Katalánci včera odohrali jeden z najlepších zápasov sezóny, porazili Neapol a zaslúžene postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov. Viacero hráčov Blaugranas podalo skvelý výkon, čo potvrdzujú aj známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 7,1

Nemecký brankár si pripísal tri čisté kontá za sebou, ale v utorok večer sa jeho séria prerušila. To však v žiadnom prípade neznamená, že jeho výkon bol slabší. Ter Stegen nemohol urobiť veľa, aby zabránil úvodnému gólu Neapola, pretože bol bezchybne umiestnený. Okrem gólu predviedol len v prvom polčase tri špičkové zákroky vrátane rozhodujúceho zakončenia nad brvno, ktorým Talianom zabránil vyrovnať.

Koundé - 7,3

Pre pravého obrancu Barcelony to bol náročný večer, pretože proti nemu stál vo forme hrajúci Khvicha Kvaratskhelia. Neodvážil sa príliš dopredu, zostal v obrane a slušne rozdeľoval loptu.

Araujo - 7,1

Po návrate do základnej zostavy bol Araujo v strede obrany proti Neapolu relatívne spoľahlivý, ale nie bez občasných chýb. Stále má citeľne ďaleko od svojej najlepšej verzie.

Pau Cubarsí - 7,8

Mladík dostal príležitosť v najdôležitejšom zápase Barcelony v tejto sezóne a nesklamal niekoľkými zákrokmi a dobrým čítaním hry. Bol však takmer potrestaný po tom, čo nedokázal zabrániť Di Liorenzo v hlavičke, ktorá hrozila vyrovnaním skóre. Napriek tomu išlo z väčšej časti o brutálny výkon mladíka a potvrdenie jeho kvality.

Cancelo - 8,1

Portugalský obranca sa neustále tlačil do útoku a poskytoval Barcelone šírku ľavého krídla. Druhý gól tímu strelil vďaka svojmu skvelému umiestneniu a reflexom, ale bol pomerne ľahko prekonaný, keď Neapol potiahol svoju gólovú akciu po jeho krídle.

Fermín - 7,8

Odchovanec La Masie dostal na Montjuïc príležitosť nahradiť zranené hviezdy stredu poľa a proti Talianom predviedol skvelý výkon. Fermín vytváral hrozbu počas celého prvého obdobia s dobrým účinkom, pokojne sa pohyboval medzi líniami a pred bránkou sa vyzeral sebaisto. Len v prvom polčase sa López postaral o dve kľúčové prihrávky a mal takmer tri veľké šance na skórovanie. Nakoniec to bol práve on, kto čistým a dobre umiestneným zakončením vsietil úvodný gól mužstva.

Christensen - 6,3

Dánsky internacionál sa pomaly vžíva do pozície defenzívneho záložníka, hoci v novej úlohe má pochopiteľne stále rezervy. Christensen sa v prvom polčase nezapojil do hry tak, ako by si želal, keď si pripísal len 12 prihrávok, no zaznamenal 7 defenzívnych zákrok. Bol vystriedaný v druhom polčase, keď zaznamenal len 3 ďalšie prihrávky.

Gündoğan - 7,8

Štandardný, kvalitný a bežný výkon nemeckého záložníka. Keďže hral trochu hlbšie, nemal v záverečnej tretine taký vplyv, ako by si želal, ale doslova riadil stred poľa od začiatku do konca. Po striedaní Roberta a Romeua sa posunul vyššie a mal zásadný podiel na treťom góle tímu.

Yamal - 8,1

Zatiaľ čo sa svet háda o tom, či má Yamal 16 alebo 20 rokov, mladík v Lige majstrov nenápadne predviedol ďalší majstrovský výkon. Prudký, priamočiary a plný dôvtipu bol na ľavom krídle nepríjemný pre Maria Ruiza a druhú šancu vytvoril skvelým protiútokom a perfektnou loptou na Raphinhu. Zaznamenal dve kľúčové prihrávky a tri driblingy a vyslal tri strely vo vyraďovacom zápase Ligy majstrov.

Lewandowski - 7,3

Poľský internacionál mal na Montjuïc jednu zo svojich slabších nocí, sotva sa zapojil do rozohrávky alebo vytvoril hrozbu v šestnástke. Ani po hodine hry nezaznamenal jedinú strelu na bránku a nedokázal zužitkovať niekoľko dobrých lôpt, ktoré dostal zozadu. V 82. minúte však strelil tretí gól svojho tímu a rozhodol o víťazstve nad Neapolom.

Raphinha - 8,1

Brazílčan mohol streliť druhý gól Barcelony v zápase, ale trafil žrď. Napriek tomu si zaslúži pochvalu, keď v útoku pozitívne ovplyvňoval hru pri rozohrávke. V druhom polčase bol oveľa lepší, pravidelne ohrozoval bránu a ponúkal aj dobré centrované lopty.

Náhradníci

60' Sergi Roberto - 7,7

Kapitán klubu predviedol veľmi dobrý výkon, čím oslobodil Gündoğana od úloh, ktoré mu ukladala hra v hĺbke poľa. Zaznamenal dve kľúčové prihrávky a vytvoril si jednu veľkú šancu za necelých 15 minútach svojho vystúpenia. Senzačne sa zapojil do prípravy Lewandowskeho gólu, keď nezištne prihral loptu po tom, čo si svojím nábehom vytvoril šancu.

60' Romeu - 6,3

Vystriedal Christensena v defenzíve a zabezpečil plynulosť v strede poľa.

81' Felix - 6,3

Hral len krátko a nemal vplyv na stretnutie.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2024-03-13 12:09:28
Fermin 7.8 je trocha nadhodnotene. Zahodil sancu co mal dat a cely druhy polcas stracal lopty a nas stred mal nulovu kontrolu nad zapasom
2024-03-13 12:24:15
Poliak max 3 aj to len preto, ze sa potkol a dal gol do prazdnej. Inac nikto ani nevedel, ze hra. Dalsia strasidelny vykon. A to ma zmluvu este na 2 roky... to je hrozostrasna predstava!