Ono sa o tom už hovorilo skôr a asi sa aj čakalo že k niečomu takému dôjde. Týmto modelom sme nemohli konkurovať klubom, ktoré vlastnia arabský šejkovia a akcionári. Určite to bolo udržateľné dlhšie ak by sme nerozhadzovali nezodpovedne peniaze za prestrelene nákupy, ale posledné sezóny len tapame a nesmeruje to nikam.
Časom sa tomu aj tak nevyhneme, takže čím skôr, tým lepšie, kým hodnota Barcy rapídne neklesne. Úspechy nebudú bez nákupov a nákupy bez úspechov v terajšom modeli, proste kruh. Bayern je dobrý príklad. A za šéfa manažéra, ktorý dokáže riadiť klub ako veľkú firmu.
5 rokov dozadu by som povedal nie, ale teraz by som dal všetko za to, aby sme sa mohli opäť čo najrýchlejšie vrátiť medzi najsilnejšie kluby, bez ohľadu na riešenie.
Tiez som bol vzdy proti...,ale vyzera to ako nevyhnutne riesenie...tiez chcem videt Barçu na vrchole...financne aj sportovo silnu a nie taku, ze si nebudeme moct dovolit kupit ani jedneho posraneho hraca
Päť rokov dozadu? Táto patetická sprostosť mala byť zrušená už pred 20 rokmi. Vlastnenie klubu nejakými socios? Fanúšikmi? Kolosálna blbosť. Výsledky vidíme a už to lepšie nebude.
Real nakupuje a predáva s rozumom, a aj zmluvy dáva rozumne myslím že po 30 predlžujú už len o rok. A posledné roky sú ich nákupy len samí mladý hráči. Myslím že s lepším riadením sme na tom mohli byť lepšie ako Real, ale čo už.
Čisto technicky vzaté: v súčasnosti je 100% vlastníkom klubu cca 150 000 socios. Keď sa predá 25%, peniaze dostanú doterajší vlastníci, čiže socios. Nie klub.
Mně to spíše přijde, jako úniková cesta od našich finančních problémů, za které jsme ale zodpovědní pouze my, respektive vedení. Situace je taková, že současné a bývalé vedení nasekalo kupu chyb, ze kterých se zřejmě nedokážeme vykopat. Pro srovnání, Real jako náš největší rival také nemá žádné bohaté majitele, je na tom úplně stejně, až na ty finanční problémy. Prostě Peréz ten klub řídí skvěle. Má například Bayern stejné problémy? Taky ne, proto nechápu, proč bychom se nemohli rovnat TOP týmům. Ano City tam můžeme počítat.
Bayern má odpredanych 49%. 51 drží klub , 34 má Audi a 15 je obchodovatelnych na burze. O tomto príklade práve píšu v článku. Akurát by sa dalo obchodovať s 25% a zvyšok by naďalej zostal v rukách Socio.
Jenze to je prave to proc to chteji udelat. Pokud bude model soukr investora , tak ten jako majitel samozrejme chce profi vedeni a nenecha se okecat jako socios na jmena v prestupech.....ale na business model a to je ten rozdil. Mmchdm ani real neni nejlepsi priklad , ten mel ty stejne potize jako my , tesne pred krachem a rozprodal hodne cenneho majetku aby to ustal , jen o tom nevis.
Zaujímavý je hlavne tento bod:
"
2. Kontrolu nad financiami klubu, ako to vyžadujú burzové predpisy, ktoré si vynucujú starostlivé a transparentné hospodárenie.
"
Inak povedané, nemáme starostlivé a transparentné hospodárenie. Niežeby sme to tu nevedeli, ale takto je to o dosť jasnejšie. Ktovie, čo sa všeličo financuje cez Barcu, ale asi to ani nechcem vedieť.
Jak krasne vykouzlit z neceho neco co tam neni.....myslim ze v politologii nas ucili ze je to populismus.....dneska se to tak u klavesnic deje celkem bezne , ale je to rakovina debat mezi lidmi , jak online tak offline. Vyhoda je,ze offline za to clovek muze dostat facku. Za klavesnici je safe.....a velky odbornik.
Šetriť sa dá, ale to by znamenalo, že investície do tímu by klesli, klesla by teda aj kvalita tímu a s tým prichádza menej úspechov v súťažiach, čo znamená menej príjmov. A hovorí sa iba o čiastočnom predaji akcií klubu, model typu Bayern, by Barcu mohol finančne ozdraviť.
