Akoze nečakal som nič jednoduché ale že nás takto doslova vytrtkaju je až hanba. Absolútne iná úroveň vo všetkých ohľadoch, tempo nasadenie a ten presing tam naši pôsobili jak dorastenci s jedným nápadom a to narážačkou ktorá bolo presná tak 1/10. a ferran no… také sance sa premieňajú aj na dedine a zase bohužiaľ ukázal že ak sa mu nepodarí prvá akcia v zápase môže ísť rovno dole. V každom pridpade ideme ďalej, aj psg vlani skoro nepostúpilo a ako to dopadlo 😀
No tak ako by mohol ten 1.gol postaviť Barcu na koňa, mohol by aj naopak ešte viac vyburcovať Chelsea k ešte lepšiemu výkonu. To sa ale nikdy nedozvieme
On i ten poslední ligový zápas(viděl jsem jen první půlku), když dál Ferran gól, tak to zakončení, bylo přesně do míst, kde stál brankář, který si to tam nešťastně ztenčoval, coz bylo důležité, protože chvilky předtím Bilbao mělo své momenty a tak to bylo docela vypjaté a o to mi jde, když běžel za stavu 3:0 tak už to uklidil podél gólmana hezky, ale když je nejvyšší tlak a máš ukázat mentální odolnost, tak to fakt není třeba David Villa co by to nekompromisně uklidil do sítě a navíc šlo včera vidět, že ho ta první šance psychicky položila a pak měl problém i rychle zpracovat míč.. Jinak souhlasím s klukama, že asi bychom stejně hořeli, ale to se reálně už nedozvíme..
Akoze Ferran vie davat aj dolezite goly (napr. vo finale proti realu minuly rok) a ano stale obcas nieco zahodi, ale in general maju jeho vykony vzostupnu tendenciu, navyse toho dost odbeha vpredu ho fakt vidim, pressuje, snazi sa. Asi u nas nikdy nebude hrat dlhodobo prve husle, ale toho Davida Villu mi celkom pripomina. Inak suhlas vcera po tej zahodenej sanci bolo na nom vidiet deku. No zatial co zahodena sanca sa da este nejak vykompenzovat, vylucenie Arauja uz zapas nevrati spat a uplne ho zarezal. Tesim sa uz na navrat Pedriho a Raphy do plnej formy.
Villu? ten mal zakoncovanie na absolutne top urovni. aj technicky a rychlostne vyborny. top utocnik. Torres je maximalne Villa z wishu
budem opovovat proti tomu, ze by sme aj tak prehrali. futbal je nevyspytatelny a ten gol by kompletne zmenil zapas.
Cule neříkám, je to bojovník a odjezdi to a občas konec konců píšu i o tom Bilbau dá gól, kdy je to důležité, ale většinou to není nic uhlazeného spíš má blíž k zakončení co vypadá splašeně/netechnicky zatímco právě Villa to měl snad jako nejsilnější stránku a bylo jedno jestli v 16tce za 16ckou, tak šlo o střely, kdy se gólman absolutně nechytal a to jak technicky, tak i petelice a zkrátka v tomto byl top.. Za mě ten kluk nemá zakončení na top úrovni, což by u nás měl mít- to nebrani tomu, že góly dává, přece jen hraje v útoku jednoho z nejofenzivnější týmů..
Araujo-to je samozřejmě kapitola sama o sobě. To nemá cenu znova a znova komentovat. 😅Jinak Rapha a Pedri, by měli přinést herní posun o tom žádná.. Ale to se asi shodnem, já beru Pedriho jako našeho nejdůležitějšího hráče, což jeho výpadek bude vždy znatelný-kór na top úrovni. Samozřejmě citelna je i absence Iñiga, ale to všichni víme...
K Pedrimu pripomeniem, ze este aj tuto na fanstranke sme my amateri videli, ze sa Pedri trapi na konci zapasov, a ze potrebuje oddych, ale Flick ho daval hrat, az kym sa nezranil. dufam, ze toto sa zmeni, lebo vidime aky dopad ma, ked nehra.
a bojovnost Raphinu takisto extremne chybala v poslednom case. tiez verim, ze s navratom tychto dvoch sa nasa hra vyrazne zlepsi, snad ostanu zdravi do konca sezony.
