Už v prvom polčase zápasu Barcelony s Las Palmas došlo k výraznej kontroverzii rozhodcov. Arbiter Mateo Busquets Ferrer anuloval gól Raphinhu kvôli ofsajdu.

Brazílčan sa pri rozohrávke jedného zo spoluhráčov nachádzal v ofsajde, no pôvodne sa do akcie nezapojil, keďže o loptu bojoval Robert Lewandowski s Cocom. Po nešťastnom zákroku obrancu Las Palmas sa však lopta dostala k Raphinhovi, ktorý ju poslal do siete. O minútu neskôr rozhodca odpískal ofsajd Brazílčana.

Archivo VAR tvrdí, že nešlo o ofsajd, pretože Coco dvakrát zahral loptu úmyselne (nešlo odraz alebo zblokovanú hru súpera) a čiarový rozhodca zdvihol vlajku, hoci Raphinha nemal na obrannú akciu žiadny vplyv. Portál dospel k záveru, že VAR si vysvetlil predpisy podľa svojho uváženia.

Barrenechea Montero z katalánskeho denníka Mundo Deportivo tiež tvrdí, že gól mal byť uznaný, pretože Raphinha bol od lopty vzdialený 12-14 metrov. Pavel Fernández z Gol TV sa naopak domnieva, že rozhodca rozhodol správne, pretože lopta išla k hráčovi, ktorý bol na začiatku akcie v postavení mimo hru.

 

zdroj: archivoVAR
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
8JK8 Premium
2024-03-31 07:39:52
Na druhú stranu v druhom polčase zahral Cubarsi hlavičku po ktorej mohol ísť hráč Las Palmas sám na bránku a tiež to bol offside takže pre mňa je to ok že to aspoň rovnako rozhodli..
2024-03-31 11:28:39
zaviedli VAR co je super, ale zaroven upravili niektore pravidla, ze teraz si rozhodcovia rozhoduju podla seba, ci ma byt po ruke penalta, ci to mal byt ofsajd, tie iste situacie rozhodnute opacne su normalna vec.
pred par rokmi ruka v 16ke - penalta v naozaj jasnych pripadoch ked je pri tele tak nemusela byt teraz je tych vynimiek milion a ani diva svina nevie ako to vlastne ma byt piskane