Matej5115 je to na zváženie ze časom by mala byť aj transrodova liga, keďže rovnako nesúhlasím s tým aby ženská liga bola takto poškodená fyzickov predispoziciou transrodovych ľudí ale tvoj záverečný komentar je ukážka toho ako vieš malo, v minulosti síce nevedeli meniť pohlavie lebo nemali na to technológie ale za pár desaťročí verím tomu ze budu technológie na takej úrovni ze už zmení aj fyzicky postihnutých ľudí na plnohodnotných športovcov, čo môže byť časom ešte atraktívnejšie pre oko diváka.... tiež by si vypisoval kam smeruje táto doba ? 😀
XAVITo to neries to zbytocne im to tu pises tu na slovensku v silno konzervativnej krajine kde prevladaju taketo skostnatene hlupe nazory a pohlady na problematiky ktore sa ich vobec netykaju je zbytocne im to vyvracat, bohuzial este nejaku dobu potrva kym na slovensku pokrok nebude nadavka a ludia v sebe trosku prebudia toleranciu. Na inu planetu by som posielal ich nie trans ludi a ani by neverili aky klud by tu nastal. Inac Matejko kam tento svet smeruje? to ti naozaj vadi ked niekto chce zit inac ako ty a popritom sa ta to nijako nedotyka fuu to musis mat smutny zivot a nepis mi tu prosim tam ze ti vadi iba to ze trans bude hrat za zeny vsetci dobre vieme ako si to myslel. Mna niekedy neprestavaju fanusikovia Barcelony udivovat. Viete akemu klubu fandite a ake hodnoty ten klub zastava? Boli ste vy vobec niekedy v Barcelone lebo ak ano neverim ze by ste sa takto vyjadrovali.
Pozri. Ja nikde nechodim lgbti ludom nadavat, bit ich ani nic podobne, ale co mna osobne stve a je mi zle z toho, ze sa to tato tema vsade tlaci. Ci uz do filmov, serialov, zaloziek v streamovacich sluzbach a pod. Kludne nech sa kazdy citi ako chce, nech sa pre mna za mna da preoperovat aj na žirafu, ale nech sa to neserviruje pod nos celej spolocnosti.
A este k tej transrodovej lige, pokial by teda nevadilo prerobenym zenskym na chlapov, ze prerobeni chlapi na zenske maju samozrejme fyzicku aj psychicku vyhodu oproti nim, tak nech si zalozia tuto kategoriu, ale aby prerobeny chlap siel sutazit k heterosexualnym zenam a vyuzivat fakt, ze to je v zaklade stale chlap, tak to je proste vyuzivanie a zvyhodnovanie sa.
blaugrana1991 a presne to je ten dovod preco si obetou nepochopenia... tak ako je normalne ze trava je zelena tak je normalne ze mame medzi sebou gayov a lezbi, kym stale to budes delit na normalnych a lgbt tak stale ti to bude byt do oci, skus sa vsak ale nad tym nezamyslat, je to prirodzena sucast ludi ( odjakziva tu boli a budu a nik z nas to nezmeni) a uvidis ze to uz tak casto nebudes vnimat a prestanes vnimat nejake pretlacanie temy o lgbt
kazdy film ci serial ma svojho autora rezisera a scenaristu to ze oni si zvolili ze tam to tak bude tak do toho ich nik nenutil
Oni si to tak zvolili kvôli biznisu, pretoze vedia, ze na tom trhnu prachy a ja si môzem zvolit, ze to nebudem pozerat, pripadne uz nebudem predplacat tu a onu streamovaciu sluzbu. Ako som napisal, nech si kazdy robi co chce, ale gay pridy a podobne LGBTI akcie budu akurat podniecovat nasilie a robit zlu krv. Mne sa nezda, ze by sa organizovali nejake heterosexualne akcie a pod. Za zatvorenymi dverami nech si kazdy kludne masti aj barany, ale tato prestelena sloboda prejavu a pod. uz zacina zachadzat do totalnych extremov a ked vidim trendy na tiktoku a inych sietach, tak je mi zle. Proti gejom nemam nic, pokial sa neoblizuju na verejnych miestach a lezby su uplne super.
po prve nikto ta to ani sledovat nenuti je to cisto autorska vola ak chce dat homosexualov do filmu/serialu, naco by boli prosim ta heterosexualne pochody si nejako obmedzovany? vedie sa proti tebe nejaka nenavistna politika? Nemozes ozatvorit manzelstvo a tym zalozit BSM? NIE tak sa nehraj na ublizenca. Preco by nemohli sa bozkavat na ulici? Ty pokial viem tak mozes. Ani mna nezaujimaju krestania a ich pochody pute atd atd ale absolutne respektujem ich prejavovanie svojho vierovyznania na verejnosti (samozrejme tym nemyslim chorych psychopatov bojujicich proti interupciam). Je mi ta neuveritelne luto ze take veci ta dokazu rozculit kamo musis mat smutny zivot ked taketo banalnosti ktore sa ta nijako netykaju ta dokazu rozculit. Ublizuju ti nejako ludia z komunity lgbt? nutia ta sledovat veci v ktorych sa nachadzaju? A kto ti povedal ze oni nie su normalny a ty ano? biblia? vesmir? ci iba si to pocul v rodine alebo od totalnych vyvrhelov z politiky tak to verklikujes ako papagaj uplne nicim nepodlozene zvasty ako oni? A nie to co ty pises nie je nazor je to cisto uplne hlupy postoj obmedzujuci prava urcitej skupine ludi a to si uvedom.
Zubizareta...neviem aký kreten vymyslel to číslo ale keď ho už tak odvážne používaš a neopakujes len sprostosti bez porozumenia, prosím ta pouc ma a vymenuj aspoň 5 znich ...
Davidak66... akékoľvek, kohokoľvek oblizovanie na verejnosti je nechutne
Blaugrana1991 máš všelijaké akcie kámo a nikto sa do nikoho nestará , či fašistické pochody, protifašistické pochody, greepeaceákov,aktivistov a tak ďalej a tak ďalej.No do týchto transrodov idú všetci .
Dementný národ na čele s našou vládou im robí službu nechápeš to ??? Pokým na nich budú kydať , stále sa s nimi biť a iné veci mierené na ich komunitu , im to vyhovuje pretože sa o nich všade hovorí.
Keby sa do nich nikto nestaral , nikto by im nič nepovedal a ešte skákať do nich tam do bitiek ako hovädá , všetko by bolo fajn a bol by kľud . Lenže u nás je to tak no , kto nieje taký ako ja, je to špina hajzel dement odkundes a nemá tu čo hľadať nech skape. Sami ľudia si zato môžeme že sa navzájom nerešpektujeme .
To potom aj ja môžem spokojne hocikomu povedať že hej kamoš keď máš matku bielu a otca čiarneho tak ty si Zebra, panda,tučniak alebo kosatka ?????
No nepoviem mu to veď to dá rozum a isto si z neho nerobím ťažkú hlavu keď mi v živote nikdy neublížil. Nechám ho na pokoji a každý nech sa stará o svoje veci ✌️✌️✌️
Ano, rozculuje ma to ako mlaskanie, hadky, krik a dalsi kopev inych veci. Kazdeho rozculuju ine veci, ale ako som napisal uz neraz. Ja som za to, nech sa tieto veci deju doma za zatvorenymi dverami. Neboj, aj jebanuci heteraci na zastavke by ma rozculili.
K těm filmům. Jsou regule a režisér se jimi musí řídit. Žádný takový jakože si to dělá podle sebe nebo aby na tom víc vydělal neexistuje teda aspoň v západních(USA) filmech. Když dělal Jakl Žižku a šel přes Americkou produkci, tak musel mít ve filmu určité procento těch a těch lidí, aby mu to schválili. Proto se tam proháněli Kumáni a nevím co ještě. Takže je to tlačení na silu, ale zase je to celkove na všechno barvu pleti, homosexualitu, lgbt atd.
Jinak Blaugrana to možná přehání(teda podle úhlu pohledu), ale asi vsichni rozumíme co tím chce říct, ale není to jednoznačné a je to o diskuzi a určitě o tom hledat vzájemné porozumění a zkusit to nějak skloubit ke spokojenosti všech,což není jednoduché a to jsem tým Biologie Muž/Žena pokud jde čistě o definici. Ostatní vnímám jako mentální záležitosti. Jinak k tematu by mě nejvíc zajímal názor soupeřek z ligy, protože ty nám asi dají nejlepší zpětnou vazbu, jestli tam je znatelný deficit či nikoliv.
Tak tak, ony by to vedeli zhodnotit najlepsie, ale nedavno som cital clanok o dvojmetrovej plavnkyni, ktora dosla do zenskych kategorii a drtila to...u mozov si tato zena neskrtla.
XAVITO: Hovoríš, že viem toho málo ale sám si to nepodložil ničím, len vierou v technológie budúcnosti... Len pre info, som vedecký pracovník na univerzite (a nie, žiadna jazykoveda či humanitné vedy), takže mojou úlohou je veľa študovať, premýšľať a bádať. Takže tvoj argument "ukážka toho ako vieš malo, lebo v minulosti nemali technológie ale verím, že raz budú" u mňa neobstojí, prepáč...
