dlho som xaviho bránil, po včerajšku už na to nemám dôvod -- postaviť na úvod zápasu to najhoršie, čo mám, je nonsens -- potom už tým ostatným nezostáva, len nervózne hasiť podpálené -- robí sa
Prišli sme o 2,9 milióna. Hráčom treba dat pokutu za takýto výkon ako aj trénerovi.
Bohužiaľ každé mužstvo v sezóne sa dostane do krízi.
Teraz je dôležité ako na to mužstvo zareagujú.
Držme palce ✊️
rambla, Xavi postavil to najhoršie čo máme? Ale veď lepších hráčov ani nemáme, to je ten problém. Raphinha nevie prejsť v súboji 1vs1, o tých jeho centroch a priamých kopoch ani nevravím, Lewandowski je ako betónový múr od ktorého sa lopty odrážajú a potom len rozhadzuje rukami, Romeu to je absolútny kanál, Gundogan ešte nezahral výborný zápas, Torres sa trafí len keď sa pomýli a Gavi ten počas zápasov len trénuje voľné zápasenie. O ostatných ani nepíšem, lebo to sa neoplatí. Jediný kto niečo hrá je Ter Stegen, ktorý nám zachránil už niekoľko zápasov a bojovník Araujo, ktorý vždy hrá na doraz.
ale máme -- postaviť alonsa je samovražda, mal hrať balde, miesto christensena (bože, ten center!) inagi, miesto romea pedri, yamal mal hrať od začiatku miesto torresa, kounde mal tiež hrať, všetko ostatné, čo si napísal, podpisujem
Neviem či je dobré riešenie Xaviho vyhodiť. Hlavne neviem či je nejaký voľný tréner, ktorý by k nám išiel resp. je voľný.
Ale, zároveň neviem či po dvoch rokoch vidíme progress, zlepšenie a hlavne tvár Xavi-ho Barcelony.
Za mňa osobne ešte by som ho nevyhadzoval.
Ja som tiez Xaviho zastancom ale musim uznat ze po par excelentnych zapasoch a repre pauze je to bez iskry a motivacie. Verim ze na Alaves uz sa naseru a bude debakel
Ani nie pol roka po jeho nastupe som napisal ze xavi ako trener je jeden velky omyl, bohužiaľ ako obycajne som mal pravdu a medzi hracmi to nema co vrieť,lebo vacsina z nich nema v barcelone co hľadať,ja by som ich povyhadzoval akobodpad do smetia,vacsinu
Xavi robi co moze s tym co ma. uz nemame utok Messi, Neymar, Suarez, ale starnuci Lewa, Raphinha ktory nijak slavne nehra, mladeho Yamala, Felixa, ktory je ok, podla mna hrozneho Ferrana
zaloha je dobra, ale tiez to niesu Busquts, Xavi, Iniesta tak nemozes cakat ze budeme dominovat v kazdom zapase ako predtym
vyhrali sme minuleho roku titul proti silnemu realu, aj tuto sezonu mame sancu, takze ja by som nad nim nelamal palicu.
Žiadny nový system hry, všetko predvídateľne, celé roky bez moderných prvkov a potom sa nikto nemôže čudovať, že ich dá dole aj tím z chvosta tabuľky. Veď na toto netreba žiadnu veľkú prípravu zo strany súpera
Mna sere hlavne to, ze vsetci stoja a ked niekto dostane loptu prihra dozadu. Drzanie lopty 60 -70 % a strela ziadna. Uz nehraju ani po kridlach aj ked niekto (Lamine, Balde alebo Felix) ujde v 16ke nie je nikto. Taky futbal sa neda pozerat.
Asi treba konečne otvoriť oči a uvedomiť si v akej finančnej situácií je klub. Keby vedenie z dôvodu zlej finančnej situácie rozpredalo hráčov a hrali by sme o 10. miesto niekto by nemohol povedať ani pol slova. Namiesto toho klub investoval do hráčov, tak ako to financie dovoľovali. A aktuálne prebieha aj rekonštrukcia štadióna. V minulej sezóne sme získali 2 trofeje. Naša obrana prekonávala rekordy.
