Nie je žiadnym tajomstvom, že Arda Güler rozpútal počas letného prestupového obdobia v roku 2023 poriadnu bitku medzi FC Barcelona a Realom Madrid. Barça chcela získať služby tohto talentovaného mladíka z Fenerbahçe natoľko, že riaditeľ klubu Deco dokonca odletel do Turecka, aby sa pokúsil uzavrieť dohodu.

Nakoniec však Güler odmietol Barcelonu v prospech Realu Madrid a prestúpil do klubu z hlavného mesta Španielska za 30 miliónov eur vrátane bonusov. Uvádza sa, že Real Madrid sa rozhodol kúpiť Gülera až po tom, čo sa dozvedel o záujme Barcelony o tureckého zázračného hráča. Podľa čerstvých informácií od Maria Cortegana z The Athletic však Merengues pracovali na podpise 18-ročného hráča už od marca minulého roka.

Zdroje blízke hráčovi navyše naznačujú, že Gülera projekt Barcelony nepresvedčil kvôli jej ekonomickej nestabilite v posledných rokoch. Jednou z hlavných obáv mladého talentu boli problémy, s ktorými sa Blaugranas stretávali pri registrácii svojich nových posíl v posledných prestupových obdobiach.

Všetky tieto faktory viedli k tomu, že si Güler v lete 2023 nakoniec vybral Real Madrid namiesto Barcelony. Po podpise zmluvy s úhlavným rivalom Kataláncov zažil mladík nie práve najlepší štart dobrodružstva v Španielsku, keďže ho brzdili zranenia. Debutoval až počas uplynulého víkendu v Copa del Rey.

zdroj: theathletic
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2024-01-10 09:19:27
Mladíkovi len toľko vyfajči Pereza
2024-01-10 09:29:24
Upřímně se mu nedivím... k nám momentálně přestoupí v konkurenci Realu a jiných velkoklubů jen náš ultrafanda. Vedení by se mělo probrat....Jsem s tím v pohodě, já radši, když někdo chce přímo k nám a vše ostatní mu je skoro jedno.