Je smutné, že jeden jediný záběr udělá obrázek o hráči za celý zápas. Ten vzpomínaný moment, kdy protihráč 4 metry od Messiho jen s míče proběhl už byl v nastaveném čase navíc snad v poslední minutě nastaveného času a bylo evidentní, že už se prakticky nic nestane.
Samozřejmě se můžeme bavit o tom, že Messi nehraje v pohodě, to je evidentní, nemá vůbec formu, o čemž svědčí jeho gólová potence, kdy se zatím ze hry netrefil. Avšak kdo hraje v našeho týmu na skutečném vrcholu formy? Pokud pominu Ter Stegena, který se vrátil ve velkém stylu, tak nikdo z hráčů nemá stabilně dobrou formu. Bude podle mě trvat až někdy do února nebo do března, až si to celé sedne. V týmu je několik nových hráčů, se kterými konkrétně Messi musí na hřišti operovat a když jsou nový, je přirozené, že ta chemie tam ještě nebude. Navíc je tu nové rozestavení na které nikdo z týmu není zvyklí a všichni se tomu musí přizpůsobit. Hra je oproti loňsku rychlejší, dynamičtější, ale sráží nás individuální chyby a až se tohle všechno vypiluje, mohlo by to fungovat. Jen je potřeba si na to počkat.
Pochopitelně nejsem nadšený z toho, že Messi hraje tak, jak hraje. Jsme od něho zvyklí úplně na něco jiného, v létě chtěl odejít a i když se mu to nepovedlo, já od něho vidím, že v zápasech jede na 100%. Bohužel se mu nedaří, má velký počet ztrát a gólově stagnuje, ale nevidím na něm ani stopu toho, co se stalo v létě. Já jsem přesvědčený, že se letos ještě chytí, jak jsem řekl, až si to všechno sedne. V sezóně je stále o co bojovat a jsme teprve na začátku.
Reekwon, so všetkým súhlasím. Leo ešte kritikom ukáže “zač je toho loket”. Inak ešte sa mi páči, že Koeman spomína streľbu a aký má k tomu postoj. Napríklad aj proti Dynamu sa cez uličku dostal Trincao do šance a namiesto toho aby strieľal sa to snažil ešte dávať pred bránu. Dovolím si tvrdiť, že 90% hráčov z takej PL by strieľalo na bránu. A aj spoza šestnástky, taký Pjanic má výbornú strelu a De Jong by tiež podľa mňa nebol márny. Jednoducho treba strielať, bez strieľania dáš gól málokedy :-)
Je zaujimave ako Koeman povedal o tej mentalite hraca, ktory stale nahrava a nevystreli. Nikdy som sa na to tak nepozrel, ze ten hrac vlastne nemysli v tej hre na moznost vystrelit, ale stale hlada noveho adresata prihravky. Takto som nad tym nerozmyslal, asi preto, ze ja mam mentalitu strielat a bavi ma strasit brankara hocakymi projektilmi. Vsak raz to pusti, nie??
Každý vidí čo chce vidieť...Druhý polčas po tom priamom kope Messiho sme mali roh a brankár hneď rozohral a Kyjev išiel do protiútoku a Messi šprintoval takmer na našu 16-ku (58min.)...
kluc: Chtěl jsem to také zmínit. Při tom protiútoku jsem si toho všiml, že Messi se jako první s obránci vrátil, aby bránil, ale nenašel jsem video na YT a tak jsem nechtěl, aby to někdo napadl s tím, že to není pravda a ať mu ukážu video.
S tou střelbou to je problém Barcelony už dlouhé roky.. Sem tam někdo natáhne z větší vzdálenosti a jsou z toho 3-4 góly za sezónu, ale naprostá většina je z pokutového území. A je to Barceloně vytýkáno prakticky už od Guardioly, že hrají "až do kuchyně". Začínám si však ale všímat, že Fati už čím dál více zkouše brát akce na sebe a zakončovat je, možná už o tom s hráči Koeman mluvil. Dembélé v tom zápase poslal taky pěknou jedovku a byl přesný stejně jako Messi, bohužel brankář měl formu.
Pred vyše 3 rokmi, keď začali proti nám stavať autobus, som tu písal, že je jednoduché hrať proti nám, keď súper vie, že okrem Lea nik spoza 16-ký nevystrelí. To stačí zahustiť pok. územie, inak by sa museli vytiahnúť vyššie. Bol tu veľký stratég Walverde a nič, teraz to hovorí Koeman. Inak to pchanie sa do 16-ký pochádza ešte od Pepa, MC často to robí aj dnes a má problémy tiež.
Ale mňa irituje to, že na videach z tréningov tam strieľajú také neuveriteľné strely, z každej pozície, šibenice... A príde zápas a im ako keby niekto zakázal vystreliť ?
Griezman netrafí z 5ky, Busquets prihráva aj keby stal na brankovej čiare... "Ja nevjem už..." proste. ?
Že to má v rukách hráč - bla, bla, bla. Ako môže vôbec niekomu napadnúť, že Aleňa je konkurenciou Puiga? Buď je nepríčetný alebo sabotér. Postavenie do zápasu nezávisí od výkonu na ihrisku, ale na postoji na tréningu? To potom si môže zobrať aj 2-ligových makačov, i keď netalentovaných. Od veci kritérium. Alebo sa mu páči elegantný postoj Griezmanna? Dá ich na tréningu do pozoru a posudzuje postoj? Neprekvapilo by ma to u neho. Zjavne boli reči o výkone falošné, keď teraz trepe o nejakom postoji.
Samozřejmě se můžeme bavit o tom, že Messi nehraje v pohodě, to je evidentní, nemá vůbec formu, o čemž svědčí jeho gólová potence, kdy se zatím ze hry netrefil. Avšak kdo hraje v našeho týmu na skutečném vrcholu formy? Pokud pominu Ter Stegena, který se vrátil ve velkém stylu, tak nikdo z hráčů nemá stabilně dobrou formu. Bude podle mě trvat až někdy do února nebo do března, až si to celé sedne. V týmu je několik nových hráčů, se kterými konkrétně Messi musí na hřišti operovat a když jsou nový, je přirozené, že ta chemie tam ještě nebude. Navíc je tu nové rozestavení na které nikdo z týmu není zvyklí a všichni se tomu musí přizpůsobit. Hra je oproti loňsku rychlejší, dynamičtější, ale sráží nás individuální chyby a až se tohle všechno vypiluje, mohlo by to fungovat. Jen je potřeba si na to počkat.
Pochopitelně nejsem nadšený z toho, že Messi hraje tak, jak hraje. Jsme od něho zvyklí úplně na něco jiného, v létě chtěl odejít a i když se mu to nepovedlo, já od něho vidím, že v zápasech jede na 100%. Bohužel se mu nedaří, má velký počet ztrát a gólově stagnuje, ale nevidím na něm ani stopu toho, co se stalo v létě. Já jsem přesvědčený, že se letos ještě chytí, jak jsem řekl, až si to všechno sedne. V sezóně je stále o co bojovat a jsme teprve na začátku.
Griezman netrafí z 5ky, Busquets prihráva aj keby stal na brankovej čiare... "Ja nevjem už..." proste. ?