Zbytečnost. Dát pryč Alonsa a máme 4 mladé a kvalitní stopery (Araujo, Koundé, Christensen a Garcia). Stačí přivést pravého obránce, aby tam nemuseli hrát naši stopeři a je to vyřešené. Už máme sice toho Arauja z MLS, ale chtělo by to ještě jednoho pravého obránce. Potřebuje být každý post zdvojený.
villagesb no a? Překáží to teď nějak když nastupují spolu Araujo a Christensen? Vidíš, že by tam na základě toho vytvářeli chyby? Já bych řekl, že ne. Kteréhokoliv z nich pak můžeš nahradit Koundem a bude to zase v pohodě. A v případě další potřeby tam zahraje Garcia či někdo z béčka.
Asi to problem je, inac by to bolo Xavimu jedno. Chce mat na LCD lavaka z dovodu lepsej moznosti rozohravky. Inac sa stavia resp je pootoceny LCD pri rozohravke ak je pravak a ak je lavak. Je to samozrejme detajl ale presne na tychto detajloch je zalozeny dnesny futbal. Preto su lavonohy stoperi taky ziadany, nakolko je ich ovela menej ako pravonohych.
Najlepšie stoperske dvojice poslednych rokov boli všetko pravák s pravákom a to dokonca aj u nás..Pique - Mascherano, Pique - Puyol, Puyol - Marquez...A aj keby sa nejednalo len o nás tak tych prikladov je mrte...Vidic - Ferdinand, Maldini - Nesta, Ramos - Varane atd...
splnit sa tato ich prognoza kvoli nasej financnej situacii samozrejme moze, ale myslim si ze zatial to ti novinari pisu len tak z brucha, nemaju to na nicom podlozene
Banana35 presne tak, ked privedieme praveho obrancu, tak zakladna zostava na stoperovi budu Araujo, Kounde a Christiansen by bol treti stoper. skvely treti stoper, ale klub veri, ze by nim bol aj Martinez a ten by prisiel zadara.
a v sucasnej financnej situacii by sa 30 - 40 milionov za tretieho stopera viac nez hodilo
leonidas, obdivujem tvoj optimizmus, ze ked privedieme praveho obrancu, tak uz araujo a kounde budu len stoperi...od odchodu alvesa sme nedokazali ten post poriesit k vseobecnej spokojnosti..aby sme po 1-2 mesiacoch nelutovali ze sme christensena predali a peniaze z jeho predaja vyhodili do vzduchu
pozri ja si viem Koundeho predstavit aj na pravom obrancovi a hrali by sme Konde - Araujo - Christiansen - Balde. nasa obrana by bola aspon nepriestrelna uz ked by sme nemali typickeho ofenzivneho praveho beka.
Mna Christiansen milo prekvapil a bol by som rad, keby zostal, a verim, ze za normalnych financnych okolnosti by ani klub neuvazoval o jeho predaji.
Z týchto správ mrazí, Relevo je dobrý zdroj 😥. Čokoľvek sa stane hráči základu MUSIA ostať. Začínam mať obavy o budúcnosť Christensena a Busiho, obaja skvelí hráči. Speňažiť môžeme Garciu, Kessieho, Torresa a Fatiho. Pri najhoršom scenári Raphinhu. Ďalej ustúpiť nemôžeme.
31r podľa mňa je to zbytočné radšej niekoho z rezervy a keď dostaneme dobrú ponuku za Christensena alebo Garciu jedneho predať +Busi Alba a Ferran neviem či by to stačilo aby sme boli v tom stropovom plate
V rezerve je velmi dobre hodnoteny Chadi Riad, lavonohy stoper, avsak Xavi chce ocividne niekoho skusenejsieho. Sam som zvedavy ako to dopadne.
Logiku to ma Christensen prisiel zadarmo, predame ho (potrebujeme zisk) a pride dalsi kvalitny zadarmo Inigo.
