Super, urobiť rozlúčkový zápas s hráčom, ktorý by bol suverénne najlepší v mužstve a stále najlepší na svete. :-) Ak Messi do Barcelony nepríde tak z osobných dôvodov a nie športových.
Ja si naopak myslím, že Leov návrat by už tak dobrý tím určite nabudil morálne a aj športovo na ešte vyšší level. Dokonca si myslím, že vedomie celého tímu a aj Leove, že je to jeho posledná sezóna v drese FCB, že by to mohlo zapôsobiť ako v nejakej hre, kde návrat Kráľa spôsobí akúsi nadprirodzenú ochranu a silu pre všetkých. Ja by som, bez ohľadu na MS, išiel po Lea už v zime.
Ukazuje sa, že Xavi je veľký magnet na hráčov a súčasne je tak rešpektovaný, že vedenie urobí všetko, aby splnilo jeho požiadavky. Dúfam, že sa podarí aj Leov návrat.
Dufajte ze sa tento klub najblizsie tri roky vobec udrzi pri zivote...tento tym ma tak ambiciu max porazit real madrid v dakom predsezonnom zapase oslavit to ako vyhru v lm pricom maximalnu ambiciu barcelony by som odhadoval na prvu 5 laligy a semifinale v europskej lige ??
pokud ma nejakou hrdost tak do Barcy uz ani na dovolenou ... to ze jej Laporta "obetoval" na ukor klubu je v poradku ... ale to ze do posledni chvile vsem jenom lhal uz neni ... Leo prisel podepsat a v tu samou chvili dostal padaka ?
Závisí to od rozhodnutia celej rodiny. Možno majú plán, že z Paríža odídu žiť do Štátov, kde by hral za Miami. Majú nejakú koordináciu so Suarézovcami, Luis by hral tiež s Leom. Dúfam, že deti aj Antonella budú naklonené k návratu do Barcelony aspoň na rok či dva.Musíme si počkať, ako rozhodne rodinná rada, ak klub a Xavi oslovia naozaj Lea kvôli návratu.
A treba si uvedomit ze messi je len obycajny hrac a nie je to stroj ako ronaldo ....davam mu jednu polouspesnu sezonu ako bola ta posledna a pojde do mls a to este bude ronaldo top strelcom v premier league ?
Ronaldo? Keby bol taký skvelý, tak kluby ho chcú... Ešte ani bayern ktorý potrebuje útočníka ho nechce.
Mal ako tak góly minulu sezonu lebo nikto v united ich strielat nevedel.
A statistiky nie su vsetko, co z toho ze bol top strelcom ligy v juventuse, ked celkova hra juventusu sa drasticky prepadla po skvelej trojsezone 2015,2016,2017.
Normálne neverím vlastným očiam, keď čítam komentáre, že Messsi už nie je dostatočne dobrý pre Barcelonu, že už je nepotrebný, že budujeme Nove mužstvo bez Messiho. Neuveriteľné! Messi by bol v Barcelone suverénne najlepší hráč. Nikto sa mu ani len nepribližuje. S prehľadom najlepší hráč histórie aj súčasnosti. Megastar. Bohužiaľ, podtatranské konzilum rozhodlo inak.
Tak on dobrý je, ale už ti běhat celý zápas prostě nebude. A my pokud chceme presovat, tak ale pak nemůžeme mít Messiho. Doufám, že se vrátí po konci fotbalové kariéry nebo by mohl nějak spolupracovat s Barcou, to ano....ale na trávníky podle mého už raději ne.
Messi je možno zatiaľ najlepší hráč sveta, ale vek sa zastaviť nedá. A hlavne Messiho prístup k hre, keď nemá loptu. Však on odchodí celé zápasy. Stále občas dokáže ukázať genialitu, ale za ten rok v PSG sa naplno ukázali jeho nedostatky.
