Alexander Čeferin poskytol rozhovor denníku La Repubblica, v ktorom okrem iného hovoril o Superlige, rasizme, Saudskej Arábii a práci VAR. Nižšie uvádzame najzaujímavejšie vyjadrenia.

Rozhodnutie Súdneho dvora EÚ o Superlige je prehrou?

"Vôbec nie. Opakujem, že hovorca sa vyjadril odchylne od doslovných slov. Superliga je v rozpore so všetkou futbalovou logikou."

Bezplatné zápasy Superligy

"Úplný nezmysel. Na adresu prezidenta A22, nazývam ho jednou skratkou, pretože zastupuje len dva kluby, si požičiavam definíciu prezidenta španielskej ligy Javiera Tebasa: "Je to David Copperfield, iluzionista slov"."

Real Madrid a Barcelona presvedčia ostatných

"Nemyslím si to. Stabilitu klubov zaručuje súťaž UEFA. Deň po rozhodnutí súdu sa proti Superlige verejne vyjadrilo 100% nemeckých, anglických a francúzskych klubov, 90% španielskych klubov, všetky okrem dvoch, 80% talianskych klubov. Je veľmi ťažké organizovať súťaž bez všetkých týchto klubov."

Mladí ľudia nesledujú futbal

"To nie je pravda. Máme údaje, ktoré hovoria o opaku: mladí ľudia sledujú futbal čoraz viac. Nová 36-členná Liga majstrov bude v septembri fantastická. A ešte predtým, v júni, budú fantastické Majstrovstvá Európy, aj vzhľadom na organizačné kapacity a infraštruktúru Nemecka."

Situácia s Rubialesom a Jenni Hermoso

"Nevhodné. Môžem len povedať, že neviem, prečo sa to stalo, ale bolo to nevhodné správanie."

Porážka klubov s rasistickými fanúšikmi

"Rasisti nie sú fanúšikovia, sú to idioti, ktorí využívajú štadióny na prezentáciu svojej ideológie. Je im jedno, že ničia kluby. Na štadión chodia zámerne, aby spôsobili problémy."

Saudská Arábia

"Snažia sa posilniť svoju ligu, je to oprávnené. Podľa mňa by bolo správnym krokom investovať najprv do akadémií a trénerov, vychovať miestnych hráčov a potom podpísať niekoľko hviezd. Európski hráči sa začínajú vracať. Je pravda, že futbal sa rozvíja všade, ale zdá sa mi, že ide o podobný systém, aký vyskúšala Čína, ktorá do svojej ligy prijala veľa zahraničných hráčov vrátane Talianov, ale nedokázali sa kvalifikovať na Majstrovstvá sveta."

Problémy s VAR

"V Lige majstrov funguje dobre, v niektorých zápasoch trvá príliš dlho a príliš prekáža. Myslím si, že je užitočný: pochybnosti mám len o nejasnom výklade rúk."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-02-02 09:30:44
S tímto klaunem se ztotožňuji pouze v názoru na rasisty....