Veľa ľudí toto súčasný stav spoločnosti nazýva progres, pokrok a podobnými prívlastkami. Presadzovanie myšlienok od takýchto skupín ľudí, ktorí tvrdia, že muž môže otehotnieť a podobné, biologické a iné vedecké nezmysly typu 2+2=5... Toto je ten progres? Naozaj je progres dávať priestor ľuďom, ktorí tvrdia, že dieťa sa má rozhodnúť, aké je pohlavie? Naozaj je progres dávať priestor ľuďom, ktorí tvrdia, že by malo mať dieťa sexuálneho partnera už v 3 rokoch je progres?
Samotná myšlienka LGBTI+ ľudí v sebe ukrýva podstatne viac, než "len práva minoritných skupín ľudí". To by ste ale museli viac študovať, viac sa tejto problematike venovať a viac rozmýšľať, než len tvrdiť, že niekto chce inak žiť, tak ho máme tak nechať.
Treba však rozlíšiť LGB a skupiny ako sú trans a to "+"Nikde som neodsúdil homosexuálov. Tí mi absolútne nevadia, sám mám v okolí ľudí s takouto orientáciou a rešpektujem ich. A verte či nie, nie sú vôbec fanúšikovia LGBTI+. Pokým takýto človek slušne žije, pracuje, prajem mu len všetko dobré...... Dá sa povedať, že homosexualita je daná geneticky (česť výnimkám), čo je vo svojej podstate fyzický problém, tak v prípade transgender sú tieto problémy spôsobené psychikou. Vysoké percento z nich trpí tzv. Pohlavnou dysfóriou (po angl. gender dysphoria), ktorá je žiaľ spôsobená napr. sexuálnym zneužívaním v detstve... Problém teda je, že títo ľudia nedostali dostatočnú alebo nesprávnu psychologickú pomoc v ich ťažkých časoch, inak by mohli žiť život tak ako normálny ľudia. Nehovoriac o tom, čo môže spraviť psychicky labilný človek... Tých útokov práve od transgender ľudí je pomerne veľa (a nie ako odveta proti heterosexuálom), len sa o tom tak často nehovorí, keďže to nie je v súlade s "verejnou mienkou", to by ste však museli zájsť ďalej, ako je prvá stránka v Googli.
davidakk66: Ja mám život krásny a dotýka sa to každého jedného človeka a budúcnosti jeho detí...
XAVIT0 nebud smiesny. muzi maju obrovsku vyhodu v mnohych fyzickych apektoch a nemeni na tom ani to, ze zacal s premenou v 14 rokoch, lebo dovtedy stale vyrastal ako muz.
v clanku sa jasne pise, ze ide o ZENSKY basketbal, a transrodovy clovek sa moze citit ako zena, nazyvat sa ako zena, ale nie je to zena.
je XYZ prikladov, ked muz, ktory bol priemerny v sporte, ktory robil sutazne zrazu zistil, ze je zena, zacal sutazit v zenskom sporte a lamal rekordy.
najviac nespravodlive je to samozrejme voci samotnym zenam, ktore cely zivot trenuju, aby potom sutazili a prehrali s muzom
Lubenican hlupost. v usa ich nechali nech si robia co chcu, a teraz si da chlap na hlavu maslicku a moze chodit na zachody s dievcatami, drag queens citaju rozpravky detom v skolke, sexualneho predatora daju do zenskej veznice, alebo rozbije lebku superke v MMA
Matej5115: ty si ale typický slovenský vedec - gramatické chyby a samé konšpiračné teórie 🤣 (no offense!! chyby robíme všetci ☺️)
mimochodom psychika je iba zložitejšia fyzika, či nebodaj veríš na dušu oddelenú od tela?? 🤣 => existujú viaceré štúdie jasne dokazujúce že pohlavná dysfória je spôsobená okrem vplyvov prostredia AJ genetickou predispozíciou (tak ako skoro všetko..) takže tvrdiť že väčšina transrodových ľudí to má z psychickej lability kvôli zneužívaniu v detstve mi príde riadne pritiahnuté za vlasy - aj keď nie som expert na psychiku, ale dovolím si povedať že k ich psychickej stabilite by riadne pomohlo keby ich ľudia začali konečne rešpektovať a nie strašiť pred ich útokmi ako ty tu!! 😮
pôsobíš na mňa ako vedecký pracovník teologickej fakulty Katolíckej Univerzity alebo minimálne riadne šlahnutý typickou náboženskou či konzervatívnou ideologickou nenávisťou (vsadil by som na to všetky svoje úspory 🤣)..
ale oceňujem aspoň že ti nejakým božím zázrakom nevadia LGB 👍 takže ten progres nakoniec evidentne funguje! ☺️ ešte potrebuješ popracovať na odstránení homofóbie k TI+ a bude to ok 😉
Matej5115 vďaka takým univerzitnym vedcom ako si ty sú naše univerzity kde sú 😀 ďakujem 😊 nabudúce aspoň k téme ako sa oháňať konspiraciami o deťoch 😀
Leonidas129...netvrdím ze by mali spoločne súťažiť... práve naopak myslím ze by mali mat vlastnú kategóriu... ale tak netreba teraz preháňať ze je také množstvo športovcov ktorý sú ochotný pre úspech meniť kategóriu to je na smiech ....
Nie, nie, nie som vedec z teologickej fakulty Katolíckej Univerzity a nie som fanúšik ani kresťanstva či iného náboženstva/sekty... Mám, môžeme to nazvať "svoj štýl viery v Boha", takže stávku si prehral, naval úspory... 😉 (just joke)
A to, že som spravil gramatické chyby - písal som ten komentár o 23:30 + som aj dyslektik, takže si osobne myslím, že som na tom ešte pomerne dobre...
Najprv povieš, že psychika je len zložitejšia fyzika a potom povieš, že nie si odborník na psychiku... Psychika nie je zložitejšia fyzika, ani omylom. To, že transrodoví ľudia to majú prevažne z psychickej nestability je žiaľ štatistika...
Kde som ja vo svojom komentári strašil a útočil na týchto ľudí? Iba som poukázal, že je to problém, ktorý treba riešiť a inak, ako štýlom "nechajme ich tak".
Nie, nevadia mi LGB ľudia... Pretože tí mentálne vyspelí sa tiež smejú zo samotnej LGBTI+ skupiny.
Čo sa týka konšpiračných teórií, kde som nejakú spomenul?
Ja sa tejto problematike venujem roky a do hĺbky, takže konšpirácia od deťoch nie je úplne konšpirácia... Na základe vašich argumentov, ktoré beriete maximálne len zo správ, nie z vedeckých článkov či iných relevatných podkladov o tom viete veľké ehm ehm a stále to považujete "len boj za práva ľudí". Celá táto problematika má o dosť hlbší význam...
Jediný MasCuleSiCule aspoň ako tak argumentoval inteligentne.
Čo sa týka stavu univerzít... Univerzity nie sú na tom zle kvôli názorom ľudí (by si sa čudoval, koľko akademikov má podobné názory, ako ja...), skôr je to nedostatočnou podporou zo strany štátu, ktorý očakáva miliónové € vedecké výstupy za 0€ z jej kasy... A robíme tu niekedy až zázraky, to mi ver. Ale myslím si, že téma univerzít je už mimo problematiky, ktorú tu riešime...
sorry za neskorú odpoveď ale včera som nemal vôbec čas..
leonidas129: úprimne ďakujem za linky 👍 o týchto prípadoch som nepočul, MMA vôbec nesledujem ale píše sa tam že nikto nikomu lebku nerozbil, tej transžene zakážu bojovať so ženami rovnako ako tej transbasketbalistke FCB zakázali hrať a vybavené ☺️ ďalej ten kto poslal tú transženu s históriou sexuálnych útokov na ženy do ženskej väznice asi nebol celkom pri zmysloch ale ani tých pár výnimočných prípadov nerobí dôvod nenávidieť transrodové osoby ani zakazovať im športovať (špeciálne ak chce transmuž súťažiť medzi mužmi) čiže len sa robí zbytočne z komára somár 😉 debilov čo chcú zneužiť/využiť situáciu nájdeš všade v každom odvetví...
