Je to nas Boh,ale nikto nemoze byt viac ako klub. Rozluckovy zapas,mozno symbolicky par minut (do 10min,),ale uz by som tento list otocil. Je tu nova generacia,novy trener a aj novy styl. Davnejsie som chcel vidiet spolupracu Pedri-Messi,ale v roku 2026 uz asi nie. Sme teraz dobri,lebo kazdy jazdi,lieta a aj brani... To nas Boh robit nebude.
Čo taký Modrič, ktorý hrá naďalej v Reale? Veľmi špekulujete nad tým otočiť list, lebo nová generácia. Veď by Messi nehral vkuse a ešte je to sakra Messi, najlepší v histórii. Stále by mal čo ponúknuť. O čom je futbal ak nie o takých momentoch. Každý nový deň Messiho v drese Barci pokým neukončí kariéru by bolo len požehnaním pre moje oči a Barcelonské srdiečko.
Zmluvu mal na stole pred Copa america v juni,nechal to na otca,ktorý si kládol neuveriteľne podmienky,napr.lietadlo....ale aj tak sa dala v júni urobiť,ake s*ali na to .....
Messiho nebolo treba rychlo tlacit k podpisu pretoze podla laportu, bolo vsetko v poriadku, zmluva sa pripravuje a messi ju podpise. Ziadne lietadlo ani udajne neuveritelne podmienky v tom nehrali ziadnu ulohu. Ked sa messi vratil z juznej ameriky, bolo mu a aj celemu svetu oznamene ze si ho klub nemoze dovolit.
Messi sa najprv pripravoval na copa america, hned potom mal dovolenku a po nej mal v plane prist naspat do barcelony a podpisat zmluvu. Aky mal dovod ju podpisovat skor ked mu laporta sluboval ze je vsetko v poriadku? Messi mal vidiet do uctovnictva klubu, do jednani s CVC alebo mal mat vestecku gulu v ktorej by videl ze laporta je klamar? Ak by messi vedel co sa stane, tu zmluvu by podpisal ovela skor.
Je celkom vtipné, že komplet všetci ľudia ktorí s tým mali čo do činenia hovoria jednu jedinú verziu. Ale tu na fóre sa nájdu stále odborníci ktorí majú svoje zaručené zdroje a prídu stále s novšími príhodami ako Messi chcel lietadlo, či raketu, či unimobunku na mesiaci 😃
Predĺženie zmluvy bolo na stole rok. Nepodpísal, dohoda padá. Bežná prax všade vo svete. Stačilo 2x či koľkokrát tam dať na papiere podpis a hotovo. Záležitosť max 5 minút. Kuriéri existujú, ak by aj nie, niekto z klubu by za ním s tou zmluvou pricestoval.
Nosferatu vysvetli mi preco stracas svoj cas a chodis oxidovat na stranky klubu ktory nemas rad?
zasa len dristas. dohoda nepadla tym, ze nepodpisal zmluvu, ale tym, ze Laporta mu povedal, ze barca na neho nema a nema ani na polovicne znizenie platu, ktore bol Messi ochotny podpisat. Laporta sa potom vyjardril ze cele leto dufal, ze Messi bude hrat zadarmo
Vidím, že v tom plávaš leonidas
1/ podľa pravidiel LaLigy, ak hráč podpisuje predĺženie zmluvy s nižším platom, tak sa to ráta inak do platového stropu a Messi by sa do toho platového stropu zmestil. Aj keby nie, a Messi by chcel veľmi zostať, mohol ísť až na plat 155 tisíc € za sezónu, čo je minimálny plat v LaLige. Dôležité bolo podpísať predĺženie zmluvy.
2/ tým že Messi nepodpísal predĺženie a jeho stará zmluva skončila, tak sa to bralo ako nový kontrakt. Podľa pravidiel LaLigy, nový kontrakt u toho istého zamestnávateľa (klubu), ktorý nasleduje hneď po skončenom nesmie byť nižší ako 50% predchádzajúceho kontraktu. A posudzuje sa to ako nový kontrakt a pravidlá sú prísnejšie ako pri predĺžení a znížení platu.
