Správne a to isté treba urobiť aj s Albom. Prepáčte, ale už obaja neplníte také dôležité úlohy, aby ste mali 2. a 4. najvyšší plat v tíme. 10-15 rokov poberáte vysoký plat v prvom tíme, tak jeden extra rok s nižším platom by nemal robiť problém. Obaja ste tvrdili, že si tie platy znížite, aby mohol Messi prísť. Ja osobne by som na ich mieste tak urobil, keďže s Messim by bola šanca aj na LM a úprimne nie je lepší záver kariéry ako s trofejami (to stojí za všetky peniaze). Na futbalovom dôchodku si už z tých peňazí ďalší titul nekúpia. Xaviho odchod s treble bol top. Škoda, že to nevyšlo ani Iniestovi, ten chcel strašne ešte jednu LM.
Bus urcite nepoberal 10-15 rokov vysoky plat, to az posledne roky ma taky. Osobne by som tej sprave neveril, ved sam Tebas pri Messim tvrdil ze zmluva sa da znizit max o polovicu
Stockey už sme to rozoberali nižšie. Messi bol už voľný hráč keď mal podpísať zmluvu a preto sa nedalo viac ako o polovicu. Busi ešte zmluvu má a pokiaľ predĺži do konca súčasnej zmluvy, tak si plat o 75 % znížiť môže.
Osobne si myslim ze to nezohrava rolu, aj predlzenie zmluvy je technicky nova zmluva pretoze menis podmienky. Jedna sa o zakon v spanielsku. Ale nie som pravnik, hadat sa nebudem. Skor si myslim ze sa jedna o jeho zakladny plat ktory je nizsi, na urovni 15m. Preto mu mozu ponuknut 8. Ten zvysok su nedoplatky a odlozene platby z corony.
to by bolo idealne, ale Alba ma zmluvu este na rok, a silno pochybujem, ze by si ju chcel takto znizit. nie je to Puyol, ktory odisiel ked citil, ze uz timu nepomoze a na peniaze nepozeral. Chyba mi tento ozajstny srdciar vo vedeni klubu
to iste treba urobit s kazdym hracom. ako som pisal pod inym clankom. spolu s vedenim, ktore by malo ist prikladom, by sa vsetci mali uskromnit. a s tymto odkazom vypisat zbierku na dlh. za 2 roky sme zdravi
Ak máš pravdu, tak potom je to trošku nešťastne formulované. Ale dáva to zmysel, predsa len 30 mega je trošku veľa.
sonetcz- veď Messimu ten rok predsa končila zmluva rovnako ako teraz Sergiovi, či u Messiho bol problém že sa najskôr(v termíne) nedohodli, a potom už po skončení zmluvy to nešlo?
U Messiho bol problém, že už bol voľný hráč a podpisoval by novú zmluvu a nie by predĺžoval. Ak sa to s Busim stihne počas toho obdobia pokiaľ má zmluvu, tak by nemal byť problém znížiť plat aj o 75 %.
Plat nie je za zásluhy a Busi už nie je potrebný. Aj 7-8 mil. je veľa, taký Lobotka je už lepší a má len asi polovicu, ak vôbec. Busi je už len taký klusák, už nemá ani presing a to bolo jediné, čo mal.
Ale neboj sa, poznáme to tiež, čo horšie u hráčov ktorý ani nehrávajú, viď Bale ku koncu, či Hazard aktuálne.
Alebo také prípady ako Mariano, ktorý tiež neberie málo a roky je u nás v podstate ako na dovolenke. Najlepšie je že nikto nechce odísť. Miesto aby niekde hrali, radšej berú prachy a sledujú zápasy z lavičky kľudne X rokov. Isco odišiel až po skončení zmluvy, napriek tomu že posledné sezóny presedel. Jovič odišiel takisto zadarmo. Taký Odriozola či Vallejo som už aj zabudol že sú v našom tíme :D. To sú ďalšie zbytočne platené mená. Busq berie síce veľa, ale aspoň zato dačo odvádza. Takže sú aj horšie zmluvy než tá jeho.