Šetriť?? Mega klub, ako FCB, treba spravovať ako megafirmu! O tom sa fanúšikom ani nesníva. Predať čím skôr, pretože sa to už nikdy za súčasného stavu nezlepší. Barcelona stráca na konkurencieschopnosti doslova každým týždňom. Tým pádom na rešpekte, tým pádom na hodnote.
Čím skôr sa skončí s tou kolosálnou hlúposťou, aby klub vlastnili socios - fanúšikovia, tým lepšie pre FC Barcelona. To sa malo urobiť už pred 30 rokmi. Teraz je to už, vzhľadom na konkurenciu, absolútna nevyhnutnosť. Táto patetická blbosť dotiahla klub tam, kde je. A určite už lepšie nebude. Ale nie opäť polovičné riešenia. Predať 95% akcií klubu kompletne do súkromných rúk. V podstate okamžite by sa zlepšila situácia. A v ten moment aj hospodárenie klubu. Bez toho ostane FC Barcelona už len tým, čím je teraz. Priemerným klubom. A každý ďalší rok v tomto stave jej uberá na hodnote a stráca na úcte a rešpekte najmä u hráčov, ktorí prestanú mať za česť a prestíž reprezentovať FCB.
Teo07-Doteraz sa tu nadávalo na ropné kluby ,bojuje sa proti tomu a vlastne chces urobiť to iste ,rozpredať klub. To že sa nedá konkurovať je hlúposť (príklad Real a další čo ich nevlastnia a majú dobre vedenie) Dalšía hlúposť je čo hovoríš že fanúšikom sa nesníva ako spravovať klub - ale na to majú vedenie Prezidenta klubu atd ktorého si volia aby ho spravovalo a nie fanúšikov.
V kazdy vete Tea je nesmysl , to nema cenu rozebirat , nevim jestli pise bez mozku nebo to hraje ale reagovat na kazdou hloupost v tom komentu je na a4. No a ty tam mas hlouposti tri. V tak kratkym prispevku obdivuhodny. Mi prijde ze jen pisete a hlavu mate jinde. Mas pocit ze se da na takovy nesmysly reagovat? Tak jen strucny koment....nablito...nic jineho to neni.
Poviem ti jednu takú novinku pre teba ,nie všetko čo je pre teba hlúposťou musí aj v skutočnosti hlúposť byt ,je to uhol pohladu alebo názor človeka? No daj teda tie moje 3hluposti nech sa pobavím
Tak pokud zacnes rozhovor invektivou ......poviem ti jednu nobinku tvoje hloupost neni pro jineho atd at....hahahahaha , tak jsme se pobavili , jsi super demokrat a ja jsem trouba. Mimochodem napsal jsi uplne to stejne jako ja ze blejes. Tahle tvoje veta me mela zesmesnit a bagatelizovat co jsem napsal. Tak ja ti napisu jakej jsi debil a ja jsem borec , ze te upozornim ze nekdo tvoji pravdu nemusi brat jako pravdu. Argument zadnej. Mas povit ze se mi chce s tebou argumentace mluvit o faktech? Proc? Jen jsi potvrdil , ze je tu nablito.....a ze dat na stul argumenty a diskutovat nechces. Nevim proc jsi mel potrebu prvni napsat ze jsem debil a pak se zeptat jaky argument mam na mysli. Proc nejdriv toho s kym chces diskutovat , oznacis za debila a teprve potom se ho chces ptat a rozvinout diskuzi. Sory jako.....ale s tim blitim jsem mel pravdu ze?
Tvoj argument je iba to že bliju? Či aj niečo zmysluplne? Pokial vidíš ja som ale napísal k tomu že klub riadi prezident a nie fans a ďalej že asi to ide aj bez predaja a dal som príklad ,to sú neni argumenty? Tvoja reakcia na to ? “Odborníci vyliezaju,nablíto” tak to je teda reakcia hodná odborníka aj argumenty. Ja som písal slusne ,ty si začal vŕtať ,ja som viedol diskusiu ,ty si začal útočiť . Tak prosím ta ak chces reagovať na mna ,tak konkretne veci a argumenty s čím nesúhlasíš a prečo ,nie hovadiny ako si dal hneď ako prvú reakciu na moj príspevok . Ja sa sem nejdem hádať ale diskutovať ,svoj názor keď prezentujem tak napíšem prečo si to aj myslím ,nepíšem ti vety ako nablito a odborníci vyliezaju atd.
