Katalánci vo včerajšom El Clásicu na Santiago Bernabéu nedokázali zvíťaziť a prakticky sa rozlúčili s ligovým titulom v končiacej sa sezóne. My sa poďme bližšie pozrieť na známky pre jednotlivých hráčov Blaugranas.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,3

Priemerný ako zvyčajne, Ter Stegen opäť neurobil rozdiel vo veľkom zápase. Jeho prihrávky boli priemerné a lepším zákrokom by penaltu Viniciusa chytil.

Koundé - 5,8

V zápase mal svoje momenty, keď si poradil s Viniciusom, ale väčšinou ho nedokázal udržať na uzde. Pri góle Bellinghama stratil svojho hráča, ktorého mal postrážiť.

Araujo - 6,5

Občas si poradil s prihrávkami a bol v správnom čase na správnom mieste, ale nič výnimočné.

Cubarsí - 6,1

Zapríčinil penaltu, ale vôbec to nebola jeho chyba. Efektný ako vždy pri rozohrávke a v defenzíve robil, čo mohol.

Cancelo - 4,7

Pravdepodobne jeho najhorší výkon v drese Barcelony, Cancelo nadviazal na nevydarený výkon proti PSG. Bol zodpovednejší ako Cubarsí za penaltu na Vazqueza, a ak to nestačilo, nedokázal pokryť Španiela ani pri vyrovnávajúcom góle.

Gündoğan - 6,8

Gündoğan má ďaleko od svojho najlepšieho vplyvu, vytvoril niekoľko slušných šancí, ale hrajúc hlbšie v druhom polčase toho veľa nedokázal.

Christensen - 7,4

Pri úvodnom góle sa presadil skvelou hlavičkou, ale v polčase musel byť vystriedaný pre nakopnutie. Takmer zapríčinil gól, ale skvele sa vrátil a pokryl Rodryga.

De Jong - 6

Pred prestávkou musel byť vystriedaný pre zranenie členka, ale vo všeobecnosti bol zakríknutý a väčšinu defenzívnej práce vykonával Christensen.

Yamal - 7,7

Obišiel Eduarda Camavingu, najmä v prvom polčase, a neprávom mu bol odobratý gól. Urobil aj niekoľko skvelých nábehov za obranu.

Lewandowski - 6,4

Lewandowski mal dnes v zápase necelé tri dobré prvé dotyky a okolo hodiny hry viditeľne zaostával za Ferranom Torresom.

Raphinha - 6,7

Odohral slušné stretnutie, keď pokrýval stred poľa a útok na ľavej strane, a zaznamenal aj s asistenciu na gól Christensena.

Náhradníci

45' Pedri - 6,2

Vôbec neovplyvnil hru, hoci mal 45 minút a môže za víťazný gól Bellinghama, keďže nedokázal zachytiť Brahima Diaza, ktorý začal celú akciu.

46' Fermín - 7,2

Nastúpil na druhé dejstvo a výrazne ovplyvnil intenzitu hry v strede poľa. Zapísal sa aj do streleckej listiny, keď sa mu podarilo skórovať.

64' Ferran - 6,2

Urobil niekoľko skvelých nábehov vrátane toho na Fermínov gól.

64' Felix - 6

Mal jednu slušnú šancu, ale bol vychytaný. Okrem toho bol zväčša pasívny.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-04-22 16:59:15
Zial Pedri takto dopadol, aj Fermin bol lepsi ako on. A pritom ataci tak malo, behat
2024-04-23 06:05:05
Pokiaľ bude Lewa v základe, útok bude trpieť, Pedri potrebuje aspoň pol roka bez zranenia, aby sa dostal do formy a Cancelo asi nezvláda tlak v dôležitých zápasoch a Kounde tiež dosť zmätkuje. Sezóna skončila, mužstvo urobilo nejaký pokrok a je na dobrej ceste, ale treba ďalej pracovať. V lete treba urobiť 2-3 kľúčové zmeny v zostave a myslím, že budúci rok by sme mohli dopadnúť lepšie.