Moc horsich opravdu neni , ti hraci o kterych pises sice nehraji , ale dulezite je kolik procent z rozpoctu berou. Myslim ze Bale mel batoh , tam se to podoba na busiho , ale busi je jeste vys. Umtiti , alba , busi .....je to potreba vxresit. Busi v klidu muze prijmout 7 , neni to zas tak malo.
Tak nemyslel som tým že je to v pohode, samozrejme je to stále extrém, s tým určite súhlasím. Ja som to myslel tak, že keď už sa stalo, vždy lepšie keď to aspoň platíš hráčovi ktorý hrá, ako takému ktorého vôbec nevyužívaš. Z tohto pohľadu že sú aj horšie zmluvy :) - tu nadviažem na Kingmarek92 -to máš určite pravdu, čo sa týka výšky mzdy, tam bude len málo prípadov horších. No napr ten Hazard si myslím že sa asi v takých číslach cca pohybuje. Myslím že je druhý najlepšie platený hráč, po Karimovi ak sa nemýlim. Tých 7 mega by určite mohol prijať, najmä ak doteraz poberal túto kráľovskú maržu. Človek by povedal že už by mohol aj zadarmo dohrať po tých rokoch v Barce.
TOP 5 zarábajúcich hráčov v LaLige v sezóne 22/23:
1. Barcelona CM Frenkie de Jong: $40,484,422
Contract: 4 years, $161,938,890
Free agency: 2026
2. Barcelona DM Sergio Busquets: $39,944,926
Contract: 1 year, $39,944,926
Free agency: 2023
3. Real Madrid LW Eden Hazard $33,737,269
Contract: 2 years, $67,474,538
Free agency: 2024
4. Real Madrid CM Toni Kroos: $26,350,468
Contract: 1 year, $26,350,468
5. Real Madrid CF Karim Benzema: $25,910,222
Je to sranda, FDJ bol masírovaný z každej strany, že si má znížiť plat, inak ho predajú. Ale Busquets? Mal sa vyjadriť na začiatku sezóny, či má záujem ostať. Že sa vyjadrí po MS. Prešli MS a Busquets ticho, nové ultimátum do začiatku prestupáku v zime. Busquets stále ticho, žiadna aktivita. Prestupák skončil, Busquets drží bobríka mlčania. Odvtedy už boli ďalšie 2-3 termíny, dokedy sa mal Busquets vyjadriť, či má záujem pokračovať a stále nič, že on čaká na Barcelonu, že nedostal žiadnu ponuku. Čo kurňa robí vedenie klubu? Dokedy si nechá skákať po hlave? V každom inom klube by už hráč po prístupe ako Busquets bol buď predaný, alebo by leštil lavičku a hral za neho jeho náhradník.
Presne toto ! FDJ, stále mladý perspektívny hráč ktorý už teraz je stavebním kamenom Barcelony tak bol pod takým tlakom, že sa sám čudujem, že sa im na to nevykašlal. A potom tu je Busi, ktorý áno dokázal toho neskutočne veľa ale pri všetkej úcte najlepšie už má za sebou a pred sebou max jednu sezónu si robí doslova čo chce. Chápem, že je to legenda a nikto sa nechce k nemu zachovať zle, ale ako píšem v prvom rade je biznis a tam treba reagovať nekompromisne. V tomto vždy obdivujem Peréza, že dokáže "vyhodiť " veľké hviezdy a ešte na tom profitovať.
Logicky. Buskec je konzistentny celu karieru, mal len dve vypadky formy ktore netrvali viac ako 2 mesiace. FDJ z troch predchadzajucich sezon 2/3 paberkoval. Zaroven bol predatelny za slusnu sumu kym Buskec v jeho veku a konciacim kontraktom tazko. A ano, urcite by ho kazdy trener potrestal posadenim na lavicku ked konecne hrame o titul. To da rozum.
To, že FDJ bol z troch rokov 2/3 slabý nesúhlasím. Samozrejme mal slabšie obdobia - čo može mať za dosledok jednanie zo strany vedenia. Ale podľa mňa si svoj štandard držal, áno často to nebol nadštandard čo sme od neho čakali ale to svoje si vždy odohral. ( Plus zloženie týmu v tých sezónach bolo často až katastrofálne a celé mužstvo nehralo dobre, plus tréner atď.) Busquets zoberie na plate za rok polovicu prestupovej čiastky FDJ s tým že FDJ má pred sebou minimálne 5-6 sezón na najvyššej úrovni.