Kde som ja označil Tea07 za debila ? Alebo kde som mu nadával? Napísal som normálne že ide to aj bez predaja a dal za to príklad že je to hlúposť že sa nedá konkurovať -to neni nič zle povedané.
Po ďalšie ukaz mi kde som ja napísal že si debil? Nič take nevidím . Ty si začal na mna útočiť v prvom príspevku na mna pritom som reagoval na niekoho iného ,začal si tu narážať jak odborníci vyliezaju a nablito atd. Ako vidíš začal si ty útočiť ,ešte aj ďalej som reagoval slusne na tvoj príspevok a povedal ti len že to sú argumenty hodne odborníka za 100b .. úplne slusne ,napriek tvojej hlúpej reakcii hneď v prvom príspevku čo nemá žiadnu výpovednú hodnotu .
Se současným vedením jsem proti... za mě nejsou příliš kompetentní a doba Laporty je pryč a byla pryč už před jeho nástupem. Laporta bohužel není Peréz.
Budem tipovať. Ty si tu ďalší odporca vedenia a Laportu ako RoAd, či ako sa volá ... Laporta nikdy ani Perezom nebol a nerobí zlú robotu. Font a ostatný kandidáti z minulých volieb by isto lepšiu robotu neurobili.
A to je právě to... u Fonta tu jistotu mít nemůžeš....Laportu jsem nechtěl, pamatuju si v jakém stavu klub zanechal minule. Laportu zpět jsem nechtěl, ale doufal jsem i tak, že se poučí. Nepoučil, klub je v bahně pořád.
Všetky finančné páky, boli vlastne odpredaj časti akcií z rôznych štruktúr Barcelony. To mnohým nevadilo. Toto je to isté ale priamo z akcií klubu. Odpredaj 25% klubu, zachová vedeniu rozhodujúce práva, získa investora a vyrieši problémy. Pýtam sa prečo nie??
Ak chcete zachovať pôvodný model socios, tak nech sa zobudia a začnú finančne klub dotovať zo svojho...to ale socios ekonomicky nedokáže, tak klub stráca na príjmoch a musí generovať zisky hlavne z úspechov. Investor môže napumpovať kludne 100 miliónov na prestupy v lete. Socios dokážu akurát tak jesť pukance a čakať odkiaľ Laporta zoženie prachy... úplne blbý biznis model
S hodne vecma se da souhlasit ktery jsi napsal. Nicmene v zaveru mas hloupost. Zadny investor nemuze napumpovat 100 milionu na prestupy. Byla by to opet obycejna pujcka , je potreba zastava atd atd. Ffp se okamzite zhorsi a ty posily ani nezaregistrujes.tady je jasne videt,ze zadne reseni tohodle typu nepomuze. To jen na to koukate optikou klubu ktete porusuji ffp a nejsou trestany. City,psg,manutd,chelsea atd atd.......ligu mistru by nemel skoro kdo hrat , ale vyhrozovat se bude barce....to nedava smysl. Real na tom byl uplnestejne ale nikdo ffp neresil. Barca nakoupila nesmysly vcetne platu a ffp nikdo neresil.....je to tlupa korupci prolezlych retardu kteri si nechaji platit od teroristu spinavejma prachama a my kvuli tomu budeme prodavat majetek zlocincum abychom drzeli krok s teroristama........ostuda.
"
2. Kontrolu nad financiami klubu, ako to vyžadujú burzové predpisy, ktoré si vynucujú starostlivé a transparentné hospodárenie.
"
Inak povedané, nemáme starostlivé a transparentné hospodárenie. Niežeby sme to tu nevedeli, ale takto je to o dosť jasnejšie. Ktovie, čo sa všeličo financuje cez Barcu, ale asi to ani nechcem vedieť.
Kde som ja označil Tea07 za debila ? Alebo kde som mu nadával? Napísal som normálne že ide to aj bez predaja a dal za to príklad že je to hlúposť že sa nedá konkurovať -to neni nič zle povedané.
Ak chcete zachovať pôvodný model socios, tak nech sa zobudia a začnú finančne klub dotovať zo svojho...to ale socios ekonomicky nedokáže, tak klub stráca na príjmoch a musí generovať zisky hlavne z úspechov. Investor môže napumpovať kludne 100 miliónov na prestupy v lete. Socios dokážu akurát tak jesť pukance a čakať odkiaľ Laporta zoženie prachy... úplne blbý biznis model