V tejto sezóne sme zatiaľ prehrali 2 zápasy - s Realom a včera s Doneckom. V LM bojujeme o postup a máme všetko vo vlastných rukách. V lige sme tretí 4 body za prvou Gironou. No napriek tomu tu nečítam nič iné ako kritiku. Ak vyhráme tesne tak sme neschopáci čo majú iba blbé šťastie. Ak vyhráme presvedčivo tak súper hral slabo a mali sme dať viac gólov. Ak nehráme dobre so slabším súperom tak sme neschopáci čo nevedia zdolať ani blbý Valladolid, ak prehráme s kvalitným súperom tak zase nikdy nebudeme mať na top kluby a nevyhráme LM. Nadáva sa na hráčov čo hrajú, čo sedia na lavičke či sú zranený. O trénerovi ani nehovorím. Nech Xavi urobí čokoľvek tak je zle. Vyhadzujeme ho po výhre, prehre aj remíze. Samozrejme Xavi neurobil všetko dobre, ale to nikto. Ale ak niekto čaká, že Xavi bude nový Guardiola a za dva roky urobí z klubu mašinu akou bol 10 - 15 rokov dozadu tak nech otvorí oči a uvedomí si v akej sme situácií. Všetko potrebuje čas, tak ho Xavimu dajme a uvidíme čo z toho bude.
Barcelona je top klub, tak na ňu máme vysoké naroky.
Špeciálne sa to týka štýlu hry, kde sa Barca sama považuje za výnimočnú. A pritom hrá nudný, pomalý, k ničomu poriadnemu nevedúci futbal.
Sety, tak koľko by si tak ešte času Xavimu dal?? Už sú to skoro 2 roky! Sorry ale to je fakt že dosť času aby aspoň nejaký náznak štýlu a hry sa už vykrystalizoval.. v tejto sezóne to je čistá katastrofa, ok zranenia, ale veď okrem reálu hrali sme zatiaľ väčšinou s druzrevnikmi!! A oni na papieri nemajú lepších hráčov ako my. Minula sezóna o nič lepšie aj keď sme vyhrali titul, ale buďme objektívni, real nám ho podaroval, lebo hral ešte horšie ako my plus neskutočný performance TS a našej obrany, ale +- 90% víťazstiev 1:0..
Ak hrame dobre tak to je väčšinou na motivácii alebo na individuálnej kvalite hráčov, určite nie kvoli pokynom a taktike trénera.
Že sme v zlej situácii to je pravda a určite nám to život neuľahčuje, ale Sorry, v lete sme dostali 3 top hráčov, a to je jedno či prišli zadara alebo za malo peňazí/hosťovanie.. ak ti chyba jeden článok, zmeň taktiku, stratégiu atd, veď každé mužstvo/tréner ma problémy s kádrom skoro stále.. niekedy sa mi zdá že aj keby dostal Xavi vo forme hrajúce MSN a obranu z minulej sezóny aj tak by hral tu nudnu vatu čo hra teraz..
Neviem, toto je môj pohľad na vec..
On je hlavní problém v tom ,že hrajeme chodící fotbal,jsme jediný tým na světě,který po zisku míče zastaví a dá zpětnou nahrávku a počká až se soupeř zformuje do obrany a pak si nahráváme na pulce ,dokud nepřijdeme o míč. Každý kdo dostane nahrávku ,tak stoji na místě ,chvilku si míč podrží a opět nahraje dozadu. Narážečkama se nedostaneme do pokutového uzemí ,protože máme špatnou techniku i přihrávku. Nejvíce mě štve,že hráči nedají přihrávku přesne do běhu .Vždy se hráč musí zastavit a počkat až k němu míč dojde nebo se vrátit pro něj . Specialně na to se zaměřuji a tohle je fakt katastrofa ,čímž se připravujeme o možnost přečíslit obranu. Prostě přiblbla taktika,jejiž cílem je hlavně držet a neztratit míč .
Povedať koľko času Xavi potrebuje sa fakt nedá. No pozrime sa napr. na Arsenal, Arteta ich trénuje od roku 2019 a až do minulej sezóny boli akurát tak na smiech. A Arsenal za posledné roky utratil na prestupy obrovské sumy.
Naproti tomu Barca od príchodu Xaviho minula na prestupy +- to čo získala z predajov.
Ďalšia vec je to, že Xavi odkedy prišiel skladá prakticky nový tím. Pričom ho skladá z dorastencov a hráčov, ktorých dokážeme kúpiť. A ak si niekto myslí, že tu budeme s partiou mladíkov po chvíli hrať tiki-taku a valcovať súperov tak je na veľkom omyle. Vezmime si káder zo sezóny 2021/22 keď sem Xavi prišiel, aktuálne je tu z nich 8 hráčov - MATS, Peňa, Ronald, Baldé, Roberto, Pedri, Frenkie a Gavi. Všetci ostatní sú nový hráči.
