Katalánci vo včerajšom ligovom zápase na Montjuïc dokázali poraziť Mallorcu 1:0. Výkon Blaugranas nebol oslnivý, no rozhodne poteší ďalšie čisté konto a tri body do tabuľky. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,7

Viackrát bol príliš dlho na lopte a ani potom nedokázal založiť poriadny útok. Mal šťastie, že mu všetky pokusy Mallorcy padli priamo do náručia.

Koundé - 7

Ďalší solídny zápas Koundého, ktorý v posledných týždňoch vyzerá ako pokropený živou vodou a vrátil sa k svojej najlepšej forme. Dobre si počínal pri držaní lopty a prevzal zodpovednosť za jej udržanie, keď sa hra javila rozhárane.

Cubarsí - 7,6

Skvele si poradil s Muriqim; nedal jemu ani Larinovi ani centimeter priestoru. Bol aktívny pri bránení a agresívne vystupoval, aby zastavil útoky, čo Barcelone prinieslo čisté konto.

Martínez - 6,6

Mal mierne problémy s Cyleom Larinom, ale hoci je pomalší, postaral sa o to, aby mu to neprekážalo v bránení. Odohral niekoľko pôsobivých prihrávok z hlbších priestorov na prelomenie línie a sám zakladal útoky tímu. Prvý polčas ukončil so 100% presnosťou prihrávok (42/42).

Cancelo - 6,8

Cancelo sa nedokázal tak dobre spojiť s Felixom ako v minulosti, ale napriek tomu si vytvoril niekoľko slušných šancí.

Raphinha - 6,3

Raphinha priniesol do stredu poľa potrebnú atletickosť, ale jeho neschopnosť udržať loptu a prekonať hráčov súpera v tesných priestoroch mužstvu len uškodila. Bez tak sa mu podarilo vybojovať penaltu, ale musel byť vystriedaný Fermínom Lópezom kvôli zraneniu členka. Je ale jasné, že v zálohe nemá čo hľadať.

Christensen - 6,5

Ďalší čistý a solídny výkon od Christensena, ktorý sa počas zápasu ani raz nepomýlil. Dostal sa do zápasu a bol dobre postavený aj v defenzíve.

Gündoğan - 7,3

Počas celého zápasu, od prvej minúty, hral absolútne výborne. Preberal zodpovednosť v hlbších priestoroch pri preberaní lopty a zakladaní akcií a bol prítomný aj v útočnej tretine pri finálnych prihrávkach. V rukáve mal niekoľko trikov a pre Mallorcu bol nedotknuteľný. Takmer dokonalý zápas, ktorý poznačila naozaj hrozná penalta.

Yamal - 7,9

Lamine Yamalovi chvíľu trvalo, kým sa dostal do zápasu, ale nakoniec sa presadil v druhom polčase. Dobre kombinoval s Koundém a potom s Lewandowskim, než strelil absolútne dokonalý víťazný gól.

Guiu - 5,7

Guiu si počínal dobre, keď Barcelona hrala priamočiaro, ale nedokázal sa presadiť a často pôsobil stratene. Ani do šancí sa nedostával tak, ako by si želal.

Felix - 5,7

Ďalší frustrujúci výkon Felixa, ktorý sa v tomto momente zdá byť príliš premotivovaný. Ak mu vychádzajú jeho kľučky a zručnosti, vyzerá to skvele, ale keď sa tak nedeje - čo sa stáva často -, Barcelona je odkázaná na bránenie protiútokov.

Náhradníci

37' Fermín - 6,8

Dokonale plnil úlohu Gaviho, keď svojím pressingom prenasledoval stred poľa a obranu Mallorky. Urobil niekoľko naozaj dobrých nábehov do šestnástky a bol veľmi živý počas celého zápasu. Dobrý výkon.

61' Lewandowski - 7

Lewandowski, ktorý nielenže prihral Yamalovi na gól, ale predviedol perfektný výkon, z ktorého sa Guiu môže poučiť. Takmer sa dostal aj do samostatného nájazdu a skóroval.

62' Roque - 6,8

Ďalší veľmi živý náhradník. Roque vniesol energiu na ľavé krídlo po Felixovom priemernom predstavení. Dostával loptu cez tlak, dobre kombinoval s Cancelom a tlačil sa dopredu.

87' Romeu - 6,4

bez komentára

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-03-09 13:51:49
zasa raz čomusi nerozumiem -- gundoganov spôsob kopania jedenástky bol trestuhodný, ďalšie dve strelecké príležitosti zahodil ako malý jardo, zlé prihrávky, zlé bránenie... lewa nikomu na gól neprihral, v zúfalstve, po tom, čo na fleku tancoval ako slon, čo dostal záškrt, prihral yamalovi, ktorý si šancu vytvoril celkom sám, dvoma úžasnými kľučkami
2024-03-09 14:38:38
uz mě to pomalu přestava bavit cist ,Gundogan fantasticky vykon ,Lwandowsky to same ...to jako hodnoti kdo ? Zápas to byl nudný ,kdy soupeř měl vice polosanci a nebezpecnejsi .Nase stereotypni a pomala hra je priserna.Dival jsem se na Spartu Liverpool ...to bylo uplně neco jineho ,napětí goly a primocare akce .Tady u toho clovek malem usne ,brouzdam u toho na netu ,protoze hra nema zadny spad naboj ,myslenku a zvedam oci k tv ,kdyz ma mic Yamal