Popravdě už mě nebo ty řeči o tom, jak hrajeme stále lépe než celý svět a prohráváme. Obrana prostupná jak máslo a útok efektivní jak studený čaj. Dost často se na to nedá ani dívat, ale pořád věříme a fandíme, ale nechce si to furt lhát do kapes.
Tak je pravda,že jsme hrali líp než jindy a dosatvali jsme se do pološancí,ale soupeř byl jasně lepší rychlostně individualně přímočaře a každý jejich utok byl velmi nebezpečný
I když jsme měli hodně šanci, tak to neznamená, že jsme byli lepší. Ty inkasovane góly nebyly náhodné, každý gol měl svoje příčiny. Mně vadil nejvíc ten první a pak ten poslední. Jednoduše Girona dala 4 góly, nikoliv náhodné a proto vyhrála zcela zaslouženě. Dostat doma 4 góly je šílené a omlouvat to, že jsme byli lepší ještě silenejsi. Nelíbí se mi ty vyjádření Xaviho, je to alibismus.
Lepšie určite nehrali a co sa týka dominancie tak zápas vždy rozhodujú góly, takze môžu mat loptu aj 90 minút, v 90+1 dostať gól a prehrať. Každá tlačovka je o tom istom a riešenie žiadne, ak dnes prehrajú aspoň bude mat výhovorku že niektorí oddychovali
Tlacovku ma povinnu pred a po kazdom zapase, cize 4krat do tyzdna. Co asi chces aby tam hovoril? Odpoveda na to na co sa ho pytaju - stav kadra, kto bude hrat, ako sa citia po poslednom zapase, kto hral a kto nehral.
Okrem toho, že to bol vyrovnaný zápas s Gironou, občas to tak je, že hra je dobrá a prehrá sa... treba sa s tým zmieriť. Koľko takých zápasov sme mali v tejto sezóne, kedy sme hrali úplný shit a vyhrali sme 1:0?
Tomu fotbalu moc nerozumím, uznávám, ale jako malý, když jsem fotbal hrál, jsem byl tak špatný hráč, že když mi měli dát nějaký diplom, tak za znalosti pravidel fotbalu, počítá se aspoň tohle?
Prostě jsem divák-máslo, protože jsem viděl atraktivní zápas, který, kdychom jej vyhráli, budeme chválit všichni. A Girona je extrémně sympatický klub, jestli ligu nemáme vyhrát my, dobře jsme jim pomohli.
Na závěr…. Doba, kdy jsme hráli nejlepší fotbal na světě s nejlepšími hráči planety JE PRYČ, tohle je nutné akceptovat a snad dočasně se uskrovnit. Náš tým má extrémní potenciál, věřím mu, i Xavimu
A kolko zapasov sme v tejto aj minulej sezone odohrali, kedy sme hrali velky trt a aj tak sme vyhrali. A superi maju byt tiez frustrovani a vyhovarat sa vzdy na tim v prestavbe je uz smiesne. Efektivita 0, prihravky bez myslienky, zbytocne nakopavanie lopt do pokutoveho uzemia, kde nie je nikto kto by tu loptu dopravil do branky.
Xaviho ako hraca som miloval, ale nech ide nazberat niekde skusenosti a vrati sa ked pochopi moderny futbal. Momentalne to bohuzial nie je trener pre nas.
Ale fandit a pozerat zapasy samozrejme neprestanem, aj ked niekedy ma uz z toho bolia oci :D
Problem nie je, ze Xavi nevie hrat moderny futbal. Vie presne, co ma robit, mal najlepsich ucitelov na svete, skvele referencie od najlepsich futbalistov na svete, je mlady a pozna hracov a klub. Problem je, ze kym sa nezlepsi financna situacia klubu je nerealne ocakavat kazdy rok po cely rok dobru hru, vykony aj tituly. To je nemozne a mozu nas trenovat aj 3 Guardiolovia.
Felix by bol v tom systéme taký second striker, mohol by využiť svoju kreativitu a tvoriť hru s Pedrim, ktorý by bol ofenzívnejší záložník, narozdiel od Gundogana a De Jonga...vzadu by sme mali stabilne troch stopérov, čo je podľa mňa pri protiútokoch, pri ktorých extrémne horíme, lepšie.
Cancelo s Baldém by mohli lietať na krídlach...kludne by som na tú poziciu skusil aj Raphinhu, ktorý tak či tak šprintuje furt hore dole a je bojovný.
