V Bundeslige je iba 18 tímov takže na jeden tím to vychádza najmenej v Španielsku. Každý kto nie je slepý alebo nie je Tabeas vidí že španielska liga ide dole vodou.
Tak mi uved jedno ozaj kvalitné meno ( okrem Haalanda ) ktoré toto leto prestupilo do PL. Ak sa človek pozrie na prestupy ako celok, do PL idú priemerný a možno trocha nadpriemerný hráči ale za gigantické sumy peňazí. Nehľadiac na to, že Fofana či Maguire sú najdrahší stopéri sveta. To o niečom vypovedá. Tam je väčšinou pohyb medzi klubmi v rámci PL s prirazkami ak to je anglický reprezentant.
Antony je Top meno ? Casemiro s upadajúcou formou posledné dve sezóny, Nunez po jednej vydarenej sezóne v Portugalsku, Isak ktorý v Španielsku patril medzi priemer. Ja sa bavím o fakt hráčov tej najvyššej úrovne. Felix odmietol Lpool, Kounde odmietol Chelsea, Mbappe sa ani na Anglicko nepozrel , Lewa poslal Chelsea taktiež na párok , Vlahovic uprednostnil Juve pred United, Kroos minulý rok odmietol United, Oblak odmietol Chelsea, a môžem pokračovať. Proste úplná svetová špička hra mimo Anglicko a ak, tak to najlepšie zo sveta ešte je v kádri City a Poolu aj keď tam si ich vycepoval Klopp lebo či Salah, Mane alebo Firmino prichádzali ako priemerný hráči.
Casemiro je vitaz ligy a ligy majstrov ktory hral v zaklade. neviem co viac by si chcel. Ale pre real dobry predaj.
Peto ma v tomto pravdu, ak to takto bude pokracovat, tak spanielsko pojde dole. Stastie pre la ligu je, ze Real a Barca maju historiu a obrovske meno, a ze Spanielsko je ovela krajsie miesto pre zivot, ako britania.
ze si Haaland vybral city hovori za vela
ide aj o to, ze keby mala la liga take tv prava prava jak PL a neboli tu take prisne obmedzenia, tak aj zvysne tymy la ligy by si mohli dovolit na prestupovom trhu ovela viac nez doteraz. a tym by ta liga stupla a mohla konkurovat PL
Upadajúci Casemiro sa za posledné 2 roky zmestí v pohode do TOP5 DM v Európe. A drží sa tam už 8 rokov či koľko v kuse.
Druhá strana veci, PL sa rozhodla rovnomernejšie prerozdeliť svoje peniaze. V LL Real a Barcelona zhrabnú cez 50% peňazí. Víťaz LL dostane viac peňazí ako víťaz PL, ale posledný v PL dostane viac peňazí ako 3. či 4. v PL. Výrazný nepomer. Majitelia klubov v PL sú ochotný investovať peniaze do klubov z vlastných zdrojov. To sa v LL nedeje.
Môžeme sa hádať, že LL je zaujímavejšia, však sem prestúpil Lewa, ale má 34 rokov. Hráči v Anglicku okrem pár klubov zarábajú bežne menej ako v Španielsku. Ronaldo a KDB zarábajú okolo 26 miliónov v hrubom za sezónu. Mané zarábal 10, Fati čo nedohral ani 1 sezónu z 3 mal minulú sezónu 12, túto má 14. Mbapé dostal podľa všetkého neskutočný plat aj bonusy. Prečo by šiel inde? Hlavne je to jeho PSG, on je hlavnou hviezdou. Ak vyhrajú Ligu majstrov, tak to bude jeho PSG čo vyhralo. On bude tou tvárou. V PL sú kluby koľkokrát schopné vytiahnuť pomerne neznáme mená a spraviť z nich hviezdy. To že tam nechodia vo veľkom megahviezdy ešte neznamená, že tam nikto nechcel ísť. Felix je v Atleticu spokojný, prečo by odchádzal? Kounde chcel ostať v Španielsku, Vlahovičov detský sen bolo hrať za Juventus, Kroosovi sa tiež nikam nechcelo, je spokojný v Madride. Po sezóne mu končí zmluva, teda môže prestúpiť zadarmo keď tak, dostane pekný podpisový bonus, posledná veľká zmluva, Oblak je tiež v Atleticu spokojný. Takže to nie je že, špička hrá mimo. Ale že proste hráčom to vyhovovalo a sú tam, kde chceli byť. Žiadnu senzáciu by som za tým nehľadal.