Teraz z iného súdka. Príde Messi. Raphina je na odstrel. Messi brániť nebude. To znamená, že v obrannej fáze musí brániť ľavé krídlo? Ani Fati, Dembélé či Torres proste brániť nebudú. Alebo sa bude sťahovať Lewa? Načo sa potom kupoval zabijak do vápna, keď tam nebude môcť byť? Ďalšia vec. Obrana pod Messim. Kessie to nejak odbehá. Kto ďalší niečo podobné dokáže? FDJ čo sa predáva. Tu sa skončilo. Pravý obranca že vraj Azpilicueta. On je pomalý. Ako stopér áno, ako pravý obranca podporujúci útok ani náhodou. V Barcelone navyše nie je DM. To sa bude prekopávať celý tím kvôli 36 ročnému hráčovi? Sorry, ale po športovej stránke by to bol krok vedľa.
Messi nebehal nikdy a nebránil nikdy. To je fakt a nikto na ňom nič nezmení. Jednoducho Messi nebráni, ani nepresuje. Jeho úloha je a bola niečo iné. Pochopil to Guardiola, keď okolo Messiho vytvoril možno najlepšie mužstvo všetkých čias.
V PSG sa ukázali jeho nedostatky. Iste. Pretože je tam za trest a jeho výkony by som vôbec nebral do úvahy. Našťastie už má pol trestu za sebou.
Aký trest? Sám sa rozhodol ísť do PSG. Nikto mu nebránil ísť hocikam inam. Aj tých 40 miliónov ročne dostáva za trest? A určite to nie sú všetky peniaze, čo mu cinkajú na účet.
Messiho ked hra bavi tak pressuje aj on, to uz sme videli vela krat. Takisto v dolezitych zapasoch ani nehovorim. Vracat sa do zadu nemusi, je to utocnik a nie bludny Griezmann.
Napis tie nedostatky co sa ukazali v PSG,fakt ma to zaujma. Fdj Kessie. A na Gaviho si zabudol. Ved ten toho odbeha este viac ako oni.
Po "bez Ronaldinha bude stateny", "bez Xaviho bude strateny", "bez Iniestu bude strateny", " s Argentinou nic nehraje" je tu daslia mantra.
Fun fact, prichadzajuci Lewandowski ma takmer na chlp rovnake cisla ako Messi pri presingu. Messi sa zapaja do presingu viac ako napr. Benzema, kandidat c. 1 na ZL, viac ako Mbappe alebo viac ako ktorakolvek Hazardova sezona pocas jeho posobenia v Anglicku. Doteraz som nepostrehol ziadne kriticke ohlasy na vyssie spominanych hracov. V poslednom pripravnom zapase PSG gol po Messiho prichode padol po tom, co prave Messi vybojoval loptu v rozbehol akciu.
michale...to je mimo trochu mimo mísu, ne? Nemůžeš srovnávat 9 a Messiho kterej se toulá po celým hříšti. Lewa má určitý specifický charakteristiky který my v týmu potřebujeme. A když bysme chtěli, tak jej můžeme vystřídat za Aubu. Další věcí je, že Messi chce neustále míč na kopačce a vše se pak točí kolem něho. A já tohle v Barce nechci. Potřebujeme kolektivní výkon s tím, že jeden z hráču vystřelí výkonem...teď mame těch hvězd dostatek, Leo byl nejlepší, ale je to minulost.
Messi sam neraz uviedol, ze sa nesnazi strkat do kazdej akcie, ako tomu bolo zamlada. V Argentine to pochopili a maju taktiku usiu namieru. Messi nema tak casto loptu a funguje to bez problemov. Co ale ostavalo Messimu so zalohou Busquets-Vidal-Rakitic?
Zbytečný vysvětlovat, někdo je holt na Messim odkojený :D, já byl odkojený na Romario, Stoickov, Ronaldo brazilský, atd...takže vím, že Barcelonský svět na Messim nestojí
Mna tak bavi citat tieto vase komentare ...to je mega zabava..najlepsi hrac historie je len jeden a dokazuje to stale prisom messi v psg totalne zhasol ako fakla a ronaldo top v kazdom klube v akom bol to o niecom svedci....uz ste tu pisali realitu ako ju sami poznate len zatvarate oci....napr ze messi odchodi zapasy...to je celkom casty fakt ako more dalsich....ronaldo je posadnuty futbalom a je v tom najlepsi bez najmensich pochyb a ma neskutocny vplyv na zapas a tym kdezto messi vie sem tam spravit peknu klucku a prihravku ale nikdy nemal zapal, guraz, tymoveho ducha atd.