Matej5115: nuž nie každá stávka skončí úspechom 😉 a na gramatiku sa vykašli, len som si kopol a som veľmi rád že si sa zbytočne neurazil ☺️
no ale k veci: nikto mentálne vyspelý sa z LGBTI nesmeje a už rozhodne nie členovia samotnej komunity, o čom ty??.. napísal si že "myšlienka LGBTI v sebe ukrýva podstatne viac než len práva minorít a vôľu žiť inak" - čo takého? plán na zničenie ľudskej civilizácie? 🤣 - prvý náznak konšpirácie jak oči - tak nám všetkým prosím odhaľ teda ten skrytý hlbší význam 😉.. ďalej objasni bližšie kto chce dávať trojročným deťom sexuálneho partnera?? 🤣 prečo by sa dieťa nemohlo rozhodnúť o svojom pohlaví? prečo by transžena nemohla otehotnieť? podľa teba transľudia nie sú normálni??😮 ďalej brutálne konšpiruješ že útoky transrodových osôb sú zamlčiavané lebo nie sú v súlade s verejnou mienkou - tou slovenskou? s vedcami, akademikmi ako ty?🤣🤣..
a nemusím byť odborník na psychiku, psychológ ani psychiater aby mi bolo jasné že psychika JE len zložitejšia fyzika! nikomu sa doposiaľ nikdy nepodarilo nájsť nič čo by sa vymykalo, obchádzalo, porušovalo fyzikálne zákony prírody a náš ľudský mozog určite nebude práve tou výnimočnou výnimkou 😉 (akokoľvek veľmi by si to želalo obrovské množstvo ľudí ktorí snívajú že sme jediné vyvolené bytosti v celom vesmíre pozvané do božieho kráľovstva 🤣) takže každá naša myšlienka je len interakcia pár kvarkov, elektrónov medzi sebou v slede príčin a následkov.. alebo máš nejaký dôkaz že sa mýlim? veľmi rád sa nechám vyviesť z omylu (bez irónie!)..
posledná vec: mohol by si mi nejakými dátami/štúdiami podložiť svoje tvrdenie že väčšina transrodových ľudí "to dostane" z psychickej nestability, sexuálneho zneužívania v detstve atď? vážne som zvedavý... dik ☺️
za malo
na tom sa zhodneme, ale na zapade si za tento nazor u mnoho "liberalov" alebo inak povedane retardovanych laviciarov transfobny.
dalej v tom clanku bol vyrok SUDU, ze poslat transeznu prednedavnom muzskeho sexualneho predatora medzi zeny je OK.
to rozbitie lebky bolo v tom linku ktory nesiel.
tych pripadov moze byt XY, keby bol hocijaky stat, ktory nema hanbu, tak zacne trenovat transsportovcov (samozrejme muzov, lebo zeny medzi muzmi nemaju sancu) a na olymiade vyhra medailove hodnotenie
som takisto proti nenavisti, ale takisto proti pretlacaniu tejto ideologie z kazdej strany, lebo za posledne roky vzrastol (zahadne) pocet transludi o stovky az tisicky percent a mnohym ludom to zruinovalo zivoty a to nenavratne, lebo nie kazdy vtak je holub
Samozrejme, že to nemyslím vážne. Ale práve na myšlienke, že muži a ženy majú hrať spolu sa dá najlepšie ukázať, prečo je to blbosť.
Bohužiaľ, muži nezaujímajú nikoho, kto sa oháňa ľudskými právami. Ale ženy ich zaujímajú, takže také riešenie, ktoré ženy priamo poškodzuje, im možno v hlavách zapne správne okruhy.
Muzi su muzi, zeny su zeny, a muzi bez vtaka su co.... . No maju to tazke, ale co uz maju co chceli. Ved onho neprisli pri autobehode ale cielene si ho nechali ufiknut. Tak myslim treba ratat s nasledkami nie ?
Co s ľuďmi ktorý nedávali dostatočny pozor v škole a vyrástli z nich úplní dementi ? Však tiež to chceli cielene pokoj, tak zoberme im volebné právo lebo sú hlupáci nedavajme im žiadne príspevky ukratme ich o všetko čo si nedokážu zaplatiť lebo však mali sa učiť aby sa mali lepšie... toto ti už neznie tak dobre ? Uplatňovať také pravidlo na pripadoch kde sa ti to len paci je jednoduche.... opatrne s takým názorom lebo raz ta to môže dobehnúť
Mily xavito, nehodnotim ta, pretoze ta nepoznam, kolobeh sveta bezi miliony rokov, bezi prirodzene, myslim je zbytocne, aby si nas vyucoval co mame a nename vnimat. Sme tak daleko s toleranciou, ze nechame kazdeho robit si za zatvorenymi dverami co chce. Pride ti to malo ? Ak by bolo normalne to co tu vyucujes, nebol by si tu ty, ja ani nikto z nas.....
"Sme tak daleko s toleranciou, ze nechame kazdeho robit si za zatvorenymi dverami co chce."
to co si vypustil ? :D tam tvoja tolerancia konci a zrovna ty a tebe podobni budu kazat co kto moze robit alebo co tebe a vam podobnym sa paci :D ...
MYLIS SI TOLERANCIOU SO SLUSNOSTOU, ALE AK BY SI DAVAL VACSI POZOR V SKOLE AKO V KOSTOLE MOZNO BY SI TOMU POROZUMEL
Ty mas nejaky osobny oroblem. Splietas hrusky s jablkami. A uz vobec nerozumiem co tu splietas o kostoloch. Tvoje nazory su zvlastne mozno az po hybne, si agresivny , prezentujes sa presne ako ti exhibicionisti na ulici ktori nevedia od dobroty uz co so sebou. Tak poucaju otcov rodin , stavaju ich do pozicie cudakov a nenormalnych, zato seba vyhlasuju za tolerantnych a laskavych, no a vidis to na sebe. Staci zdravy rozum ale to ti je proti voli, presne podla hesla trafena hus zagaga. Poviem ti to na rovinu, transka sem transka tam, nepride mi normalne, aby jeden muz pchal vtaka do zadku inemu muzovi. Vhapes to ? Ziadna vs na to netreba iba sedliacky tozum. Cau tvoje agresivne vibracie ma nezaujimaju
len zopár?? 🤣 pri tejto téme tu vylezú a opluskujú sa navzájom všetci pobožní náckovia ktorí sa o biológiu nasilu obtreli maximálne na základnej škole ktorú ani nedokončili 😉...
Nebo vy byste místo sebe pustil svou ženu proti muži do ringu jen kvůli tomu že se cítí jako žena ? Samosřejmě pocity jsou jedna věc a jsou velmi důležité,ať se cítí šťastní,a nemělo by se jim kvůli tomu smát ani ubližovat.Ale prostě naše stavba těla je jiná to je prostě fakt,jediné co se tu opírá o víru,jak jste tu zmínil je to vaše.
predstav si že existuje aj niekto kto o tejto téme vie dosť na to aby si dokázal urobiť úsudok o tejto žumpe zaostalých a netolerantných komentároch.. tak fakt sorry že mi robí problém tolerovať vašu nevzdelanosť a mám snahu niečo k tomu vysvetliť...
Masculesicule: nevěděl jsem že ve Španělsku lidé který o tom rozhodují, a obecně ve světě, že je zajímají vydláci na forca.barca.sk že rozhodli stejně jako oni nebo podle nich teda.
MasCuleSiCule vraj biologiu. :D :D :D no mna 1ebne. biologia bola tisicky rokov taka, ze exixtuje muz a zena. muz ma chromozom XY a zena XX. tak povedz kde si sa vyucil a co take vies o tejto teme, co my nevieme, lebo nadavat svojim nazorovym oponentom do zump, nackov, len preto, lebo nechcu, aby v zenskom sporte neboli osoby, ktore tam nepatria, lebo by mali neprimeranu vyhodu moze platit akurat v tom ustave, kde ta tu tvoju posahanu "biologiu" naucili
zhodou okolností som vyštudoval molekulárnu biológiu a genetiku 😉 a biológia bola tisícky rokov taká že existuje muž a žena a všetky ďalšie pohlavia/rody/prechody medzi nimi ☺️ pohlavné chromozómy určujú pohlavie len čiastočne lebo je tam plno ďalších faktorov a vplyvov, trošku detailnejšie som to rozpisoval nižšie vrátane môjho názoru na transrodových ľudí v športe..
a do náckov zo žumpy budem nadávať každému kto bude posielať LGBTI ľudí na psychiatriu či inú planétu a tvrdiť že sú len dve pohlavia, nech sa na mňa nikto nehnevá a hlavne nech sa nikto zbytočne neuráža ☺️
Myslím že si slečna spletla sport,basketbal je hlavně o stavbě těla,to není jak fotbal, že hráč co má 168 může být lehce lepší než hráč co má 2m.Plus si je lehce může držet od těla.
Mého jednoho známého syn, byl na střední v Americe na jeden rok, průměrný ve sportu ale nejvíc mu šel fotbal( evropský),v 16 letech měl asi 185,jen kvůli tomu ho draftovali do basketbalového týmu že má prý předpoklad.Ani on to nechápal.
Ked niekto neuznava tieto blbosti a v podstate chore veci, tak je hned nacek, alebo nabozensky fanatik? Najvacsi nackovia su dnesni liberali, ktori hned kazdeho, kto s nimi nesuhlasi ponizuju a nalepkuju. Neodsudzujem takych ludi, co maju kus bordel v hlave, ale netvarme sa, ze je to normalne. Nie je. Normlane je muz a zena so svojimi prirodzenymi znakmi a charakteristikami. A nie, že niekto sa citi inak ako je. Dobre. Ja sa citim ako kral. Dajte mi kralovstvo. Mam na to pravo nie? Ci ma chce niekto diskriminovat a utláčať?
