jedna varianta by nebyla moc šťastná. První 3 zmínění už mají svoje nejlepší zabsebou a pochybuju, že by nám k něčemu byli a Rodriguet by byl druhej Romeu. Na tuhle pozici to prostě bude chtít velký přestup, nebo nechat hrát mladíky, jako je Casado
2023-12-27 08:53:31
Myslím že až teraz všetci pochopili,kto bol busquets, najlepšieho defenzivneho zaloznika sveta nenahradis ničím a môžu hľadať kolko chcu,hlavne zadarmo uz vobec nie,fotka busquetsa je lepsia ako tito styria dokopy