Nemyslím si, že sme favoriti na výhru v Lige Majstrov, ale može sa stať všetko. Pri troche štastia pri žrebe sa možeme dostať ďaleko. Vid. minulý rok Inter alebo AC. Nemyslím si, že ani jeden z nich bol na takej úrovni že by sme ich radili do TOP4 mužstvá v európe a jeden z nich to dotiahol až do finále.
Tak brankára máme najlepšieho na svete momentálne podľa mňa, obranu jednu z najlepších, stred poľa taktiež veľmi fajn, ak by sa Lewa rozohral, tak aj útok by bol veľmi silný.
Ja sa bojím toho, že nám odídu fyzické sily ku konci sezóny, však my sa trápime v každom zápase do poslednej minúty o výsledok. Taký Man City často rozhodne zápas už v prvom polčase a v druhom už hrajú v relax tempe, to isté Bayern a isto by sa dalo menovať aj ďalej..
Taktiež by som ocenil využívať rotáciu hráčov, nemôžme každý zápas nastupovať v skoro tej istej 11tke.
Avšak, keď sa pozrieme na mena v teame, tak ak ich bude Xavi využívať na svojich primárnych pozíciách, a tým pádom im umožní predviesť svoj plný potenciál, tak len málo teamov má lepší team ako my. (Man. City, Bayern, Real asi, Arsenal asi)
Súhlasím, ale mená nestačia. V prvom rade to treba ukázať na ihrisku a tak to teda zatiaľ nevyzerá. Ale času na zlepšenie je stále dosť. Skupinu máme ľahkú, takže postúpiť postúpime a reálne pre nás začína LM až na jar. Do vtedy sa može veľa zmeniť.
* Arsenal by som odtiaľ vyhodil. Oni pojdu po lige za každú cenu a verím tomu, že obetujú aj LM.
Tiež si myslím, že Arsenal sa bude sústrediť predovšetkým na ligu, avšak oni majú celkom široký káder, takže nedivil by som sa keby vymysleli aj niečo v LM. Zo skupiny Arsenal postúpi a potom sa uvidí koho dostanú a ako na tom budú v PL. A so zraneniami samozrejme súhlasím.
ja by som vyradil aj real. nemaju hrotoveho utocnika. utok Vinicius, Rodrigo nieje az taky silny utok, navyse nemaju koho rotovat. ostal som velmi prekvapeny, ze po neuspechu s Mbappem nepriviedli ineho alebo aj inych utocnikov. Bellingham ich v lige zatial zachranuje, ale to nepotrva vecne
Leonidas a videl si ich zápasy? Áno, Bellingham dáva góly, ale celý ich team hrá neskutočne. Nevidel som ich všetky zápasy, ale teraz proti Getafe aký kolotoč s nimi roztočili po góle, čo dostali, fuuuh. Ich stred poľa je neskutočný, obrana taktiež a útok? Všetko závisí na tom ako sa Araujo vyspí, a či bude vedieť ubrániť Viniho. Boli zápasy, kedy ho strčil do vrecka, ale pamätám si aj taký, kde si z neho viac než párkrát urobil dobrý deň. To, že Rodrygovi nevyšiel úvod sezóny podľa predstáv, tak neznamená, že to bude trvať celú sezónu. A to, že sme s nimi vyhrali v príprave absolútne o ničom nehovorí, však asi 7krát trafili tyč :D.
priznavam, ze nevidel som toho vela. proti Getafe som pocul, ze ich poriadne zatlacili. moj koment nebol az tak o Vinim a Araujovi, alebo o vzajomnom zapase, ale o nedostatku utocnikov v reale, ktory sa podla mna prejavi v sezone tym, ze ked budu hrat proti naozaj dobre braniacemu timu, tak budu mat problemy skorovat.
utok Vini, Rodrigo, Joselu, Brahim nemoze stacit velkoklubu ktory hra na troch frontoch. navyse mozu prist zranenia. Vinicius je zraneny, keby sa nedajboze zranil Rodrygo, tak real by hral pravdepodobne na jedneho utocnika a aj to slabeho
Jano uvidis ze v zime budu kupovat
Jasne, chapem. Ja som to zobral skôr ako vzájomný zápas. Ale vieš, čo? Nepríde mi až tak, že im chýba kvalitný hrot. Ich stred poľa je pre mňa bezkonkurenčne najlepší na svete a oni sa vedia aj tak dostať do toľkých šancí, momentálne majú fakt smolu na tie tyče mi príde. Proti Getafe trafili asi zas tak 3krát tyč.