Souhlasím,jsem pro rovnost můžu a žen,ale prostě buďme fér, ano nejsilnější žena může být silnější/rychlejší než průměrný muž, ale nejsilnější muž bude silnější než nejsilnější žena, Prostě tohle není nic špatného a tohle není středověk aby jsme popírali vědu kvůli víře.
Pani je vidiet ze vam nevenovali velku pozornost v skole alebo ste nevenovali dostatocnu pozornost v skole vy...
tak pre zaciatok niekomu nadavat do liberalov hned poukazuje na to ze nie ste zrovna najbystrejsi preto sa vam budem snazit vsetko vysvetlit tak aby ste to pochopili ( nemyslim to vobec zle vsak aj ja sa ucim cely zivot ) ....
liberal uznava liberalizmus co je ten liberalizmus..... liberalizmus vo vseobecnosti je zhovievavost, zmierlivost tolerancia alebo inac povedane sloboda a prava jednotlivca alebo skupiny...
uvediem priklad aby ste chapali co je to v praxi .... rozhodli ste sa fandit uzasnemu klubu ako je Barcelona, nik vam v tom nebrani ba dokonca mozete vycestovat aj do Barcelony a fandit priamo na stiadione :D
mnohi mozno budete povazovat tento priklad za absurdny ale aspon vidite ake absurdne veci vam zabezpecuje liberalna demokracia :)
no a teraz k tej teme ktora vas tak pohorsila, rovnako ako vy nesuhlasim s tym aby transrodovy ludia boli integrovany do zenskej ligy ( v muzskej to nema vyznam komentovat lebo fyzicke predispozicie su jasne na strane muzov), avsak myslim si ze by mali mat casom vlastnu ligu ktora by vysla z nejakej amaterskej ligy
to ci ma niekto vtaka medzi nohami alebo nema myslim ze vsetkym zucastnenim moze byt uplne jedno rovnako ako to ake mate vy IQ, vsetkym je uplne jedno a nechaju vas zit vas vami zvoleny zivot
a este k tym poznamkam kde sa pokusate uplatnit priklad kde moze byt transrodovy clovek tak mozno sa do jedneho raz zamilujete a ani nebudete vediet jeho rodne pohlavie
TECHNOLOGICKY VYVOJ JE PODSTATNE RYCHLEJSI AKO VASE MYSLIENKOVE POCHODY
Kazdy ma ine hodnoty a vnimanie a fakt v tejto teme to jednoduche nebude. Na Slovensku su ale daleko ine existencne dôlezite problemy a je dost naprd, ze aj tato tema sa vyuziva na to, aby od nich odvratila pozornost.
suhlasim, ale myslim si ze pre spolocnost je dolezite aby sa nedelila na zaklade pohlavia, povodu alebo orientacie dolezite je aby sa vsetci bez rozdielu spravali slusne a myslim ze by to mal byt vacsinovy nazor, nie kvoli mne ale kvoli spolocnosti aby sme vedeli zit vedla seba
XAVITO.... hned reči, kto ako v škole nesledoval a podobne. Nepoznáš ma, tak prosím ťa nehodnoť a neurážaj, lebo nech sa tváriš ako len chceš, tak dokazuješ, že ty si ten netolerantný. Ja viem čo je liberalizmus a v dnešnej dobe žiaľ je to často až nadávka aj keď uznávam v podstate by nemala. Len ako inak nazvať takých ľudí? Slniečkári a podobne neám rad tie pojmy. Tak to poviem inak. Ako je extrémna pravica, tak potom extrémny liberáli. A prirodzené je, že je muž a žena. Prírda to tak spravila a každý má svoje funkcie a hlavne. Boli tak stvorení, aby sa mohli rozmnožovať ako všetky iné živočíchy, ktoré to majú tak dané. Ak sa niekto narodí ako muž, ale chce byť žena je to ok? je to podľa teba v poriadku a nemá psychický problém ano? Tak si trošku naštuduj asi ty niektoré veci. A to ani nehovorím o otm, že u mladých je dnes napr. homosexualita módnou záležitosťou a prečo? lebo je to tlačené ako niečo in. A nemusíme veľmi filozofovať. Na túto tému poviem asi toľko, že základné pravidlo plaí v znení: Moja sloboda sa končí tam, kde začína sloboda iného. Tak potom prečo nás tlačia do niečoho, čo proste bežný človek ani nerieši, ale takí ako ty sa snažia ľudí presvedčiť, že to majú uznávať a keď nie, tak sú to hned idioti, primitívi a neviem čo šte. Nech si každý robí čo chce a žije ako chce. Neodsudzujem nikoho. Ale nech to netlačí iným. Na čo to všetko okolo toho je? Však nech si žije každý svoj život a dom av súkromí robí čo chce. Nikoho ot nebude trápiť. Ale ak je raz niekto muž, tak je blbosť aby súťažil os ženami. To akože pokrok je všetko bez premyslenia vítať a brať za super?
A inak.... Paradoxne.... Poznam homosexuálov a sú to v pohode ľudia. Keby to o sebe nepovedia ani by som nevedel. A oni sami tvrdia, že cele toto šaškovanie je choré a nepomáha to nikomu. Je to ale ako je aj tu vidno v diskusií výborný nástroj na polarizáciu spoločnosti. Ako vyššie niekot písal... Ine problémy nie sú? Sú... A toto od nich odkláňa pozornosť. Ja mam 40 rokov a proste som vyrastal v inej dobe. Ja tolerujem ľudí akýchkoľvk a určite nemám zášť voči niekomu kvôli takýmto veciam. Ja len tvrdím, že jedna vec je tolerovať a druhá považovať to za prirodzené a normálne.
prirodzené a normálne to je a aj vždy bolo!! (dávno dávno predtým než sme si vymysleli kadejaké náboženstvá a iné fantasy storky.. aj dávno predtým než sme zliezli zo stromov.. ) takto proste funguje príroda aj všetky zvieratá a vy sa môžte aj na hlavu postaviť ale nezrobíte s tým nič ☺️ avšak ak nemáte koho iného nenávidieť, toto je ľahký terč..
+ Jetsper - tvoje reči sú fakt z minulých storočí a biologické poznatky medzitým pokročili míľovými krokmi.. ak sa chceš presunúť do súčasnosti, updatni si softvér 😉
Ako funguje priroda a zvierata? Biologické poznatky v čom? Toto je skôr vec psychologie a nie biologie... Alebo nakoniec ak niekto povie, že sa preoperovať na iné pohlavie je vlastne normalna vec a kto povie, že nie tak je blbec :D Sú veci prirodzené a neprirodzene. A pokiaľ si meníš pohlavie zákrokom, tak to určite nie je prirodzene. Prirodzené je to, že u ľudí a orovského množstva zvierat je samec a samica a sú uspôsobené tak, aby sa rozmnožovali. Všetko ine je vlastne defekt, alebo abnormálne. Keď sa narodí človek s telesnou vadou, tak stáva sa to. Áno. Ale je to tiež porucha. To však neznamená, že ich človek nejak odsudzuje, lebo si to nezaslúžia. Ale ak teraz si niekto bude chcieť odrezať nohu, lebo má pocit, že je beznohý, tak je to ok ano? Blbé prirovnanie viem... Ale ide mi len o to, že jedna vec je tolerovať a brať ok a druhá, že vlastne sa nám tu snažia natlačiť, že pomaly ľudia, čo sa cítia ako iné pohlavie, alebo su homosexuály sú vlastne tí správni a ak niekto proste povie, že nie, tak je hlupák... A ano. Mám názory z minulého storočia a som za to rád. Takí, čo si myslia, že sú in a pokrokoví sú veľa krát len mimo. Pravidlá a určité normy platiť musia. Stačí sa pozrieť na všetky veľké civilizácie ako dopadli, keď už nevedeli čo od dobroty.
Jestper9... zaujimavy postoj :D
ale fakt vlastne ty tolerujes ludi ktori su iny ale povazujes ich za retardovanych lebo sa narodili s defektom ako to nazyvas za ktori nemozu ale ked chcu nieco zmenit tak vlastne ti to vadi lebo vsak preco by mali....
