tak, barca ma dost fanusikov aj vo svete a nebolo by zlee keby raz rocne odohrali DOMACI zapas niekde mimo a tym potesili fanusikov ktori si nemozu dovolit ist do barcelony na zapas, resp je to pre nich dost neprakticke..ale takto ked ma byt domaci tim villareal, tak mi to az tak zmysel nedava....ma to svoje pre aj proti no
Tak v podstatě pokud se hraje na neutrální půdě je jedno kdo je psán jako domácí. Villareal sice bude formálně domácí tým ale co se týče počtu fanoušků to bude přesně naopak.
Ak chcú fanúšikovia vidieť Barcu na živo, majú možnosť ísť na zápas do Španielska, sú predsa kvôli tomu aj zriadené špecializované cestovné kancelárie, podporuje to cestovný ruch, návševnosť štadióna, ale aj klubovú predajňu s merchom. Nevidím zmysel v tom, aby klub chodil za fanúšikom. Kde je potom celá tá radosť z toho výletu, že cestuješ na zápas svojho obľúbeného klubu, na štadióne si pozrieš múzeum, alebo nejakú klubovú históriu, jednoduho veci s tým spojené?
Myslím si že tak 80% lidí v Miami by byly opačného názoru. Přesně jak si napsal kdo chce vidět Barcu naživo a má tu možnost, ne každý ale tu možnost má. Kdo chce vidět muzeum a udělat si výlet a má tu moznost tak přece do Barcelony může letět kdykoliv. Já jen nechápu proč se z jednoho zápasu dělá taková kauza a problém když Superpohar se hraje v Arábii což je za mě daleko horší věc.
Ak s tym suhlasil Villareal, neovplyvni to kalendar a tieto zapasy v zahranici nie su povinne (narozdiel od spanielskeho Superpohara) tak v tom problem nevidim. Kto chce nech cestuje, ale chapem vyhrady ostatnych timov. Ten hlavny (jediny?) dovod, preco chceme v USA odohrat zapas je financny a nemyslim si, ze za taketo zapasy budeme lobovať po dostavanom Camp Nou. Je to ocividna nevyhoda s cestovanim, kalendar je uz tak nabity a kazdy tim chce hrat pred svojimi fans. Co ma prekvapilo viac je udajne stale 150 hracov bez registracie, som rad, ze v tom nie sme sami:D LaLiga ma vacsie problemy nez tento, ktore Tebas neriesi.
Ejdyy - myslim to z toho pohladu, ze villareal strati vyznamy domaci zapas so svojimi fanuskmi..oni ked teraz pojdu do miami, tak tam moc fanusikov mat nebudu..keby to bolo naopak a barca strati domaci zapas, tak predsalen bude mat v miami fanusikov a urcite sa tam na stadione budu nasi hraci citit komfortnejsie nez hraci villarealu
xdiko - ked poviem za seba, tak by ma velmi potesilo keby na slovensko prisla hrat barcelona..bol som uz v barcelone niekolkokrat a urcite este velakrat pojdem pretoze ano, camp nou je camp nou, ale to nic nemeni na tom ze by som siel aj na tehelne pole a usetrilo by mi to cas aj peniaze..proste nevidim problem aby jeden zapas za ligovu sezonu sa odohral inde, ked to zarobi peniaze (ktore potrebujeme) a zaroven to potesi fanusikov na opacnom konci sveta...barcelonsky permanentkari ktory mozu vidiet barcu nazivo tyzden co tyzden by urcite prezili jeden takyto zapas mimo barcelony (keby sa bavime o tom ze barca by bola domaci tim)
Rozhodne argumenty proti považujem za relevantné a obhajobu tipu, že chcú španielsky futbal priniesť aj Americkému publiku v dnešnej dobe streamov za absolútne neopodstatnenú. V konečnom dôsledku je tu aj fakt, že peniaze ostanú tým istým, len sa to možno trochu zaonáči a že hráči cestujúcich týmov budú cestovaním trpieť, čo sa prejaví na hre a atraktivite tiež svedčí o nezmyselnosti takýchto výjazdov.
To je len pokračovanie trendu, že medzi veľkoklubmi a bežnými klubmi vzniká stále väčšia medzera. Bežné kluby sú viac ukotvené vo svojej lokalite a sú to stále klasické futbalové kluby.
Veľkokluby sú skôr globálnymi hráčmi v showbiznise, ktorým je zhodou okolností futbal.
Na tomto bol v podstate postavený projekt Superligy.
Nechcem vyznieť negativisticky, ale mne tie argumenty neprídu príliš úprimné a mám tendenciu v tom vidieť skôr "malosť" väčšiny týchto kritikov.
