Pretoze rok pred odchodom chcel odist on a nepodpisal predlzenie zmluvy. V Spanielsku platia ine pravidla pre predlzenie zmluvy a pre nove zmluvy. Messi nasledne potreboval novu zmluvu a ta bola v rozpore zo spanielskymi pravidlami a tak nemohla vzniknut. Aj ked nerad, ale tiez v tejto telenovele vidim Messiho ako najvacsieho vinnika.
Rozumies ze chcel odist aby ukoncil to vedenie pod Bartom? Nebyt toho tak Barto v pohode dovladnea ktovie kde by bol klub teraz? Miesas absolutne dve rozne veci, jeho ohlaseny odchod rok predtym a zneuzitie jeho zmluvy Laportom aby vyhral volby. Messi nakoniec sam o tom povedal:“I don’t know if the club did, but I did everything I could to stay. It was all arranged. I lowered my salary by 50%. And after that, nobody asked me anything else. All the rest is a lie. I was convinced that I was going to stay here. It was what my family and I wanted.”
Stockey, tak ty si naivka ak si myslis, ze Messi chcel svojim trucovanim pomoct Barcelone, toto zmyslanie moze fakt len niekto, kto vwri na superhrdinou, kazdy jeden hrac si sleduje najma seba
Messi mal toho plne zuby a jeho krok viedol ku koncu byvaleho vedenia. To co si pri tom myslel pri ranajkach je mi jedno, a superhrdinov prenecham inym.
Za návrat do Barcelony si bude môcť Leo sám. Ak sa bude chcieť rozlúčiť odohranou poslednou sezónou, akceptuje aj plat alá Dani Alves. Nikto z klubu ho nedokáže presvedčiť, snáď len Xavi môže prispieť, ale bude to rozhodnutie Lea a rodiny.
akceptuje? myslis ze niekto z barcelony pride za Messim a povie: Pocuvaj spravime ti tu sluzbu, ze mozes rok hrat za barcelonu, ale bude to zadarmo.
on je stale jeden z najlepsich hracov na planete, herne aj marketingovo.
dobre ze si nenapisal, ze by mal on platit barcelone
Akože majte už konečne boha pri sebe, ja viem, že právne veci riešia za hráča agenti, ale Messi nie je úplne retardovaný, aby nevedel, že nejaká La Liga, v ktorej nejaký ten piatok pôsobil, má nejaké finančné fair play. Odišiel, lebo odísť musel, to je po A, ale treba povedať aj B, že pred ukončením zmluvy si ju mohol zmeniť a znížiť si rapídne plat. A nepíšte mi tu prosím, že nerešpektujem Messiho a Barcelonu, alebo podobné drísty. Fakt si dovolím povedať, že spomedzi všetkých klubov na svete, má Barcelona (aspoň na Slovensku) tie najružovejšie okuliare a najmenej akejsi sebareflexie.
A, áno, stále by mal na nejakú tú sezónu Messi čo Barcelone ponúknuť, ale nerobte už z toho telenovelu, raz sa musela Barcelona pripraviť na život bez Messiho, nie je vhodné vracať sa zas a potom sa zas odznova učiť hrať bez neho, toľko môj NÁZOR.
Súhlasím so všetkým čo si povedal. Ja neviem ale mám pocit akoby si polovica fanúšikov myslela, že príde budúcu sezónu messi a zrazu vyhráme LM. Absolutná naivita. Sme v prestavbe, messiho príchod by pomohol možno na rok dva ale z dlhodobého hľadiska by veľmi uškodil. Tie peniaze čo sme získali použitím finančných pák treba použiť naozaj rozumne pretože nám majú vykompenzovať práva ktoré sme predali.
Ak som dobre pochopil, keby Messi len predĺžil zmluvu aj pri pôvodnom plate, tak sa nič nedeje, keďže je už registrovaný. Len tým pádom by sa aplikovali pravidlo 1/4 v prípade nových hráčov, lebo platový strop. Nie je predsa zakázané platový strop prekročiť, len na nové posily sa vzťahuje pravidlo 1/4.
Messi veľmi dobre vedel, čo má v zmluvách, isto si ich prečítal. Aj keď detaily riešia právnici, tak určite má do toho čo kecať aj on. Nechce sa mi veriť, že došiel Messiho právnik za ním, že vyjednal som ti 5 ročnú zmluvu s potenciálom 550 miliónov, s tým, že 450 miliónov máš na 100% istých a Messi len mykne ramenom, že OK. Aj menej zdatný mozgový atlét pochopí, že ak je platový strop 600 miliónov a on sám berie minimálne 95 miliónov, navyše je nejaká predstava, že koľko mu zarábajú spoluhráči v tíme, že možno tu môže byť problém. Ak chcel ostať, mal podpísať predĺženie zmluvy a bol by v suchu, čo sa o klube povedať nedá, ale to je vec druhá. Nechce sa mi veriť, že by o tejto možnosti právnici nevedeli.