potom tu rozpravas o nejakej mode byt homosexual :D sorry ale ak takto argumentuje dospely chlap tak jediny kto by mal navstivit psychologa si ty :D ... nech je cokolvek v mode urcite nie tento fakt :D to len kecas sracky, ktore tebe podsuvaju chuji ktori vlastne toleruju len to co sa im paci :D ... a vlastne ti ultra liberali :D teda ja :D aj ked neviem co je na tom ultra ked chcem aby sa ludia tolerovali ale spravali slusne ale budis ty si stara skola tak podme zopar carodejnic upalit na hranice :D mozno ti to bude po chuti :D
ak myslis Sodomu a Gomoru :D a porovnavas tuto rozpravku s realitou tak zahod radsej bibliu a vytiahni encyklopediu :D viac to pomoze tebe aj ostatnym okolo teba
príroda vyrába zvieratá (teda aj nás) tak že sa nás snaží zadeliť do dvoch pohlaví (aby zmiešaním dvoch vznikol tretí s veľkými zmenami = s väčšou šancou na zlepšenie a nie len jeden a ten istý s minimálnymi zmenami - ako to robila predtým starším a menej efektívnym nepohlavným rozmnožovaním) LENŽE počas tohto "výrobného procesu" potrebuje prerozdeliť obrovské množstvo faktorov tvoriace jedno či druhé pohlavie a preto prechod medzi pohlaviami je plynulý, fluidný - predstav si to ako graf v tvare písmena U pričom skoro nikto z nás nie je úplne 100% samec ani 100% samica - na jednej strane máš veľkú skupinu jedincov s väčšinou faktorov jedného pohlavia (jasní muži) a na druhej strane rovnako veľkú skupinu s väčšinou faktorov druhého pohlavia (jasné ženy) LENŽE ako postupne prechádzaš z jednej strany na druhú tak sa faktory začínajú miešať - určite poznáš chlapov čo majú ženskejšie črty vonkajšie alebo povahové pričom sú klasickí heterosexuálni muži a na druhej strane určite poznáš Serenu Williams 😉 NO A POTOM máš presne v strede v dolnej časti písmena U malú skupinku jedincov ktorí sú zhruba medzi oboma pohlaviami a majú napríklad telo muža ale mozog ženy alebo opačne, proste cca pol faktorov jedného a pol druhého pohlavia.. - je to VEĽMI ZJEDNODUŠENE povedané + sexualita vyzerá byť osobitný faktor, mozog je veľmi zložitý, málo preskúmaný orgán a hormóny sú kapitola sama o sebe..
ale teraz či tých všetkých jedincov v strede písmena U nazveme tretím pohlavím Intersex alebo Queer ľuďmi so štvrtým, piatym, šiestym rodom atď. je iba vec terminológie a mne osobne úplne jedno 😉 čo je však PODSTATNÉ: je to všetko NORMÁLNE, PRIRODZENÉ (odvodené od slova príroda) a určite nie žiadne poruchy, abnormálne defekty a vady!!!
tak vitaj v 21. storočí, rozdýchaj to pomaličky a cíť sa tu príjemne ☺️
P.S.: psychológia je iba zložitejšia biológia>je iba zložitejšia chémia>je iba zložitejšia fyzika>je iba zložitejšia matematika>za ktorou je plot>za ktorým je veľká voda na ktorej stojí pán boh a všetkým nám ukazuje fakera 🤣
Diskutovať s teoretikmi je vždy ťažké, lebo na svoju pravdu si teóriu vždy nájdu. Aká Sodoma Gomora? Hovorím o civilizáciách a nie o biblickych príbehoch. A hlavne. Bavíme sa tu o tom, že proste pre nás niektorých to nie je prirodzene a tvrdíme, ze je to vada. A je jedno či je to fyzická či psychická vada. Ale je. A zase vy sa snažíte tvrdiť, že je to ok. Nebavíme sa tu o tolerancii v tom zmysle, že teraz ich treba poslať niekde preč. Pre ľudí s fyzickou vadou treba vytvárať podmienky aby sa im ten handicap v živote podarilo čo najľahšie prekonávať a čo najplnohodnotnejšíe fungovať a ľudia so psychickou poruchou majú dostať pomoc v tejto oblasti, ale nie sa tváriť, že je to v poriadku a tak to ma byt. Nechcem zachádzať do extrémov, ale potom ideme tolerovať každú sexuálnu deviáciu? A považovať ju za v poriadku a prirodzenú?
1. pravda je vždy iba jedna a všetky jej ostatné verzie sú polopravdy až nepravdy.. dôležité je aby sme sa snažili ju odhaliť v čo najčistejšej a najsprávnejšej podobe.. to že má každý svoju subjektívnu pravdu, s reálnou objektívnou pravdou nepohne ani o milimeter.. príklad: 3500 rokov si všetci mysleli že Slnko obieha okolo Zeme, potom vedci ktorí prišli na to že je to v skutočnosti naopak boli prenasledovaní, vraždení a upaľovaní, avšak s planétou Zem to nepohlo ani o milimeter a celú tú dobu obiehala, obieha a aj bude obiehať okolo Slnka.. rovnako tak to či si ponecháš svoje zaostalé názory alebo príjmeš nové poznatky, s biológiou LGBTI ľudí nepohne ani o milimeter ☺️
2. veľmi nerád sa opakujem ale LGBTI nie sú žiadne psychické poruchy!! ak sa ti už počas embryonálneho vývinu v maternici tvojej tehotnej matky vyvinie pipík súčasne so ženským mozgom v tvojej lebke, tak to s tvojou psychikou nemá nič spoločné.. a ak by si rád pomáhal takým ľuďom prekonávať prekážky aby mohli čo najplnohodnotnejšie fungovať v spoločnosti, tak by si im s radosťou odporučil tranzičnú operáciu s hormonálnou terapiou ak by o ňu vôbec mali záujem, pretože niektorí z nich to ani nechcú a nepotrebujú...
3. evidentne nerozumieš významu slova prirodzenosť ☺️ ak už spomínaš tie sexuálne deviácie, tak áno - všetky sú normálne a prirodzené - pretože sa normálne a prirodzene vyskytujú v prírode!! a v poriadku nie sú len kvôli tomu že keď sexuálne zaútočíš na dieťa, zviera či mŕtvolu tak tie obete sa nevedia brániť rovnako ako sa nedokáže brániť "normálna" žena ak na ňu sexuálne zaútočí "normálny" chlap - čo nie je ok a voláme to znásilnenie.. LENŽE LGBTI ľudia na nikoho neútočia, práve NAOPAK...
4. LGBTI ľudia sú tu už od úsvitu ľudstva a ešte nikdy v histórii nepoložili žiadnu civilizáciu 🤣 a nezničia ani tú našu 🤣 na týchto drístoch sa dokážem zabaviť najviac 🤣🤣
Také indivíduá, ktoré sa narodia ako chlap a potom im jebne v bedni a dajú sa preoperovať na ženu alebo naopak, tie by nemali hrať žiadny šport nikde na tejto zemi v tejto galaxii a v tomto vesmíre.
tak ako to prezentujes je to spravne 100 bodov ale co ak ty si stale budes mysliet ze je to zena lebo vsak vyzera ako zena rozprava ako zena a nepovie ti ze bola muz :D .... je to vec na diskusiu ale urcite nie na odsudenie.... co sa tyka sportu myslim ze by mala vzniknut samostatna kategoria ....
je to žena a ty tomu hovno rozumieš.. (bez urážky ☺️) .. pohlavie definuje veľký a zložitý komplex faktorov a to čo máme v gatiach je iba jeden z nich a ešte k tomu dosť málo podstatný v porovnaní s ostatnými faktormi.. doštudovať!! 😉
Masculesicile,takže by jsi poslal do pánské věznice a na opak, a klidně prát se s tvou ženou když je podle tebe hlavní problém co má v gatích? A né stavba těla.Ktera je v basketbalu prvořadá?
neriešil som basketbal, ani väznice.. len som odpovedal na hlúpy a jednoducho nepravdivý koment že transrodová žena je muž. - z pohľadu výrokovej logiky je to absolútna blbosť ☺️
Tiež nemám už 20 rokov aj keď sa tak možno cítim a najradšej by som sa tak identifikoval. Je to ale rovnaký nezmysel ako transgender. Príroda už rozhodla.
Můj nejlepší kamarád je gay, oba jsme liberálové, ale oba jsme těžce proti tomu, aby biologicky narozený muž soutěžil se ženami. Chápu, že by chtěl/a žít naprosto plnohodnotným životem, kdy se třeba bude moct živit sportem nebo si najde muže, kterému nebude vadit její minulost.
Bohužel ale život není fér
Napadá ma pri tejto téme otázka.Ten defekt , ktorého príčinou je nerovnováha chromozóm , prečo riešia chirurgicky prispôsobením konštrukcie tela k pocitom osoby ktoré nie sú v súlade s telesnou konštrukciou?Hovorí sa že veda napreduje ohromným tempom, tak prečo nepočuť nič o skúmaní možnosti namiesto zmeny telesnej konštrukcie zosúladenie chromozóm tak , aby táto osoba sa aj duševne cítila komfortne vo svojej pôvodnej telesnej konštrukcii?