A nechcem tu veľmi vyťahovať "keby" lebo to isté môžeme povedať pre každý team a tým ho výrazne oslabíme. Viniho zranenie nie je až tak dlhodobé, zachvíľu by mal byť späť na ihrisku, čo som čítal. A taktiež by som nepodceňoval Brahima, podľa mňa hráč približne na rovnakej kvalitativnej úrovni ako Raphinha. Aspoň podľa roho čo som videl v AC (videl som asi 3 zápasy, takže ak nepodával celú sezónu konštantné výkony, tak ma neukrižujte pls)..
ukaze cas, ci im bude chybat hrot, ale podla mna traja styria utocnici su malo.
o tom, ci ma real bezkonkurencne najlepsiu zalohu by som pochyboval. man city ich pred polrokom uplne znicili. ak ich hraci naplnia potencial, o par rokov snad, ale to iste mozme povedat o Barcelone. zatial su mladi.
ohladom Brahimom suhlasim. je to kvalitny hrac
Trošku idealizované hodnocení kvality týmu za mě....Např útok máme velmi průměrný a záloha je velmi mladá a nevyvážená. Rýd se budu mýlit, na to jít dál v LM to bohužel nevidím... Individuální kvalita 1na1 mi u nás chybí.
Mladá záloha? Romeu (32), Pedri (20), Gavi (19), FDJ (26), Gundogan (32). Pedri má 2. sezóny v Barcelone, predtým hral rok v Las Palmas seniorský futbal, Gavi má za sebou už 2 roky.
Taký Bellingham má tiež 20, Camavinga 20. Určite sa nájde dosť 19-20 ročných hráčov, u ktorých pochybovať nebudeš o kvalitách.
Záloha je práveže úplne vyvážená, v ktorej nájdeme "mladíkov", a taktiež už ostrieľaných záložníkov.
S individuálnou kvalitou v ofenzíve zatiaľ súhlasím, ale verím v to, že Felix predvedie svoj plný potenciál a rozprúdi to poriadne vpredu.
To čo nám chýba v zálohe je kreatívny záložník .... Proste hráč úrovne KDB áno máme pedriho ale on má len sem tam takýto náznak a nedokáže to hrať neustále ... A ani gundo a fdj to tiež nedokážu
Na trhu je avšak momentálne takých záložníkov, s ktorými by sme boli spokojní extrémne málo, a ak nejakí sú, tak sú extrémne drahí podľa mňa. Verím, že práve Felix by sa mohol často sťahovať z ľavého krídla do stredu a tvoriť hru. Uvidíme ako to Xavi namieša.
Spoléhat v semifinále LM na Pedriho či Gaviho? Rád bych aby táhli tým celou sezónu, ale naivní nejsem. Gundo bude potřeobvat čas na adaptaci a v jeho věku je to otazníkem. Oriol je za mě hráč max do ligy, ne do LM. FDJ je jedinej špička...Rád se budu mýlit, ale něco tomu chybí. Útok je pak marnej úplně...