Cule90, to že si v takom prostredí neznamená že aj ty budeš kvalitný tréner. Neville bol a stále je v prostredí najlepších hráčov PL, trénoval ho SAFa a vo Valencií predviedol tragédiu. Lampard, Gerrard, Pirlo podobne. Dostal hráčov za 200m + kvalitné posily zadarmo a prebral hráčov ako Stegen, FdJ, Pedri, Gavi, Araujo.. a to riešime len slabú LaLigu.
Samozrejme, ze automaticky to neznamena nic, trenerom sa nestane hocikto len preto, ze hral za Barcu. Pri vsetkej ucte k trenerom / hracom, ktorych si menoval, nemyslim si, ze je nahoda, preco byvali hraci Barcy patria k najlepsim trenerom na svete. Neviem, ci za to moze vplyv Cruyffa a ostatnych, neviem ci by Guardiolu formovali lepsie Ferguson a Arsene Wenger keby hraval v Premier league. Na druhej strane, kazdy kto sa Guardiolu co i len trenersky trochu "dotkne", dostava sa na vyssiu uroven (Enrique, Arteta, Zidane, Xabi Alonso...). Messi sa opakovane vyjadril, ze Xavi trenoval hracov, uz ked bol hracom a bol na to predurceny. Samozrejme to nehovori nic o tom, ci bude uspesny, je tam vela faktorov a posrat sa moze kedykolvek cokolvek, ale predpoklady na to ma. Lebo ked ti trenersku karieru pozehna Guardiola, tak na to predpoklady mas. Ci z toho nieco bude sa uvidi. No Guardiolu zatial dokazal napodobnit vo svojej konzistencii vyhravania titulov len Guardiola.
Ja cim viac takychto tlacoviek citam, tym viac mam pocit ze to absolutne nema zmysel. Jedna vec je ze Xavi a hraci nic konkretne nepovedia - co aj dava zmysel, druha vec su ale tie iste nicnehovoriace otazky novinarov...
Naša chyba je,že od začiatku chceme držať loptu/hrať hádzanú/,pomaličky si prehadzovať zo strany na stranu a nie agresívne sa zahryznúť do súpera a nepoľaviť v tempe pokiaľ nedáme gól .Súpera to prestane baviť,naserie sa zrýchli a z protiútoku nám dá gól....my sa zabúdzame v 60-tej minúte,niekedy to stačí,ale väčšinou nie.
Inkasovali sme 4 goly (a to doma!), ale to sa zrejme nepocita. Xaviho zaujima len utok, ved naco riesit obranu? Povedat, ze "hráči sú nahnevaní, pretože v zápase dominujete, hráte lepšie ako Girona, máte možnosti... a prehráte..." moze len niekto, pre koho sebakritika/sebareflexia nic neznamena, a niekto, kto nema ani predstavu, co slovo "taktika" vobec vyjadruje. Uvidime dnes vecer....
Co říká Xavi, mě už přestává totálně zajímat. Jeho výmluvy a řeči na tiskovkách byly směšné už za dob, kdy hrával, ale teď je trenér a je pro smích úplně stejně. Žádný posun v sebereflexi.
xavi ma pravdu kdybychom vyhráli 4:2 byl by to stejně spravedlivý výsledek jako ten co tam je ted. Zápas pro diváka to byl parádní. Měli jsme šance na 6 golu. Kounde by potřeboval vysvětlit že neni lepší než Araujo a že musí dělat to, co potřebuje tým a ne hrát jako když mě to nebaví........Lewa musí střílet,jakmile přijde Roque jsme uplně jinde. Xavi s laportou dostávají z možných možností naprosté maximum. Hra proti realu,atleticu,portu i girone byla dopredu paradni. Dva z toho prohrane jen kvuli efektivite , vyresi roque....Me se hra líbí , pokud je v základu cancelo,felix,dejong,pedri a gundo , je to naprosta parada s tlakem jako svina. I raphina se snazi strilet a nabihat. Byl to spickovej zapas , kterejch by laliga potrebovala vic.
O tom jsem se v komentari nezminil. Byl jsi nekde pobliz a smiroval? Nevim jsk jsi na to prisel. To je muj subjektivni pohled na zapas , nepodsouvej mi svoje impertinentni vylevy. Pokud chces diskutovat , napis fakta ktera se neshoduji s tim co jsem napsal,to je diskuze. To co jsi napsal je jen nicnerikajici invektivum ktere mozna prameni z toho ze jsi sam se sebou nespokojen. Neco se sebou delej , at muzes diskutovat a nehrat tu chytrolina. Diskutuj.........
