..no nie vsetci maju zaujem na návrat M. do LaLigy. Resp. Barcelony. Ibazeby do Espanyolu! Hlavne predat Raphinhu a predostriet "lukrstivnu" ponuku Nessimu - nonsens
A čo tak sa sústrediť na informácie o podpísaní zmlúv našich mladých, kde je naša budúcnosť. A na nostalgické spomienky by stačil jeden zápas. Ak by teda Leo mal vôbec záujem.
Im Falle einer tatsächlichen Rückkehr Lionel Messis zu Herzensklub Barcelona müsste "La Pulga" in Sachen Gehalt ordentlich zurückstecken. - Fussball, International, Spanien https://www.laola1.at/...
25 m na plat je nič 😂 to je jedno že svetové hviezdy v Anglicku majú menej a to majú kariéru pred sebou ....ale ak ide o hráča čo prichádza ukončiť karieru a za drobné tak je to nič
Hlavná vec, že Laporta tvrdil, že nikto nedostane viac ako 10 miliónov v čistom. Bum Lewa, 10, 13, 16 a 13 miliónov. Teraz prask Messi a "symbolický" plat 12,5 milióna v čistom. A taký Araujo musí počúvať, že mu nevedia dať viac ako 1,5 milióna v čistom, lebo nie sú peniaze a potom sa dozvieme, že pride Martinez s 4,5 miliónovým platom . FDJ bude zase mediálne masírovaný ako sa musí vzdať časti platu, pritom už sa vzdal 4,67 milióna v hrubom a má menší plat ako Fati.
Vy by ste chlapci asi nevyhrali matematicku olympiadu. Barca ma asi 20 hracov ak nepocitame male ucha z juniorky. Na jedneho to potom vychadza priemerne 22-24m. Ale za hraca ktory zrejme vyhra dalsiu zlatu loptu je 25m vela. Ste na smiech. 😄
Buchnúť sem priemer a tváriť sa že ake sú to úžasné čísla 😂 ale pán čo vyhral olympiádu určite stihol odrátať tie ťažké milióny ktoré odložené ...alebo možno aj nie ......ale myslím že najviac o Tom či je 25 M veľa alebo málo hovorí to že nedokážeme zaregistrovať oveľa menší gaviho plat .....najlepší nás obranca a leader sa tu doťahuje o každé jedno 1€ ale zrazu 25 M úplne pohoda .
Problem je ten fakt, co pisal jano 1987. A to je dost problem a fraška voči iným. Len hlavne nepísať tu, ze tu bude hrat za omrvinky chleba. Hlavne nie rozdrbat komplet muzstvo, aby pán Messi bol vysporiadaný na dôchodok
Ono vyhodnocovať koľko zarobili Messi sa nedá ..... Áno môžeš zrátať predané dresy a podobne ale úprimne určite % tých dresov by sa predali tak či tak a budem hádať že to už nikto neodratal ....čiže výsledok môžeš dostať aký chces záleží čo chcem vidieť a reálne sa to vypočítať ani nedá
Buldozer, už sa to X-krát vysvetľovalo finančná fair play pre tímy na sezónu sa ráta: nákupná cena hráča deleno počet rokov kontraktu (max 5) + plat hráča v hrubom + odpisy za hráčov, čo nie sú už v klube, ale predali sa za menej, ako zostalo po odpisoch + zisky z predaja hráčov.
Snapshot: teória je pekná, ale úplne tak nefunguje. Ako aj pri dresoch, keď ľudia hovorili, že Messi sa PSG zaplatil z dresov. PSG má z dresu tak 10-20%. Messi tam berie 35 miliónov v čistom. Za prvý rok Messiho sa predalo 1 milión jeho dresov. Koľko musel stáť dres, aby pokryl Messiho plat? Nájdeš správy, že PSG predalo dresy s Messiho menom za 109 miliónov to myslím bolo, tých 1 milión dresov. Ale už ti skoro nikde nepovedia, že len 10-20% z toho ide klubu. Záleží od toho ako interpretuješ informácie.
Presne toto. Vždy viem, že nemá cenu sa naťahovať s človekom ktorý si myslí, že niečo sa zafinacovalo z predaja dresov.
Mňa len trošku rozhorčuje to čo píše Jano. Gavi,Aruajo,Baldé nedokážeme ich zaregistrovať so normálnym platom ale privedieme Messiho ktorému dáme 25M. Každý rok to čítame ako vyhadzujú Frenkieho kvoli platu, tento rok aj Raphinhu a pritom obidvaja patrili ku kľučovým hráčom tejto sezóny. Čo si pomyslí taký Aruajo, ktorého naťahajú o každé eure, je najlepším obrancom Laligy a privedieme 33 ročného Iniga ktorý má mať 4,5M. Spoliehajú sa na to, že mladý chlapci sú verní Barcelone ale aby sme neboli sklamaní keď si jedného dňa povie Gavi,Baldé,Aruajo že vyseriem sa ja vám na to idem tam kde si ma budú vážiť.
