La Liga práve zverejnila platové limity pre kluby Primera a Segunda División. Ukázalo sa, že platový limit FC Barcelona je ešte nižší ako na začiatku sezóny.

Podľa najnovších informácií z ekonomického auditu La Ligy o limite na výdavky na zamestnancov je aktuálny platový strop FC Barcelona len 204,161 milióna eur, čo je o 65 miliónov menej ako ešte 23. septembra 2023. Pokles limitu po zimnom prestupovom období môže byť spôsobený viacerými okolnosťami, ale s najväčšou pravdepodobnosťou ide o nenaplnenie stanoveného rozpočtu.

Podľa aktuálneho rozpočtu vynakladá Barça na mzdy približne 500 miliónov eur, čo je takmer 300 miliónov eur nad limit. Neznamená to, že Barcelona musí znížiť platy na limit, ale prekročením limitu má menší manévrovací priestor pri operáciách.

zdroj: la liga
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-02-20 14:28:16
Ako z toho nekonečného kolotoča s platovým stropom von? Vie mi niekto povedať? Príjmy máme takmer porovnateľne s Realom, trochu nižšie, ale aj tak ten rozdiel v platovom strope medzi nami a Realom 727m a 204m je oveľa väčší ... 523m. Rovnako aj v platoch dávame trochu viac ... 640 miliónov ako Real ... 454 miliónov, ale aj tak ten rozdiel je inde. Neviem ako sa to počíta, ale ten pocit, že je to voči nám až príliš drastické u mňa nemizne.

Ja neviem, to máme predať takmer všetkých hráčov a rok hrávať len s hráčmi, ktorých platy vyjdú do tých 204m, aby už to išlo správnym smerom? Zo všetkých finančných ťažkostí nás ten platový strop brzdi najviac. Stále nechápem ako môžeme dávať na platy najviac široko ďaleko, keď sme toľkých hráčov popredávali s vysokými platmi. V tom tíme je max. už len Lenglet, de Jong, Lewa a ako tak aj Gundo s vysokými platmi.
Neviem ako, ale ten platový strop treba dať čím skôr do poriadku a žiaľ akokoľvek, lebo mám pocit, že toto je ako ručná brzda. Celý čas si myslíme, že ideme z tých finančných problémov von, ale nie je to tak.