Gundo tú kreativitu má, nie takú ako KDB ale má. Kreativitu má aj Pedri, aj Felix. Ale Xavi si definitívne zabil ľavé krídlo, keďže tam hral Gaviho. Takže keď je tvrdohlavý, nech sa vynájde. Hlavne že plače, že nemá hráčov a potom mu tam len leštia lavičky.
velmi netypicky pre barcelonu sa mozme viac spoliehat na obranu ako na utok. brankara mame jedneho z najlepsich na svete a obrana Cancelo, Kounde, Araujo, Balde ked im vydrzi zdravie nam moze vyhrat tituly. s takou silnou obranou by sme mohli skusit hru na troch zaloznikov s frankiem a gundom na double pivotovi
Podla uvodnych zapasov to vyzera, a myslel som si to uz pred sezonou, ze mame slabsi tim ako minulu sezonu, rovnako slabsi ako tim zo sezony 20/21. Potesi brankar a napratana obrana. Zo zaloznikov nevieme vyskladat silnu zalohu. V utoku po Robovom pade formy nemame svetoveho hraca.
Gundogana by som si pozrel na DMku, ale ak to vypali dobre bude to prekvapenie, takze na to sa v tejto chvili neda spoliehat.
Pedri sa od februara 3x dlhodobo zranil.
nie sme, ale sanca tam je. mame mlady, kvalitny a hladny tim, ale vecsie sance vidim o aspon dva - tri roky, ked nasi extremne perspektivni mladici, ako Balde, Pedri, Gavi, Yamal, Fati mladici budu ostrielani borci.
Tak dufat mozeme, a mozno sa mame na co v buducnosti tesit, no nemyslim, ze by sme momentalne dokazali superit s tymi najlepsimi. A ak sa mylim, budem len rad. :)
Ja sa bojím toho, že nám odídu fyzické sily ku konci sezóny, však my sa trápime v každom zápase do poslednej minúty o výsledok. Taký Man City často rozhodne zápas už v prvom polčase a v druhom už hrajú v relax tempe, to isté Bayern a isto by sa dalo menovať aj ďalej..
Taktiež by som ocenil využívať rotáciu hráčov, nemôžme každý zápas nastupovať v skoro tej istej 11tke.
Avšak, keď sa pozrieme na mena v teame, tak ak ich bude Xavi využívať na svojich primárnych pozíciách, a tým pádom im umožní predviesť svoj plný potenciál, tak len málo teamov má lepší team ako my. (Man. City, Bayern, Real asi, Arsenal asi)
* Arsenal by som odtiaľ vyhodil. Oni pojdu po lige za každú cenu a verím tomu, že obetujú aj LM.
utok Vini, Rodrigo, Joselu, Brahim nemoze stacit velkoklubu ktory hra na troch frontoch. navyse mozu prist zranenia. Vinicius je zraneny, keby sa nedajboze zranil Rodrygo, tak real by hral pravdepodobne na jedneho utocnika a aj to slabeho
Jano uvidis ze v zime budu kupovat
A nechcem tu veľmi vyťahovať "keby" lebo to isté môžeme povedať pre každý team a tým ho výrazne oslabíme. Viniho zranenie nie je až tak dlhodobé, zachvíľu by mal byť späť na ihrisku, čo som čítal. A taktiež by som nepodceňoval Brahima, podľa mňa hráč približne na rovnakej kvalitativnej úrovni ako Raphinha. Aspoň podľa roho čo som videl v AC (videl som asi 3 zápasy, takže ak nepodával celú sezónu konštantné výkony, tak ma neukrižujte pls)..
o tom, ci ma real bezkonkurencne najlepsiu zalohu by som pochyboval. man city ich pred polrokom uplne znicili. ak ich hraci naplnia potencial, o par rokov snad, ale to iste mozme povedat o Barcelone. zatial su mladi.
ohladom Brahimom suhlasim. je to kvalitny hrac
Taký Bellingham má tiež 20, Camavinga 20. Určite sa nájde dosť 19-20 ročných hráčov, u ktorých pochybovať nebudeš o kvalitách.
S individuálnou kvalitou v ofenzíve zatiaľ súhlasím, ale verím v to, že Felix predvedie svoj plný potenciál a rozprúdi to poriadne vpredu.
Pedri sa od februara 3x dlhodobo zranil.