Taktiež nemáme hotový tím. Zoberme si kraje obrany. Na LO je mladý Baldé a chrbát mu kryje Alonso. Na PO je Cancelo ktorý je len na hosťovaní a Roberto. Ďalej záloha jediný hráč na ktorého sa môžme na 100% spoľahnúť je Frenkie. Pedri, Gavi a Fermín sú mladý chalani bez väčších skúseností. Gundo je nová posila. Oriol rovnako, pričom si treba na rovinu povedať, že kvalitatívne má maximálne na lavičku. A útok ? Félix tu iba hosťuje. Yamal je 16-ročné decko. Lewa má naopak už 35 a výkony v jeho prípade už pôjdu iba dolu. A potom je tu dvojica Raphinha, Ferran. Chalanom určite nemožno uprieť snahu, no ani jeden z nich nikdy nebol hráčom, z ktorého štatistík by človek padol na zadok.
A tie večné zranenia radšej nespomínam.
Podľa mňa máš pravdu ale aj nie. Arteta sa učil od Pepa, prišiel do arsenalu a áno trápil sa, len že trápil sa v ang premiér lige kde je ďalších 5-6 top mužstiev, ale aj tak mal zápasy kde bolo fakt vidieť trénerov rukopis, trénerovu taktiku a myšlienku.. kdezto Xavi okrem reálu a čiastočne atletica a villrealu nemá konkurenciu, nemá!!! Ale aj napriek tomu hra archaicky, bezzubý a nudný futbal.. bez štýlu, bez myšlienky a hlavne bez výsledkov. Pre mňa osobne minuloročné víťazstvo bolo skôr zhodou okolnosti a šťastie..
Tak ako to vnímam ja, to všetko čo si vymenoval, tie zranenia a úzky káder atd, súhlasil by som len čo sa týka LM, ale aj tam, ligli sme včera kkt so šachtarom, šachtarom nie z 13-14 roku s fernandinhom, elanom, willianom, duglasom costom atd ale šachtarom s dorastencami a dvomi 35 ročnými obrancami..🤷🏻♂️. Kdezto v La lige my sa trápime s mallorcou, getafe, skoro s každým mužstvom!! Pri všetkej úcte k Xavimu ako hráčovi, ale mužstvo ma až príliš dobre aby dominoval minimálne s 50% mužstiev la ligy, lebo ani oni to nemajú na ružiach ustlané.. ako príklad uvediem real sociedad, porovnaj si meno po mene, okrem zubimendiho a možno tak kuba by sa neprebojoval od nich k nám do prvej 11 asi tak nikto.. a teraz si porovnaj náš výkon a ich..
Čert vem tu prohru to se může stát. Mě spíš vadí jaký fotbal momentálně předvádíme. Je opravdu týrání sledovat klub jako je Barca bez myšlenky, bez pohybu.
Pokial do Barcelony prídu hráči v dobrej forme a dobrou hrou a návykmi v hre, ale časom to všetko stratia asi je niekde chyba v klube. A na zahraničných fórach už veľmi volajú po Xaviho výmene a myslím si, že oprávnene. Za dva roky mal ale posily? Ak dakto povie, že nemal
Posily a tla finančná situácia…. To skôr si vybral nedobrých hráčov. Koľko stali Ferran, Garcia? Raphinha? Lewandovski? Dostal aj Cancela a Felixa. Gundogana, Koundeho, Christensena. Koeman o tomto mohol len snívať. A naj hráči sú hráči, ktorých vytiahol Koeman. Čiže Xavi ani nos na hráčov ani taktika. Buď majú svoj deň, alebo nie. Alebo ma super slabý deň
Bohužiaľ každé mužstvo v sezóne sa dostane do krízi.
Teraz je dôležité ako na to mužstvo zareagujú.
Držme palce ✊️
Ale, zároveň neviem či po dvoch rokoch vidíme progress, zlepšenie a hlavne tvár Xavi-ho Barcelony.
Za mňa osobne ešte by som ho nevyhadzoval.
Peter ma ale pravdu :D vsak otevri oci a sundej uz ty ruzovy brejle..
zaloha je dobra, ale tiez to niesu Busquts, Xavi, Iniesta tak nemozes cakat ze budeme dominovat v kazdom zapase ako predtym
vyhrali sme minuleho roku titul proti silnemu realu, aj tuto sezonu mame sancu, takze ja by som nad nim nelamal palicu.
V tejto sezóne sme zatiaľ prehrali 2 zápasy - s Realom a včera s Doneckom. V LM bojujeme o postup a máme všetko vo vlastných rukách. V lige sme tretí 4 body za prvou Gironou. No napriek tomu tu nečítam nič iné ako kritiku. Ak vyhráme tesne tak sme neschopáci čo majú iba blbé šťastie. Ak vyhráme presvedčivo tak súper hral slabo a mali sme dať viac gólov. Ak nehráme dobre so slabším súperom tak sme neschopáci čo nevedia zdolať ani blbý Valladolid, ak prehráme s kvalitným súperom tak zase nikdy nebudeme mať na top kluby a nevyhráme LM. Nadáva sa na hráčov čo hrajú, čo sedia na lavičke či sú zranený. O trénerovi ani nehovorím. Nech Xavi urobí čokoľvek tak je zle. Vyhadzujeme ho po výhre, prehre aj remíze. Samozrejme Xavi neurobil všetko dobre, ale to nikto. Ale ak niekto čaká, že Xavi bude nový Guardiola a za dva roky urobí z klubu mašinu akou bol 10 - 15 rokov dozadu tak nech otvorí oči a uvedomí si v akej sme situácií. Všetko potrebuje čas, tak ho Xavimu dajme a uvidíme čo z toho bude.