- Vážim si snáď aj zaoceánskych fanúšikov, nie len tých z okolia Barcelony
- MS klubov tento rok boli ok? ...únava hráčov, teploty, cestovanie po USA, extrémne málo času na regeneráciu pred sezónou. Argumenty funkcionárov Realu Madrid v tomto kontexte popierajú všetko, čo sami svojou účasťou na turnaji akceptovali
- A že futbal nieje iba o peniazoch? To ani tento možný zápas, ale čím vyššia úroveň, tým vyššie náklady a ak sa mame baviť o peniazoch, ktoré príliš "nevoňajú", to mi viac proti chuti prídu tie z Konga
- Verím, že nejakému Bilbau by tento zápas asi nijak výrazně nepomohol ani v rámci propagácie La Ligy v zámorí, ale čo tak sa trochu odpútať od malomeštiactva typu, keď ja nedostanem kozu, tak nesmie ani sused.
- A že v "dobe streamu" je argument priblíženia španielskeho futbalu zámorským fanúšikom nezmyselný? Má toto vôbec cenu vyvracať? Prečo vôbec ľudia chodia na futbal, keď si celú La Ligu môžu pozrieť v kľude doma?
A áno, pochopím ak sa budú ozývať samotní hráči, ktorých sa to týka, prípadne fanúšikovia Villarealu, ktorí prídu o príťažlivý zápas na domácom štadióne. Ale to je iná diskusia. V kontexte toho všetkého mi príde až vyslovene trápne, keď čítam o dopisoch vedenia Realu na španielsky zväz a ako ohromne ich uráža už len úvaha o zápasu v USA...
Tak dám ešte jeden argument, ktorý tu nikto nespomenul. Skús sa zamyslieť z pohľadu domácej ligy a týmov, teda MLS, či by ti takýto zápas nevadil, keď by reálne ukázal rozdiel v úrovni tímov medzi ligami?
xdiko : Absolútne nie. Spomínané MS klubov sa hrali v USA, kluby MLS hrali proti najlrpším európskym aj ázijským tímom. Vlastne nerozumiem, čo by americkým klubom na tom malo vadiť a ani som nepostrehol, že by z tejto strany nejaká väčšia kritika smerovala...
xdiko - ked poviem za seba, tak by ma velmi potesilo keby na slovensko prisla hrat barcelona..bol som uz v barcelone niekolkokrat a urcite este velakrat pojdem pretoze ano, camp nou je camp nou, ale to nic nemeni na tom ze by som siel aj na tehelne pole a usetrilo by mi to cas aj peniaze..proste nevidim problem aby jeden zapas za ligovu sezonu sa odohral inde, ked to zarobi peniaze (ktore potrebujeme) a zaroven to potesi fanusikov na opacnom konci sveta...barcelonsky permanentkari ktory mozu vidiet barcu nazivo tyzden co tyzden by urcite prezili jeden takyto zapas mimo barcelony (keby sa bavime o tom ze barca by bola domaci tim)
Veľkokluby sú skôr globálnymi hráčmi v showbiznise, ktorým je zhodou okolností futbal.
Na tomto bol v podstate postavený projekt Superligy.
- Vážim si snáď aj zaoceánskych fanúšikov, nie len tých z okolia Barcelony
- MS klubov tento rok boli ok? ...únava hráčov, teploty, cestovanie po USA, extrémne málo času na regeneráciu pred sezónou. Argumenty funkcionárov Realu Madrid v tomto kontexte popierajú všetko, čo sami svojou účasťou na turnaji akceptovali
- A že futbal nieje iba o peniazoch? To ani tento možný zápas, ale čím vyššia úroveň, tým vyššie náklady a ak sa mame baviť o peniazoch, ktoré príliš "nevoňajú", to mi viac proti chuti prídu tie z Konga
- Verím, že nejakému Bilbau by tento zápas asi nijak výrazně nepomohol ani v rámci propagácie La Ligy v zámorí, ale čo tak sa trochu odpútať od malomeštiactva typu, keď ja nedostanem kozu, tak nesmie ani sused.
- A že v "dobe streamu" je argument priblíženia španielskeho futbalu zámorským fanúšikom nezmyselný? Má toto vôbec cenu vyvracať? Prečo vôbec ľudia chodia na futbal, keď si celú La Ligu môžu pozrieť v kľude doma?
A áno, pochopím ak sa budú ozývať samotní hráči, ktorých sa to týka, prípadne fanúšikovia Villarealu, ktorí prídu o príťažlivý zápas na domácom štadióne. Ale to je iná diskusia. V kontexte toho všetkého mi príde až vyslovene trápne, keď čítam o dopisoch vedenia Realu na španielsky zväz a ako ohromne ich uráža už len úvaha o zápasu v USA...