Ešte by som podotkol, že ja som Messiho najvačší fanúšik a prial by som si aby ukončil kariéru v Barcelone. Ale keď na niečo nemám tak nepojdem do toho za každú cenu. Ak predajú kvoli tomu Raphinhu,Frankieho,Christensena kohokoľvej zo základu tak to bude pre mňa príliš veľká cena za sezónu s Messim.
A takisto súhlasím s Petom33. Konečne po rokoch kedy hrali za nás hráči typu Brajwait,PrinceBoateng, Mingueza a podobné esá ( pri všetkej úcte) sa začína káder stabilizovať. Viac menej máme kvalitné mená na každú pozíciu, obrana je od doby Puyola konečne kvalitná. Tak mi na miesto toho aby so posilnili pozície na ktorých nás tlačí bota ( pravý obranca,defenzívny záložník a lavé krídlo) tak vedenie sa rozhodne uvažovať o predaji hráčov kvoli príchodu pravého krídla ( kde máme na tú pozíciu 2,5 hráča ...Dembo,Raphina,Ferran) a priviesť stopéra. Dve pozície kde sme asi najviac "zahojený" zo všetkých postov.
kazdy klub na svete by si oblizal prsty, a prave fanusikovia barcelony nevedia ocenit Messiho prinos. a ak viete tak dobre pocitat do 25 mali by ste spocitat aj kolko penazi Messi prinesie do klubu
Každý klub čo má peniaze. To, že Messi prinesie prínos o tom nepochybujem. Ale na jednu sezónu, max dve. A potom čo ? Znova budeme hladať krídlo,stopéra,záložníka atď.
Haaland by takisto bol prínosom. Možeme si ho dovoliť ? nie. Máme ho ? nie.
O tom, že Messi prinesie peniaze by sa dalo takisto debatovať. Messi má dostať zmluvu na rok. A teda pochybujem, že veľké sponzorské zmluvy sa podpisujú na rok.
sponzori, predaj dresov, sledovanost zapasov, na zapasy bude chciet ist este viac ludi, zvysi to prestiz klubu na dalsie roky, prinesie to dalsich novych fanusikov z roznych kutov sveta, ktori videli messiho zdvihat zlatu nike.
tu su len financne prinosy. sportovy bude samozrejme takisto velky. ak si nespominate co Messi robil v barcelone, a co dokazal pred par mesiacmi na MS tak si to vygooglite
a mozte si aj vygooglit ako dopadla Barcelona v europskych poharoch bez Messiho
vazne chces odo mna sumu? nebud smiesny. to sa musis pytat klubovych ekonomov. ale aj s priemernym IQ by si mal clovek vediet zratat, ze to neni malo co prinesie do pokladnice klubu.
Leonidas129. S tymito argumentami už neobstojíš...To sú len také výplody bez podkladu. Masterko to trafil ako sa veci majú....a ked už ide o to oblizovanie prstov. Bohatý Man City malo pred par rokmi enormny zaujem o Messiho, prestup bol uz na spadnutie a sam Messiho stvoriteľ Mr. Guardiola je stále pri kormidle. Len uz nejako teraz nepocut, ze by ho chceli. Ved by mali teraz po nom lapnút ako po muche!
No ideme práve na malý štadión takže vstupné môžme škrtnúť ...všetky hlavné zmluvy sú podpísané tak isto out ....a keď chcete hovoriť o športovej stránke tak treba spomenúť že posledné 2 sezóny v Barcelone odkráčal a v Psg ešte viac ..( áno viem MS odmakali a bol skvelý ale je otázka či to dokáže hrať celú sezónu ) ....áno niečo určite zarobí to nikto nepochybuje ale či to bude v momentálne situácii svetovej 25M to ťažko povedať
leonidas: takže nevieš koľko prinesie, ale mám veriť, že to bude v pluse, lebo to tvrdíš. Zopakujem to ešte raz, možno pochopíš. Barcelona má ešte stále väčšinu sponzorov z čias, keď tu bol Messi. Takže aký nový sponzor? Koľko prinesie? Prinesie viac ako ten starý sponzor, ak ho nahradí? Väčšie vstupné? O koľko? Hrá sa na štadióne s polovičnou kapacitou. Nemôžeš si pýtať 400€ za obyčajnú vstupenku na zápas s Elche. To ti neprejde ani na zápas s Realom. Prinesie dosť, keď sa sa predá čo ja viem Raphina, Dembélé nepredĺži, aby sa priviedla náhrada? To asi ťažko. Kde bude hrať Messi? Potrebuješ špecifických hráčov okolo, ako RB a záložník pod ním. Lewa je hrot a Messi sa tlačí do stredu, teda si budú zavadzať. Teda potrebuješ útočníka, čo by hral viac z ľavej strany. Máš ho? Messi ti brániť ani behať NEBUDE. Nerobil to ani posledné 4 roky v Barcelone, nerobil to ani 2 roky v PSG, tak na staré kolená to nezačne robiť znova v Barcelone. A MS do toho neťahaj, tam makal len v 3-4 zápasoch vo vyraďovacej fáze.