No dobre andreas, ktore dobre meno prestúpilo do la ligy okrem lewu?
Raphinha ma asi take meno ako anthony, tchoumeni ma zatial tiez jednu vydarenu sezonu.
tam je hlavny rozdiel, ze PL ma 5 velkoklubov + Tottenham, a zachvilu sa tam prida Newcastle a ostatne timy takisto nakupuju vo velkom.
proste kazdy tyzden derby a aj na ostatne zapasy sa da pozerat.
v la lige je to skor o Barca vs. Real, co je najsledovanejsi zapas na svete, + Atletico ale zvysok zaostava
podla mna aj to je jeden z dovodov, preco sa spanielskym timom dari v europskej lige, lebo zapasy v la lige nie su zdaleka take narocne, ako v anglicku, kde sa kazdy druhy tyzden hra nejaky velky zapas
Dávnejšie som pozeral podcast, že napríklad tím, čo postúpi do PL dostane cca 150 miliónov a keď vypadne, tak dostane cca 50 miliónov 2 roky po sebe. Ak si dobre pamätám. Koľko dostane vlastne postupujúci do La ligy? Takže aj to je dôvod, prečo aj menšie tímy si môžu dovoliť minút dosť veľké peniaze.
Clubs with the biggest NET spend this summer:
-€227M ? Chelsea ???????
-€226M ? Man Utd ???????
-€164M ? West Ham ???????
-€155M ? Nottm Forest ???????
-€136M ? Newcastle ???????
-€131M ? Tottenham ???????
-€115M ? Barcelona ??
-€108M ? Arsenal ???????
S Premier League je nemožné držať krok, ich prijmy, sledovanosť...Ak niekto nechcel Superligu, tak sa nám vytvorila prirodzenou cestou v podobe Premier League...keď nováčik si môže dovoliť utratiť za prestupy vyše 100 milionov libier :O
Premier League je nová zábavka pre bohatých šejkov. Kto už nevlastní neaký futbalový klub medzi šejkmi nič neznamená ?
inak to že Premier League je najkvalitnejšia liga neviem. Odkiaľ že to je najviac vyhercov liqy majstrov, europskej ligy, najviac držiteľov zlatej lopty a zlatej kopačky ? Takže tak.
Buďme uprimny, je ro najlepsia liga. Skoro kazdy zapas je vyrovnany, novacikovia z druhej ligy velakrat prekvapia. Timy zo stredu tabuľky su casto tvrdym orieskom aj pre top kluby.
Nemali by sme zit historiou, ten celkovy pocet LM a EL tirulov je irelevantny, my sa bavime o sucasnom stave.
nejlepsi je silne individualni me treba nebavi protoze nemam komu fandit v zapasech nezazivam zadny emoce ani kdyz je to povedeny zapas a ze by anglicky kluby nejak vladly evrope? dle vseho dejme tomu LM je tezka ze top tymy z jinych lig se nejak drzi ale pokud je tak dobra tak by EL a konferenci ligu meli pravidelne vyhravat anglani ne?
sylarko to si vytrhol z kontextu. pretože tímy v slovenskej lige sú slabé. Top 6 v premier league je silná a tým, že som povedal, že tie zápasy sú vyrovnané, tak to znamená, že aj tímy mimo prvej šestky sú veľmi dobré.
A aj keď si porovnám tímy z la ligy a premier league...
V spodnej desiatke la ligy máš už zväčša betonárske kluby. Ak zoberiem spodnú desiatku premier league, tie hrajú veľakrát skvelý útočný futbal, veď len si zober v minulej sezóne napríklad: 14. miesto v Premier League = aston villa. V La lige: espanyol. Neviem ako tebe, ale mne aston villa príde aspoň 2krát lepšia ako espanyol.
Mejra:
Od sezóny 2017/2018 finále LM:
Liverpool Real
Tottenham Liverpool
PSG Bayern
Man City Chelsea
Liverpool Real
Posledných 5 sezón len jedno finále bez anglického klubu, dvakrát dokonca čisto anglické finále. + veľakrát je LM aj o šťastí. Napríklad minulý rok bolo city futbalovo oveľa lepšie ako real, ale tak vidíš ako to dopadlo. Ale je to čisto len môj názor.
Ozaj neviete náhodou aký plat ma mat Alonso ? Ďakujem...
Moze sa stat, a mozno to uz je, ze hraci radsej prestupia do PL ako do LL.
