Samozrejme bez diskusie,ale potom bude menší biznis,kluby sa nechcu vzdat,repre tak isto,hraci chcu cim vacsie peniazetak nech sa necuduju,niekedy bolo na eure 4,potom 8,kolko muzstiev bude v nemecku najbližšie,ked sme boli majstri europy bolo finale zo 4 mužstvami,2 zapasy,kolko treba odohrať buduci rok,ked niekto chce byt sampion myslim 7,ale biznis pre hotely,krcmy,letecke,yelevizie atd,nech sa necuduju
Zápasov je priveľa ? A čo by chceli akože ? Zranenia k tomu patria a hotovo, to bolo mega žiť tak 2 zápasy za mesiac a mať mesačne niekoľko mega, pozrite sa nhl kde borci valia obdeň zápas a majú rapídne menej peňazí. Toto k futbalu patrí a hotovo. Ak sa niekomu nepáči tak nemusí reprezentovať krajinu, fakt kkt zachvíľku budú pič*vať aj nato že musia behať počas zápasu
Tak ale hokej je rozdielny šport, akože určite je svojim spôsobom náročný, veď nie je to jednoduché, je hlavne tvrdý, ale na druhú stranu, tam v priemere odohrajú najlepší hráči 20+min za zápas, obrancovia 25+-.. čiže ak hrajú 3 zápasy do týždňa tak sa nazbierajú ledva na jeden celý futbalový zápas, ktorí tí hráči musia uhrať niektorí celý.. keďže striedať a nachvíľu vydýchnuť nemôžeš.
+ na hokeji ti pomáhajú korčule a ľad, kde sa vieš aj viesť, určite tam musíš používať nohy, ale v podstate len na movement, ostatné robíš rukami a hokejou, zatiaľ čo pri futbale potrebuješ movement nohami a takisto pracovať s loptou nohami.. no jednoducho je podľa mňa o niečo futbal tažší pre športovca hrať na takejto úrovni ako hokej a tom som hokej hrával.
Ani si nepamatam, kedy naposledy sme videli El Clasico v najsilnejsich moznych zostavach, bez zranenych hracov zakladnej 11ky. Snad este za Messiho. Samozrejme UEFA moze pridavat pocty zapasov, ale doplatia na to hraci aj divaci. Tuto sezonu sme mali kompletny stred pola snad iba v predsezonnom turne. Vsetci si chceme uzivat futbal a vidiet, ako hrame v plnej sile a vo forme, nie ked platame diery zraneniami. Dakujem, nepotrebujem sa divat na nase zapasy kazde 3 dni, ked su nasi top hraci bud zraneni alebo sa vracaju zo zraneni.
Na jednu stranu je veľa zápasov ,na druhu ale hráči berú veľké milióny tak čo chcú . Veď nech si všetci znížia plat o 40% a môžu mat menej zápasov .
Po ďalšie je aj chyba klubov že malo rotujú hráčov ,veľké kluby ako Barca,Real,City,ManU atd musia mat aj lavičku a akadémiu celkom silnú ,kludne v nepodstatných zápasoch môžu postaviť 2,3 hráčov z lavičky ,tiež keď je rozhodnuté tak môžu dôležitých hráčov striedat v polčase či 60minute nech majú menej v nohách.Nepodstatne turnaje tiež môžu dať hviezdy pre diváka hrat na 20,30min na konci. Je ale strasne mala rotácia a potom sa sťažujú ,ak by dostala akadémia viac priestoru proti slabším súperom vôbec by hviezdy nemali tolko odohrate
Nerozumiem. Po prve, ak suhlasis s tym, ze nemozu za to, ze zarabaju vdaka deformovanemu trhu vo futbale miliony, preco pri ich slabych vykonoch nekritizujes trhy, ale hracov? Ak si myslis, ze vykony hraca suvisia s vyskou ich platu, tak hraci arabskych lig by mali vyhravat pravidelne zlate lopty. Po tretie, ty v ich pozicii by si pred podpisom zmluvy povedal "nie dakujem, to je privela"? Sak staci povedat, ze si pokrytec a este k tomu neprajny, na co take omacky okolo?:)
1. Mám kritizovať trh? Za čo? Ty chapes čo hovorim vlastne? Ja ti hovorim že ak hráč má trochu rozumu tak chápe že keď chce zarábať milióny tak to niečo bude aj stať (drinu) ,nejde zarábať milióny a odohrať 4x za mesiac lebo by ich nedokázali zaplatit . Logicky ak majú trochu rozumu nemozu to kritizovať ale chápať že na ich plat treba niekde zarobiť .