Jano tak ja to side nevidim az tak takticky ako ty, ja som ten jednoduchsi asi, lebo mne staci, ze trener, ten ktory rozhoduje o hracoch povedal, ze si vie predstavit Messiho zapracovat do svojho systemu. A kupodivu, mne to staci
@jano_1987 @kov3 @Masterkooo suhlasim s vami. Sentiment v tomto pripade nedava najmensi zmysel. 25M+ plat (ktovie este ake bonusy, kedze Messiho tatko si s nami vedel vzdy vytriet prdel) pre 36 rocneho hraca, ktory NEBUDE hrat dozadu a bude ako-tak BEHAT len vtedy, ked mu pojde zapas, nedava najmensi zmysel. 25M plat nie je malo, su to 2-3 rocne platy mladych a perspektivnych buducich hviezd a stale to bude jeden z najvacsich platov v zostave. Podotykam, ze to ma byt plat pre 36 rocneho hraca na sklonku kariery na 1+ sezonu.
Najma to nedava zmysel, ked nie sme schopni registrovat mladikov ako Gavi, Balde a Araujo a ideme predavat 4 hracov, aby sme vedeli pokryt financie na 1 hraca na sklonku kariey (Messi), Gundogana a mozno jedno DM.
Dalej to nedava zmysel z pohladu herneho systemu, 2 roky sa tu snazime prebudovat kader, ktory nabera realne kontury, je postaveny na mladikoch a chyba doplnenie par klucovych pozicii a my to zabijeme tym, ze posleme prec schopne kridlo (Raphinha) a falosne kridlo, ktore minulu sezonu bolo nas najlepsi hrac (Ferran), ale planujeme si nechat Fatiho (lebo ho nikto nechce). Nedokazeme naskrabat par milionov na posily ako Amrabat alebo Zubimendi, nedokazeme pokryt par milionove platy mladikov a ideme prosit kazdeho druheho hraca, aby si znizil plat o polovicu (FDJ, ter Stegen a dokonca je taka trufalost toto pozadovat aj od minulorocnych posil ako Christensen).
Do systemu tak pride hrac, ktory nema poziciu, lebo sa stahuje do stredu a 95% casu beha iba vtedy, ked ho bavi zapas a aj to iba smerom dopredu. Cize prava strana bude vypojena, na lavo bud ehrat Dembele pricom to je jeho slabsia pozicia a pravy bek si to moze hodit, lebo bude brusit ciaru za dvoch. Nehovoriac o tom, ze sa tu sklonuje ako mozeme hrat so 4 zaloznikmi (jeden z nich bude Messi) a tak bude sediet Gavi/FDJ na lavicke. Parada, perspektivni hraci budu sediet, aby 36 rocny hrac na sklonku kariery mohol hrat 1 sezonu.
Tento sentiment nedava najmensi zmysel. Teda dava, ale len populistovi Laportovi, ktory sa chce blysnut v ociach cules ako ten, co spravil vsetko pre navrat Lea Messiho, lebo ho pred 2 rokmi poslal prec – alebo islo o vzajomnu dohodu a to sa nedozvieme uz nikto a nikdy (lebo z nepochopitelnych pricin sa zmluva s ovela mensim platom nepodpisala pred koncom rocnika).
Číst tady ty komentáře, to je lepší než trnky- brnky a to byl humoristický časopis.😄😄😄.Na každém videu z Barcelony fanoušci křičí Messi,Messi a tady místní držitelé trenérských superlicencí,haha, rozhodli že ne. Že je Raphinha lepší a ne Messi, kolik udělal bodů za sezonu v 26 letech Raphinha, tolik měl Messi v 26 letech za 4 zápasy a i teď v 36 letech má více gólů i asistencí než Raphinha a to celé PSG hraje na Mbappeho a Messi si pro míče musí chodit skoro až k brankáři. A za co vše a kolik radosti pravým fanouškům Barcelony udělal a ještě klidně 2 roky může , tak tady člověk čte tyto komentáře které spíše vypadají na fanoušky klubu z Madridu….