skús urobiť čosi s logikou -- 4-2 by sme moli vyhrať, keby sme nebrali do úvahy šance girony, veľké a početné, a zarátali len naše -- len tak ďalej, v komentároch sa zmieňuj len o našich šanciach, čo tam po súperoch
Suhlasim, ze nas stred pola je naslapany a vytvaraju tlak, kazdy z trojice robi rozdiel aj po zraneni, loptu stratia raz za tyzden. Obrana vie zahrat tak dokonale, ako aj nepochopitelne vybuchnut, chce to len konzistenciu. Ak hra Kounde bez Arauja, hra brutalne, ak hra s Araujom, casto kopi chyby, neviem cim to je. Najvacsi problem vidim v zapojeni postrannych obrancov s kridlami (ako by to mohlo a malo vyzerat ukazali Joaovia v zapase s Atleticom) a v spojeni kridel s Lewym, nemaju medzi sebou "chemiu" a hraju daleko od seba, preto su neefektivni. Roque bude urcite top, ale ocakavania od neho prvu sezonu nemam, cokolvek naviac bude ceresnicka na torte. Ked si predstavim, ze Vinicius a Rodrygo hravali po prichode do Europy prve 2-3 roky v Castille aby sa aklimatizovali, tak sa naozaj drzim pri Roquem pri zemi. In general mam pocit, ze stroj je postaveny dobre, len skrutky nie su utiahnute.
Rambla...opet invektivy , ty jsi trosku zaostaly vid , nevadi i s takovymi se v zivote potkavame . Smysl zivota je v tom zkusit slabsi jedince trosku popotahnout,aby se u nas citili lepe. U tebe je to asi na dlouhou streku,ale ver ze se budeme snazit te zcivilizovatet,protoze vic idiotu okolo,tim hure se zije. Zvladnem to uvidis.
Cule: mam to stejne , od roqueho taky moc necekam. Spis vychazim z toho ze te nasi hre schazi strasne malinko,aby padali goly. A mam pocit,ze v podstate prumerny utocnik by v tomhle stroji sazel. Lewa je tak strasne pod dekou,ze proste neda ani vlastnak....takze spise,ze ta situace bude mozna takovy ze roque sam nebude verit,ze je to tak jednoduche.....taky si myslim ze bude potrebovat cas na to aby byl excelentni. Ale kdyz jsem videl ten tlak na gironu s ferranem,coz je podle me kluk co tady byt nema , tak to bylo solidni a nevim proc xavi netoci Guiu....ja si fakt myslim,ze tam stacilo jen prumerne stesti a nebejt pod dekou. Girona samozrejme vydelavala na brejkach, a ten jejich rychlej prevhod byl paradni. Ale mit v brane dva fiky,hralo by se jim daleko hur. Navic psychika na jejich strane , my jsme museli,oni jen mohli....atd....pro me je ten hlavni problem proste lewa....a benyslim si ze na to uz nema,jen je potreba ho posadit a dat mu trpelivost. Za me s portugalcema super, balde i yamal taky prijdou....neni to vubec spatny.
Snáď príde čas, kedy nebudú tréneri márniť čas na tlačovkách a odpovede bude pripravovať AI. Len ho bude treba preprogramovať na mód "prázdne reči" a to neviem, či odborníci dokážu.
Stači by asi bežný Bullshit generator.
Nemyslím, že sme hrali lepšie ako Girona
Prostě jsem divák-máslo, protože jsem viděl atraktivní zápas, který, kdychom jej vyhráli, budeme chválit všichni. A Girona je extrémně sympatický klub, jestli ligu nemáme vyhrát my, dobře jsme jim pomohli.
Na závěr…. Doba, kdy jsme hráli nejlepší fotbal na světě s nejlepšími hráči planety JE PRYČ, tohle je nutné akceptovat a snad dočasně se uskrovnit. Náš tým má extrémní potenciál, věřím mu, i Xavimu
Xaviho ako hraca som miloval, ale nech ide nazberat niekde skusenosti a vrati sa ked pochopi moderny futbal. Momentalne to bohuzial nie je trener pre nas.
Ale fandit a pozerat zapasy samozrejme neprestanem, aj ked niekedy ma uz z toho bolia oci :D
Peňa - Koundé, Araujo, Christensen - Cancelo, De Jong, Gundogan, Baldé - Pedri - Felix, Lewandowski
Felix by bol v tom systéme taký second striker, mohol by využiť svoju kreativitu a tvoriť hru s Pedrim, ktorý by bol ofenzívnejší záložník, narozdiel od Gundogana a De Jonga...vzadu by sme mali stabilne troch stopérov, čo je podľa mňa pri protiútokoch, pri ktorých extrémne horíme, lepšie.
Cancelo s Baldém by mohli lietať na krídlach...kludne by som na tú poziciu skusil aj Raphinhu, ktorý tak či tak šprintuje furt hore dole a je bojovný.
Stači by asi bežný Bullshit generator.