@jano_1987: a já si zase myslím, že tohle vůbec nebylo v zájmu Messiho, ať už to může znít jakkoliv neuvěřitelně. Přeci jen, jeho jedinou povinností bylo odvádět dobré výkony na hřišti, ne studovat smlouvy, od toho má jiné lidi, kteří jsou za to placení, tak proč by se měl o to starat? Chápu, když mě někam vemou, tak si to taky přečtu tu smlouvu, ale kdybych měl miliardy na účtě a měl někoho kdo si jí nastuduje a zařídí za mě, tak dost možná bych se taky na to vysral. Hlavně tyhle typy smluv jsou pěkně komplikované a mají v sobě x háčků a jsou doopravdy určené spíš pro právníky a ne proč člověka, který se má věnovat sportu a ve volném čase se chce asi věnovat rodině.
matewr - tak ked islo Messimu o to hrat v Barcelone, ked sa po Cope chystal podpisat novu zmluvu, tak za takyto pruser by som vsetkych agentov hnal svinskym krokom, t.j. tatka aj brata ci koho tam este ma....lebo ked Leo nema cas citat zmluvy, su za to zodpovedni oni v jeho pripade....
těžko říct no... je to mezi nima, ale messi teda nevypadal, že by to takhle přesně celou dobu plánoval... jenom jsem poukazoval na to, že tohle vůbec starost hráčů být nemusí, od toho důvěřují svým agentům a právníkům a že je to vyšší dívčí, které kolikrát ani nerozumí ti, kteří se tomu aktivně snaží porozumět (viz mnoho novinářů)
matewr: ja si čítam aj zmluvu od operátora na 10€/mesačne, lebo kľudne za nejaké porušenie zmluvy mi môžu napariť 1000€ pokutu. Ak zmluve rozumiem, zoberiem si právnika, že povedz mi to v ľudskej reči, čo ma čaká. Pri kúpach drahšej veci sa mi to niekoľkokrát oplatilo, keď som povedal, že zmluvu si chcem zobrať so sebou domov a chcem si ju prečítať v kľude. V pár prípadoch mi ju veľmi rýchlo trhali z rúk, že buď podpíšem tu a teraz, alebo nič nebude. Evidentne teda s ňou nebolo všetko v poriadku. Sestry kamoška takto spláca 80 tisícovú hypotéku za byt, ktorý ešte nestojí a mal stáť už 8 rokov. Je to na súde, ale právnik do dodrbal ako prašivého psa, že ako to mohla podpísať. Kamoš kupoval byt cez developerský projekt v hodnote 130 000€. Prezentácie všetko v pohode. K podpisu zmluvy si zobral právnika, stálo ho to 75€, dal mu zmluvu prečítať, developer sa cukal, ale vyhodiť ich nemohol. Právnik prečítal a našiel tam také veci, že kamoš len čumel, ale zachránilo ho to od dosť veľkých problémov, keďže developer nejak skrachoval, stihol pobrať zálohy na 40% ceny nehnuteľností a ľudia, čo to podpísali, majú smolu.
Zmluvy sa majú čítať. To, že ich nečíta, je jeho problém. Sorry, ale nemá 8 hodinovú pracovnú dobu. Niektorý športovci počas behu na páse, či jazde na bicykli na trenažéri čítajú knihy. Výhovorka neobstojí. Zmluvu podpisuje Messi, nie jeho otec, brat, pes, mačka, alebo Votrelec.
LaBrie: Messi sa minimálne 4x vyhrážal odchodom, takže je pravdepodobné, že ozaj odísť chcel. Zvyšok bolo len divadlo pre masy.
ano máš pravdu, je to jeho problém, ale jenom píšu, že v reálu to takhle chodí (viz těch x "podvedenejch" od developera. A hlavně u majetnějších lidí, prostě si zaplatí několik lidí, kteří se mají postarat o to, aby to podepsal dobře, jemu se do toho nechce.
Opak je pravdou, čím viac peňazí máš, tým skôr tie zmluvy čítaš, lebo môžeš o veľa peňazí prísť.
To skôr chudobnejší ľudia ich nečítajú, lebo im je zaťažko dať pár desiatok € za právnika.