FDJ ma vyssi plat ako Buskec a bude ho mat na tejto urovni aj dalsie 3 sezony. Isty standard drzal, patril obvykle k lepsej polke ale z celkoveho pohladu nehral na top urovni kym plat taky ma.
Pamatám si na zápas kde sme mali v útoku trojicu Ilias - Brawiath - Dest. To pri všetkej úcte sa hrá tažko na top úrovni keď máš takýchto hráčov okolo seba. A takcýh hráčov tej dobe bolo viac, plus tlak zo strany vedenia. A FDJ to krásne dokazuje tento rok, že keď dostane doveru, kvalitných hráčov okolo seba tak pravidelne patrí k najlepším na ihrisku. Čo u Busim sa nedá povedať, áno nejaké zápasy mu vyšli a hral skutočne vynikajúco ale striedajú to skutočne slabšie výkony.
Aby sme to nejako uzaverli :
Ja úprimne ďakujem Busimu za všetko, je to najvačšia legenda, vždy sa bude o nom hovoriť ako o hráčovi ktorý tvoril pozíciu pivota a zaslúži si obrovskú rozlúčku ALE ak sa chceme pohnúť ja by som mu na konci sezóny spravil krásnu rozlúčku španielskym treble a s úctou sa sním rozlúčil. Nemyslím si, že ho súrne potrebujeme na budúcu sezónu a jeho plat je obrovský. Jeho plat využíť na registráciu Gaviho,Baldého,Aruaja.
Ak príjme obrovské zníženie platu nemám problém aby tu rok bol a rozdával skúsenosti mladým ale pri súčastnom plate je to podľa mňa príliš veľký pomer cena/výkon.
Busi si to svoje v zápasech, kde se očekává nátlaková hra do betonu (znamená proti většině týmu v lize)své odehraje i za rok a do rotace se snizenym platem se bude sakra hodit a souhlasím s Tunnem, že prodej Fdj byl hlavně o businessu bo byl jeden z nejlépe prodatelnych(to minimálně ukazuje, že většinu doby tragicky nebyl) a diky bohu to ustal sám za sebe, ale naopak nesouhlasím s těmi čísly. Bus je konzistentní a málo kdy zraněn,(když už, tak krátce to ovšem Fdj má taky) ale v pozdější fázi kariéry mu klesá logicky standard, kdy je to cejtit a naopak Fdj 2/3 bych určitě srazil na 1/3.
Nemyslím si že je záloha bez neho radikálne slabšia. V zápasoch Laligy kde 70% mužstiev má 4 útoky za zápas nemá problém stíhať a v zakladaní akcíí si to stále svoje odohrá, ale akonáhľe mužstvo začne vysoko pressovať a dostupovať ho máva dosť problémy.
Jasne, ze je radikalne slabsia. Bez neho sme mali problem s prevahu aj proti priemernym timom. Ked súper pressuje nema problem, vid zapasy s Realom, Manutd, Bilbaom, Bayern ci zapasy repre.
On ani netusi ze fdj vyssi plat nemel. Jen po prvni sezone souhlasil s tim ze z 20 spadne na 7 a vyrovna se mu to pozdeji. Kdezto busi souhlasil jen s tim ze se mu plat nezvedne a pozdeji se mu doplati i to planovane navyseni. Je to stejne jako posuzivat hrace podle sestrihu na youtube. Zoufalost.
Busi je dôležitý hráč. Frenkie to spomínal, myslím že brzdiť ho na DM by bola blbosť sedí mu voľnosť. Sám, ani s Ferim Kessiem to nefungovalo ako s Busim. Po tom čo marodoval som bol rád, že sa do zálohy vrátil prehľad.
Aj keby je všetko tak ako vravíte, tak do kedy chceme stavať zálohu na ňom ? Má pred sebou max rok. Podĺa mňa čím skor začneme uvažovať na hre bez neho tak tým lepšie, nebude tu večne.
