Ja už tomu fakt nechápem…prišli už dajaké peniaze za predaj akcii OK, odišiel Dembelé, Ansu, lenglet OK….tu je ešte stále a aj večne bude problem s FFP prosím dakdo mi to vysvetlí, lebo ja som už z toho jeleň…to bude FFP v cajku až keď tu budú behať len hráči lamasia a aj tých max 13?
Ber to ako balik operacii... Odchody hracov su len castou tohto balika.Okrem toho su tam aj ine financne paky,z ktroych nieco vyslo a nieco este nie.Tusim nam chyba 30M este.
Je to bordel s cislami a slubmi a zabezpekami...
A stale nemozeme kupovat a predavat 1ku1... tam este nie sme. Tusim 1ku4. Cize ak uvolnime 4M z rozpoctu na platy,mozeme dotiahnut hraca za 1m.
Tak nejak som to pochopil.
Ten poměr je velký problém jak píše snadhladom. Ušetříš 20 mil. na platu, ale v podstatě je v toho jen 5 mil. + jsou tam další faktory jako amortizace hráčů atp.
Největší problém vznikl za Bartomeua (ale částěčně i jeho předchůdců), který rozdával astronomické platy. Třeba takový FdJ by byl s letošním platem nejlépe (nebo druhým nejlépe po Haalandovi - u něj se pořádně neví, kolik mu nasypali na různých bonusech atp.) suverénně nejlépe placeným hráčem. Pro představu:
FdJ - 600 000 liber týdně
KDB - 400 000
Salah - 350 000
Ukazuje se to i na našich hostováních, kdy musíme hráčům ještě doplácet kontrakty, které jejich dočasné týmy odmítají/nemohou pokrýt (Dest, Fati, ...)
S FFP problém nemáme (zas tak velký), ale se španělským platovým stropem, který nám nedovoluje ty hráče pak zaregistrovat. V Anglii nic takového není, proto tam mohou i týmy z dolní poloviny tabulky vynakládat na přestupy desítky až stovky milionů a přitom mají mnohem menší rozpočty.
v Anglicku su radovo vyssie sumy za TV prava a rovnako su tam obrovske baliky za postup z nizsich lig do vyssich.
vid https://www.goal.com/... a https://soofootball.com/... sa tam tocia radovo vacsie ako v La Lige. Okrem toho mas 2 pohare, dokazes predat viac vstupeniek, je vysielanych aj na bezne dostupnych kanaloch ovela viac zapasov ako z ostatnych lig a ta liga je extremne vyrovnana, napinava a futbalovo atraktivna, co sa o La Lige v poslednych rokoch neda zdaleka povedat.
No však, to je v souladu s tím, co píši. Proto nemůžeme dávat takové platy, když navíc máme ještě strop. Úplně typickým případem byl Griezmann, který k nám prakticky ani nechtěl, ale Barto šponoval a šponoval výplatu, až nemohl Griezmann odmítnout.
Nebyl jsem zastánce jeho příchodu ale teď když jde Ansu pryč bych ho bral. Nemůžeme mít tým bez útočníků. A kdo ví třeba se chytne u nás když mu to zatím nikde nevyšlo 😂
Ja som absolútne proti príchodu Felixa (samozrejme viem, že to odo mňa nezáleží). Som v zásade proti obchodovaniu s Atleticom. Už nás odrbali v prípade s Griezmannom a dostali prakticky zadarmo Suáreza a aj Depaya. To svedčí o neschopnosti nášho oddelenia, ktoré má na starosti prestupy. Každý nás ošklbe ako sa mu zachce!!!
Je to bordel s cislami a slubmi a zabezpekami...
Tak nejak som to pochopil.
Největší problém vznikl za Bartomeua (ale částěčně i jeho předchůdců), který rozdával astronomické platy. Třeba takový FdJ by byl s letošním platem nejlépe (nebo druhým nejlépe po Haalandovi - u něj se pořádně neví, kolik mu nasypali na různých bonusech atp.) suverénně nejlépe placeným hráčem. Pro představu:
FdJ - 600 000 liber týdně
KDB - 400 000
Salah - 350 000
Ukazuje se to i na našich hostováních, kdy musíme hráčům ještě doplácet kontrakty, které jejich dočasné týmy odmítají/nemohou pokrýt (Dest, Fati, ...)
S FFP problém nemáme (zas tak velký), ale se španělským platovým stropem, který nám nedovoluje ty hráče pak zaregistrovat. V Anglii nic takového není, proto tam mohou i týmy z dolní poloviny tabulky vynakládat na přestupy desítky až stovky milionů a přitom mají mnohem menší rozpočty.
v Anglicku su radovo vyssie sumy za TV prava a rovnako su tam obrovske baliky za postup z nizsich lig do vyssich.
vid https://www.goal.com/... a https://soofootball.com/... sa tam tocia radovo vacsie ako v La Lige. Okrem toho mas 2 pohare, dokazes predat viac vstupeniek, je vysielanych aj na bezne dostupnych kanaloch ovela viac zapasov ako z ostatnych lig a ta liga je extremne vyrovnana, napinava a futbalovo atraktivna, co sa o La Lige v poslednych rokoch neda zdaleka povedat.
Cize trochu pomalsie