Mám priateľa,ktorý sa presťahoval spät na Slovensko z Kanady s celou rodinou a ten z vlastnej skúsenosti hovoril, že medzi preoperovanými osobami tam je vysoký počet osôb s psychickými problémami ,čo často riešia samovraždou.Mimochodom tá rodina sa vrátila aj z dôvodu pretláčania gender teórie na školách kam chodili ich deti.
chodievam pravidelne do Kanady a tvoj priatel je skaredy klamar ktory pouziva rovnaky priklad ako vacsina radikalnych veriacich :/
vacsina transrodovych ludi co sa zabije tak je len kvoli tomu ze spolocnost ju do toho dotlaci, sikanovanim, odsudzovanim a podobne ... nezabiju sa kvoli tomu ze uz nemaju vtaka ale kvoli takym ludom ako je tvoj priatel ktori takto delia spolocnost :/..... chlap zena hocico, mne to je jedno pokial sa slusne sprava :)
nemajú robit sprostosti. neni to normalne a ani nikdy nebude, nech si moderna spoločnosť hovori co chce. ked sa muz cíti ako zena nech ide k cvokarovi. mozno sa nebude musieť zabit
Presne tak,...chlap,žena hocičo,aj mne to je jedno pokial sa slušne správa, ale ak niekto chce deti v školkárskom veku, alebo na základnej škole navádzať na myšlienky ktoré súvisia so zmenou pohlavia, to už nemá nič spoločné so slušnosťou. Chodievať pravideľne do Kanady je jedna vec a žiť tam viac ako 20 rokov a vychovávať tam deti asi nie rovnaké.
nuž, nevieš o tom veľa.. chromozómové/gonozómové aneuploidie či aberácie tvoria len veľmi malé percento príčin netypických pohlaví.. pohlavie aj rod tvoria úplne prirodzené spektrum u všetkých organizmov (my nie sme žiadna výnimka ☺️) a preto drvivá väčšina transrodových ľudí má chromozómy v absolútnom poriadku a nie sú to rozhodne žiadne defekty!!.. isteže gény majú do toho veľa čo povedať ale my zatiaľ skoro vôbec netušíme ako presne fungujú, spolupracujú a regulujú sa navzájom, nieto ešte aby sme s nimi účelne manipulovali 😮 v tejto zložitej oblasti určenia pohlavia.. ďalej dôležité sú aj hladiny pohlavných hormónov a hlavne mozog! - väčšina ľudí čo sa cítia na iné pohlavie ako vyzerajú tak majú od narodenia vyvinutý mozog toho opačného pohlavia!! - vďaka pokročilej technológii mozgových skenov a faktu že mozog je jasne pohlavne dvojtvárny to dnes vieme pekne a ľahko overiť...
práveže tie chirurgické operácie a hormónové terapie pomáhajú ľuďom vyzerať ako túžia a žiť život aký chcú.. a ak páchajú samovraždy tak väčšinou PRÁVE VĎAKA ĽUĎOM ako väčšina tuto v diskusii ktorí žijú mentálne v stredoveku a o celej problematike vedia jeden veľký a poriadne smradľavý PRD 🤢😢😢
MasCuleSiCule ja zo seba nerobím žiadného odborníka,ty v tejto problematike podla vsetkého sa vyznáš lepšie, tak treba pokračovať s operáciami a hormonovou terapiou,aby osoby s problémami ,ktoré sú predmetom debaty, stali sa po liečení 100%- nými ženami/ mužmi(nie len čo sa týka výzoru) a mohli vytvoriť kompletnú prirodzenú rodinu s vlastnými potomkami,že čí sa to stane, o tom vieš jeden veľký voňavý PRD.😊🙋🏻♂️
joj ale veď ja som nenarážal na teba ☺️ tebe som sa snažil odpovedať na úplne normálnu a slušne položenú otázku 👍 nechcel som ťa uraziť ani zbytočne mudrovať.. každý sa vyzná do inej, tej svojej oblasti predsa...
tým prdom som myslel iných prispievateľov (nemusím menovať ktorých) čo posielajú lgbt ľudí k cvokárovi či na inú planétu...
zhodneme sa určite aj vo veľa iných veciach ☺️ len by som ešte dodal že rozdielne názory bývajú väčšinou napríklad na recept na dobrú vianočnú kapustnicu alebo výkon hráčov FCB, ale jednoznačné a overené vedecké fakty (nie hypotézy či teórie) sa skôr buď akceptujú alebo len ignorujú 😉
O overených a vedecky dokázaných faktoch niet čo diskutovať , tie môže veda vyvrátiť alebo upraviť novšími faktami, ale v prípade hypotéz a teórie je často veda pod vplyvom určitých politických ,hospodárskych a finančných skupín a pomocou renomovaných vedcov cez média hlásia teórie ktoré sú vhodné pre tieto skupiny, sú obalené do na pohľad prijateľného obalu,ale so skutočnou pravdou nič spoločného nemajú.Tomu ja hovorím,mediálnym priemyslom pásove vyrobená pravda podľa potreby.
Teď mě napadá, proč je tu tento článek?
Naprosto očekávaně z toho vznikla zbytečná, nekonstruktivní diskuze, která není na našem milovaném klubu, ale o houně
o houne sú skôr tie zaostalé reakcie tu v diskusii 🤢 čakal som inú úroveň fanúšikov FCB a tejto stránky, čo už 😕 aj na takých bohužiaľ svieti slnko..
inak článok je úplne v pohode a JE o našom milovanom klube, lenže o tom basketbalovom 😉 - "VIAC AKO KLUB"!!! predsa, nie?? ☺️
Pokud to bereš takhle a chceš aby muži hráli s ženami.Jestli si hrál někdy proti že nám,nebo jsi se aspoň podíval jak dopadl asi tým z Anglie asi z 10 ligy proti americkými ženskému týmu.Nebo že je porazili 15 kluci.Tak ano máš pravdu, pak můžeme viac ako klub škrtnout,protože dámské týmy zmizím
ale ja som nenarážal na šport ani na Španielsko ☺️ transrodoví ľudia tvoria veeeľkú menšinu a z nej športovci ešte väääčšiu 😉 tak malú že ani necítim potrebu sa k nej vyjadrovať.. ale ak by ťa zaujímal môj názor tak si myslím že je to na jednotlivých federáciach/zväzoch daných športov aby zvolili individuálny prístup k tým málo málo fakt málo prípadom ktoré sa vyskytnú - ak je to nefér a silný exchlap by mal výhodu proti ženám tak nie a nedovoliť jej súťažiť ALE ak je to silnejšia exžena a chce, zvláda súťažiť s mužmi tak PREČO NIE?? alebo exchlap ale chudá slabšia ktorú by Serena Williams rozdrvila na prach tak tiež prečo nie?
mne len vadia tie zaostalé názory že LGBTI sú choroby ktoré treba liečiť na psychiatrii a z toho sa mi dvíha žalúdok...
no jó no, niektoré články bývajú dosť clickbaitové alebo bulvárne.. ale propagácia lgbti tém mne osobne nevadí keďže ako sami vidíme: ešte stále existuje až príliš veľa neinformovaných ľudí - špeciálne na Slovensku - vďaka ktorým veľa queer ľudí musí utekať žiť od nás do zahraničia - a to hlavne do Česka 😉
Myslím že si u vás lidé taky zvyknou,jen se moc tlačí na pilu.Vetšinou si Lgbt lidi ani nevšimneš,jenže těch kterých si všimneš se chovají hrozně a extravagantně a mají největší prostor v médií.Plus jak už jsem říkal, je to vše moc někdy tlačené na sílu chce to čas.Pak mají lidé pocit že mizí hodnoty národa.A někteří lidé jen na slibu nepodporovat Lgbt vyhranou volby :D prostě šílené
Davide, přesně! Mého gay kamaráda poučovala právnička LGBTG komunity u nás, že nesmí říkat vtipy na gaye. Te hlučná část LBGT komunity je pouze hlučná, ale nezastupuje komunitu jako celek a spíš ji poškozuje
Tu je vidieť, kam tento svet smeruje...
kazdy film ci serial ma svojho autora rezisera a scenaristu to ze oni si zvolili ze tam to tak bude tak do toho ich nik nenutil
Davidak66... akékoľvek, kohokoľvek oblizovanie na verejnosti je nechutne
Dementný národ na čele s našou vládou im robí službu nechápeš to ??? Pokým na nich budú kydať , stále sa s nimi biť a iné veci mierené na ich komunitu , im to vyhovuje pretože sa o nich všade hovorí.
Keby sa do nich nikto nestaral , nikto by im nič nepovedal a ešte skákať do nich tam do bitiek ako hovädá , všetko by bolo fajn a bol by kľud . Lenže u nás je to tak no , kto nieje taký ako ja, je to špina hajzel dement odkundes a nemá tu čo hľadať nech skape. Sami ľudia si zato môžeme že sa navzájom nerešpektujeme .
To potom aj ja môžem spokojne hocikomu povedať že hej kamoš keď máš matku bielu a otca čiarneho tak ty si Zebra, panda,tučniak alebo kosatka ?????
No nepoviem mu to veď to dá rozum a isto si z neho nerobím ťažkú hlavu keď mi v živote nikdy neublížil. Nechám ho na pokoji a každý nech sa stará o svoje veci ✌️✌️✌️
Jinak Blaugrana to možná přehání(teda podle úhlu pohledu), ale asi vsichni rozumíme co tím chce říct, ale není to jednoznačné a je to o diskuzi a určitě o tom hledat vzájemné porozumění a zkusit to nějak skloubit ke spokojenosti všech,což není jednoduché a to jsem tým Biologie Muž/Žena pokud jde čistě o definici. Ostatní vnímám jako mentální záležitosti. Jinak k tematu by mě nejvíc zajímal názor soupeřek z ligy, protože ty nám asi dají nejlepší zpětnou vazbu, jestli tam je znatelný deficit či nikoliv.
