Sami si strielame do vlastnej nohy ked hrame s kridlami ako Raphina, Dembele hadzanu a taky lenochod Busquets zabrzdi kazdy jeden mozny protiutok lebo neni v jeho schopnosti pobehnut.
Áno busi už nehrá dobre... Ale nechceš na neho hodiť ešte aj vysokú cenu za chleba? Článok o tom ze raphina hra zle co je pravda a tu sa hľadajú výhovorky prečo..... A tak isto ak príde lepší super tak aj dembele sa nevie ze je na ihrisku.... Ale môžme sa skúsiť tváriť ze za všetko môže busi
Busquets je jednoznacne ten ktory najviac spomaluje mozne protiutoky. Nejdem na neho hadzat vsetko nestatsie ale je to veteran nasej zalohy a Pedri ci Gavi k nemu vzhliadaju a poslednu dobu zacali robit to iste a to spomalovat hru aj ked mame moznost prejst do rychleho protiutoku.
Velmi zly priklad pre tak perspektivnych zalohnikov.
Naopak De Jong aj ked nezahral na DM najlepsie sa vzdy snazil o rychly prechod do utoku a neboji sa eozohrat dlhe lopty na kridla ci vyviezt loptu stredom ihriska ale smerom na superovu branu. Nie sa zacat robit profesorsky otocky na miesta a nahravat dozadu aj ked mame miznost na protiutok ci prehravane. Toto mozu robit hraci ked kontrolujeme vysledok a setrime energiu.
“Tu sa hladaju vyhovorky preco hra zle Raphina”?
Nie tu sa poukazuje na najocividnejsie aspekty ktore nas brzdia uz X rokov.
Naco su nam potom rychle kridla ako Raphina ci Dembele?
Keby si sledoval aspon jeden zapas Raphinu v Leedse , tak by si pochopil preco argumentujem prave rychlymi protiutokmi.
Kazdy moderny velkoklub ako MC, Bayern, Liverpool dokaze vyuzivat svoje rychle kridla tak ze dokazu preniest hru z jedneho konca ihriska za deuhy kludne aj dvoma prihravkami. Nie 20timi…
Toto je aspekt ktory nas doslova taha ku dnu po Luchovom odchode.
Nikde nepisem ze za vsetko moze Busquets ale stojim si za tym ze je to najvacsia brzda nasich akci.
Thisismysen ano Pique, Roberto su dalsi uspavaci ktory hraju namiesto futbalu vacsinu casu hadzanu.
Všeobecne rozhodovanie pri rýchlych protiutokoch je katastrofalne či už dembele alebo raphinha … ako keby to ani netrénovali v Barcelone mám pocit. Vvždy je z toho strata alebo nemožný center.
V prvom rade tam chyba vyborny utocny typ praveho beka,aby si s kym malo prave kridlo vobec pomoct,niekto kto by mu pohybom odtiahol hraca co zdvojuje,niekto kto by mu narazackou dal loptu do pohybu.V Leedsi takto hrali,navyse tam malokto betonuje,tajze ta hra Raphinhu je aj preto ohladom sucasnosti a minulosti taka rozdielna.V Brazilskej repre hra dobre...preco asi..
Aaa pan profesor tunno nam vysvetli ze stejne jako je spatnej Balde a spatny prestup Kounde tak i Raphinha se nepovedl. ......samozrejme ze nase kridla trpi pomalym prechodem do utoku coz ma na svedomi nejvice nas raketak busi. Za dalsi hrat na kridle pred robertem je taky pecka......zhustuje prostor misto aby nabihal......apod. spravne chovani kridel a krajnich beku uvidime ,jakmile bude plnohodnotny fati pred baldem.....podle vykonu co predvadi bych rekl , ze to bude brzy... nechapu jakou logiku pouzivaji lidi kteri hani nejrychlejsi hrace na place kdyz zatahneme za brzdu.....pak jsou k hownu logicky.....bylo to videt kdyz dostal nastartovano demba proti daviesovi....myslel jsem ze toho kluka nikdo neda...on ho dal trikrat i s balonem , coz je hodno uznani. Skoda toho ze to neni zakoncene , tam je potreba zatlacit , ale kdyz za zapas dostane dve takovy sance , je to kurevsky malo a nemuzeme se divit ze kridla nefunguji.....mit stoprocentni sanci proti bekum jako je davies je blud... potrebujes minimalne 6 - 8 nabehu a dostat hlavne balon za polocas , 3x ho udelas a jeden gol das.....trebas.....ale dva rychly prechody za zapas...no potez prdel.....to bych se na to vysral bejt kridlem....
