Xaviho prepustenie uvoľnilo cestu pre angažovanie Hansiho Flicka. Fabrizio Romano potvrdil, že Nemec sa stane novým trénerom Barcelony.

Novinár už napísal slávne 'Here we go', ktoré zvyčajne oznamuje dokončenie operácie. Podľa Romana je už dohoda pripravená a schválená Flickovým agentom Pinim Zahavim. Tréner podpíše s Barcelonou zmluvu do roku 2026, hoci médiá už skôr informovali, že druhá sezóna bude dobrovoľná a bude závisieť od cieľov klubu. Podľa informácií denníka Sport by mal byť plat 59-ročného kouča o 30% nižší, než aký mal v budúcej sezóne poberať Xavi. Romano dodáva, že Flick si so sebou vezme dvoch nemeckých asistentov.

Florian Plettenberg uvádza, že Flickovými asistentmi v Barcelone budú Toni Tapalović a Marcus Sorg. Prvý z nich bol v rokoch 2011 až 2023 trénerom brankárov Bayernu a druhý bol v rokoch 2016 až 2023 v štábe nemeckej reprezentácie, hoci s Flickom v bavorskom tíme nepracoval.

Toni Juanmarti medzitým píše, že Flickova prezentácia by sa mohla uskutočniť v utorok, hoci Javi Miguel predtým písal o štvrtkovom termíne.

zdroj: fabrizio romano
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2024-05-24 16:24:29
Xavi ďakujeme za všetko. 2 tituly nie sú málo.
Hansi nech sa darí
💙❤️
2024-05-24 16:26:54
Joj už sa teším na ďalšiu sezónu. Flick dostane dm , hraci budú o rok vyzretejsi takže snáď budu robiť menej indi chýb aby nepotopili opäť trénera ako tento rok :)
Laporta deco out
Robia sa tam iba biznis nič iné

Bohužiaľ aj tu ľudia majú krátkodobú pamäť a nepamätajú si predchádzajúcu sezónu kde bola defenzíva jedna z najlepších co si pamätáme. Tento rok bez DM + tie indi chyby to úplne pokazili ale vinu a padáka dostal vlastne xavi :D
To jak keby teraz arsenal vyhodil artetu lebo skončili druhý a vypadli s bayernom po tom co mu prišli drahé posila na pozície ktoré chcel :D
Akože laporta je tak pomyleny ako väčšina ľudí čo píše tu :D