Veľa ľudí toto súčasný stav spoločnosti nazýva progres, pokrok a podobnými prívlastkami. Presadzovanie myšlienok od takýchto skupín ľudí, ktorí tvrdia, že muž môže otehotnieť a podobné, biologické a iné vedecké nezmysly typu 2+2=5... Toto je ten progres? Naozaj je progres dávať priestor ľuďom, ktorí tvrdia, že dieťa sa má rozhodnúť, aké je pohlavie? Naozaj je progres dávať priestor ľuďom, ktorí tvrdia, že by malo mať dieťa sexuálneho partnera už v 3 rokoch je progres?
Samotná myšlienka LGBTI+ ľudí v sebe ukrýva podstatne viac, než "len práva minoritných skupín ľudí". To by ste ale museli viac študovať, viac sa tejto problematike venovať a viac rozmýšľať, než len tvrdiť, že niekto chce inak žiť, tak ho máme tak nechať.
Treba však rozlíšiť LGB a skupiny ako sú trans a to "+"Nikde som neodsúdil homosexuálov. Tí mi absolútne nevadia, sám mám v okolí ľudí s takouto orientáciou a rešpektujem ich. A verte či nie, nie sú vôbec fanúšikovia LGBTI+. Pokým takýto človek slušne žije, pracuje, prajem mu len všetko dobré...... Dá sa povedať, že homosexualita je daná geneticky (česť výnimkám), čo je vo svojej podstate fyzický problém, tak v prípade transgender sú tieto problémy spôsobené psychikou. Vysoké percento z nich trpí tzv. Pohlavnou dysfóriou (po angl. gender dysphoria), ktorá je žiaľ spôsobená napr. sexuálnym zneužívaním v detstve... Problém teda je, že títo ľudia nedostali dostatočnú alebo nesprávnu psychologickú pomoc v ich ťažkých časoch, inak by mohli žiť život tak ako normálny ľudia. Nehovoriac o tom, čo môže spraviť psychicky labilný človek... Tých útokov práve od transgender ľudí je pomerne veľa (a nie ako odveta proti heterosexuálom), len sa o tom tak často nehovorí, keďže to nie je v súlade s "verejnou mienkou", to by ste však museli zájsť ďalej, ako je prvá stránka v Googli.
davidakk66: Ja mám život krásny a dotýka sa to každého jedného človeka a budúcnosti jeho detí...
v clanku sa jasne pise, ze ide o ZENSKY basketbal, a transrodovy clovek sa moze citit ako zena, nazyvat sa ako zena, ale nie je to zena.
je XYZ prikladov, ked muz, ktory bol priemerny v sporte, ktory robil sutazne zrazu zistil, ze je zena, zacal sutazit v zenskom sporte a lamal rekordy.
najviac nespravodlive je to samozrejme voci samotnym zenam, ktore cely zivot trenuju, aby potom sutazili a prehrali s muzom
mimochodom psychika je iba zložitejšia fyzika, či nebodaj veríš na dušu oddelenú od tela?? 🤣 => existujú viaceré štúdie jasne dokazujúce že pohlavná dysfória je spôsobená okrem vplyvov prostredia AJ genetickou predispozíciou (tak ako skoro všetko..) takže tvrdiť že väčšina transrodových ľudí to má z psychickej lability kvôli zneužívaniu v detstve mi príde riadne pritiahnuté za vlasy - aj keď nie som expert na psychiku, ale dovolím si povedať že k ich psychickej stabilite by riadne pomohlo keby ich ľudia začali konečne rešpektovať a nie strašiť pred ich útokmi ako ty tu!! 😮
pôsobíš na mňa ako vedecký pracovník teologickej fakulty Katolíckej Univerzity alebo minimálne riadne šlahnutý typickou náboženskou či konzervatívnou ideologickou nenávisťou (vsadil by som na to všetky svoje úspory 🤣)..
ale oceňujem aspoň že ti nejakým božím zázrakom nevadia LGB 👍 takže ten progres nakoniec evidentne funguje! ☺️ ešte potrebuješ popracovať na odstránení homofóbie k TI+ a bude to ok 😉
či nebodaj len táraš?! ☺️
Leonidas129...netvrdím ze by mali spoločne súťažiť... práve naopak myslím ze by mali mat vlastnú kategóriu... ale tak netreba teraz preháňať ze je také množstvo športovcov ktorý sú ochotný pre úspech meniť kategóriu to je na smiech ....
Nie, nie, nie som vedec z teologickej fakulty Katolíckej Univerzity a nie som fanúšik ani kresťanstva či iného náboženstva/sekty... Mám, môžeme to nazvať "svoj štýl viery v Boha", takže stávku si prehral, naval úspory... 😉 (just joke)
A to, že som spravil gramatické chyby - písal som ten komentár o 23:30 + som aj dyslektik, takže si osobne myslím, že som na tom ešte pomerne dobre...
Najprv povieš, že psychika je len zložitejšia fyzika a potom povieš, že nie si odborník na psychiku... Psychika nie je zložitejšia fyzika, ani omylom. To, že transrodoví ľudia to majú prevažne z psychickej nestability je žiaľ štatistika...
Kde som ja vo svojom komentári strašil a útočil na týchto ľudí? Iba som poukázal, že je to problém, ktorý treba riešiť a inak, ako štýlom "nechajme ich tak".
Nie, nevadia mi LGB ľudia... Pretože tí mentálne vyspelí sa tiež smejú zo samotnej LGBTI+ skupiny.
Čo sa týka konšpiračných teórií, kde som nejakú spomenul?
Ja sa tejto problematike venujem roky a do hĺbky, takže konšpirácia od deťoch nie je úplne konšpirácia... Na základe vašich argumentov, ktoré beriete maximálne len zo správ, nie z vedeckých článkov či iných relevatných podkladov o tom viete veľké ehm ehm a stále to považujete "len boj za práva ľudí". Celá táto problematika má o dosť hlbší význam...
Jediný MasCuleSiCule aspoň ako tak argumentoval inteligentne.
Čo sa týka stavu univerzít... Univerzity nie sú na tom zle kvôli názorom ľudí (by si sa čudoval, koľko akademikov má podobné názory, ako ja...), skôr je to nedostatočnou podporou zo strany štátu, ktorý očakáva miliónové € vedecké výstupy za 0€ z jej kasy... A robíme tu niekedy až zázraky, to mi ver. Ale myslím si, že téma univerzít je už mimo problematiky, ktorú tu riešime...
leonidas129: úprimne ďakujem za linky 👍 o týchto prípadoch som nepočul, MMA vôbec nesledujem ale píše sa tam že nikto nikomu lebku nerozbil, tej transžene zakážu bojovať so ženami rovnako ako tej transbasketbalistke FCB zakázali hrať a vybavené ☺️ ďalej ten kto poslal tú transženu s históriou sexuálnych útokov na ženy do ženskej väznice asi nebol celkom pri zmysloch ale ani tých pár výnimočných prípadov nerobí dôvod nenávidieť transrodové osoby ani zakazovať im športovať (špeciálne ak chce transmuž súťažiť medzi mužmi) čiže len sa robí zbytočne z komára somár 😉 debilov čo chcú zneužiť/využiť situáciu nájdeš všade v každom odvetví...
Matej5115: nuž nie každá stávka skončí úspechom 😉 a na gramatiku sa vykašli, len som si kopol a som veľmi rád že si sa zbytočne neurazil ☺️
no ale k veci: nikto mentálne vyspelý sa z LGBTI nesmeje a už rozhodne nie členovia samotnej komunity, o čom ty??.. napísal si že "myšlienka LGBTI v sebe ukrýva podstatne viac než len práva minorít a vôľu žiť inak" - čo takého? plán na zničenie ľudskej civilizácie? 🤣 - prvý náznak konšpirácie jak oči - tak nám všetkým prosím odhaľ teda ten skrytý hlbší význam 😉.. ďalej objasni bližšie kto chce dávať trojročným deťom sexuálneho partnera?? 🤣 prečo by sa dieťa nemohlo rozhodnúť o svojom pohlaví? prečo by transžena nemohla otehotnieť? podľa teba transľudia nie sú normálni??😮 ďalej brutálne konšpiruješ že útoky transrodových osôb sú zamlčiavané lebo nie sú v súlade s verejnou mienkou - tou slovenskou? s vedcami, akademikmi ako ty?🤣🤣..
a nemusím byť odborník na psychiku, psychológ ani psychiater aby mi bolo jasné že psychika JE len zložitejšia fyzika! nikomu sa doposiaľ nikdy nepodarilo nájsť nič čo by sa vymykalo, obchádzalo, porušovalo fyzikálne zákony prírody a náš ľudský mozog určite nebude práve tou výnimočnou výnimkou 😉 (akokoľvek veľmi by si to želalo obrovské množstvo ľudí ktorí snívajú že sme jediné vyvolené bytosti v celom vesmíre pozvané do božieho kráľovstva 🤣) takže každá naša myšlienka je len interakcia pár kvarkov, elektrónov medzi sebou v slede príčin a následkov.. alebo máš nejaký dôkaz že sa mýlim? veľmi rád sa nechám vyviesť z omylu (bez irónie!)..
posledná vec: mohol by si mi nejakými dátami/štúdiami podložiť svoje tvrdenie že väčšina transrodových ľudí "to dostane" z psychickej nestability, sexuálneho zneužívania v detstve atď? vážne som zvedavý... dik ☺️
na tom sa zhodneme, ale na zapade si za tento nazor u mnoho "liberalov" alebo inak povedane retardovanych laviciarov transfobny.
dalej v tom clanku bol vyrok SUDU, ze poslat transeznu prednedavnom muzskeho sexualneho predatora medzi zeny je OK.
to rozbitie lebky bolo v tom linku ktory nesiel.
tych pripadov moze byt XY, keby bol hocijaky stat, ktory nema hanbu, tak zacne trenovat transsportovcov (samozrejme muzov, lebo zeny medzi muzmi nemaju sancu) a na olymiade vyhra medailove hodnotenie
som takisto proti nenavisti, ale takisto proti pretlacaniu tejto ideologie z kazdej strany, lebo za posledne roky vzrastol (zahadne) pocet transludi o stovky az tisicky percent a mnohym ludom to zruinovalo zivoty a to nenavratne, lebo nie kazdy vtak je holub
žiadne delenie na kategórie, nech je len jedna a v nej nech hrajú všetci.