pokud za Raphinhovu neproduktivitu muze hra tymu nebo konkretni jini hraci jak to dela Fati? ten ma dle minut 5,6 zapasu a 3+3 on si to nahral za jinej tym? to ze Raphinha je z ofenzivnich hracu nejmin produktivni muze byt mit vic duvodu ale vsechny jsou predevsim jeho problem - pro nechapavy nezastavam se Roberta Busquetse ani nikoho dalsiho ale forma hrace je vzdy problem jen toho hrace
Meijra: mas stopro pravdu , v prvni rade je to otazka osobni odolnosti celit tem silenejm vecemna vo se odehravaji za barcy na hristi a v tom je raphinha nrjslabsi. Ja rikam ze kridelni hra v podani barcelony je nelogicka . A opet souhhlasim, fati je pro me uplne jina ligacesta , ale to tu pisu uz rok , ze je to nejlepsi hrac laligy. Jen at uz je ready.....
No u Raphinu som nečakal taký prepad formy oproti príprave. Na druhej mám pocit, že Ferran sa dostáva do dobrej formy čo by sme mali využiť možno práve na úkor Raphinu
Raphina hra v repre Brazilie vyborne....v Barce nie...preco? Zeby slavna DNA Barcelony brzdila rychlych hracov??? Dembele je tiez jalovy na 98% ako krava. Tiez rychly hrac, preco??? Lebo Barcelona hra ako spomaleny film a utoci VZDY do plnej obrany, ktora sa stihne vzdy pohodlne vratit pri zdlhavych prihravkach bez rychlosti a prekvapenia....uz sa opakujem, ale stale sa hra tento archaicky futbal bez napadu....
Fakt? ? a nie je to tym, ze tito hraci vedia len behat a nemaju end product? Preco Dembele 18/19 daval do februara gol za golom casto paradne, a odvtedy nic? Sanchez tu mal v jednej z najpomalsich sezon 13/14 pod Tatom Martinom goalfrequency v Lige a LM 150 min a dal m mnoho golov z nicoho. Fati 20/21 na jesen tiez dobry herne aj statisticky. Minulu sezonu mal napriek zraneniam na odohrane minuty tiez dobre cisla. A to nespominam kridla/utocnikov, ktori boli generacnymi talentami. Oproti tym su tieto kridla parodiou.
Futbal sa každým rokom raketovo vyvíja. Tieto zastaralé štatistiky sú na dve veci. Navyše sú to všetko štatistiky z La ligy kde sme mali rozbehnutý monopol. Vo velkých zápasoch LM je už cca 5 rokov vidieť ten prepad medzi nami a najlepšími tímami Európy. Naša kreativita bola postavená po odchode Iniestu len na Messim čo sa po jeho odchode okamžite ukázalo.
Dembele dával gol za golom? čo pozerám tak v tej sezone dal za 29 zápasov 8 golov. Píšeš ako keby dal 15 golov za pol roka. To mi nejako nevychádza...
Podotýkam že je to všetko v upadajucej La Lige.
Velkoklub ako Barcelona sa musí proovnávať s tými najlepšími nie s priemernými tímami La ligy...
Bože tieto štatistiky ktoré odvracajú pozornosť od naozaj dôležitých vecí milujem.
To je ako s našimi kapitánmi. Proti TOP tímom patria roky medzi najväčšie kotvy ktoré nás brzdia v lige majstrov ale potom prídu zápasy proti priemerným tímom La ligy kde ich nudný profesorský štýl stačí a na všetky nedostatky sa zabudne.
Presne preto nám za posledné roky ostatné TOP tímy tak utiekli.
S takýmto pragmatickým štýlom nám nepomôže ani 10ta finančná páka.
Tunno to je asi tak ako ked si sa somnou hádal spolu s Tomlom10, že Busquets je pre nás dôležitejší hráč ako Messi :)
Síce to bolo asi 3-4 roky dozadu ale aj tak je ten argument smiešny , pretože už vtedy patril Busquets medzi najslabších hráčov v TOP zápasoch.
Dembele dal vtedy 2 góly v LM, nič extra. Raphinha by bol v Bayerne alebo v LP ( oba kluby ho chceli ) minimálne o level lepší hráč než je tu, kde ho Xavi pchá na LW a protiútok pomaly neexistuje. Tu by zakapal aj Gnabry do 10 zápasov.
Raphinha je pre mňa veľkým sklamaním. Hodnotenia a ospevujúce články o jeho kvalite pred prestupom do Barce boli podľa mňa iba umele nafúknuté len aby došlo k prestupu. Momentálne jeho výkony sú hlboko podpriemerné. Vôbec by som sa nečudoval ak by ho v najbližšom prestupovom období Barca predala.
Takze cim to je ze hra slabo, zabudol hrat futbal? Tak ako aj ini hraci co prestupili do Barcelony, alebo je to len tym skostnatelym systemom ktory hra na svete uz len Barcelona?