A že se někdo prodá to nesouvisí až tak s Messim ale proto že potřebujeme i jiné hráče než Messiho a ti nebudou zadarmo jako on a navíc asi nejsou tak dobří zě by bylo pro klub nedotknutelní a tím myslím Torres, Fati, Kessie a navíc je o ně i nějaký zájem. Osobně bych řešil i někoho z dvojice Dembele a Raphinha bo oba jsou luxus a tady bych se radši zbavil Dembeleho, co se týka zakončení je větsí dřevo než Raphinha a navíc furt zraněnej, ale Xavi to vidí spíše opacně a on je trenér ne já😄😄😄
Messi nemal odist pred 2 rokmi a vtedy sa malo spravit vsetko mozne aj nemozne, aby neodisiel. Dnes jeho prestup nedava zmysel. Mame kader v pokrocilom stadiu prebudovania, dostane 25M+ plat (ktovie ake dohody a bonusy este k tomu) a to nevieme registrovat ovela nizsie platy pre Gaviho, Baldeho a Arauja, ktori sa stali klucovymi hracmi v tejto sezone. Kvoli sentimentu ideme predavat Raphinhu, toho, toho a toho, len aby si Laporta mohol na 1-2 sezony spravit promo, ako po neuspechu s predlzenim Messiho pred 2 rokmi, spravil vsetko pre jeho navrat.
Podla mna je jasne vidiet preco odchadzaju Alemany a Cruyff, staci sa pozriet na prestupovu politiku. Gundogana tu ideme prosikat o znizenie platu, FDJ tu kazdy rok posielame prec, lebo zaraba tolko a tolko, Albovi predostrieme, ze ked tu chce byt do konca PLATNEJ zmluvy, musi si znizit plat o 60%??? Ma prist Neves, ktoreho tu nikto nechce a pod. Pritom sa nevieme zbavit nepotrebnych hracov, iba ak extremne pod cenu alebo na nevyhodne hostovania a tak nejako vsetci zabudaju na to, ze sa sem vrati Umtiti, Lenglet a Dest (uverim, ze odchadzaju, az ked skutocne odidu).
Prestupova politika tohto klubu je fraska, sportove riaditelstvo chce ozdravit financie, odporuca tychto a tychto hracov a nakoniec pride prezident a hra to cele na sentiment a vztahy s agentami.
Ty piˇo. Tady to číst to je mazec. Koukám kolik je na Slovensku trenérů a ekonomických ředitelů co by mohli z fleku vytáhnout FCB ze srabu. Nechal bych to asi na nich v Barce, řekl bych že jsou určitě víc v obraze než těch pár "chytráků" tady .......... a díky bohu za to.
Potrefená husa se ozve vždy ......... no mudrlant jsi Ty, když to tu od tebe čtu ty názory. Všechna moudrost světa. Nejde o stránku, jde o ty kokotiny co padají z lidí při diskuzích. Stránka je v pohodě.
Kokotiny padajú z teba .....A som rád, že pozorne čítaš moje príspevky ... a znovu opakujem, aj keď ja osobne voči čechom nič,nemám , len vždy sa medzi nimi nájde taký vyčuranec, ako ty.
Já proti Slovákům taky nic nemám, proč řešíš od kud kdo je? To že jsem napsal na Slovensku neznamená ,že mám něco proti Slovákům. O národnost tady v tom případě nejde. A proč vyčuranec? S čím nebo kým vyčuravam? Já tě tady nijak neurážím. Proč ty jo? .......ale co no. Pokud se tu realizuješ a máš potřebu furt lidem radit a dávat rozumy tak si to užij.
Snapshot: teória je pekná, ale úplne tak nefunguje. Ako aj pri dresoch, keď ľudia hovorili, že Messi sa PSG zaplatil z dresov. PSG má z dresu tak 10-20%. Messi tam berie 35 miliónov v čistom. Za prvý rok Messiho sa predalo 1 milión jeho dresov. Koľko musel stáť dres, aby pokryl Messiho plat? Nájdeš správy, že PSG predalo dresy s Messiho menom za 109 miliónov to myslím bolo, tých 1 milión dresov. Ale už ti skoro nikde nepovedia, že len 10-20% z toho ide klubu. Záleží od toho ako interpretuješ informácie.
