Katalánci dokázali zvíťaziť na pôde Paris Saint-Germain 2:3 a do odvety štvrťfinále Ligy majstrov na Montjuïc si vybojovali skvelý výsledok. Mužstvo podalo veľmi dobrý výkon, zažiarili viacerí hráči. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,9

Nemecký internacionál nebol povolaný do akcie tak často, ako by očakával, napriek tomu sa v prvom dejstve ukázal tromi zákrokmi vrátane dvoch z vnútra šestnástky. S prvým inkasovaným gólom nemohol veľa urobiť, ale pri Vitinhovom zásahu bol slabý a zaskočený.

Koundé - 7,6

Francúzsky obranca predviedol na pravej strane dobrý výkon, a to nielen v defenzíve, ale aj ako spoluhráč pri tvorbe hry v záverečnej tretine. Proti Mbappému sa však občas nevyhol tomu, že ho útočník PSG predribloval.

Araujo - 7,2

Uruguajčan bol senzačný, dokonale načasoval zákroky a v žiadnom momente zápasu sa neprevinil. Udržal Mbappého relatívne na dištanc a bol na mieste aj v rozohrávke.

Cubarsí - 6,9

Cubarsí ukázal pevnejšie nervy z dvoch dorastencov na ihrisku, keď v prvom polčase nadviazal skvelú spoluprácu Ronaldom Araujom a udržal PSG na uzde. Jeho sklz pri góle Vitinha bolo diskutabilný, ale Cubarsí zostal zväčša pokojný aj po obnovení hry. Zápas ukončil so šiestimi obrannými zákrokmi a 89% presnosťou prihrávok.

Cancelo - 6,9

Portugalská hviezda zažiarila na ľavom krídle Barcelony, kde sa presadzovala v útoku a účinne pokrývala kontry PSG. Jeho finálna prihrávka však naďalej zaostáva za očakávaniami.

Sergi Roberto - 6,4

Hoci Roberto nedokázal v strede poľa dominovať, v prvom polčase podal slušný výkon. Pri góle Dembélého stratil loptu, čím umožnil PSG vrátiť sa do hry. Navyše si vyslúžil žltú kartu a bude chýbať v odvetnom zápase.

Frenkie de Jong - 6,6

Frenkie de Jong, ktorý sa vrátil po zranení, prevzal v noci úlohu defenzívneho záložníka Barcelony a odohral slušný prvý polčas so solídnou distribúciou a defenzívnym prínosom. Presne prihral 92% svojich prihrávok a vyhral 100% súbojov na zemi.

Gündoğan - 7,6

Ilkay Gündoğan mal za sebou v strede poľa k dispozícii De Jonga a Roberta, ktorí ho kryli, a tak sa konečne zbavil pút a posunul sa dopredu na pozíciu ofenzívneho záložníka, ktorú miluje. Netreba dodávať, že jeho výkon ukázal, prečo bol zaslúžene kapitánom The Citizens, ktorí vyhrali treble. Za 86 minút Gündoğan skompletizoval štyri kľúčové prihrávky, vytvoril jednu veľkú šancu a neustále sa snažil pretlačiť loptu cez francúzsku obranu.

Yamal - 7,2

Mladík bol pochopiteľne nervózny, keď hral v základe v takomto veku, a jeho nervozita bola viditeľná počas celého prvého polčasu. Yamal urobil niekoľko dobrých kľučiek po pravej strane, ale jeho celkové rozhodovanie a rozsah prihrávok boli nie práve najlepšie. Bol nedbalý, najmä pri strelách a lobovaných loptách, a bol slabším článkom tímu v útoku. V žiadnom prípade nešlo o slabý výkon, ale na jeho bežné pomery to bolo málo.

Lewandowski - 7,6

Poľský útočník sa možno nedostal do správnych streleckých pozícií, ale okrem zakončenia predviedol oveľa viac. Lewandowski bol senzačný, keď bol chrbtom k bráne, neustále robil správne rozhodnutia, pokiaľ ide o distribúciu a organizáciu útoku. Ďalej jeho prítomnosť v poli odlákala obrancov od hráčov ako Raphinha a Yamal, ktorí hrozili z protiútokov.

Raphinha - 9,1

Raphinha bol zďaleka najlepším hráčom Barcelony v útoku, keď neustále hrozil kolmými nábehmi do priestoru PSG. Len v prvom polčase zaznamenal dve strely a dve kľúčové prihrávky a okrem toho chladným zakončením poslal tím do vedenia. Ďalší senzačný nábeh do pokutového územia predviedol po hodine hry, keď sa dostal k zakončeniu po Pedriho lobovanej prihrávke a z prvej prekonal Gigiho Donnarummu, aby vyrovnal skóre. Brazílsky talent, ktorý Barcelona potrebovala.

Náhradníci

61' Felix - 6,4

V jednom prípade pohrozil strelou z diaľky, ale viac sa nemal čím pochváliť.

61' Pedri - 8

Prišiel na ihrisko, dotkol sa lopty a hneď pri svojej prvej akcii ju preloboval cez celú obranu PSG, aby našiel Raphinhu a ten vyrovnal.

75' Christensen - 7,4

Skóroval z prvého dotyku po príchode na ihrisko. Christensen dal Barcelone vedenie skvelou hlavičkou v 77. minúte. Skvelý spôsob, ako osláviť svoje 28. narodeniny.

76' Ferran Torres - 6,3

Prišiel príliš neskoro na to, aby mal výraznejší vplyv.

86' Fermín - 6,3

Odohral len pár minút.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-04-11 13:22:27
Celkom súhlasím s hodnotením, akurát Cubarsímu by som trochu pridal a Lewovi mierne ubral.
2024-04-11 14:42:48
mne teda pride rozdiel medzi Yamalom a Lewandowskim vacsi v prospech druheho menovaneho. Yamal pekna prihravka a okrem toho kazde dalsie rozhodnutie bolo zle. Lewa vcera pokryl vela lopt a za mna podal jeden z najlepsich vykonov za posledne obdobie