Raphinha- Neymar pre chudobných.
Keď sa mi nezdala jeho nízka produktivita v Leedse, tak mi tu niekto napísal, že v zápasoch, v ktorých ho sledoval, patril medzi najlepších hráčov. Zrejme preceňovaný hráč.
Raphinha potrebuje hrat,na treningu sa do formy nedostane.Ale ked Dembo hra prd,ma ho vymenit po polcase a dat Raphinhu,naco ho necha do 80- tej minuty...Ked mu ide ,nech hra cely zapas.Ja neverim,ze Raphinha nemaka pred MS.
Nechcem byt zly, ale preco si Barca vybera hracov, ktori nepasuju do systemu hry? A tvrdohlavo ide po nich, cez mrtvoly a potom este tvrdohlavejsie ich nasilu tlaci do niecoho, v com nikdy neboli dobri? Kto tymto ziskava? Okrem ostatnych klubov, ktore za draho predavaju a lacno nakupuju?
Pokial su na hracov kladene velmi specificke naroky, potom je alebo treba si ich vychovat, alebo mat velmi kvalitny skauting.
Toto tu je chyba na strane klubu (-ci uz je to trener, skaut, sportovy riaditel, ci prezident, to neviem-), ze nedokaze odhadnut kvalitu hracov, za ktorych plati desiatky milionov alebo nedokaze vyuzit ich silne stranky.
Velmi zly priklad pre tak perspektivnych zalohnikov.
Naopak De Jong aj ked nezahral na DM najlepsie sa vzdy snazil o rychly prechod do utoku a neboji sa eozohrat dlhe lopty na kridla ci vyviezt loptu stredom ihriska ale smerom na superovu branu. Nie sa zacat robit profesorsky otocky na miesta a nahravat dozadu aj ked mame miznost na protiutok ci prehravane. Toto mozu robit hraci ked kontrolujeme vysledok a setrime energiu.
“Tu sa hladaju vyhovorky preco hra zle Raphina”?
Nie tu sa poukazuje na najocividnejsie aspekty ktore nas brzdia uz X rokov.
Naco su nam potom rychle kridla ako Raphina ci Dembele?
Keby si sledoval aspon jeden zapas Raphinu v Leedse , tak by si pochopil preco argumentujem prave rychlymi protiutokmi.
Kazdy moderny velkoklub ako MC, Bayern, Liverpool dokaze vyuzivat svoje rychle kridla tak ze dokazu preniest hru z jedneho konca ihriska za deuhy kludne aj dvoma prihravkami. Nie 20timi…
Toto je aspekt ktory nas doslova taha ku dnu po Luchovom odchode.
Nikde nepisem ze za vsetko moze Busquets ale stojim si za tym ze je to najvacsia brzda nasich akci.
Thisismysen ano Pique, Roberto su dalsi uspavaci ktory hraju namiesto futbalu vacsinu casu hadzanu.
Dembele dával gol za golom? čo pozerám tak v tej sezone dal za 29 zápasov 8 golov. Píšeš ako keby dal 15 golov za pol roka. To mi nejako nevychádza...
Podotýkam že je to všetko v upadajucej La Lige.
Velkoklub ako Barcelona sa musí proovnávať s tými najlepšími nie s priemernými tímami La ligy...
Bože tieto štatistiky ktoré odvracajú pozornosť od naozaj dôležitých vecí milujem.
To je ako s našimi kapitánmi. Proti TOP tímom patria roky medzi najväčšie kotvy ktoré nás brzdia v lige majstrov ale potom prídu zápasy proti priemerným tímom La ligy kde ich nudný profesorský štýl stačí a na všetky nedostatky sa zabudne.
Presne preto nám za posledné roky ostatné TOP tímy tak utiekli.
S takýmto pragmatickým štýlom nám nepomôže ani 10ta finančná páka.
Tunno to je asi tak ako ked si sa somnou hádal spolu s Tomlom10, že Busquets je pre nás dôležitejší hráč ako Messi :)
Síce to bolo asi 3-4 roky dozadu ale aj tak je ten argument smiešny , pretože už vtedy patril Busquets medzi najslabších hráčov v TOP zápasoch.
Keď sa mi nezdala jeho nízka produktivita v Leedse, tak mi tu niekto napísal, že v zápasoch, v ktorých ho sledoval, patril medzi najlepších hráčov. Zrejme preceňovaný hráč.
Pokial su na hracov kladene velmi specificke naroky, potom je alebo treba si ich vychovat, alebo mat velmi kvalitny skauting.
Toto tu je chyba na strane klubu (-ci uz je to trener, skaut, sportovy riaditel, ci prezident, to neviem-), ze nedokaze odhadnut kvalitu hracov, za ktorych plati desiatky milionov alebo nedokaze vyuzit ich silne stranky.