2- hovoríš ako “keď by mi dávali by som neodmietol” ale zabudas že to neni o tom že oni len tak dávajú ,je to o tom že hráč pýta viac a viac ,sú tam tyzdne jednaní aby sa zhodli ,ak by zobral hráč prvú ponuku pokazde tak by bol plat o mnoho nižší ako ich majú ,tak to ale neni ,všetci pýtajú viac,viac a viac ale zápasov by chceli menej a menej . Chápeme ?
3. Kde som povedal že výkon hráča súvisí s výškou platu???
Výška platu závisí od množstva zápasov som tvrdil tak to neprekrucaj .
Ja pokrytec a neprajny? Ty fakt od veci melies .
Čo je neprajne na tom alebo pokrytecké keď poviem že je jasne že na tie platy musia ich zamestnávatelia zarobiť? A zarobia jedine keď budú hrat? Čo je pokrytecké na tom keď poviem že zarábajú milióny a sťažujú sa na 2zapasy v týždni? Veď keď moc robia nech idu na 12ky do roboty za 1000€ jak obyc.clovek ,majú na vyber 🤷🏻♂️
Nič pokrytecké iba konštatovanie že sa skratka nemajú na čo sťažovať
Chapem tvoj point, ale toto nie je pripad, ze hraci nechcu hrat, lebo sa im nechce lebo su rozmaznani vysokymi platmi. Hraci nechcu hrat, lebo odmietaju riskovat zranenia! Ich dovody su objektivne, meratelne a legitimne a vobec nesuvisi s peniazmi (z ich pohladu). Zamestnanci si vo vacsine pripadov mozu urcit vysku uvazku, pocet smien, upravit si pracovny cas ak im nevyhovuje a pod.. Oni nemozu resp. su v ovela slabsej pozicii voci UEFA, hracovo slovo nema ziadnu vahu. To je velky rozdiel. Argument "maju to zniest, lebo zarabaju velke peniaze" stoji na vode, touto logikou ak im UEFA nariadi sutaze so zapasmi 3 krat do tyzdna, maju to zniest? Ved ich jedina moznost, ako sa branit voci tomu, aby neriskovali zranenia a nedosrali si potencionalne aj karieru je, ze to verejne odmietnu. Ako by si to na ich mieste riesil ty? Dal vypoved a siel hrat do druhej ligy? Nemaju inu moznost, ak chcu hrat futbal na tejto urovni. A ty tvrdis, ze ak chcu hrat futbal na tejto urovni maju to zniest, lebo oni za to dostavaju velke peniaze a aby ich zamestnavatel (klub) zarobil, musia hrat vela zapasov.
Potom sa treba dohodnut, ci to ma byt o peniazoch alebo o zazitku pre divaka. Ak o peniazoch, potom je vsetko ok, UEFA s FIFOU by mali pritvrdit a este pridat zapasy, vsetci budu mat vacsie vynosy. Ale nie som si isty, ci toto bude produkovat lepsi futbal.
Culu- nerozmýšľal si aj nad tým že pridávanie zápasov tento systém donútili práve hráči tým ake čísla sa pýtajú? Veď v dnešnej dobe je už normálne že hráči pýtajú províziu pre otca,babku,dedka,seba aj agenta (neber doslovne). Proste platy sa šplhajú do takych výšin že pri 1,2 zápasoch za týždeň to to asi nedokázali zaplatit ,potom hráči utekajú do Arabie skrz prachy keďže tu im ich nedokážu ponúknuť .
Je na to rôzny pohľad ,tvrdíš že nechcú ist do prace skrz rizika zranenia? Ja tvrdím že ľudia chodia bežne do zamestnania kde majú riziko zranenia za 1%? z toho co dostanú ?A hrozia im horšie veci.
Môžeš mat na to iný pohľad ,neberiem ti ho.