Takže peniaze boli, ak by Messi podpísal pred vypršaním kontraktu. Nepodpísal, okno sa zavrelo a peniaze rozpočet nestačil.
Jediná vec, čo musel Messi spraviť bolo podpísať predĺženie do 30. júna. Zmluvu mal na stole už cca rok predtým. Stačilo 5 minút jeho času dať tam pár podpisov a nemuselo k tomu prísť. Posledný zápas, ktorý odohral bol 16.5. v 37. kole, 22.5. v 38. kole nenastúpil. Prvé zápasy Copa America začínali 14.6. Času podpísať mal dosť. Napríklad 16.5. po zápase mohol prísť za ním človek do šatne, tu nám to podpíš a hotovo. Nemusel nikam chodiť.
aj keby to bola pravda, ani messi ani fanusikovia toto nevedeli. Nikde nikdy nebol ziadny clanok o tom ze ak messi nepodpise do 30 juna, tak neskor to nebude uz mozne. Laporta ubezpecoval aj messiho aj vsetkych ostatnych ze s podpisom zmluvy nebude problem. Laporta zistil ze klub nemoze zaregistrovat messiho potom ako sa rozhodol ze nepodpori zmluvu s CVC. Messi nemal pripraveny kontrakt uz jeden rok ako ty klames, pretoze laporta sa stal prezidentom od marca a vtedy zmluva ani nebola pripravena. S bartom messi podpisovat zmluvu predtym nechcel.
Faktom je, že zmluva bola pripravená už viac ako rok na predĺženie, ešte predtym debaklom s Bayernom. Jednu pripravilo ešte staré vedenie, druhú nové vedenie. Ale zmluva bola a bolo dôležité ju podpísať.
Navyše sám teraz hovoríš, že podpísať to nechcel.
Messimu je prd do toho, ako je na tom klub. Dostal ponuku, nepodpísal. Klub nemá povinnosť vysvetľovať mu, že počuj chrústik, vec sa má tak, že podpíšeš do 30.6. inak nemáme prachy ťa zaregistrovať. Ponuka platila do 30.6. nepodpísal, mal v píp celý klub. To je ako keby som došiel do banky, že chcem hypotéku, dali mi 1,5% úrok, ale musím to podpísať do 30.6. a ja prídem 27.7. že čaute, prišiel som to podpísať a banka ti povie, sorry, ponuka už neplatí, zmenili sa podmienky, tu máš 4,5% úrok. Nepáči sa ti? Tak choď preč. Tak isto aj bežný zamestnanec. Ak ti končí zmluva, tak sa snažíš to podpísať ešte predtým, nechceš byť nezamestnaný. Skús spraviť v zamestnaní to, čo Messi, veľmi rýchlo zistíš, ako s tebou firma vytrie podlahu. Nepodpísal? Nemá záujem. Koniec. Vytaj v dospelom svete.
Je to smutné,že Ty toto vieš,a píšeš fakt pravdu a mnohí tzv.fanúšikovia toto nevedia a píšu kraviny,za všetko môže len Laporta a pritom za všetko si môže Messi ...
Nevraviac o tom ako zázračne mal o dva dni zmluvu s PSG....
to nie je zmluva,ktorá sa pripraví za dva dni,nemá pol alebo jednu stranu a koľkí právnici ju študujú......
Ale Laporta!...
PSG muselo nájsť niekde 100 miliónov € ročne pre Messiho v rámci FFP minimálne. To nie sú peniaze, ktoré nájdeš za 3 dni ani extrémne kreatívne účtovníctvo ich nenájde. 10-30 miliónov niekde uhráš, 100 miliónov nie. Buď ich niekde škrečkuješ už dlhšie (čo pri megazmluve pri Mbapém sa muselo extrémne skresať). Alebo si o tom vedel už dlhšie, že niečo také sa má stať, tak sa pripravuješ už dlhšie na to.