Navyše 2 dni potom, či tak nejak ako Messi plakal, že nemôže ostať podpísal zmluvu v PSG. A to nebola zmluva na 500 000€, ktoré klub niekde nájde. Ale 40 miliónov fix + nejaké bonusy za 20 miliónov podľa rôznych zdrojov. Provízia pre agenta, pre hráča atď. Klub teda niekde musel nájsť minimálne 80 miliónov v rozpočte. To sa nehľadá len tak lusknutím prsta.
hele ani jeden z nás nevíme kde je pravda. Těžko se na tohle dohedají nějaké statistiky, takže oba na to koukáme z osobní perspektivy, a byť chápu tu tvojí a zní jakkoliv logicky, tak jí máš hlavně proto, že právě TY osobně tak smýšlíš.
Když se podíváš na profi sportovce, tak často je u nich vidět vcelku silná apatie k čemukoliv jinému než je ten jejich sport, často nebývají tolik angažovaní to toho zbytku jejich profesního života, poněvadž se jim prostě nechce řešit něco navíc. Ano, sice máš pravdu, že ve hře jsou mnohem vyšší peníze, ale právě proto si platíš ty právníky, je to čistě jejich práce zajistit abys nebyl oškubávanej.
A navíc u bohatého člověka je mnohem větší polštář pro případnou chybu, takže ano sice operuje s většíma penězma, ale zároveň když o nějaký větší obnos příjde, tak je stále v pohodě, pomalu si to ani nevšimne. Prostě s penězma roste nejen životní standart, ale také pohodlnost smýšlení.
Ale tím nerozporuju to, že stále ten člověk je za to zodpovědnej sám a ne právník. Jen nabízím můj pohled na věc, že si myslím, že čím bohatší, tím méně obezřetný a víc to nechávající na ostatních profících. Tady mluvím čistě o celebritách, ne o těch, kteří vydělali nějakým byznisem, u nich je logická přirozená opatrnost.
matewr: jasne, že si športovec platí agenta, či právnika. Ale aj ten právnik, či agent musí vedieť čo jeho klient požaduje, aby sa mohlo rokovať. Lóža na Camp Nou pre Suareza a jeho rodinu asi nebol nápad Messiho agenta napríklad.
K Messiho odchodu je zaujimava cast v biografii od Balague Guillema, ktora vysla tohto roku: Messi 2x odmietol ponuku od City a ti podpisali Graelisha v rovnaky den, ako Laporta obratil kabat.
Jano, v PSG nemali problem napratat do rozpoctu 222M za Neymara a 180M za Mbapeho. Potencionalnych 80M za Messiho, ktory ma z tych troch aj najvacsi markentingovy vytlak, posobi ako drobne.
LaBrie aky pruser myslis. Ten ked Laporta este tyzden predtym vyhlasoval ze vsetko je ok a zmluva bude podpisana. Messi mal zo sebou dres na Cope aby to oficialne potvrdil, potom ked letel do Barcelony a kazdemu posielal smsky ze zajtra sa podpise zmluva a zrazu Laporta vystupil ze to nejde? Tak kto nas tu cely cas klamal?
a potom zadrel, ze cele leto DUFAL, ze Messi bude hrat zadarmo. Ja som tiez dufal, ale prezident je tam asi na nieco ine ako na dufanie. a vidime kam Messiho odchod viedol. minulu sezonu sme nevyhrali nist a v tejto sme uz stihli vypadnut z ligy majstrov
Pruser bol pre Lea, ze podpisal neskoro, cize po ukonceni zmluvy a chcel podpisat novu. Ak nikto z jeho agentov nevedel ako to bude pri podpisovani novej, ake su financne pravidla La Ligy a platovy strop, tak boli jeho agenti minimalne amateri alebo skor saboteri. Pokial chcel podpisat bez problemov mal predlzit a necakat na novu zmluvu, kde boli uz ine pravidla. Rad by som vedel, kde sa stala chyba a ako to vlastne v skutocnosti bolo. Je to cele velmi divne....
LaBrie, chyba bola v tom, ze vsetci potkanovi verili, a mysleli si, ze jeho slovo ma hodnotu. Mozno to bolo naivne z ich strany, no ale aj my sme mu naleteli. Kto z nas cakal, ze Leovi novu zmluvu neponuknu po tych sladkych recickach a sluboch?