Mňa len trošku rozhorčuje to čo píše Jano. Gavi,Aruajo,Baldé nedokážeme ich zaregistrovať so normálnym platom ale privedieme Messiho ktorému dáme 25M. Každý rok to čítame ako vyhadzujú Frenkieho kvoli platu, tento rok aj Raphinhu a pritom obidvaja patrili ku kľučovým hráčom tejto sezóny. Čo si pomyslí taký Aruajo, ktorého naťahajú o každé eure, je najlepším obrancom Laligy a privedieme 33 ročného Iniga ktorý má mať 4,5M. Spoliehajú sa na to, že mladý chlapci sú verní Barcelone ale aby sme neboli sklamaní keď si jedného dňa povie Gavi,Baldé,Aruajo že vyseriem sa ja vám na to idem tam kde si ma budú vážiť.
Tomuto úprimne nerozumiem.
Haaland by takisto bol prínosom. Možeme si ho dovoliť ? nie. Máme ho ? nie.
O tom, že Messi prinesie peniaze by sa dalo takisto debatovať. Messi má dostať zmluvu na rok. A teda pochybujem, že veľké sponzorské zmluvy sa podpisujú na rok.
tu su len financne prinosy. sportovy bude samozrejme takisto velky. ak si nespominate co Messi robil v barcelone, a co dokazal pred par mesiacmi na MS tak si to vygooglite
a mozte si aj vygooglit ako dopadla Barcelona v europskych poharoch bez Messiho
Tak mi prosim nevkladajte do ust nieco, co som nikdy nepovedal / nenapisal.
Najma to nedava zmysel, ked nie sme schopni registrovat mladikov ako Gavi, Balde a Araujo a ideme predavat 4 hracov, aby sme vedeli pokryt financie na 1 hraca na sklonku kariey (Messi), Gundogana a mozno jedno DM.
Dalej to nedava zmysel z pohladu herneho systemu, 2 roky sa tu snazime prebudovat kader, ktory nabera realne kontury, je postaveny na mladikoch a chyba doplnenie par klucovych pozicii a my to zabijeme tym, ze posleme prec schopne kridlo (Raphinha) a falosne kridlo, ktore minulu sezonu bolo nas najlepsi hrac (Ferran), ale planujeme si nechat Fatiho (lebo ho nikto nechce). Nedokazeme naskrabat par milionov na posily ako Amrabat alebo Zubimendi, nedokazeme pokryt par milionove platy mladikov a ideme prosit kazdeho druheho hraca, aby si znizil plat o polovicu (FDJ, ter Stegen a dokonca je taka trufalost toto pozadovat aj od minulorocnych posil ako Christensen).
Do systemu tak pride hrac, ktory nema poziciu, lebo sa stahuje do stredu a 95% casu beha iba vtedy, ked ho bavi zapas a aj to iba smerom dopredu. Cize prava strana bude vypojena, na lavo bud ehrat Dembele pricom to je jeho slabsia pozicia a pravy bek si to moze hodit, lebo bude brusit ciaru za dvoch. Nehovoriac o tom, ze sa tu sklonuje ako mozeme hrat so 4 zaloznikmi (jeden z nich bude Messi) a tak bude sediet Gavi/FDJ na lavicke. Parada, perspektivni hraci budu sediet, aby 36 rocny hrac na sklonku kariery mohol hrat 1 sezonu.
Tento sentiment nedava najmensi zmysel. Teda dava, ale len populistovi Laportovi, ktory sa chce blysnut v ociach cules ako ten, co spravil vsetko pre navrat Lea Messiho, lebo ho pred 2 rokmi poslal prec – alebo islo o vzajomnu dohodu a to sa nedozvieme uz nikto a nikdy (lebo z nepochopitelnych pricin sa zmluva s ovela mensim platom nepodpisala pred koncom rocnika).
Podla mna je jasne vidiet preco odchadzaju Alemany a Cruyff, staci sa pozriet na prestupovu politiku. Gundogana tu ideme prosikat o znizenie platu, FDJ tu kazdy rok posielame prec, lebo zaraba tolko a tolko, Albovi predostrieme, ze ked tu chce byt do konca PLATNEJ zmluvy, musi si znizit plat o 60%??? Ma prist Neves, ktoreho tu nikto nechce a pod. Pritom sa nevieme zbavit nepotrebnych hracov, iba ak extremne pod cenu alebo na nevyhodne hostovania a tak nejako vsetci zabudaju na to, ze sa sem vrati Umtiti, Lenglet a Dest (uverim, ze odchadzaju, az ked skutocne odidu).
Prestupova politika tohto klubu je fraska, sportove riaditelstvo chce ozdravit financie, odporuca tychto a tychto hracov a nakoniec pride prezident a hra to cele na sentiment a vztahy s agentami.