Takže je už na každom, či verí tomu, že PSG za 3 dni našlo v rozpočte cez 200 miliónov na 2 roky pre Messiho, alebo to, že o tom vedeli dlhšie, že sa to udeje a tak sa na to pripravovali. To samozrejme vrhá iné svetlo na situáciu Messi vs Barcelona a predĺženie kontraktu.
maryann fanusik barcelony s nesferatu madridskym trolom rozpravaju sracky na legendu klubu. kam sme sa to dostali?
u nosferatuho to pochopim ten tu nic ine nerobi. minule pisal, ze Messi si nezasluzi najmenej 3 zlate lopy a na MS mu vysli 4 zapasy. u fanusika barcy uz menej
psg maju cele uctovnictvo aj ffp na haku ako vsetky oil kluby.
Tak si to poďme zhrnúť. Messi, jeho otec, čiže agent, jeho spoluhráči z klubu, jeho spoluhráči z repre čiže všetci, ktorí predpokladám o tom budú vedieť asi viac ako tento panáčik čo tu stále vyťahuje z klobúka nejaké cifry aké sa mu hodia, tvrdia že Messi chcel predĺžiť zmluvu, chcel zostať a že dokonca na Cope mal so sebou pripravený Barcelónsky dres, keby chceli oznámiť predĺženie počas turnaja. Vedenie ho ale upokojovalo, nech sa sústredí na turnaj a všetko sa v kľude podpíše po turnaji. A že po turnaji sa vracial do Barcelony s tým, že ide podpísať zmluvu, kde mu bolo oznámené že to možné nie je. Ale tuto ekonóm a nejakí ďalší vševedkovia budú aj tak tvrdiť svoje, veď lebo tak to musí byť. A zaklincoval si to s tým, že PSG si nevie nájsť za 3 dní 100 miliónov v rozpočte. No asi tam budú mať div sa svete väčších odborníkov, aj keď je "šokantné" a priam neuveriteľné že takí existujú. A dokázali to. A ver že by to dokázali znova, keďže majú pomaly neobmedzené finančné možnosti a celkom slušné zastúpenie a kontakty na "správnych miestach" kde sa tieto veci schvaľujú...
nosferatu - ty trepes piate cez deviate a tvoje priklady nedavaju zmysel. Vedenie klubu neposlalo messiho do pecka ako teba banka ked si chcel uver kvoli tomu ze ste prisli podpisovat neskoro. Podla laportu mal messi podpisat zmluvu ked sa vrati z dovolenky po copa america. Tak to bolo dohodnute, lenze zrazu laporta otocil o 180 stupnov. Bud preto ze je amater a nespocital si financie klubu, bud preto ze je klamar alebo kvoli odmietnuti CVC. A ano, pisal som ze za barta nechcel podpisovat zmluvu, ale za laportu uz ano. Ta zmluva co pripravilo bartove vedenie nebola ta ista ktoru pripravilo nove vedenie, takze ziadny rok ako ty pises.
Ako pisu leonidas a lapi, v psg si nepotrpia na FFP a klub s takmer neobmedzenymi financiami urcite nema problem pripravit zmluvu a vyriesit to uctovne za niekolko dni. Navyse to neboli 2 dni maryann, ale 5 dni. Barca oznamila ze messi nebude pokracovat 5.augusta a 10 augusta podpisoval novu zmluvu.
Netreba zabudat ze to bol klub ktory neumoznil messimu podpisat novu zmluvu, takze tie vase vymysly vycucane z prsta ze chcel sam odist su iba nicim nepodlozene konspiracie.
ano, ja som ,,messiho zboznovatel,, Je to najlepsi hrac v historii futbalu a hrac ktory dal Barcelone toho velmi vela. Ty na druhej strane si messiho hejter a mas evidentne dodnes z neho komplexy co pravidelne dokazujes svojimi komentarmi a fejkovymi argumentami
Chigo..pises o tom,co chceme vsetci. Ale obavam sa,zeby si zbytocne kazil reputaciu,chapes ? Messi je pre mna najlepsi hrac vsetkych cias ,spolu s Diegom,kym nefetoval.