Minulý rok byl schopný si vodit Daviese nebo Mendese. Problém je v hře celého týmu a toho, že s ním nikdo pořádně nespolupracuje. Snad tohle zlepší Raphinha a Pedri.
No Yamal tiež nespolupracuje s obranou. Potom je obrana 1 vs 1 a Koude nestiha aj ho podporovať a aj sám brániť krídlo. Ak mu nevijde kľučka, rozhodí rukami a kráča
Súhlasím, makal. Ak ste si všimli, tak je vždy zdvojený a často aj strojený. A to by mal využiť chytrou nahrávkou, len sa mu spoluhráči neponúkajú. On namiesto toho kľučkuje, aj na našej polovici a často stratí loptu.
Chýba nám hra bez lopty, tiki-taka.
Problém je, že s ním nikdo nespolupracuje? Není to spíše naopak? V každém zápase jsou momenty, kdy může Yamal nahrát lépe postavenému spoluhráči a třeba i do šance a on jde raději sám i proti více hráčům a ztratí míč. I proti Bilbau o víkendu, mohl třeba nahrát někomu kdo nabíhal do pokutového území, on raději šel do 5 protihráčů a ztratil míč. Ve druhém poločase zase mohl nahrát pod sebe volnému spoluhráči na hranici pokutového území a on raději z úhlu nastřelil prvního obránce. A to nejsou ojedinělé momenty. jde o velmi nadaného hráče, který ale až příliš často hraje jen sám na sebe. Navíc v této sezóně celkově zrovna příliš nezáří.
Dody7 toto by som mu nevycital. je jeden z mala v nasom time, urcite najlepsi, ktory dokaze vyhravat tieto suboje, a to je najefektivnejsi sposob utocenia, tak nech skusa. samozrejme, ze nie vzdy to vide. suhlasim, ze tuto sezonu nehra tak dobre ako minulu zatial.
Ja sa vyjadrim ku Cubarsimu:
chlapec ma 18r!!! Minuly rok tazil z toho,ze mal pri sebe skuseneho stopera Iniga.Spolu fungovali neskutocne.Ale nemozeme na 18r chalana zavesit vodcovsku ulohu a cakat,ze to zvladne na najvyssej urovni tak,ako ked mal pri sebe Iniga.
garcia na stopera nema,Araujo to je skoda reci. Mozno mal hrat Christensen,vzhladom nato,ze ma najviac odohrane v PL.
Inak rozumne hodnotene.
Vsak hra uz 3tiu sezonu za acko tak ocakavnia asi nejake mame nie?by uz mohol mat skusenosti ale on je uplne slaby…a ked tak tak z neho nerobme druheho puyola
Náhodou hrá dobre. Maká, má dobré zákroky. Áno dostal gól od nabudeného ostrého brazílčana, ale na druhej strane ho nefauloval, neoslabil tím a niekedy sa to proste strane.
Priznávam že je trochu stratený, v obrane chýba vodcovská osobnosť.
To je pravda. Ve Španělsku(nejen, ale tam hlavně v porovnání s Realem) rozhodne evidentně Jaro a kdo chytne větší formu, no aspoň je to zajímavé a snad to dopadne, jak minulý rok. 😅
Stačí že ich hocijaký tím začne vysoko napádať a sú vybavení nevedia kde je sever. Mame vpredu pomerne rýchlych hráčov a ani jeden z hráčoch zadnej línie nevie poslať dlhy center. Hrali v oslabeni a vždy keď sa im podarilo získať loptu tak klasicky si začali prihrávať na 3 metre namiesto toho aby skúsili nejaký rýchly prechod do útoku. Koundemu nvm čo sa stalo ale ten ked má loptu pred vlastnou 16 tak len tŕpnem. De jong mi príde bez Pedriho polovičný nevie vyslať ani jednu prienikovu prihrávku kreativita 0 bodov. Araujo to je škoda slov.