Určite by bolo lepšie prekopať ten systém ,dať menej zápasov a o niečo nižšie platy,alebo skratka väčšiu rotáciu
Vies, co je vyjednavanie. Za hracov vyjednavaju o zmluvach agenti, je to pozicia, kedy agent alebo klub moze druhu stranu kedykolvek odmietnut, ak pozaduje nesplnitelne. Je uplny nonsens naznacovat, ze hraci teraz riskuju zranenia pre narastajuci pocet zapasov kvoli vyjednavaniu o lepsej zmluve. Ked si vyjednas v praci lepsiu zmluvu, opravnuje to tvojho zamestnavatela zhorsit ti pracovne podmienky? Ze su profesie, v ktorych ludia pracuju s neporovnatelne nizsim platom a vkladaju do toho neporovnatelne vyssie riziko? Uplne suhlasim a zhodneme sa na tom, ze podmienky by im bolo treba zlepsit. Ale co to je za argument a ako to preboha suvisi? Hraci su uplne v prave pozadovat redukciu zapasov, lebo im hrozia zranenia. Nemaju pre seba pozadovat zlepsenie podmienok len preto, lebo ini ludia pracuju v horsich podmienkach ako oni?
Mna ako fanusika nezaujima ake maju platy, ale ci hraju dobry futbal. Ak budu hraci castejsie zraneni, bude sa hrat horsi futbal, nie lepsi. Nech si ma kazdy plat, aky chce. No Kounde ti hovori "takto to dalej nemoze pokracovat, hrozi riziko zranenia kvoli nabitemu programu" a ty mu odkazujes "je to tvoja vina, agent ti nemal vyjednat taku dobru zmluvu, ini zarabaju menej a riskuju viac tak sa nestazuj". Wtf
Ja normálne žasnem z teba jak všetko chces otočiť .
Ja mu nič neodkazujem skratka konštatujem že sa nemajú na čo sťažovať a čo plakať . Že by mali chápať iba že na plat čo majú treba aj zarobiť. 99% ľudí by s nimi menilo a hralo by ešte o ďalšie 2 za ten týždeň viac ,oni by ale nemenili s tými 99% .Preto si myslím že neni potreba sa sťažovať .Nic viac nič menej .
Puding, chapes, ze tvoj hlavny argument je zalozeny na tom, ze sa hraci nemaju stazovat na svoje zhorsene podmienky preto, lebo su ludia, ktori ich maju este horsie? Co to je za argument? Vzdy bude niekto zarabat viac alebo menej ako ty. Ze je niekto v prave pozadovat zlepsenie pracovnych podmienok (a oni su), nema absolutne co docinenia s tym, kolko zarabaju oni alebo ktokolvek iny. To je ako keby ti zamestnavatel zhorsil pracovne podmienky, ty si sa stazoval, ale African ti odkazoval, ze sa nemas co stazovat, lebo on zaraba ovela menej a za taky krasny plat ako dostavas ty to mas aj tak zniest. Hej schvalne to vyhrocujem, ale je to len metafora.
Ok skúsim inak Majú O MNHO LEPŠIE nie len plat ale aj pracovne podmienky o mnoho lepšie ,takze sťažovať sa neni na mieste .Mylsim že vodic z povolania ,baník ,stavbár a milión iných povolaní majú o mnoho náročnejšiu,rizikovejšiu prácu ako futbalista a za malé percento z toho čo zarobí profi futbalista. Pleties si “mat právo sa sťažovať” a “neni na mieste sa sťažovať” … právo mas hovoriť čo len chces,len je na zamyslenie či to je na mieste sa sťažovať . Ak sa im to povolanie nepaci kludne môžu ist robiť na stavbu alebo doktora či čo len chcú ,všetci ale vieme že by nemenili a ak by im dali robiť niečo iné tak by sa vrátili takou rýchlosťou naspäť ze až . Nech skúsia iné ,potom uvidia rizikovosť a pracovne podmienky v reálnom svete . Ako ald hovorim ,právo má hovoriť čo len chce
Uz v tretej svojej reakcii pouzivas ten isty argument. Opakujem, ze mozno len suhlasit s tym, ze patria medzi 1% vyvolenych co sa tyka platu. A ako to suvisi s tym, ze im UEFA svojvolne zvysuje pocty zapasov a hraci to nestihaju uregenerovat, odmietaju riskovat zranenia a preto protestuju? Pocuvas tych hracov? Hovoria o peniazoch? Su ich dovody objektivne ci nie? Pribuda zraneni? Ake maju moznosti sa proti tomu branit? Co by si robil na ich mieste? Ty tvrdis, ze neni na ich mieste sa stazovat, ale Guardiola, Klopp, Xavi, Ancelotti, XY dalsich trenerov a hracov tvrdi verejne nieco ine. Tvrdis, ze vsetci su taki rozmaznani a nemaju pravo protestovat pre trochu nepohodlia, ked ostatni pracuju na stavbach za minimalne mzdy? Argumentacne ma to vobec nepresvedcilo a co je hlavne, futbal by to len zhorsilo, nie zlepsilo.