Teo lenze sucasny kader barcelony si nemôže dovolit nepressujuceho messiho... to je azda najvacsi problem podla mna. Inak by som bol vsetkymi desiatimi za jeho navrat
15 rokov sme si to mohli dovolit a zrazu nie? V com je ten sucasny kader taky specialny? Zaujmave ze kazdy top tim ma nejaku hviezdu ktora ma ulavi bez lopty a nikomu to nevadi.
Nasa obrana je hrôza - na tom sa zhodneme.
Prichod messiho by teda spôsobil vacsi tlak na obranu. Hlavne ta prava strana, to by bola achilova päta. Mame tam super univerzala alebo desta, ktory uprimne nehra dostatocne, aj ked verim ze by sa mohol chytit.
A rad by som vedel ktori hraci v ktorych timoch maju taku volnost
Prilis optimisticke.
Araujo podla mna na rb nemá, a kupit aj koundeho aj utiahnut messiho plat je ciste financne sialenstvo, za dva roky by sme skoncili tam kde sme boli pred rokom
Milý Ronaldolike. Ronaldova Messimu ani nepribližuje. Ani vo sne. Najlepší futbalista histórie je Messi, druhý nikto, tretí Maradona, štvrtý nikto a piaty nikto. Jedna jediná vec, kde môže Ronaldo porovnávať s Messim, je počet gólov. A aj tam prehráva. Vedľa Messiho je Ronaldo úplný Nikto. :-)
Araujo dokáže zahrať obstojne na RB, ale je to len obstojne. Zase sa bude robiť zo stopéra RB? Jeden taký sa predáva, lebo že vraj naprd hral. A kto potom bude hrať stopérov? Garcia a Christensen?
Messiho cisla v pressingu niesu tak hrozne ako sa to tu podava. Jeho problem je posledne roky v tom, ze nerobi nabehy, vsetky akcie chce rozohravat on. Toto su riesitelne veci ak ho trener presvedci.
Araujo je sice stoper, ked pridu timy ktore pressuju predstavuje pre nas problem pretoze z rozohravky krvacaju oci. Na RB si vie prikryt loptu smerom k outu tak to nevadi, vie to tam aj potiahnut. Na stoperovi treba mat dobru rozohravku. Jeho posledne 2 vykony na RB proti Realu neboli len "obstojné".
Suarez, vies upresniť co myslis tym, ze "budeme hrat ako city alebo Bayern" ?
Lebo pokial viem, city ma na rb walkera, ktory je hlavne defenzivny v ich taktike... Ofenzivny je cancelo, ktory obcas hra ako keby krajneho záložníka.
Dúfam, že nepríde, nechajme to už tak, minulosť nevrátime.
Leo je síce stále výborný, ale jeho príchod by nebol len o športových kvalitách ( ktoré nespochybňujem), ale hlavne o biznise.
Leo odišiel kvôli peniazom a nie kvôli slabej výkonnosti, na to netreba zabúdať. Veľká časť problémov Barcy je spôsobená tým, že sa okolo Lea točili priveľké peniaze, a to klub podľa mňa destabilizovalo.
RASTO: Ano. Vždyť proč odešel Ronaldo z Realu? Dejte mi peníze co má Messi. Perez: ok máš svolení odejít, ale dostaneme aspoň 100 Mega. Prostě to co vyjednali (vynutil Messiho otec) s klubem, byl naprostý nesmysl. A kaskadově pak borci jako Busi a Alba měli taky nesmysl platy. Ano, Barcu to destabilizovalo a největší podíl viny má Barti.