Muzstvo funguje absolutne naherne pod Hansim. 2026 sa vrati Messi a nemusi to vobec vyjst! Nemusi zapadnut ako by sme chceli. Takto je Boh a nech nim ostane. Rozluckovy zapas a vybavene.
Ma aky post by si ho dal?? Miesto koho? No pod len tak z predele a daj zostavu s nim a nasimi hracmi a je rok 2026.
CAMko/falošná 9, obe nie nutne základ, hoc aj keby len z lavičky. Miesto by si našiel. Všetci na to pozeráte z pohľadu teraz máme dobrý tím a máme šancu na trofeje. No ja sa pozerám trochu aj cez to. A čo že trofeje? Trofeje boli a budú. Messi za pár rokov už nebude. Ja by som si ešte Messiho v Barce znova asi užil aj viac než kde akú trofej a to tú LM už dlho chcem. Ideálne by som chcel pre Messiho ešte tú 5. LM, ale to už tak bokom. Podstata je v tom, že trofeje nie sú všetko a určité futbalové momenty, dedičstvo a Messiho skutočná rozlúčka sú mi cennejšie.
Pokud se bude chtít Messi vrátit, myslím si že se tak stane. Pokud to bude skutečně chtít. Co stálo za neprodloužením smlouvy netuším, ale rozhodně si nemyslím, že by ho tady Laporta za žádnou cenu nechtěl. Takže Laporta nebude překážkou případného návratu.
Chápu vás oba kluci, snadhladom i CHIGO, ale myslím si že i hodně mladých kluků kteří přišli do prvního týmu v posledních třech letech by si chtěli ještě s Messim zahrát. Jsem zvědavý jak to dopadne, ale spíš se přikláním k verzi, že jestli nepřijde Messi od podzimu 2025, tak už nepřijde.
Ježiš Maria Jozef dajte už pokoj s Leom.
Je v Miami, hrá tam so starými kamošmi, baví sa a ešte je za to kráľovsky platený.
Je irelevantné čo chcete vy, či v čom sa chcú vŕtať španielski novinári ktorí toto sporadicky vyťahujú.
Proste to prestaňte všetci riešiť.
Ak sa niekedy do Barcelony vráti tak už nie ako aktívny hráč.
zasa len dristas. dohoda nepadla tym, ze nepodpisal zmluvu, ale tym, ze Laporta mu povedal, ze barca na neho nema a nema ani na polovicne znizenie platu, ktore bol Messi ochotny podpisat. Laporta sa potom vyjardril ze cele leto dufal, ze Messi bude hrat zadarmo
1/ podľa pravidiel LaLigy, ak hráč podpisuje predĺženie zmluvy s nižším platom, tak sa to ráta inak do platového stropu a Messi by sa do toho platového stropu zmestil. Aj keby nie, a Messi by chcel veľmi zostať, mohol ísť až na plat 155 tisíc € za sezónu, čo je minimálny plat v LaLige. Dôležité bolo podpísať predĺženie zmluvy.
2/ tým že Messi nepodpísal predĺženie a jeho stará zmluva skončila, tak sa to bralo ako nový kontrakt. Podľa pravidiel LaLigy, nový kontrakt u toho istého zamestnávateľa (klubu), ktorý nasleduje hneď po skončenom nesmie byť nižší ako 50% predchádzajúceho kontraktu. A posudzuje sa to ako nový kontrakt a pravidlá sú prísnejšie ako pri predĺžení a znížení platu.
Takže peniaze boli, ak by Messi podpísal pred vypršaním kontraktu. Nepodpísal, okno sa zavrelo a peniaze rozpočet nestačil.
Jediná vec, čo musel Messi spraviť bolo podpísať predĺženie do 30. júna. Zmluvu mal na stole už cca rok predtým. Stačilo 5 minút jeho času dať tam pár podpisov a nemuselo k tomu prísť. Posledný zápas, ktorý odohral bol 16.5. v 37. kole, 22.5. v 38. kole nenastúpil. Prvé zápasy Copa America začínali 14.6. Času podpísať mal dosť. Napríklad 16.5. po zápase mohol prísť za ním človek do šatne, tu nám to podpíš a hotovo. Nemusel nikam chodiť.
