Novým trénerom FC Barcelona sa stane Hansi Flick, ktorý to oznámi na budúci týždeň. Nemecký taktik nahradí Xaviho Hernandeza na poste hlavného trénera a už teraz sa podieľa na letných prestupových plánoch.

Ako už bolo oznámené, Barça podpíše zmluvu s Guidom Rodriguezom, ktorý posilní pozíciu defenzívneho záložníka, pričom Flick dal tomuto prestupu tiež svoj súhlas. Napriek blížiacemu sa príchodu juhoamerického stredopoliara má Barcelona v úmysle podpísať ďalšieho elitného defenzívneho záložníka a Flick sa s týmto názorom stotožňuje.

Flick chce Joshuu Kimmicha

Katalánsky denník Sport uvádza, že rovnako ako Xavi, aj Flick uprednostňuje podpis superhviezdy Bayernu Mníchov Joshuu Kimmicha, ktorý by v lete posilnil stred poľa Barcelony. Barça sa pokúšala podpísať Kimmicha už minulé leto, ale finančná situácia klubu jej to nedovolila.

Operáciu sa nepodarilo sfinalizovať, ale Xavi si Kimmicha vyžiadal aj toto leto a dokonca sa s hráčom dohodol na spolupráci. Teraz sú vytvorené podmienky na prestup v prípade, že Barça bude mať platový strop, keďže Kimmichovi končí zmluva v roku 2025 a on ju nepredĺžil, takže Bayern si otvorí dvere na predaj. Flick sa s Kimmichom veľmi dobre pozná z čias, keď spolu v Bayerne vyhrali Ligu majstrov. Nemecký tréner verí, že ho dokáže presvedčiť, aby prijal ponuku Blaugranas, a klub pracuje na tom, aby ho mohol podpísať za menej ako 40 miliónov eur.

Kimmich si nezatvára dvere pred ničím

Kimmich zatiaľ zvažuje Barçu, ale prioritou bude Bayern Mníchov. Hráč sa chcel porozprávať s novým trénerom a športovým vedením tímu, aby si overil svoju úlohu v tíme. Nemec nechce hrať na pozícii krajného beka a čaká na poslednú ponuku na predĺženie zmluvy. Ak sa obe strany nedohodnú, Barça bude mať veľkú šancu ho podpísať. Kimmicha oslovil aj PSG a niekoľko klubov z Premier League, ale ak opustí Bayern, jeho predstava je hrať za Barçu. A Flick by ho k tomu mohol ešte viac priblížiť, hoci klub musí najprv pracovať na dosiahnutí pravidla 1:1.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2024-05-25 12:10:02
V LM Real - Bayern, Vini Kimmicha uplne znicil, nestihal, prizeral sa.
2024-05-25 12:27:39
A už se Hansi těší až mu Laporta pošle na Whatsapp, že na něj nebude mít finance? A že jediné koho dostane je zadarmo pivot z Betisu? :D