Ronaldo neodisiel z realu kvoli peniazom a perez mu nedal zvolenu...tolko nezmysliv v jednej vete....ronaldo uz dosiahol co sa dalo a chcel inu ligu a musel si prestup vydupkat lebo real ho nechcel pustit
Alexko: áno, Leo odišiel pre peniaze, pre čo iné? Barca si ho nemohla dovoliť, tak musel ísť inde.
Leo umožnil Barce točiť obrovské prachy a to sa ukázalo byť dvojsečná zbraň a poškodilo nás to.
Ako to poškodilo Barcu, vidíme dnes.
Rozpočet a plány boli robené veľmi rozšafne, keďže tie veľké peniaze to nejakú dobu umožňovali. Ale všetko je len dočasu...
Určitě ať se vrátí, je to náš nejlepší fotbalista všech dob a pro mě i nejlepší fotbalista všech dob celkově. Nechápu, když čtu ty komentáře o Leovi, co se tady s lidmi stalo. Celý tým dohromady neumí ovlivnit zápas jako jeden Leo, během pár sekund. Je škoda že někteří zapoměli co tady za těch spoustu let pro Barcelonu udělal a dokázal. A to že někdo hodnotí rok v PSG tak to nechápu vůbec, ona tam nechtěl jít a Pochetino je tragický trenér a nedokázal si s Messim v týmu poradit.Stačí se podívat na to jak hraje Argentina…..V kádru nemáme lepšiho hráče než Lea Messiho…..
Ty dostavas zlatu hviezdu za komentar lebo toto je top tragedia z toho vsetkeho bordelu co som tu za par minut nacital ? strasne daco co dokaze jeden clovek posplietat ?
Ibaze by to bol vycuc z viacerych zdrojov ktore sa k tebe dostali a ty si vsetky vety co s k tebe dostali spatlal do jedneho komentaru a myslis si ze si trafil klinec po hlavice a spokojny ?
Leo by nam urcite zdvihol kvalitu, somariny typu ze by poskodil celkovo timove vykony, narusil presing a pod..vzdy tak hral, kolko trofeji by sme mali bez neho..uz nema 25 ale stale svojou genialitou na neho nema nikto z nasho muzstva..ja by som si rad pozrel sezonu-dve, jeho asistencie a Robertove goly..urcite by to vynahradilo spomenuty presing a pod..taka dvojka by nam uz realne davala sancu na LM.
Po zavedeni VARu sa nadobro vase "zlate" casy skoncili a ani tento vami tolko ospevovany momentalne podpriemerny hrac vam nepomoze....hlavne by vas mali financie zaujimat lebo ked nebude existovat klub co je uplne realne tak nema zmysel ani tato stranka
Myslim ze je normalne obcas pozriet konkurenciu ale komentare fanusikov barcelony su jednoducho bez konkurencie a je to zabava free do popuku....ty si mozno pozeras videa z macickami na pobavenie no a ja zase chodim pozerat komentare na tuto stranku lebo vacsiu srandu jednoducho inde nenajdem
Ja si myslím, že Messiho čas v Barce už uplynul.......jasné, že rozlúčkový zápas v plnej paráde, ale viac nič! Bol naj hráčom v Barce a to mu nik nezabudne.......
bolo by to, ako SA STáVA, ako pridávať k úspešnému filmu dalšie prílepky, už to nie je originál -- nádherná kapitola s messim sa skončila, treba dať za nou dôstojnú bodku, ale preťahovať ju je cesta k trapasu a dehonestácii
Ach odborníci tu sú :D "Messi by sa do "novej" Barcelony nehodil " tak on by sa nehodil ale 33 ročný lewa ano :D Asi zabúdame nato že práve Messi je ten hráč ktorý si môže dovoliť, prechádzať sa celý zápas a jednou alebo dvoma prihrávkami rozhodne zápas.