Na ich mieste čo by som robil? Držal hubu a nesťažoval sa keďže neni na čo , všetko má svoje pre aj proti ..Pri nich je “pre” o mnoho viac ako proti. Nech sa sťažujú kolko chcú nikto im nezakazuje ,opakujem je to ale na zamyslenie keďže ich pracovne podmienky sú veľmi dobre a na vysokej úrovni. To ako by sa stazoval Jobs či Musk že musia veľa chodiť do prace … Ale veď nikto im to nekáže ,nemusia ,môžu ist robiť radového zamestnanca a potom pochopia,velice rýchlo sa vratia . Chapes ? Hokej ,Americký futbal sú o mnoho tvrdšie športy a hráči neplacu že sa môžu zraniť .Box,mma je tiež risk sport a placu že sa môžu zraniť ?ved nech to teda nerobia ,prečo to robia keď sa majú tak “zle” že musia plakať a sťažovať sa. Ukončím tu debatu lebo 3dni sa baviť o ničom
+ na hokeji ti pomáhajú korčule a ľad, kde sa vieš aj viesť, určite tam musíš používať nohy, ale v podstate len na movement, ostatné robíš rukami a hokejou, zatiaľ čo pri futbale potrebuješ movement nohami a takisto pracovať s loptou nohami.. no jednoducho je podľa mňa o niečo futbal tažší pre športovca hrať na takejto úrovni ako hokej a tom som hokej hrával.
Po ďalšie je aj chyba klubov že malo rotujú hráčov ,veľké kluby ako Barca,Real,City,ManU atd musia mat aj lavičku a akadémiu celkom silnú ,kludne v nepodstatných zápasoch môžu postaviť 2,3 hráčov z lavičky ,tiež keď je rozhodnuté tak môžu dôležitých hráčov striedat v polčase či 60minute nech majú menej v nohách.Nepodstatne turnaje tiež môžu dať hviezdy pre diváka hrat na 20,30min na konci. Je ale strasne mala rotácia a potom sa sťažujú ,ak by dostala akadémia viac priestoru proti slabším súperom vôbec by hviezdy nemali tolko odohrate
2- hovoríš ako “keď by mi dávali by som neodmietol” ale zabudas že to neni o tom že oni len tak dávajú ,je to o tom že hráč pýta viac a viac ,sú tam tyzdne jednaní aby sa zhodli ,ak by zobral hráč prvú ponuku pokazde tak by bol plat o mnoho nižší ako ich majú ,tak to ale neni ,všetci pýtajú viac,viac a viac ale zápasov by chceli menej a menej . Chápeme ?
3. Kde som povedal že výkon hráča súvisí s výškou platu???
Výška platu závisí od množstva zápasov som tvrdil tak to neprekrucaj .
Ja pokrytec a neprajny? Ty fakt od veci melies .
Čo je neprajne na tom alebo pokrytecké keď poviem že je jasne že na tie platy musia ich zamestnávatelia zarobiť? A zarobia jedine keď budú hrat? Čo je pokrytecké na tom keď poviem že zarábajú milióny a sťažujú sa na 2zapasy v týždni? Veď keď moc robia nech idu na 12ky do roboty za 1000€ jak obyc.clovek ,majú na vyber 🤷🏻♂️
Nič pokrytecké iba konštatovanie že sa skratka nemajú na čo sťažovať
Je na to rôzny pohľad ,tvrdíš že nechcú ist do prace skrz rizika zranenia? Ja tvrdím že ľudia chodia bežne do zamestnania kde majú riziko zranenia za 1%? z toho co dostanú ?A hrozia im horšie veci.
Môžeš mat na to iný pohľad ,neberiem ti ho.
Určite by bolo lepšie prekopať ten systém ,dať menej zápasov a o niečo nižšie platy,alebo skratka väčšiu rotáciu
Ja mu nič neodkazujem skratka konštatujem že sa nemajú na čo sťažovať a čo plakať . Že by mali chápať iba že na plat čo majú treba aj zarobiť. 99% ľudí by s nimi menilo a hralo by ešte o ďalšie 2 za ten týždeň viac ,oni by ale nemenili s tými 99% .Preto si myslím že neni potreba sa sťažovať .Nic viac nič menej .