Masterkoo: o tom neni vubec debata. Chytry manazer musi koukat do budoucnosti a cim driv zacne zapracovavat mlade tim mensi potize bude mit v budoucnu. Ja nesnesnáším
falesne uctivani bohu...je to nesmysl. Krasne je to videt v nhl , kde je business nejlepe vyvinuty a manazeri maji od majitelu nuz na krku. Zadne slitovani. Pomer cena vykon perspektiva a cus. Za zasluhy je treba podekovat a rozloucit se , nic vic nic min. Pokud bude zaloha fdj pedri gavi je o tridu lepsi nez bus pedri gavi. Z jasnych duvodu. Proc porad zavirat oci , fotbal uz davno neni dobrovolna laska , ale tvrdy business. Kdo to prehlizi , prohrava.
Ja toto tvrdím pod každým postom ohľadom Busiho že futbal je v prvom rade biznis a kto si to nechce priznať a hrá sa na bratríčkovanie automaticky stráca a prehráva.
@Masterkoo Xavi nevyhodi stareho hraca ked je stale klucovy a nenahradeny. Albu a Piqueho nemal problem seknut pretoze sportovo stracali a zaroven sme mali nahrady. Buskec je opacny pripad, stale hra na vysokej urovni a nemame zan ani nahradu. Preto ho chce predlzit a zaroven chcel priviest Amrabata. Potom co sa nahrada privedie a nasledne osvedci moze Buskec ist. To je idealny scenar.
Busquets hrá na tak vysokej úrovni, že stačí hrať pressing a už vo veľkom stráca lopty, zlé prihrávky. Je pomalý a nestíha a potom vo veľkom fauluje.
Kingmarek: FDJ mal 14 miliónový plat. Po prvej sezóne súhlasil s 12,3 milióna, lebo liga sa nedohrala. V ďalšej sezóne mal dokonca 3 miliony, v ďalšej 9 miliónov (niektoré zdroje tvrdia, že možno len 6 miliónov dostal) a v súčasnej sezóne už dostáva svoj normálny plat + dlžnú čiastku.
na tvoje vymyslené slovíčka nemusí nik poukazovať aby si to ľudia všimli a to radšej nejdem vyťahovať tvoju angličtinu, to by bola kapitola sama o sebe
Ani ted jsem si niceho nevsiml .... i kdyz me nekdo upozornil .....pouc me...prosim , jako vzdy , rad te posloucham.....jen ne prosim podle sestrihu z youtubu.
Mam certifikat B2 z pravnickej anglictiny, pohodka.
King Marek pokecat? O tom, ako si fnukal, ako ti skaredo krivdim ked som spominal tvoju lasku k Depayovi a potom ta zotreli tvoje vlastne stare komenty? Alebo o tvojich postrehoch o ktorych sa domnievas, ze by sa z nich mohol poucit Xavi? Mozno inokedy. Ozaj, stale citavas po veceroch spolocne s detmi komenty na forcabarca?
Zatim ctu jenom tvoje fnukani , o depayovi jsi vubec nic neposlal. Naprav to. A ano myslim si ze xavi dela chyby , jako kazdy. I proto jsme neuspeli v evrope a nektere zapasy jsme zbytecne ztratili. A vidis jak ti to jde diskutovat , sice trosku jako ubreceny troubik , ale zacatky jsou vzdycky tezke. Zkousej to , pojd jeste neco zkusit jo? Povkam neboj , vim ze pravnikovi se spickovou anglictinou a minimalne dvema tituly v MMA to v palici vre , takze pockam. A ano ... i ted tu muj desetilety syn malem smichy puknul. Obcas si vezme muj nivk aa prihlasi se a pise ti a ty hystericky odpovidas a ani nevis , ze je to kluk ve ctvrte tride , ale neboj uroven mate podobnou , neni to poznat. Jen on neni prebornik v MMA , dela atletiku. Nemas nejake sestrihy z youtubu? Nejake vtipne postrehy. Pospes si , cekame na tebe ....