Ale stále sa môžme opíjať vínom a hovoriť si že snáď to Lewovi bude padať, že sa Fati nezraní za 3 ligové zápasy, že Demebele nebude úplne mimo, že Ferran bude triafať bránu a nie lietadlá , že Pedri nevypluje dušu, že busi nebude hrať ako keby má zaradené Rko, že Kessie nestratí loptu, že sa Dest konečne uchytí, že Arujo bude bez zranení, že Alba bude stíhať pretože Balde aj tak hrať nebude. Ale vlastne inak super tým. Takže Messi fakt by fakt potrebný nebol. Určite :)
Chlapci aj keď bude mať 45 rokov tak bude platnejším hráčom než 90 percent týmu.
A ze ked sa messi bude prechadzat tak snad mu to vyjde sem tam ta dobra prihravka alebo ten rozhodujuci gol lebo povedzme si pravdu bolo to stale kazdy zapas najma tie dolezite zapasy kde fakt barca potrebovala lidra ktory rozhodne......nieeeenienie messi nie je na urovni ronalda....CR7 je len jeden
Najde sa tu niekto inteli.....proste niekto kto je schopny mi vysvetlit ako je mozne ze mate z messiho taky komplex ze aj keby si da vlastny gol tak to bude chyba divaka z tribuny vo stvrtom rade ??? Casto ste tu spominali messiho nedostatky a na moje prekvapenie velmi presne pricom to sprehladom ignorujete a zvalijete vinu pomaly na kondicneho trenera LEBO nevie s messim pracovat....a najviac ma irituje ako verite tomu divadlu ze messiho nemohli zaregistrovat ze nesiel pre peniaze a dokazovanie ze je lepsi ako cr....nie nepreukazalo sa to len to zvyraznilo zavislost od toho ako bola hra v barce na messiho postavena a messi potvrdilo sa ze messi nema lvl ako roncek ktory byt najlepsi vsade kde pride, je flexibilny vie namotivovat tym je inspiraciou aj svojim zivotnym stylom ma zenu bez plastik telo bez kerok a ma daleko vacsie tymove a individualne uspechy tak co vy na to ?
Haha, troll a ještě trouba, to je smrtelná kombinace, haha. Týmovost si u Ronalda pamatuju v Realu, když nedal gol on tak neslavil, protože mu měli nahrát. S Portugalskem má Evropu, ale asi jen díky tomu že se ve finále zranil a oni mohli konečně hrát co umí a ne nahrávat na gel, haha. Juventus ani nevyhrál titul když tak tvůj miláček řádil, haha a hned utekl do Machesteru a tam jim teda asi fakt totálně pomohl do Evropské ligy, tak tragický United dlouho nebyly……
A individuální trofeje, to jsi už totálně zabil chlape, haha, tituly, kopačky, vše má více Messi, zkus si přečíst radši dopředu statistiky, vypadáš pak blbě…..
Ja som sa tu rozhliadol a prave tie tvoje komentare mi pridu uplne od veci a toto je forcabarca fan page toto nie je halamadrid bro tak chod radsej niekam inam pisat o Ronaldovi veci. Kebyze je taky dobry tak ho uz nejaky klub kupi prip. Real lenze oni si nechcu zase znicit hierachiu klubu
Po zapase rozlučka minimalne do rána.
Mal ako tak góly minulu sezonu lebo nikto v united ich strielat nevedel.
A statistiky nie su vsetko, co z toho ze bol top strelcom ligy v juventuse, ked celkova hra juventusu sa drasticky prepadla po skvelej trojsezone 2015,2016,2017.
Teraz z iného súdka. Príde Messi. Raphina je na odstrel. Messi brániť nebude. To znamená, že v obrannej fáze musí brániť ľavé krídlo? Ani Fati, Dembélé či Torres proste brániť nebudú. Alebo sa bude sťahovať Lewa? Načo sa potom kupoval zabijak do vápna, keď tam nebude môcť byť? Ďalšia vec. Obrana pod Messim. Kessie to nejak odbehá. Kto ďalší niečo podobné dokáže? FDJ čo sa predáva. Tu sa skončilo. Pravý obranca že vraj Azpilicueta. On je pomalý. Ako stopér áno, ako pravý obranca podporujúci útok ani náhodou. V Barcelone navyše nie je DM. To sa bude prekopávať celý tím kvôli 36 ročnému hráčovi? Sorry, ale po športovej stránke by to bol krok vedľa.