Špeciálne sa to týka štýlu hry, kde sa Barca sama považuje za výnimočnú. A pritom hrá nudný, pomalý, k ničomu poriadnemu nevedúci futbal.
Ak hrame dobre tak to je väčšinou na motivácii alebo na individuálnej kvalite hráčov, určite nie kvoli pokynom a taktike trénera.
Že sme v zlej situácii to je pravda a určite nám to život neuľahčuje, ale Sorry, v lete sme dostali 3 top hráčov, a to je jedno či prišli zadara alebo za malo peňazí/hosťovanie.. ak ti chyba jeden článok, zmeň taktiku, stratégiu atd, veď každé mužstvo/tréner ma problémy s kádrom skoro stále.. niekedy sa mi zdá že aj keby dostal Xavi vo forme hrajúce MSN a obranu z minulej sezóny aj tak by hral tu nudnu vatu čo hra teraz..
Neviem, toto je môj pohľad na vec..
Naproti tomu Barca od príchodu Xaviho minula na prestupy +- to čo získala z predajov.
Ďalšia vec je to, že Xavi odkedy prišiel skladá prakticky nový tím. Pričom ho skladá z dorastencov a hráčov, ktorých dokážeme kúpiť. A ak si niekto myslí, že tu budeme s partiou mladíkov po chvíli hrať tiki-taku a valcovať súperov tak je na veľkom omyle. Vezmime si káder zo sezóny 2021/22 keď sem Xavi prišiel, aktuálne je tu z nich 8 hráčov - MATS, Peňa, Ronald, Baldé, Roberto, Pedri, Frenkie a Gavi. Všetci ostatní sú nový hráči.
Taktiež nemáme hotový tím. Zoberme si kraje obrany. Na LO je mladý Baldé a chrbát mu kryje Alonso. Na PO je Cancelo ktorý je len na hosťovaní a Roberto. Ďalej záloha jediný hráč na ktorého sa môžme na 100% spoľahnúť je Frenkie. Pedri, Gavi a Fermín sú mladý chalani bez väčších skúseností. Gundo je nová posila. Oriol rovnako, pričom si treba na rovinu povedať, že kvalitatívne má maximálne na lavičku. A útok ? Félix tu iba hosťuje. Yamal je 16-ročné decko. Lewa má naopak už 35 a výkony v jeho prípade už pôjdu iba dolu. A potom je tu dvojica Raphinha, Ferran. Chalanom určite nemožno uprieť snahu, no ani jeden z nich nikdy nebol hráčom, z ktorého štatistík by človek padol na zadok.
A tie večné zranenia radšej nespomínam.
Tak ako to vnímam ja, to všetko čo si vymenoval, tie zranenia a úzky káder atd, súhlasil by som len čo sa týka LM, ale aj tam, ligli sme včera kkt so šachtarom, šachtarom nie z 13-14 roku s fernandinhom, elanom, willianom, duglasom costom atd ale šachtarom s dorastencami a dvomi 35 ročnými obrancami..🤷🏻♂️. Kdezto v La lige my sa trápime s mallorcou, getafe, skoro s každým mužstvom!! Pri všetkej úcte k Xavimu ako hráčovi, ale mužstvo ma až príliš dobre aby dominoval minimálne s 50% mužstiev la ligy, lebo ani oni to nemajú na ružiach ustlané.. ako príklad uvediem real sociedad, porovnaj si meno po mene, okrem zubimendiho a možno tak kuba by sa neprebojoval od nich k nám do prvej 11 asi tak nikto.. a teraz si porovnaj náš výkon a ich..
Posily a tla finančná situácia…. To skôr si vybral nedobrých hráčov. Koľko stali Ferran, Garcia? Raphinha? Lewandovski? Dostal aj Cancela a Felixa. Gundogana, Koundeho, Christensena. Koeman o tomto mohol len snívať. A naj hráči sú hráči, ktorých vytiahol Koeman. Čiže Xavi ani nos na hráčov ani taktika. Buď majú svoj deň, alebo nie. Alebo ma super slabý deň