LaBrie chapes ze na zmluvu treba dve strany? Preco tu pises o tom ze agenti nevedeli? Ked Laporta cele leto i pred volbami sluboval ako vsetko je pripravene? Messi sam povedal ze si znizil plat o 50% a nikto ho nic viac neziadal. Priletel do Barcelony na podpis a zrazu zavolaju jeho otcovi ze sa to nekona? je to podla teba normalne ze si dohodnes vsetky podmienky, priletis iba na podpis a potom sa od toho potkana dozvies ze ta vlastne odrbal ako male decko? A este si nasledujuce mesiace bude brat tvoje meno do ust ako ta obdivuje a ako on za to nemohol? Az mu po pravnikoch odkazes aby uz drzal hubu? Mne to nepride ako konanie hodne klubu ako je Barcelona
Ale predsa pravnici museli dobre vediet ake su financne pravidla a ze to co chceli im neprejde.....a Laporta im mohol slubovat co chce....a ked nevedeli, mali sa spytat Tebasa....cele je to v podstate jednoduche - keby predlzil, tak by mohol urcite podpisat....nova zmluva uz ale mala ine podmienky. To je cele.
ako ty ako agent hraca vidis do uctovnictva klubu? Tvoja uloha je uplne ina. Zvlast ked tvoj klient do klubu prinasa viac ako na plate dostane. Zmluvu mas nachystanu, potvrdenu, vzdy vsetko bezi ako x krat predtym. Az kym ta teda Laporta nepodvedie. Preco sa maju pytat Tebasa, je snad on partnerom pri rokovani?
on je stale jeden z najlepsich hracov na planete, herne aj marketingovo.
dobre ze si nenapisal, ze by mal on platit barcelone
Messi veľmi dobre vedel, čo má v zmluvách, isto si ich prečítal. Aj keď detaily riešia právnici, tak určite má do toho čo kecať aj on. Nechce sa mi veriť, že došiel Messiho právnik za ním, že vyjednal som ti 5 ročnú zmluvu s potenciálom 550 miliónov, s tým, že 450 miliónov máš na 100% istých a Messi len mykne ramenom, že OK. Aj menej zdatný mozgový atlét pochopí, že ak je platový strop 600 miliónov a on sám berie minimálne 95 miliónov, navyše je nejaká predstava, že koľko mu zarábajú spoluhráči v tíme, že možno tu môže byť problém. Ak chcel ostať, mal podpísať predĺženie zmluvy a bol by v suchu, čo sa o klube povedať nedá, ale to je vec druhá. Nechce sa mi veriť, že by o tejto možnosti právnici nevedeli.
Zmluvy sa majú čítať. To, že ich nečíta, je jeho problém. Sorry, ale nemá 8 hodinovú pracovnú dobu. Niektorý športovci počas behu na páse, či jazde na bicykli na trenažéri čítajú knihy. Výhovorka neobstojí. Zmluvu podpisuje Messi, nie jeho otec, brat, pes, mačka, alebo Votrelec.
LaBrie: Messi sa minimálne 4x vyhrážal odchodom, takže je pravdepodobné, že ozaj odísť chcel. Zvyšok bolo len divadlo pre masy.
To skôr chudobnejší ľudia ich nečítajú, lebo im je zaťažko dať pár desiatok € za právnika.
Navyše 2 dni potom, či tak nejak ako Messi plakal, že nemôže ostať podpísal zmluvu v PSG. A to nebola zmluva na 500 000€, ktoré klub niekde nájde. Ale 40 miliónov fix + nejaké bonusy za 20 miliónov podľa rôznych zdrojov. Provízia pre agenta, pre hráča atď. Klub teda niekde musel nájsť minimálne 80 miliónov v rozpočte. To sa nehľadá len tak lusknutím prsta.
Když se podíváš na profi sportovce, tak často je u nich vidět vcelku silná apatie k čemukoliv jinému než je ten jejich sport, často nebývají tolik angažovaní to toho zbytku jejich profesního života, poněvadž se jim prostě nechce řešit něco navíc. Ano, sice máš pravdu, že ve hře jsou mnohem vyšší peníze, ale právě proto si platíš ty právníky, je to čistě jejich práce zajistit abys nebyl oškubávanej.
A navíc u bohatého člověka je mnohem větší polštář pro případnou chybu, takže ano sice operuje s většíma penězma, ale zároveň když o nějaký větší obnos příjde, tak je stále v pohodě, pomalu si to ani nevšimne. Prostě s penězma roste nejen životní standart, ale také pohodlnost smýšlení.
Ale tím nerozporuju to, že stále ten člověk je za to zodpovědnej sám a ne právník. Jen nabízím můj pohled na věc, že si myslím, že čím bohatší, tím méně obezřetný a víc to nechávající na ostatních profících. Tady mluvím čistě o celebritách, ne o těch, kteří vydělali nějakým byznisem, u nich je logická přirozená opatrnost.