100% súhlas ???
Podtatranské konzílium môže rozprávať čo chce.
V PSG sa ukázali jeho nedostatky. Iste. Pretože je tam za trest a jeho výkony by som vôbec nebral do úvahy. Našťastie už má pol trestu za sebou.
Napis tie nedostatky co sa ukazali v PSG,fakt ma to zaujma. Fdj Kessie. A na Gaviho si zabudol. Ved ten toho odbeha este viac ako oni.
Fun fact, prichadzajuci Lewandowski ma takmer na chlp rovnake cisla ako Messi pri presingu. Messi sa zapaja do presingu viac ako napr. Benzema, kandidat c. 1 na ZL, viac ako Mbappe alebo viac ako ktorakolvek Hazardova sezona pocas jeho posobenia v Anglicku. Doteraz som nepostrehol ziadne kriticke ohlasy na vyssie spominanych hracov. V poslednom pripravnom zapase PSG gol po Messiho prichode padol po tom, co prave Messi vybojoval loptu v rozbehol akciu.
Nasa obrana je hrôza - na tom sa zhodneme.
Prichod messiho by teda spôsobil vacsi tlak na obranu. Hlavne ta prava strana, to by bola achilova päta. Mame tam super univerzala alebo desta, ktory uprimne nehra dostatocne, aj ked verim ze by sa mohol chytit.
A rad by som vedel ktori hraci v ktorych timoch maju taku volnost
Na pravej strane bude na 99% bud Kounde alebo Araujo takze ziadny problem.
Araujo podla mna na rb nemá, a kupit aj koundeho aj utiahnut messiho plat je ciste financne sialenstvo, za dva roky by sme skoncili tam kde sme boli pred rokom
Araujo je sice stoper, ked pridu timy ktore pressuju predstavuje pre nas problem pretoze z rozohravky krvacaju oci. Na RB si vie prikryt loptu smerom k outu tak to nevadi, vie to tam aj potiahnut. Na stoperovi treba mat dobru rozohravku. Jeho posledne 2 vykony na RB proti Realu neboli len "obstojné".
Lebo pokial viem, city ma na rb walkera, ktory je hlavne defenzivny v ich taktike... Ofenzivny je cancelo, ktory obcas hra ako keby krajneho záložníka.
Leo je síce stále výborný, ale jeho príchod by nebol len o športových kvalitách ( ktoré nespochybňujem), ale hlavne o biznise.
Leo odišiel kvôli peniazom a nie kvôli slabej výkonnosti, na to netreba zabúdať. Veľká časť problémov Barcy je spôsobená tým, že sa okolo Lea točili priveľké peniaze, a to klub podľa mňa destabilizovalo.
Leo umožnil Barce točiť obrovské prachy a to sa ukázalo byť dvojsečná zbraň a poškodilo nás to.
Rozpočet a plány boli robené veľmi rozšafne, keďže tie veľké peniaze to nejakú dobu umožňovali. Ale všetko je len dočasu...
Musíš mít opravdu málo práce, zábavy nebo kamarádů.
Ale stále sa môžme opíjať vínom a hovoriť si že snáď to Lewovi bude padať, že sa Fati nezraní za 3 ligové zápasy, že Demebele nebude úplne mimo, že Ferran bude triafať bránu a nie lietadlá , že Pedri nevypluje dušu, že busi nebude hrať ako keby má zaradené Rko, že Kessie nestratí loptu, že sa Dest konečne uchytí, že Arujo bude bez zranení, že Alba bude stíhať pretože Balde aj tak hrať nebude. Ale vlastne inak super tým. Takže Messi fakt by fakt potrebný nebol. Určite :)
Chlapci aj keď bude mať 45 rokov tak bude platnejším hráčom než 90 percent týmu.
Každopádně je demence prudit fanoušky na jejich fanstránce bez ohledu komu fandíš