Navyše sám teraz hovoríš, že podpísať to nechcel.
Messimu je prd do toho, ako je na tom klub. Dostal ponuku, nepodpísal. Klub nemá povinnosť vysvetľovať mu, že počuj chrústik, vec sa má tak, že podpíšeš do 30.6. inak nemáme prachy ťa zaregistrovať. Ponuka platila do 30.6. nepodpísal, mal v píp celý klub. To je ako keby som došiel do banky, že chcem hypotéku, dali mi 1,5% úrok, ale musím to podpísať do 30.6. a ja prídem 27.7. že čaute, prišiel som to podpísať a banka ti povie, sorry, ponuka už neplatí, zmenili sa podmienky, tu máš 4,5% úrok. Nepáči sa ti? Tak choď preč. Tak isto aj bežný zamestnanec. Ak ti končí zmluva, tak sa snažíš to podpísať ešte predtým, nechceš byť nezamestnaný. Skús spraviť v zamestnaní to, čo Messi, veľmi rýchlo zistíš, ako s tebou firma vytrie podlahu. Nepodpísal? Nemá záujem. Koniec. Vytaj v dospelom svete.
Nevraviac o tom ako zázračne mal o dva dni zmluvu s PSG....
to nie je zmluva,ktorá sa pripraví za dva dni,nemá pol alebo jednu stranu a koľkí právnici ju študujú......
Ale Laporta!...
Takže je už na každom, či verí tomu, že PSG za 3 dni našlo v rozpočte cez 200 miliónov na 2 roky pre Messiho, alebo to, že o tom vedeli dlhšie, že sa to udeje a tak sa na to pripravovali. To samozrejme vrhá iné svetlo na situáciu Messi vs Barcelona a predĺženie kontraktu.
u nosferatuho to pochopim ten tu nic ine nerobi. minule pisal, ze Messi si nezasluzi najmenej 3 zlate lopy a na MS mu vysli 4 zapasy. u fanusika barcy uz menej
psg maju cele uctovnictvo aj ffp na haku ako vsetky oil kluby.
Ako pisu leonidas a lapi, v psg si nepotrpia na FFP a klub s takmer neobmedzenymi financiami urcite nema problem pripravit zmluvu a vyriesit to uctovne za niekolko dni. Navyse to neboli 2 dni maryann, ale 5 dni. Barca oznamila ze messi nebude pokracovat 5.augusta a 10 augusta podpisoval novu zmluvu.
Netreba zabudat ze to bol klub ktory neumoznil messimu podpisat novu zmluvu, takze tie vase vymysly vycucane z prsta ze chcel sam odist su iba nicim nepodlozene konspiracie.
Muzstvo funguje absolutne naherne pod Hansim. 2026 sa vrati Messi a nemusi to vobec vyjst! Nemusi zapadnut ako by sme chceli. Takto je Boh a nech nim ostane. Rozluckovy zapas a vybavene.
Ma aky post by si ho dal?? Miesto koho? No pod len tak z predele a daj zostavu s nim a nasimi hracmi a je rok 2026.
Chápu vás oba kluci, snadhladom i CHIGO, ale myslím si že i hodně mladých kluků kteří přišli do prvního týmu v posledních třech letech by si chtěli ještě s Messim zahrát. Jsem zvědavý jak to dopadne, ale spíš se přikláním k verzi, že jestli nepřijde Messi od podzimu 2025, tak už nepřijde.
Je v Miami, hrá tam so starými kamošmi, baví sa a ešte je za to kráľovsky platený.
Je irelevantné čo chcete vy, či v čom sa chcú vŕtať španielski novinári ktorí toto sporadicky vyťahujú.
Proste to prestaňte všetci riešiť.
Ak sa niekedy do Barcelony vráti tak už nie ako aktívny hráč.