Peto ma v tomto pravdu, ak to takto bude pokracovat, tak spanielsko pojde dole. Stastie pre la ligu je, ze Real a Barca maju historiu a obrovske meno, a ze Spanielsko je ovela krajsie miesto pre zivot, ako britania.
ze si Haaland vybral city hovori za vela
Druhá strana veci, PL sa rozhodla rovnomernejšie prerozdeliť svoje peniaze. V LL Real a Barcelona zhrabnú cez 50% peňazí. Víťaz LL dostane viac peňazí ako víťaz PL, ale posledný v PL dostane viac peňazí ako 3. či 4. v PL. Výrazný nepomer. Majitelia klubov v PL sú ochotný investovať peniaze do klubov z vlastných zdrojov. To sa v LL nedeje.
Môžeme sa hádať, že LL je zaujímavejšia, však sem prestúpil Lewa, ale má 34 rokov. Hráči v Anglicku okrem pár klubov zarábajú bežne menej ako v Španielsku. Ronaldo a KDB zarábajú okolo 26 miliónov v hrubom za sezónu. Mané zarábal 10, Fati čo nedohral ani 1 sezónu z 3 mal minulú sezónu 12, túto má 14. Mbapé dostal podľa všetkého neskutočný plat aj bonusy. Prečo by šiel inde? Hlavne je to jeho PSG, on je hlavnou hviezdou. Ak vyhrajú Ligu majstrov, tak to bude jeho PSG čo vyhralo. On bude tou tvárou. V PL sú kluby koľkokrát schopné vytiahnuť pomerne neznáme mená a spraviť z nich hviezdy. To že tam nechodia vo veľkom megahviezdy ešte neznamená, že tam nikto nechcel ísť. Felix je v Atleticu spokojný, prečo by odchádzal? Kounde chcel ostať v Španielsku, Vlahovičov detský sen bolo hrať za Juventus, Kroosovi sa tiež nikam nechcelo, je spokojný v Madride. Po sezóne mu končí zmluva, teda môže prestúpiť zadarmo keď tak, dostane pekný podpisový bonus, posledná veľká zmluva, Oblak je tiež v Atleticu spokojný. Takže to nie je že, špička hrá mimo. Ale že proste hráčom to vyhovovalo a sú tam, kde chceli byť. Žiadnu senzáciu by som za tým nehľadal.
Raphinha ma asi take meno ako anthony, tchoumeni ma zatial tiez jednu vydarenu sezonu.
proste kazdy tyzden derby a aj na ostatne zapasy sa da pozerat.
v la lige je to skor o Barca vs. Real, co je najsledovanejsi zapas na svete, + Atletico ale zvysok zaostava
podla mna aj to je jeden z dovodov, preco sa spanielskym timom dari v europskej lige, lebo zapasy v la lige nie su zdaleka take narocne, ako v anglicku, kde sa kazdy druhy tyzden hra nejaky velky zapas
-€227M ? Chelsea ???????
-€226M ? Man Utd ???????
-€164M ? West Ham ???????
-€155M ? Nottm Forest ???????
-€136M ? Newcastle ???????
-€131M ? Tottenham ???????
-€115M ? Barcelona ??
-€108M ? Arsenal ???????
inak to že Premier League je najkvalitnejšia liga neviem. Odkiaľ že to je najviac vyhercov liqy majstrov, europskej ligy, najviac držiteľov zlatej lopty a zlatej kopačky ? Takže tak.
Nemali by sme zit historiou, ten celkovy pocet LM a EL tirulov je irelevantny, my sa bavime o sucasnom stave.
A aj keď si porovnám tímy z la ligy a premier league...
V spodnej desiatke la ligy máš už zväčša betonárske kluby. Ak zoberiem spodnú desiatku premier league, tie hrajú veľakrát skvelý útočný futbal, veď len si zober v minulej sezóne napríklad: 14. miesto v Premier League = aston villa. V La lige: espanyol. Neviem ako tebe, ale mne aston villa príde aspoň 2krát lepšia ako espanyol.
Od sezóny 2017/2018 finále LM:
Liverpool Real
Tottenham Liverpool
PSG Bayern
Man City Chelsea
Liverpool Real
Posledných 5 sezón len jedno finále bez anglického klubu, dvakrát dokonca čisto anglické finále. + veľakrát je LM aj o šťastí. Napríklad minulý rok bolo city futbalovo oveľa lepšie ako real, ale tak vidíš ako to dopadlo. Ale je to čisto len môj názor.