Jj tiez som si to vsimol, ze tu brutalnu vertikalitu z minulej sezony pouzivame velmi malo, Frenkie to tam sice diriguje a drzi loptu, ale iba na vzdialenost najblizsieho hraca. Myslim a dufam, ze je to kvoli absencii Raphu, Pedriho, aj ked to neospravedlnuje, musime si vediet poradit aj bez nich...Chelsea vcera nachadzala volne priestory za nasou obranou fakt paradne.
To spomaľovanie hry je niekedy až na hlavu. Hlavne milujem keď získajú loptu a je priestor na nejakú akciu tak zastanú a čakajú a začnú zas tie prihrávky na 3 metre z jednej strany na druhú. Nechápem prečo tam nedal od začiatku Christensena za repre hrá nonstop a v Barcelone skoro vôbec a Casado tam mohol isť do základu chalan hrá pomerne tvrdo , dosť toho nabehá podľa mňa tam mohol byť namiesto Torresa a Fermin mohol hrať na ľavom krídle aj tak tam je Torres slabučký ako čaj.
Po stretnutí s Bilbaom na Nou Campe sme s uspokojením vnímali výsledok 4 : 0. Ale v hre boli nedostatky, ktoré vyplávali včera na povrch..........Žiadne fyzické nasadenie, pressing len symbolický. Je ale pravda, že Bilbao nás k týmto veciam nedonútilo.........Ale veď ten zápas mal byť prípravou na zápas LM proti Chelsea! Oni ho odchodili...........a výsledok? Včerajší najhorší výkon v tejto sezóne. Možno sa mýlim, ale ja som to tak videl. Sorry.
Bilbao absolútne nepadalo preto to bolo take jednoduché ako náhle ich niekto napáda nevedia vyjsť za polku. Aj proti olympiakosu ešte za stavu 2:1 keď ich začali napádať mali problém. Tá rozohrávka je za mňa najväčší problém momentálne.
Bol tam vôbec nejaký moment, kedy sa dalo veriť, že vyhráme? Podľa mňa nie.
A Araujo je pre mňa nepochopiteľný.
Sme z formy a hlavne nám chýba tá mentálna odolnosť, ktorú sme mali minulý rok.
Chybí hlavně pohyb a intenzita. Bez toho takové zápasy nevyhrajeme a včéra byla v tomhle Chelsea o parník lepší.
Je otázka jestli ale tihle hráči na podobnou intenzitu mají.
Zaver cislo 6 - Premier league konskym tempom uteka krivajucej LaLige. Zial ani timy ako Barcelona alebo Real nedokazu konkurovat silnej Premier League, kde si kluby ako Chelsea, Live, Man City atd dovolia dat miliardu za niekolko rokov na posily.
budem opovovat proti tomu, ze by sme aj tak prehrali. futbal je nevyspytatelny a ten gol by kompletne zmenil zapas.
a bojovnost Raphinu takisto extremne chybala v poslednom case. tiez verim, ze s navratom tychto dvoch sa nasa hra vyrazne zlepsi, snad ostanu zdravi do konca sezony.
Netrep somariny. Yamal presoval a snažil sa pomáhať obrane viac ako inokedy.
Chýba nám hra bez lopty, tiki-taka.
chlapec ma 18r!!! Minuly rok tazil z toho,ze mal pri sebe skuseneho stopera Iniga.Spolu fungovali neskutocne.Ale nemozeme na 18r chalana zavesit vodcovsku ulohu a cakat,ze to zvladne na najvyssej urovni tak,ako ked mal pri sebe Iniga.
garcia na stopera nema,Araujo to je skoda reci. Mozno mal hrat Christensen,vzhladom nato,ze ma najviac odohrane v PL.
Inak rozumne hodnotene.
Priznávam že je trochu stratený, v obrane chýba vodcovská osobnosť.
A Araujo je pre mňa nepochopiteľný.
Sme z formy a hlavne nám chýba tá mentálna odolnosť, ktorú sme mali minulý rok.
Je otázka jestli ale tihle hráči na podobnou intenzitu mají.