Teraz má pravdu Lahoz, ale ešte som nevidel, že by za postrčenie vlastného spoluhráča počas plynutia hry bol nejaký hráč potrestaný a tobôž nie brankár.
Som rovnakého názoru. Ktovie, či sa časom neupravia pravidlá a nová zmena nedostane meno "Pravidlo Garcia" 🤷🏻😁 V tomto prípade nemohol ale rozhodca naozaj nič urobiť. Našťastie pre nás.
Citliví? Ja som rád, že tá strela neprešla, pretože Joan by ju nebol chytil a Gerardov pád nám pomohol vyhrať. A z hľadiska diváka to určite bolo zábavné. Predpokladám ale, že sám Gerard tak nadšený nebol a skutočne sa mohol zraniť. A keby by sa bol zranil, všetci by teraz inak rozprávali. Našťastie sa to ale nestalo a vznikla z toho pomerne zábavná situácia (ale nie pre Gerarda, podľa mňa. Vy by ste sa smiali na jeho mieste?)
To je na môj vkus príliš alibistické, kov3. Keby si bol na Gerardovom mieste, prijal by si to ako čistú srandu? Tentokrát sa to zaobišlo bez zranenia, ale čo nabudúce? O nešťastných pádoch by Ti Olmo toho veľa vedel porozprávať. Takže tentoraz to bola "srandička", ale raz a dosť.
To pravidlo síce existuje,ale ide o interpretáciu,pri úmyselnom a bezdôvodnom postrčeni sa jedná o nešportové správanie,aj keď ide o spoluhráča,ale tu si jednoducho Joan robil priestor pred sebou,šiel po lopte,kde mu zavadzal Gerard, postrčil ho a ten zabránil strele.Priestor okolo gólmana sa vníma citlivejšie,ako keby sa to odohralo kdesi mimo tej zóny
Souhlasím, Matiasko.
Ve florbale v ligových zápasech jsem ve zdi po rozehraní volného úderu občas intuitivně “vhodil”, postrčil spoluhráče do bloku proti střele, kam by to vlastním úsilím nestihl včas. Je to legitimní pomoc spoluhráči, ne zákrok proti němu. Lahoz hledá viníka někde, kde se nestala chyba.
Nešportové správanie? Presne naopak. Čisto športové a legálne, robil si priestor, čo sa robí bežne v múre, pri rohovom kope a vždy, keď je tlačenica. Žiadna žltá a žiadny kop, práve to by bolo nešportové. Ja nechápem Lahoza, vraví ako pískal, často úplne naopak.
Nechápu, proč jsou všichni tak přesvědčení, že Joan ho sotil aby blokoval střelu. Mně to docela jasně přišlo jako snaha Joana se dostat k míči a Gerard mu prekazel v cestě, tak ho popostrcil.
Ťažko povedať, ja som skôr za obidve varianty naraz. Je to veľmi inteligentný chalan, možno chcel priestor pre seba (to určite) a zároveň menší priestor pre strelu protihráča. Preto ho sotil pomerne silno dopredu.
Vôbec žiadny faul na Gerarda!
Gerard je mladý,neskúsený prerobený stopér a keďže nemá skúsenosti,prosí spoluhráčov,že keď nevie "kam z konopy",aby ho postrčili.....no a Joan poslúchol!!
Gerard sám jasne šiel po lopte a chcel spraviť obranný zákrok, to postrčenie mu v tom pomohlo, také niečo vôbec nespĺňa kritériá nešportového správania. Naopak, je to silne športové správanie.
Ale zas treba uznať, že sa tým zvýšilo riziko jeho zranenia. Ale to je v rámci tímu, tak by to mohlo byť problematické, len ak by Gerard nejak protestoval.
Možno má Lahoz pravdu, ale podľa mňa to bolo geniálne riešenie od Garciu. Rozhodca, ktorý viedol zápas sa určite s takýmto niečím ešte nestretol a ani ho nenapadlo odpískať nepriamy kop a udeliť žltú kartu.
Ve florbale v ligových zápasech jsem ve zdi po rozehraní volného úderu občas intuitivně “vhodil”, postrčil spoluhráče do bloku proti střele, kam by to vlastním úsilím nestihl včas. Je to legitimní pomoc spoluhráči, ne zákrok proti němu. Lahoz hledá viníka někde, kde se nestala chyba.
Gerard je mladý,neskúsený prerobený stopér a keďže nemá skúsenosti,prosí spoluhráčov,že keď nevie "kam z konopy",aby ho postrčili.....no a Joan poslúchol!!
Ale zas treba uznať, že sa tým zvýšilo riziko jeho zranenia. Ale to je v rámci tímu, tak by to mohlo byť problematické, len ak by Gerard nejak protestoval.