Bohužiaľ, muži nezaujímajú nikoho, kto sa oháňa ľudskými právami. Ale ženy ich zaujímajú, takže také riešenie, ktoré ženy priamo poškodzuje, im možno v hlavách zapne správne okruhy.
to co si vypustil ? :D tam tvoja tolerancia konci a zrovna ty a tebe podobni budu kazat co kto moze robit alebo co tebe a vam podobnym sa paci :D ...
MYLIS SI TOLERANCIOU SO SLUSNOSTOU, ALE AK BY SI DAVAL VACSI POZOR V SKOLE AKO V KOSTOLE MOZNO BY SI TOMU POROZUMEL
a do náckov zo žumpy budem nadávať každému kto bude posielať LGBTI ľudí na psychiatriu či inú planétu a tvrdiť že sú len dve pohlavia, nech sa na mňa nikto nehnevá a hlavne nech sa nikto zbytočne neuráža ☺️
2. LGBTI patri ma psychiatriu
tak pre zaciatok niekomu nadavat do liberalov hned poukazuje na to ze nie ste zrovna najbystrejsi preto sa vam budem snazit vsetko vysvetlit tak aby ste to pochopili ( nemyslim to vobec zle vsak aj ja sa ucim cely zivot ) ....
liberal uznava liberalizmus co je ten liberalizmus..... liberalizmus vo vseobecnosti je zhovievavost, zmierlivost tolerancia alebo inac povedane sloboda a prava jednotlivca alebo skupiny...
uvediem priklad aby ste chapali co je to v praxi .... rozhodli ste sa fandit uzasnemu klubu ako je Barcelona, nik vam v tom nebrani ba dokonca mozete vycestovat aj do Barcelony a fandit priamo na stiadione :D
mnohi mozno budete povazovat tento priklad za absurdny ale aspon vidite ake absurdne veci vam zabezpecuje liberalna demokracia :)
no a teraz k tej teme ktora vas tak pohorsila, rovnako ako vy nesuhlasim s tym aby transrodovy ludia boli integrovany do zenskej ligy ( v muzskej to nema vyznam komentovat lebo fyzicke predispozicie su jasne na strane muzov), avsak myslim si ze by mali mat casom vlastnu ligu ktora by vysla z nejakej amaterskej ligy
to ci ma niekto vtaka medzi nohami alebo nema myslim ze vsetkym zucastnenim moze byt uplne jedno rovnako ako to ake mate vy IQ, vsetkym je uplne jedno a nechaju vas zit vas vami zvoleny zivot
a este k tym poznamkam kde sa pokusate uplatnit priklad kde moze byt transrodovy clovek tak mozno sa do jedneho raz zamilujete a ani nebudete vediet jeho rodne pohlavie
TECHNOLOGICKY VYVOJ JE PODSTATNE RYCHLEJSI AKO VASE MYSLIENKOVE POCHODY
+ Jetsper - tvoje reči sú fakt z minulých storočí a biologické poznatky medzitým pokročili míľovými krokmi.. ak sa chceš presunúť do súčasnosti, updatni si softvér 😉
ale fakt vlastne ty tolerujes ludi ktori su iny ale povazujes ich za retardovanych lebo sa narodili s defektom ako to nazyvas za ktori nemozu ale ked chcu nieco zmenit tak vlastne ti to vadi lebo vsak preco by mali....
potom tu rozpravas o nejakej mode byt homosexual :D sorry ale ak takto argumentuje dospely chlap tak jediny kto by mal navstivit psychologa si ty :D ... nech je cokolvek v mode urcite nie tento fakt :D to len kecas sracky, ktore tebe podsuvaju chuji ktori vlastne toleruju len to co sa im paci :D ... a vlastne ti ultra liberali :D teda ja :D aj ked neviem co je na tom ultra ked chcem aby sa ludia tolerovali ale spravali slusne ale budis ty si stara skola tak podme zopar carodejnic upalit na hranice :D mozno ti to bude po chuti :D
ak myslis Sodomu a Gomoru :D a porovnavas tuto rozpravku s realitou tak zahod radsej bibliu a vytiahni encyklopediu :D viac to pomoze tebe aj ostatnym okolo teba
ale teraz či tých všetkých jedincov v strede písmena U nazveme tretím pohlavím Intersex alebo Queer ľuďmi so štvrtým, piatym, šiestym rodom atď. je iba vec terminológie a mne osobne úplne jedno 😉 čo je však PODSTATNÉ: je to všetko NORMÁLNE, PRIRODZENÉ (odvodené od slova príroda) a určite nie žiadne poruchy, abnormálne defekty a vady!!!
tak vitaj v 21. storočí, rozdýchaj to pomaličky a cíť sa tu príjemne ☺️
P.S.: psychológia je iba zložitejšia biológia>je iba zložitejšia chémia>je iba zložitejšia fyzika>je iba zložitejšia matematika>za ktorou je plot>za ktorým je veľká voda na ktorej stojí pán boh a všetkým nám ukazuje fakera 🤣
2. veľmi nerád sa opakujem ale LGBTI nie sú žiadne psychické poruchy!! ak sa ti už počas embryonálneho vývinu v maternici tvojej tehotnej matky vyvinie pipík súčasne so ženským mozgom v tvojej lebke, tak to s tvojou psychikou nemá nič spoločné.. a ak by si rád pomáhal takým ľuďom prekonávať prekážky aby mohli čo najplnohodnotnejšie fungovať v spoločnosti, tak by si im s radosťou odporučil tranzičnú operáciu s hormonálnou terapiou ak by o ňu vôbec mali záujem, pretože niektorí z nich to ani nechcú a nepotrebujú...
3. evidentne nerozumieš významu slova prirodzenosť ☺️ ak už spomínaš tie sexuálne deviácie, tak áno - všetky sú normálne a prirodzené - pretože sa normálne a prirodzene vyskytujú v prírode!! a v poriadku nie sú len kvôli tomu že keď sexuálne zaútočíš na dieťa, zviera či mŕtvolu tak tie obete sa nevedia brániť rovnako ako sa nedokáže brániť "normálna" žena ak na ňu sexuálne zaútočí "normálny" chlap - čo nie je ok a voláme to znásilnenie.. LENŽE LGBTI ľudia na nikoho neútočia, práve NAOPAK...
4. LGBTI ľudia sú tu už od úsvitu ľudstva a ešte nikdy v histórii nepoložili žiadnu civilizáciu 🤣 a nezničia ani tú našu 🤣 na týchto drístoch sa dokážem zabaviť najviac 🤣🤣
Bohužel ale život není fér
vacsina transrodovych ludi co sa zabije tak je len kvoli tomu ze spolocnost ju do toho dotlaci, sikanovanim, odsudzovanim a podobne ... nezabiju sa kvoli tomu ze uz nemaju vtaka ale kvoli takym ludom ako je tvoj priatel ktori takto delia spolocnost :/..... chlap zena hocico, mne to je jedno pokial sa slusne sprava :)
práveže tie chirurgické operácie a hormónové terapie pomáhajú ľuďom vyzerať ako túžia a žiť život aký chcú.. a ak páchajú samovraždy tak väčšinou PRÁVE VĎAKA ĽUĎOM ako väčšina tuto v diskusii ktorí žijú mentálne v stredoveku a o celej problematike vedia jeden veľký a poriadne smradľavý PRD 🤢😢😢
tým prdom som myslel iných prispievateľov (nemusím menovať ktorých) čo posielajú lgbt ľudí k cvokárovi či na inú planétu...
Naprosto očekávaně z toho vznikla zbytečná, nekonstruktivní diskuze, která není na našem milovaném klubu, ale o houně
inak článok je úplne v pohode a JE o našom milovanom klube, lenže o tom basketbalovom 😉 - "VIAC AKO KLUB"!!! predsa, nie?? ☺️
mne len vadia tie zaostalé názory že LGBTI sú choroby ktoré treba liečiť na psychiatrii a z toho sa mi dvíha žalúdok...