Problem s predajmi hracov su ze z FCB nechcu odist ... nikoho nevies donutit ked ma platnu zmluvu, vid minuly rok FDJ, toto nie je Footbal manager :-)
Ani FIFA to nie je ale hráči ako Ferran alebo Garcia hráči v najlepšich rokov by sa nemali uspokojiť ako náhradníci alebo odohrať pár minút by mali zvážiť svoju budúcnosť aj keď majú platné zmluvy a keď sa spokojný s tým že sú náhradníci tak aj taký plat by mali dostať
Je to nelogické aby napríklad Garcia dostal taky plat ako Araujo alebo Kunde. preto potom máme problém niekoho predať keď ma niekto skoro taký plat aj keď odohrá len pár minút ako ten čo hrá pravidelne v základe
Finančné dôvody beriem, pred rokom vedenie skúšalo predať z rovnakých dôvodov Frenkieho. Avšak tie reči o stopérovi ľavákovi nech si všetci strčia niekam kde slnko nesvieti. Aktuálne máme stopérov pravákov a obrana funguje tak ako nikdy v minulosti.
Len pre zaujímavosť v týchto obranách tiež nebol ľavák a fungovali:
Puyol - Piqué
Mascherano - Piqué
Ramos - Pepe
Ramos - Varane
Miranda - Godín
Godín - Gimenez
Hummels - Boateng
Rozumiem ti, tiež som názoru toho, že nepotrebujeme súrne stopéra ľaváka.
Ale minimálne u stopérskych dvojíc z Athletica je úplne niečo iné mať ľaváka keď odkopnú 80% lopt na tribúnu ako pri našom štýle kde si Xavi potrpí na tvorbu akcií od stopérov a vyvážanie lopty.
Aj napríklad taký Guardiola v City hrá vačšinou s ľavákom stopérom. Skor by som porovnával tento štýl ako štýl stopérov z Atletica.
Moment, však vyvážanie lopty tu je predsa DM v podobe Busquetsa... Pardón, na rozohrávanie. Podľa tunno DM nemá čo vyvážať loptu. Ak nemá čo DM vyvážať loptu, stopér to tiež nemá čo robiť. Pokiaľ je teda požiadavka, aby stopéri vyvážali loptu, tak ju musí logicky vyvážať aj DM.
Cože? Nikdy!!! 😄... Stegen, Araujo, Kounde, Christensen, Balde, Fdj, Pedri, Gavi, Lewa jasné stavební kameny do budoucí sezóny. Křídla jsem vynechal, protože to je na extra rozbor, ale z těch co píšu musí zůstat všichni-jinak to může rozbít něco co funguje a stačí už jen málo k tomu vytvořit tým na dekádu co bude bojovat o nejvyšší příčky všech soutěží jako tomu bylo pár let zpět. Vím ekonomika, ale to je velká neznámá, takze tam těžko spekulovat.
a v sucasnej financnej situacii by sa 30 - 40 milionov za tretieho stopera viac nez hodilo
Mna Christiansen milo prekvapil a bol by som rad, keby zostal, a verim, ze za normalnych financnych okolnosti by ani klub neuvazoval o jeho predaji.
Logiku to ma Christensen prisiel zadarmo, predame ho (potrebujeme zisk) a pride dalsi kvalitny zadarmo Inigo.
Problem s predajmi hracov su ze z FCB nechcu odist ... nikoho nevies donutit ked ma platnu zmluvu, vid minuly rok FDJ, toto nie je Footbal manager :-)
Len pre zaujímavosť v týchto obranách tiež nebol ľavák a fungovali:
Puyol - Piqué
Mascherano - Piqué
Ramos - Pepe
Ramos - Varane
Miranda - Godín
Godín - Gimenez
Hummels - Boateng
a mohol by som vypísať kopu ďalších
Ale minimálne u stopérskych dvojíc z Athletica je úplne niečo iné mať ľaváka keď odkopnú 80% lopt na tribúnu ako pri našom štýle kde si Xavi potrpí na tvorbu akcií od stopérov a vyvážanie lopty.
Aj napríklad taký Guardiola v City hrá vačšinou s ľavákom stopérom. Skor by som porovnával tento štýl ako štýl stopérov z Atletica.