Skopírujem časť z Frenkieho interview s pred necelých troch týždňov: "Systém so štyrmi záložníkmi je pre mňa výhodný, ale okrem toho je tu aj veľa iných vecí. Teraz som viac zapojený do základu akcií, vďaka čomu sa cítim pohodlnejšie. Mám potom väčšiu voľnosť pri pohybe, útočení s loptou a pri prekonávaní línií súpera. Busquets mi v tom veľmi pomáha a do tímu vnáša veľa pokoja. Je veľmi sebavedomý s loptou a v obrane je lepší, ako si mnohí myslia. Zachytí veľa lôpt a vyhráva prakticky všetky súboje." Hovorí presný opak ako vy 🙂
Ono to nie je jeho plat oficialne, ale spolu s odlozenymi platbami pocas corony. Tu mozes vidiet ze jeho plat bol do 15m a v 2019 ked prisla corona sa to zvysilo o odlozene https://www.capology.com/...
sonetcz- veď Messimu ten rok predsa končila zmluva rovnako ako teraz Sergiovi, či u Messiho bol problém že sa najskôr(v termíne) nedohodli, a potom už po skončení zmluvy to nešlo?
Alebo také prípady ako Mariano, ktorý tiež neberie málo a roky je u nás v podstate ako na dovolenke. Najlepšie je že nikto nechce odísť. Miesto aby niekde hrali, radšej berú prachy a sledujú zápasy z lavičky kľudne X rokov. Isco odišiel až po skončení zmluvy, napriek tomu že posledné sezóny presedel. Jovič odišiel takisto zadarmo. Taký Odriozola či Vallejo som už aj zabudol že sú v našom tíme :D. To sú ďalšie zbytočne platené mená. Busq berie síce veľa, ale aspoň zato dačo odvádza. Takže sú aj horšie zmluvy než tá jeho.
1. Barcelona CM Frenkie de Jong: $40,484,422
Contract: 4 years, $161,938,890
Free agency: 2026
2. Barcelona DM Sergio Busquets: $39,944,926
Contract: 1 year, $39,944,926
3. Real Madrid LW Eden Hazard $33,737,269
Contract: 2 years, $67,474,538
Free agency: 2024
4. Real Madrid CM Toni Kroos: $26,350,468
5. Real Madrid CF Karim Benzema: $25,910,222
Aby sme to nejako uzaverli :
Ja úprimne ďakujem Busimu za všetko, je to najvačšia legenda, vždy sa bude o nom hovoriť ako o hráčovi ktorý tvoril pozíciu pivota a zaslúži si obrovskú rozlúčku ALE ak sa chceme pohnúť ja by som mu na konci sezóny spravil krásnu rozlúčku španielskym treble a s úctou sa sním rozlúčil. Nemyslím si, že ho súrne potrebujeme na budúcu sezónu a jeho plat je obrovský. Jeho plat využíť na registráciu Gaviho,Baldého,Aruaja.
Ak príjme obrovské zníženie platu nemám problém aby tu rok bol a rozdával skúsenosti mladým ale pri súčastnom plate je to podľa mňa príliš veľký pomer cena/výkon.
falesne uctivani bohu...je to nesmysl. Krasne je to videt v nhl , kde je business nejlepe vyvinuty a manazeri maji od majitelu nuz na krku. Zadne slitovani. Pomer cena vykon perspektiva a cus. Za zasluhy je treba podekovat a rozloucit se , nic vic nic min. Pokud bude zaloha fdj pedri gavi je o tridu lepsi nez bus pedri gavi. Z jasnych duvodu. Proc porad zavirat oci , fotbal uz davno neni dobrovolna laska , ale tvrdy business. Kdo to prehlizi , prohrava.
Kingmarek: FDJ mal 14 miliónový plat. Po prvej sezóne súhlasil s 12,3 milióna, lebo liga sa nedohrala. V ďalšej sezóne mal dokonca 3 miliony, v ďalšej 9 miliónov (niektoré zdroje tvrdia, že možno len 6 miliónov dostal) a v súčasnej sezóne už dostáva svoj normálny plat + dlžnú čiastku.
King Marek pokecat? O tom, ako si fnukal, ako ti skaredo krivdim ked som spominal tvoju lasku k Depayovi a potom ta zotreli tvoje vlastne stare komenty? Alebo o tvojich postrehoch o ktorych sa domnievas, ze by sa z nich mohol poucit Xavi? Mozno inokedy. Ozaj, stale citavas po veceroch spolocne s detmi komenty na forcabarca?